Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 20:36
- Nahlásit

Fajka
no mapadlo me napsat ozubenej kmen ale rikala.sem.si ze to by te nepotesilo

xerxova
tak to je dobre ze nesesla ne?

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 20:44
- Nahlásit

Xerxová

jsou to blbcíííí - táhnout paničku po sněhu...
já teda použila v tu chvíli daleko hrubší slovník

U nás "dole" je letos jelenů i srnčího málo. I stop je nejvíc liščích. nevím, proč letos stáda dolů nesešla - jindy bývá kopytnatců podstatně
tu toho je mraky...v podstatě není žádná prochajda aby jsme něco nepotkali...
kurně ted mě napadlo že bych se mohla jít kouknout essi někdo uklidil toho tuhýho....

Night klackem, až ho o mě zlomil. Úplně jsem hekla - neb se mu to nestává, že by se nevyhnul a nečekala jsem to.
byl taky tak tlustej jako ta vrba u vás na zahradě?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 20:48
- Nahlásit

cernej caj
auto skoro, už mám ceník
každopádně jsem si teď přečetla kolik stojí pojistka a bez pojistky si to nelajsnu, tak mě trochu vomejvali

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 20:53
- Nahlásit

Fajka neposmívej se mému chlapečkovi... pravda, byl trošku jak tank v porovnání s tvojí modrookou gymnastkou...

Vysvětlivka - pokácené vrby Ejmí přeskakovala a Night je probíhal. A lámal silné větve hrudníkem, tlapama... prostě jak to vyšlo...

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 20:58
- Nahlásit

Xerxová
neposmívej se mému chlapečkovi... pravda, byl trošku jak tank v porovnání s tvojí modrookou gymnastkou...

trošku jak tank? prej trošku, von byl teda jak rozjetej nákladní vlak co se nedal zastavit přeskočit už to nestačil..tak to prostě proběh

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2018 21:04
- Nahlásit

Maya
nj, tak to nekdy byva... ale zas kdyz uz by si tu radost clovek dopral, at to stoji za to, ze - a nema s tim starosti furu

Xerxová
to je teda mastodont

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 07:18
- Nahlásit

Hmmm ta já asi fakt vyndám ty běžky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 09:37
- Nahlásit

Fajka my se právě vrátili po dvou hodinách z lesa - krása - zimní pohádka, hustě sněžilo, ticho, nikde nikdo... Psisko řádilo - evidentně si užíval sněhovou peřinu...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 10:05
- Nahlásit

Ahoj holky, mám čerstvý, dost děsivý zážitek. Pro ty, co nechodí na Faunu jsem vám to zkopčila, ať si počtete. Kdo má psa vodomila, či aportéra, dávejte prosím pozor!
Máme potok. Je zregulovaný od 50.let, kdy byla ve vesnici při jarním tání povodeň. Je narovnaný a jsou tam splavy, co 100m. Dneska konečně celý den pršelo, asi pustily i zbytky sněhu v horách, takže teče hodně kalné vody. Není to úplná hrůza, která bývá při rychlém tání sněhu(který letos skoro nebyl) nebo po bouřkách. Před pár lety se na jednom ze splavů při tom utopila labradorka. Léta se toho bojím, je to fakt extrémě nebezpečné. Dneska se vyplnila moje černá můra. Vyjdem na prochajdu, pořád pršelo a když už konečně přestalo, bylo už hodin akorát tak na prochajdu vesnicí. Stejně je všude bláta, i tak jsem si vzala gumáky místo botasek(všechny už jsem musela jednou vyprat) a šli jsme začátek kolem potoka. Vidím, valí hodně kalné vody a pes nemá nic jiného na práci, než poskakovat po břehu. Dvakrát jsem ho odtud lifrovala pryč, ať tam nespadne. Blížíme se ke druhému splavu a najednou slyším hrozný řev mé mamky: Mandý, Mandý...letím tam a na druhém břehu řve mamka, že Mandy se topí pod splavem. Jsou tam schody pod splav. Odhodila jsem tašku s flexinou a vletěla do vody. Zkusila jsem na ni zařvat, ale bylo jasné, že nemá šanci, místo aby plavala ke břehu, nebo od splavu, snažila se nějak zachytit toho stupně a to ji pořád potápělo. Skočila jsem ke splavu, ale mi to podrazilo nohy, takže jsem se první musela snažit postavit a znovu skočit směrem k ní. Nebylo tam až tolik vody, už nevím, asi něco pod prsa mi bylo, dosáhla jsem na dno, tím pádem to šlo. Mezitím se Mandy ponořila a nebyla tam. Mamka řvala, že je pod vodou, já se odrazila a skočila do toho místa pod hrkavu a hmátla, podebrala jsem ji, ale potopilo nás to obě, věděla jsem, že ji nesmím pustit, nebo ji už nenajdu. Držela jsem ji za ucho chuděru a snažila se skočit s ní směrem od splavu. Povedlo se udržela jsem ji, ale jak jsem ji podebrala i druhou rukou, zase mi to podrazilo nohy a potopily jsme se. Pak už se mi povedlo odrazit kousek dál a postavit a dotáhnout nás ke břehu. Mandy jsem hodila na břeh mamce(i s mým mobilem) a pomalu vylézt taky(naštěstí u tohoto splavu jsou ty schody a to na obou stranách. Na druhé straně sousedka slyšela náš řev a přiběhnula a držela mi psa(on naštěstí do vody nepoleze) Zavolala jsem na ni, že to obejdu o 150m dál přes lávku, ať mi jen veme věci před jejich barák, že mamka zavolá muže, ať pro nás hned dojede. Naštěstí přijel z práce těsně před tím, než jsme vyšli. Nebyla mi zima, jen na ruce. Z prochajdy teda nic není, věci mám v pračce a měla jsem grog. Šok se mi asi dostaví pozděj. Mamka byla shodou okolností s Mandy venku taky, ony chodí na prochajdu po druhém břehu. Jak Mandy uviděla mého psa, chtěla jako vždycky nad splavem přeběhnout za náma na naši stranu, jen neodhadnula, že ji to strhne pod splav. Tele jedno. Byla dobrá, nic na ní nebylo vidět, ale pak mamka volala, že chrchlá pořád vodu, tak snad nebude mít nějaké následky. Já si nelokla, ale chrchlala jsem taky skoro dvě hodiny, připadlo mi, jako bych vdechla chlupy, nebo slinu, nevím. A ve vlasech jsem měla vmotané různé větvičky a listí...Takže varování: pokud máte podobné divoké řeky v okolí, nepodceňte to!
Dodatek. Já žiju, zatím dobrý. Mandy nevím, mobil je asi po smrti, Tom není doma, takže se nemůžu spojit s mamkou. Ráno kolem potoka jsem měla staženou pr.el. Říkala jsem Tomovi, že ještě hrozí, že bude venku psí kámoška Dáša a ta dělá to samé co Mandy, přebíhá za náma přes potok. Dneska už není voda tak kalná, ale zelená horská bystřina i když se mi zdá, že jí teče ještě víc než včera. Když jsem si prohlédla onen splav(včera na to nebyl čas)tak myslím, že dneska už by jsme to s Menďou nezvládnuly...Jo a Dášu jsem si přivolala, naštěstí nám šlapala naproti přes most

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 10:26
- Nahlásit

worick uffff - ještě že to dopadlo, jak to dopadlo... Jsi dobrá, zachránila jsi Mandy.
Kámošce se topil (a hodně napil) pes v nádrži na vodu a taky následně blil - skončili na vetrině, ale velmi rychle se dal dopořádku. A po hraně té nádrže chodí dodnes...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 11:04
- Nahlásit

Koukaje na vás...ještě, že nemáme dogu měla jsem co dělat vyrvat odtud malou Mandy myslím, že ani Worku bych nezvládnula Jedině ho alespoň odstrčit, aby se dostal z toho víru pod splavem...Taky jsem si to asi přivolala každé jaro při tání a po každé bouřce jsem se bála, aby mi tam nespadli psi. I když oni se od vody drželi vždycky dál. Vloni při něčem takovém mi mamka říkala, že jí tam Mandy spadnula naštěstí daleko od splavu a stihly ji se sousedkou vytáhnout, jak se zachytila břehu. Kladla jsem jí na srdce, ať s ní radši, když je velká voda, k potoku vůbec nechodí. To se celkem blbě praktikuje, když máte potok hned za domem. Já jsem si taky ale nemyslela, že se ta trocha deště hned tak projeví..

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 12:37
- Nahlásit

worick
pane jo hlavně, že jste se tam neutopily obě !

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 13:09
- Nahlásit

Fajka
dneska by se na velikonočních trzích daly zfleku prodávat tvoje vánoční věnce ... počasíčko fakt uplně jarní

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 13:12
- Nahlásit

Janiii

se na velikonočních trzích daly zfleku prodávat tvoje vánoční věnce ... počasíčko fakt uplně jarní
jeee s mohla říct já bych sundala ten adventák co mě furt ještě visí na dveřích

kde mrzneš sim tě?

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 13:15
- Nahlásit

Fajka
já bych sundala ten adventák co mě furt ještě visí na dveřích
my je sundávaly minulý týden
kde mrzneš sim tě?
s kraslicema se nedá být venku, to by bylo rychlý, kdyby vítr nadnesl ošatky takže naštěstí nemrznem dneska HK, já už jsem s juniorem doma, odpoledne sfrnknem pro mamču. Hradečáci mají pochvalu, trochu jsme se všichni báli, že nikdo nevystrčí nos ven ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 13:24
- Nahlásit

Janiii
my je sundávaly minulý týden
no já chtěla že je sundám ted ale dyž je ten sníh a vypadá to tak vánočně tak se mě ani nechce bo jsou furt jako nový

venku, to by bylo rychlý, kdyby vítr nadnesl ošatky
no jo

naštěstí nemrznem
ještě že tak !

Hradečáci mají pochvalu, trochu jsme se všichni báli, že nikdo nevystrčí nos ven ...
ták že bude vyprodáno ?

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 14:16
- Nahlásit

Fajka
ták že bude vyprodáno ?
jedna věc je, že lidi přijdou, druhá věc je, jestli kupujou
a vyprodáno ani mít nechcem, máme naslibovaný další akce a 24hod. denně u toho holt sedět nemůžem - prcek a školství protestujou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 15:32
- Nahlásit

Worick
no ty kravo, to ses teda statecna ze si v tomhle bez vahani skocila pro psa a na nic necekala, urcite to zachranilo mandy zivot, ale ted dobre, ze se ti taky nic nestalo voda po prsa neni malo... fuj teda zazitek... stestize te worka nesel.zachranovat...

My dneska jej 17km, ze bude kolem 0 sem.vedela z lredpovedi ale ten silen3j vichr me.prekvapil. Oblecena sem na nej byla na pohyb na hrane, na cekani uz spis ne...

Feri se po dojiti klepala - pritom telo mela teply, celou dobu sme sli, lehla si a trochu nadzvedavala tlapku - tu operovanou a klepala se nez prijel autobus... nejaky napady?

v noci na bivaku ji mohlo byt zima,ale tohle?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 17:53
- Nahlásit

čaj nemohla trošku zchoulostivět ?? Je přes den venku a nebo na vás čeká v postýlce?? Pokud celý výlet byla veselá a nic jsi na ní nepozorovala - tak bych to klepání přičetla větru a únavě. Vychází z toho nosit na dobu čekání bundičku, co jsi jí objednala.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 18:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Xerxová
kdyz jsme v praci, je na dvore ale ma v chlive udelanej "kotec", s timem tam nikdy nechodili a spali na sobe venku, ale co neni,tak domecek vyuziva a samozrejme, ze zchoulostivet mohla.

Spis me ale zas prijde divny, ze kolem 0 bylo, sice teda dost fucelo ale celou dobu pohodicka a jen co sme dosli na zastavku tak si lehla a zacala se fakt trast i kdyz hunata a na kuzi teploucka, tak zas kdyby ji byla zima tak neni teploucka, ne?

jinak samo asi vesticka se bude hodit

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 18:09
- Nahlásit

a cestuje ráda?? Já vím, že je zvyklá - ale nemůže to být stres z toho, že zase ten vlak či bus ??

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 18:15
- Nahlásit

Xerxová
vetsinou ji to nevadi, rano je dost nervozni protoze se tesi, jak je takova labilni hysterka tak rano malokdy ze vzruseni usne a lezi v buse ale po vylete uplne v pohode chrape v buse ci vlaku, ted prijel bus, zalehla a chrapala az do centra

navic jak by poznala, ze uz bude autobus a ne jen proste kratka pauza na piti kdyz je to mala zastavka bez autobusu... a ne nejaky nadrazi s provozem

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:17
- Nahlásit

cernej caj
svalová horečka? z námahy z únavy?
přece jen nechodí tak často a může bejt prostě unavená a když foukne tak se tělo otřepe.
No a nebo nějaký vzrušení, jelitu se kolikrát třepu nohy tak že uplně vybruje...ale není to zimou jsou to nervy nervičky....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:21
- Nahlásit

Fajka
ale tak "ne tak casto" je kazdou sobotu skoro, to mi neprijde zas tak malo...

ona se normalne stulila, lehla si na odpocinek a kdyz sem ju sla podrbat tak sem cejtila jak uplne vibruje, tak to neznam prave - vetsinou prave treba ze vzruseni jo, no - no uvidime. Ted spokojene zalezla do klece na polstarek

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:25
- Nahlásit

cernej caj

ale tak "ne tak casto" je kazdou sobotu skoro, to mi neprijde zas tak malo...

jo to jo to není, já myslela že míň nějak nestíhám sledovat kolik toho našlapete

ale svalovou horečku mám občas taky když mě akce třeba nesedne a tak nechodim zrovna málo

normalne stulila, lehla si na odpocinek a kdyz
tak třeba rozehřátá chůzí se vypleskne na promrzlej beton /asfalt...tak třeba to prudký ochlazení a tělo se zatřepe...
nevim, jen teorie...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:27
- Nahlásit

worick
teda ta bláho, to je zážitek, ještě že to dobře dopadlo
cernej caj
já nevím, bych asi tipovala z únavy?

my se dneska prošli ve sněhovém poprašku a jen jsme se vrátíli tak vánica, už napadlo asi 10 cm, jako já chci jarooo
Lokinak na závěr procházky se zas bál přes lávku, tož máma s Dorinem šli první, tak za nima teda šel, ale v půlce se rozhodnul, že je předběhnem, na 20 cm lávce, takže mu nakonec nezbylo než seskočit do vody
než jsme došli domů, trčely mu z břicha rampouchy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:29
- Nahlásit

najdi rozdíl včera a dnes

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:38
- Nahlásit

Xerxová
u nás stejně
jedno foto po koupeli a vyválení ve sněhu, to byl teda jen poprašek, teď už je sněhu daleko víc

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:39
- Nahlásit

Maya vypadá jak ztuhlá zdechlina

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2018 19:39
- Nahlásit

Fajka
nojo, tak ono taky jestli to bude pro spice ve 12/13 konecna tak uz zacina bejt babice

Maya
u nas zacalo snezit v okamziku kdy sme se schovali na zastavce

dobre ze mu netrzeli "z bricha" ze by se na ne napich

Xerxová
tyjo u vas je snehu..

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání