| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 07:24
- Nahlásit
čaj přemýšlela jsi nad dárkem manželovi. Kup mu pračku - novou. A starou dej rovnou odvézt "výměnou"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 07:49
- Nahlásit
Xerxová
praktická žena, což
ale sme se včera už dohodli, že kdyby to nešlo spravit nebo byly nějaký překážky, že se s tím muž ani drbat nebude a novou koupíme. Dokud si myslel, že by to na opravu bylo lehký, bylo by škoda kvůli nenáročné/levné opravě vyhazovat jinak funkční věc, která by ještě mohla sloužit, na šroťák.
nicméně po ranní loužičce mám jasno, jestli loužičkuje pračka tak to už fakt nemá u nás doma co dělat a je potřeba najít loužičkujicícího viníka a pokud jím bude právě pračka, tak jde z domu bez debat. Doufám, že to je teda pračka - když je stejně rozbitá. Přece jen kdyby byl problém s vodou, je to mnohem horší a hlavně dražší věc...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 08:12
- Nahlásit
cernej caj
v čem máte vedenou vodu? Jestli v plastu a je tam problém, můžu ti poslat a půjčit nůžky a svářečku na plastu. Ve čtvrtek uvidím Neta, může to v neděli přiblížit do Bérna.
Já doufám, že nebudeme muset předělávat baterii vodovodní , Michal jí v neděli měnil a nějak tam je mokro
add. TV, no má to zřejmě boží vedlejší efekt - fční PC (já od Neta koupila PC, starší a "něco" se tam porouchalo, poslední Netí zpráva byla chyba v napájecích kabelech směrem k disku, což odpovídá i tomu, co to nedělalo mně.
Ale jinak bych radši, kdyby to nefungovalo, takhle reálně hrozí, že se vada projeví den po skončení záruky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 08:23
- Nahlásit
kachna_
asi v plastu. No já furt doufám, že to teče z pračky, mlátit obklady by mě asi kleplo...
ale to asi do zítra stačíme zjistit, z čeho to je...
ale zas jen výměna baterie je furt lepší než problém v trubce... možná blbý těsnění, tak doufám, že to michal ještě nějak zpraví.
- jo, mam pocit ze si psala ze ti to po osahani kabelu nabehlo, ze? to by mozna chtelo vymenit zdroj, nebo zkusit aspon prohodit za jinej napajeci kabel k disku (kazdej zdroj ma minimalne 2, takze zkusit prohodit treba s cdromkou)
no s telkou chapu, to je naprd tyhle zavady... nemuzes treba aspon zavolat a zeptat se, ze by se na to po svatkach v ramci servisu (zdarma doufam) podivali?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 08:50
- Nahlásit
jak to tu tak ctu tak ocekavam ze u nas se neco potento na stedrej den
birma
tak to ses fakt prvni kdo s tou zmenou neco takoveho rika a ze znsmejch s kastrovanejma psama v chovkach mam hodne a fakt ty zmeny v chovani a srsti teda ty nejvic viditelny kazdrj avizuje az po nekolika mesicich
nebo ze by to bylo ze kdyz se oes i pred kastraci chova tsk nejak normalne tak nejaky brzky naky zmeny nema clovek sanci poznat?
dneska bude uz asi pekna nuda v praci a nechci to videt zitra a v patek tak neco furt piste
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:00
- Nahlásit
Já myslela, že udělám dneska (když je docela poklidně) hodně práce - a oni tu nejsou ti, od kterých potřebuji "data"... Takže budu muset dorazit mezi svátky... a dneska počkám na jednu studentku s konzultací bakalářky... a asi půjdu domů.
Jinak vyplňování požadovaných informací podle nového VŠ zákona do systému mi ve spoustě položek přijde zcestné - vyplňuje se podle nových věcí to, co bylo akreditováno postaru Docela chaos... Myslím, ale že po svátcích, kdy nás u stolu bude i patnáct... si ráda půjdu 29. či 30. vyplňovat i zcestné tabuličky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:10
- Nahlásit
Maya
pred kastraci chova tsk nejak normalne tak nejaky brzky naky zmeny nema clovek sanci pozna
to bude taky urcite hrat roli, ze ten pokles hormonu podle me ani nepoznas u psa, se kterym fakt nemlatej...
ja mam prace dost, prenecham tak neco furt taky pis, at mame na co reagovat
Xerxová
klasika, ze jo... tak aspon si udelas volno dneska, kdyz mezi svatkama budes muset neco dodelavat. doufam, ze toho nebude moc, aby sis mohla vic uzivat volna a rodiny
jinak dneska du na pohovor domluvenej pres kachnu. No jako kdyz uz sme se bavili ze aspon omrknout bych to jit mela, tak pudu, ale uz ted mam moznosti na praci vic nez by bylo zahodno pro klid v dusi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:19
- Nahlásit
cernejcaj
vemes tech praci vic a bude z tebe milionar
nevim co mam psat
Xerxova
budes odpocivat v praci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:37
- Nahlásit
Maya
jasne a za par let budu mit syndrom vyhoreni, hodim si masli a milionu si neuziju
a ty za tres dostanes na svuj PC avast
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:44
- Nahlásit
cernejcaj
ja mam zaplaceny avg jeste na pristi rok tak doufam ze to tak brzo nebude
ale teda avast zdarma jsrm mela na minulem pc a nrmohla jsem si stezovat
ja spis musim asi zacit premejslet o novym pc bo moje xp uz mi nejak prestavaj stihat upgrejdy a nektery veci jako fb treba zacinaj uz nejak blbnout bo java flash a takovy veci uz mi nejdou inovovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:47
- Nahlásit
Maya
doufat muzes ale normalne nasi placeni zakaznici zustanou placenyma zakaznikama, to je v poho
na vyhodnysoftware.cz si muzes za 1500 koupit legalni W7. Pokud nemas uplne starickej komp, tak by to mohlo bezet i na tom, co mas ted... muzes mi pak napsat, co mas za hw? (kdyz das na tento pocitac pravym - vlastnosti a tam budes mit aspon cpu + ram napsany
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:48
- Nahlásit
on MS uz XP prestal podporovat takze vyrobci sw/hw maj o starost min, ze jo a uz to taky nepodporujou v nobejch verzich
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:51
- Nahlásit
cernej caj
tak si naditkuj podmínky - umožnit cestu SNP, plat nejmíň jako teď, souhrn času ztráveného na cestě 5 h týdně a uvidíš, jestli se s tím popasují . Prostě bych jim řekla, že už tě vzali (a dokonce nadvakrát), ale že kdyby dokázali splnit tyhle podmínky, něco by se s tím dalo dělat.
Nemáš co ztratit a kdybys věděla, jaká je držka Net...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:53
- Nahlásit
cernej caj
já bych teda než do sedmiček, šla do LInuxu (Ubuntu). Fakt mi přirostl k srdci a zvládla ho i mamča (teď ho nemám jen proto, že byl win zdarma k PC)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 09:58
- Nahlásit
kachna_
no nemam, akorat jak rikam, je mi dost trapny tam jit, kdyz uz mam to vyrozumeni ale tak uvidime. Blby je, ze je to taky v mega prdeli
s tím ubuntu... jako já proti linuxu nic nemám a jestli mamča chodí jen na internet přes prohlížeč, možná používá skype, možná pouští filmy tak dobrý... já bych na linux přejít nedokázala přestože moje znalosti nejsou jen že si zvládnu kliknout na ikonu na ploše...
ale zas je fakt, že by to mohla být taky volba.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:36
- Nahlásit
kachna
linux nechci
cernejcaj
no hw ti doma napsat muzu ale bude to k nicemu kdyt os si fakt nainstalovat neumim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:39
- Nahlásit
Maya
to je fakt jednoduchy, jestli zvladnes vlozit CD do mechaniky bys sehnala nekoho, kdo ti to preinstaluje, ty w7 na tom webu prave stoji jen 1500 coz sem si taky koupila a podle toho co mas usoudime, zda by ti stacil reinstall
u W7 je nejdulezitejsi nastavit bios aby bootoval z CD coz znamena zmacknout cudl na pusteni pc a pak jak vo zivot mackat "del", pak jen neco prekliknout v takovy tabulce a instalace po tobe pak chce akorat nastavit jazyk a uzivatelsky jmeno a vsechno jinak udela sama
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:41
- Nahlásit
cernej caj
jediná nevýhoda pro mě byla, že jsem nenašla dostatečně schopný správce souborů (ale to jako není u win o moc lepší a win commander, nebo jak se jmenuje, je docela drahej).
Ale o tom, jak na tom jdou hry nemám ponětí, to je fakt, te´d mi došlo, že ty i hraješ.
Moje užívání spočívá v přehrávání videa, správě fotek vč. úpravy (gimp, jo photoshop je dražší a lepší, ale třeba se zonerem mi to přijde srovnatelné), tisku, správě souborů, Internet, mail, Office programy, hry pouze dětské nenáročné.
Měla jsem dost problém s přehráváním hudby, ale to mám i teď, co jsem si zaktualizovala KMP
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:45
- Nahlásit
cernej caj
Maya
add. instalace, to se dělá tak, že se spojíte přes whatsapp a čajda nebo někdo jinej radí krok za krokem (léty prověřeno)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:45
- Nahlásit
kachna_
ja pouzivala midnigh commander ale ten neni moc graficky peknej a omzna graficka nahrada crusader, ale je to fakt tak 9 let co uz tucnaka vubec nemam... takze nevim, jak to je ted
hry se daj emulovat pres wine, ale neni to vzdycky dobra volba a dost hracu bud prestalo hrat nebo ma dualboot...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:52
- Nahlásit
kachna
nemam whatsapp win commander jsem měla funkni hacknutej ale na me moc slozity vsak win pruzkumnik je dobrej a staci
cernejcaj
ja se stejne obavam ze muj 10 let starej pc ani ty win7 neutahne
jako nejvic me akorat stve ze se mi sekaj hodne flash online hry a trochu fb jen me napadlo jeslti by nepomohlo treba zkusit nejakou nizsi vezri FF ze to treba delaj ty novejsi verze? to obcas aktualizuju aby to nevotravovalo tema hlaskama furt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 10:58
- Nahlásit
kachna_
ja taky nemam whatsapp a navic premyslim, jak se to udela, kdyz neuvidim tu obrazovku, coz by mi pomohlo vic, nez slovni popis a pak to staci bez aplikace jen jako hovor
Maya
pruzkumnik je zlo nejvyssi a nepouziva ho nikdo kdo jakkoli pracuje s daty
no prave to je mylna myslenka, protoze w7 behaj celkem dobre a maj naroky jen o neco malo vyssi nez XP, takze pokud bys mela slusny jednojadro nebo aspon dvoujadro a 1gb ram, tak ti to muze behat celkem pouzitelne. Skoda, ze ses daleko, bych ti to obhlidla, pripadne trochu dotunila a pomohla, ale takhle se to blbe resi...
kdyz zkusis nizsi verzi ff, mozna nebude podporovat flash... ale zkusit to muzes. Flash dost zpracovava procesor ale, takze pokud mas nejaky levny jednojadro tak ti nepomuze ani svecena voda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 11:07
- Nahlásit
cernejcaj
no pravda je ze kdyz treba pustim nejakou tu hru tak dost chrousta disk
praci s daty neprovadim na praci se soubory mi pruzkumik staci
nejsou nahodou ty win7 ty nejdebilnejsi co na ne vsichni nadavali?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 11:27
- Nahlásit
Maya
- defragmentace? jaky mas disky, sata? ata? kolik otacek? co zdravi disku? (existujou nejaky softy, co ti to zmeri, zkus si najit "smart" (s.m.a.r.t, byva i soucasti speedfanu) a pripadne posli screenshot, muzu ti z modelu disku zjistit, co to je na netu
ne, nejdebilnejsi sou visty, w7 sou prave paradni a super a sla bych do nich, dokud to de sou to moderni xp
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 11:42 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernejcaj
to jsou ftipne otazky
ma to disk nejakej nekde to je asi tak vsechno co vim
tusim prinejhorsim bych asi vyhrabala i fakturu kde to bude vsechno vypsany ale zkusim doma tento pc atd.
hele pc je pro me uzitkovej nastroj asi stejne jako televize zmacku cudlik a chci aby to ukazovalo obrazky a jak to dela nemam paru klidne by to mohla bejt i magie to je fuk hlavne ze to funguje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 11:55
- Nahlásit
Maya
no na typ disku asi ten smart (stahni si speedfan, nainstaluj a tam je zalozka smart, to mi vyfot a posli. pokud mas vic disku, udelej to pro vsechny disky).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 12:14
- Nahlásit
cernejcaj
jak poznam jestli mam vic disku a nebo rozparcelovanej jeden disk?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 12:17
- Nahlásit
Maya
1) pravym "tento pocitac" - "spravovat" nebo tak nejak, - uloziste - disky: zde uvidis vsechny disky (cdromky) a jak sou rozdeleny.
uvidis to i v tom smart testu od speedfanu, budes tam mit pod sipkou bud moznost preklikavat mezi vic diskama nez jednim, anebo budes mit jen jeden disk
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 13:30 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
SAkra sakra sakra.
Mamča zapomněla, že má Kačenka narozeniny (jedeme tam zítra) a navíc jí bylo špatně. Na Alze jsme vybrali přepravce s doručením 21.12. (samozřejmě, že to mohl Michal vyzvednout, kdyby nás napadlo, že to nemají ošéfovaný, když to tak halasně oznamujou) a teď co? U zásilek je prostě status "nedoručení" a "doručit později" a šmitec
A mimochodem, jak se Alza holedbá, tak za doručení přepravcem samozřejmě neručí
Blbý je, že všechny dárky, co tu mají holky jsou tak jako dvojitý, jedna verze pro tu, jiná pro tu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2016 13:43
- Nahlásit
taky sme neteri ke 4. zapomeli darek doma, dame ji ho sice blbe ale na vanoce nestacilo by taky koupit neco aspon at ma s tim, ze bude darek pozdeji?
|