| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:29
- Nahlásit
birma
maya má pravdu
hele jak a co štafeta?? Já si tady jedu ty germánovižle a nevnímám nic kolem - vostuda. Jsem netušila, že to bylo už tetkon? Přišlo mi , to nedávno, kdy ses přihlašovala a to jsem si myslela, že to bude až zaaaa dlooouho. A vono ne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:33
- Nahlásit
PetraK máš dvě varianty. Buď si vezmeš holku pro výcvik nevhodnou. Tedy lovecký... V chovce budoucnost nemá a u myslivců taky nee. Rumík by byl nadšen, vy taky. Ale bude hárat. Poprvé ji odvezeš do chovky (to bude tak za měsíc dva - to ještě dáš ty i ona) a za další půlrok dojde na lámání chleba - buď to neuvěřitelnou klikou oba dva zvládnou každý zamčený jinde (jako s Bubicí), nebo ji dokážeš poslat do chovky (přes nejhorších pár dní) a nebo ji necháš vykastrovat. A zaměříš se na klady (nebude faleška, nebude zánět dělohy, nebudeš řešit hárání...) a zvládneš to.
Druhá varianta je štěník kluk. Teď bude víc otravovat Rumajzla - ten bude míň nadšen, ale na kraviny si dá říct brzy a budou fungovat skvěle. Věřím, že zvládneš i prsení mladíka na měkkého Rumíka - a bude vše v pohodě. Ale taky se může stát, že mladík bude chtít šéfovat ostřeji - a pak je budeš zamykat v nepřítomnosti i déle, než pár dní hárání...
Obě varianty mají svá pro a proti - nikdo je za tebe nerozhodne. Ale nečekala bych na zázrak - mladá, veselá, zdravá, vykastrovaná fenečka do paneláku vhodná
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:37
- Nahlásit
Xerxová
Ale taky se může stát, že mladík bude chtít šéfovat ostřeji - a pak je budeš zamykat v nepřítomnosti i déle, než pár dní hárání...
jo jo přesně.... a to člověk dopředu neví a řešitelný to je podle mě hůř než to hárání kerý trvá dva tři dny a dá se dycky nějak překlenout....ale trvalej stav se překlenuje blbě
za mě holka at štěnítko nebo počínající puboška Rumajz bude štastnej... kor dyž doted s babou byl
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:48
- Nahlásit
Xerxová
Ale nečekala bych na zázrak
ne to nečekám :- ) ale vsadím botky - i když ne ty svoje nejmilovanější , že jak padne rozhodnutí , tak se nějaká objeví , nicméně, nechávám osud, aby zatím pracoval tak, jak to má vymyšlený, rozhodnutí nepadlo ještě, ve hře je ještě několik proměnných.....
Fajka
a to člověk dopředu neví a řešitelný to je podle mě hůř než to hárání
tak ona zase ta vižla - kdyby to bylo štěně vižlouna - je tak nějak zvyklá fungovat ve smečce, však kolik je lidí, - ostatně zrovna dcera kolegyně od Xerxový je to ho důkazem - že se prostě sejdou dva lidi co maj vižlouny, kluky, dospělý a páč jsou spolu páníčci, tak oni taky a fungá to. To už by muselo fakt bejt - a stát se může, to neříkám - že by si šli pánové po krku. To u toho němce je spíš pravděpodobnost jsou tvrdší.
No uvidíme - do chovky jsem cinkla, že pana Pacičku ne./bože byl klůůůstej , bylo to štěndo s ooooobřim pupikem, myslim, že sežral všem ostatním svačinu/, půjde tedy myslivcovat na Slovač. Sice jsme se domluvili, že se ozvem do neděle, ale některý rozhodnutí dělám rychle a jsem ráda, že se mi podařilo Brtnika dovést ke stejnýmu názoru- Feňuli není problém si vzít na vycházku, případně na víkend...... no, bude válečný poraďování, tady už vůbec není nutný se rozhodovat nějak rychle, takže to můžem prodebatit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:57
- Nahlásit
PetraK
no urcite to ale dopadne tak, jak to dopadnout ma
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 11:58
- Nahlásit
PetraK
důkazem - že se prostě sejdou dva lidi co maj vižlouny, kluky, dospělý a páč jsou spolu páníčci, tak oni taky a fungá to. To už by muselo fakt bejt
jako jasný já na to čučim furt tim akitím pohledem takže všechno vo dost hůř...
tady už vůbec není nutný se rozhodovat nějak rychle
jasný jen taky s ohledem na rumíčka..nevim jak moc je ještě smuténka...když je doma upá sám ...
Feňuli není problém si vzít na vycházku, případně na víkend
pokud ta šance je tak bych to určo udělala víkend na apaluše a uvidíte
zas ale dyž už není mimino ušetříš si to řešení musim do práce mimino se musí venčit pravidelně a pravidelně jíst...takhle by sis ušetřila tu šílenou honičku na začátku učení čistoty bo svěrač je ještě mladej.... to toho fofru se může vyvrbit nějakej průser někde a čék je na zhroucení... odrostlejší fenulkou by sis tohle ušetřila a rovnou by jste mohli dělat výlety delší..než jen miminkovský (přecejen Rumík musel doted brát ohledy na potřeby starší paní a ted by jste to za chviličku mohli rozchodit "ve velkým "
píšu jen plusy a mínusy..jestli je máš všecky probraný nikam netlačim, jen abyste dopromejšleli všecko
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:06
- Nahlásit
Fajka
pokud ta šance je tak bych to určo udělala víkend na apaluše a uvidíte
jo s tím se počítá - pokud tedy řekneme že ano.
u učení čistoty
je kotcová, takže tady si rezervu na řešení nechám , ono pak naopak - když ten pes tu čistotnost nemá a je velkej, tak je to v bytě problém-
.než jen miminkovský (přecejen Rumík musel doted brát ohledy na potřeby starší paní a ted by jste to za chviličku mohli rozchodit "ve velkým "
no přesně, tohle berem naopak jako plusový.
píšu jen plusy a mínusy..jestli je máš všecky probraný
jen piš, jen piš - teda spíš pište, člověka nenapadne všechno.
ještě k tomuhle co psala Xerxová :
Buď si vezmeš holku pro výcvik nevhodnou. Tedy lovecký... V chovce budoucnost nemá a u myslivců taky nee
ono to není tak, že by fenka nebyla pro lovecký výcvik nevhodná, je v podstatě připravená na podzimky, jen to není takový drive, který se očekával z jejich úhlu pohledu. každopádně je tam tak jako navíc.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:09
- Nahlásit
Dojmy ze štafety jenom zkopíruju z FB, doufám, že mi to odpustíte
Další zážitek, který bych si chtěla vylisovat a uložit Milí organizátoři, tichá noc, miliony hvězd (pět z nich spolu tančilo, vypadalo to, jako kdyby na atmosféře na místě přešlapovalo kotě se zářícíma packama a bradou), nadšenej Adam (nadšení pro tah se dostavilo někde po 30. km), zářící oči právě probuzených zvířat, štěkající srnec a východ slunce <3
A taky brodění se, svinská zima, hopsání s rozjetou kolobkou přes kořeny, hledání cesty a přenášení kolobky tam, kde to jinak nešlo.
Příští rok chcem zas!
Vtipný bylo, když jsem se rozhodla si zkrátit začátek po polňačce, abychom nejeli po relativně hlavní silnici. Tak jsme asi půl kiláčku jeli a skončili jsme asi 2 metry od silnice, na kterou jsem chtěla. Jenže na těch dvou metrech byla dva metry vysoká brána a protože jsem blboun obecný, rozhodla jsem se hledat jinou cestu, abychom se nemuseli vracet na tu hlavní silnici. Takže napřed jsme prolezli areál tý pily, kde jsme byli, pak jsme to zkusili obejít po poli (kombinace kolobka + pes + oranice je fakt výživná), no a skončili jsme u rybníka s cedulema Zákaz vstupu, soukromý pozemek, střeženo psy. Zkusili jsme to projít, jenže to končilo u nějaký branky. Vrátili jsme se k poli a našli jsme něco, co kdysi mohla bejt cesta. Teď tam byl plevel tak 2 metry vysokej. Ani Adam tam nechtěl a já tam vláčela kolobku. Nakonce jsme se dovlekli na lepší cestu, abych zjistila, že jsme zase uvnitř něčeho a ne venku, naštěstí teď tam byla jenom závora, takže jsme podlezli a ocitli jsme se na silnici. Hurá! Jenže silnice končila z jedný strany bránou, z druhý strany bránou, za mnou byl ten směr odkud jsme přišli a přede mnou potok a pole. Klika byla, že potok měl můstek, takže první brod jsme měli až ve 4 ráno a ne už o půlnoci, to bych asi zmrzla
A tak
Ještě teď jedu na endorfinech
foto ze startu
dvě fotky z cíle
fotky od nás - popořadě dvě ráno, tři ráno, něco po šesté
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:13 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
kotcová, takže tady si rezervu na řešení nechám
aa to si myslím že holky bejvaj čistotnější že by to nemuselo bejt problém ale i tak to se pořeší rychlejš pozitivně než čekat na štěndo než vyroste....
přesně, tohle berem naopak jako plusový.
jj to si myslím že je hodně velký plus
každopádně je tam tak jako navíc.
noooo pipi malé zbylé.......třeba je to zrovna ona
a jak je to od vás daleko? jet tam i s Rumouškem jí párkrát večer vyvenčit a vyprocházkovat? aby měla šanci si vás získat?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:16
- Nahlásit
birma
Jenže silnice končila z jedný strany bránou, z druhý strany bránou,
aha, takže birma celou štafetu odjezdila na stadionu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:17
- Nahlásit
birma
jo jo Bloodywalk..kdo jednou okusí už nechce chybět
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:21
- Nahlásit
Fajka
že by to nemuselo bejt problém a
to je enem takový okrajový argument - nebo spíš fakt, kterej musí člověk vzít v potaz, že může nastat. To hlavně kvůli Brtníkovi, aby s tím počítal a nebyl zaskotačen
....třeba je to zrovna ona
možná. uvidíme. Mít domek, kde můžu v pohodě oddělit, tak není co rozhodovat. Je moc hezká, milá, je to popelnice na žrádlo (takže už je mi jasný, že budem zase pěkně odnaučovat žraní fujtajblůch, a kradení ze stolu .......... hergot, já už píšu, jak kdyby to bylo jasný?
a jak je to od vás daleko? jet tam i s Rumouškem jí párkrát večer vyvenčit a vyprocházkovat? aby měla šanci si vás získat?
ne není to daleko, předběžně jsme domluvený, že pokud se rozhodneme, tak příští týden se půjde procházkovat a o víkendu si ji zkusíme vzít. Tenhle víkend máme jednak návštěvu a druhak si tohle fakt chci rozmyslet. A až pak, když budu rozhodnutá, že bych do toho šla si ji vzít vyprocházkovat a do polí.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:22
- Nahlásit
birma hezký popis "zkratky" Jseš cvok. Úžasnej cvok
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:25
- Nahlásit
birma
a co batoh?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:26
- Nahlásit
PetraK
takže birma celou štafetu odjezdila na stadionu
ale prt Birma si našla lávku přes potok, proplazila se dalšim polem, pak se prodrala nějakym šílenym křovim a nakonec se dostala, kam chtěla
Fajka
jo jo Bloodywalk..kdo jednou okusí už nechce chybět
no nebyl pan hlavní organizátor nadšen, když jsem se rovnou v cíli přihlašovala na další ročník Chytal se za hlavu a utíkal pryč
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:28
- Nahlásit
birma
a nakonec se dostala, kam chtěla
tedy podle popisu na doskočiště skoků do dálky
Hele teď v tý Wroclavi jo, když jsi někam chtěla jít - bylo to na tom staďáku to stejný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:28
- Nahlásit
Xerxová
Jseš cvok. Úžasnej cvok
jojo v blázinci s arteterapií a canisterapií by se mi líbilo
cernej caj
a co batoh?
Batoh super byla jsem ráda, že nemám to svý monstrum starý velký vodrbaný
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:29
- Nahlásit
PetraK tak ještě k fence třeba tohle ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:34
- Nahlásit
birma
tak to je supr, kterej sis nakonec koupila?
Xerxová
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:34
- Nahlásit
Xerxová
trochu malá zahrádka pro dva ohaře střely
ale koukali jsme na něj
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:42
- Nahlásit
tsss -na údržbu a běžné válení se psů po zahrádce, když jsou páníci v práci to stačí. A polí a remízků je kolem dost a dost. Tam to znáááám tam je krásně kolem. Jezdím tak třikrát do roka do vedlejší vesnice...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:44
- Nahlásit
tak zitra odpo je muz objednanej u snasila, co ji operoval...
v tomto pripade sme se rozhodli, ze nepojedem k nasemu vetovi (kterej loni nepoznal, v cem je problem s tim, ze kdyby se to nelepsilo, tak prijit znova) a v tomto ohledu kdyz to ma ted muz tak hodne nabity je lepsi, ze ji rovnou uvidi odbornik a pripadne vylouci vaznejsi obtiz...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:44
- Nahlásit
Xerxová
tak že by ses pak příležitostně stavila na kafe a očíhnout ohařici jo?
No bylo by to ftipný, pořešit všechno najednou, to ne že ne. A vypadá to, že bych měla kam dát i mámu......... my na to narazili nějak těsně před dovčou?? a pak v rámci jiných starostí nějak vypustili. Ale tak jet se tam podívat čék může, že jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:45
- Nahlásit
cernej caj
tak zitra odpo je muz objednanej u snasila, co ji operoval...
ježiš kdo s kým proč?
aha už to dočítám. Ferinka? Moc držím palce, sakra!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:52
- Nahlásit
PetraK
dve muchy jednou ranou se dycky hodi
no uvidime...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:52 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
cernej caj
tuten. Na letní výlety, půldenní výlety a vyjížďky na kolobce. Prt se do něj vejde (2 l tekutin, malinká sváča, miska, tenoučká bunda, mobil, mapy a tracker a byl nacpanej), ale krásně sedí na zádech a nic se v něm nebimcá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:54
- Nahlásit
birma
je fakt malinkej a peknej tam bych se na jednodenni vylet nikdy nevesla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:56
- Nahlásit
cernej caj
v létě, když nepotřebuju nic teplýho, tak v pohodě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 12:57
- Nahlásit
birma
vsak ja nepopiram, ze pro tebe neni dost, jen ze JA bych se do nej nevesla ani v lete
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2016 13:46
- Nahlásit
PetraK
ja bych brala jedine domek s mensi zahradou protoze mensi zahrada = mene prace hlavne sekani a tim padem vice casu na jine aktivity vcetne psu
|