| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 15:29
- Nahlásit
tak pápá - možná budu v neděli dopoledne v Bedřichově bez psa (Trpajzlík má "závody" na závěr lyžařské školky - a tam bych Nighta teda fakt nebrala... Má pršet... Zítra budou mít snad líp - ještě zimu, umrzlo a snad i slůňo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 15:39
- Nahlásit
Maya
tak smyslem zákona není (nemělo by být) pokutování přeci (a nemám s policií negativní zkušenosti ve smyslu bezdůvodné buzerace). Já vidím pozitivum třeba v tom, že se děti budou odmala učit, že chodec musí být vidět.
Považuju to za prospěšný stejně jako nutnost se poutat, dětské sedačky, svícení, helmu pro cyklistu (dokud nebude povinná, nosit jí nebudu).
Ale naprosto chápu a respektuju, že každej má tu míru tolerance k státním omezením trošku někde jinde. Já zuřím kvůli povinné inkluzi (v podání našeho státu, jinak bych jí vítala) a povinné předškolní docházce.
No a taky chápu, že regulace vede k další regulaci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 17:19
- Nahlásit
Maya
tohle je jen na buzeraci lidi co jdou domu ze sousedni vesnice po okresce kde projede jedno auto za hodinu a ten prumerne inteligentni ckovek si na tu chvilku nez prejede stoupne mimo silnici a nepotrebuje se oblepovat paskama
To se pletes. Nedavno jsem tu na takovy "prumerne inteligentni lidi" nadavala. Presne stejna situace, okreska, par aut za hodinu a lidi chodi od busu do vesnice. Nezlob se, ale to je takovej problem si za par korun poridit reflexni pasek? A ze si stoupnes mimo silnici, co to je ridicovi platny, kdyz by mu treba pred autem vybeh zajic/srna a on to strhnul do prikopu. A tam srazil neviditelnyho chodce.
No tak jak to tak ctu tak si pockam az me chytnou a nejaky ty pasky mi daj,
ne takhle hromadne buzerovat, s tim ja nebudu souhlasit nikdy
Sorry, ale prijdes mi v tomhle prastena. Jako ano, vymezuj se proti novymu zakonu. Kdybys byla ridic, mozna bys to videla jinak. Ja takovy narizeni jednoznacne kvituju a jsem za nej rada. A kdybys mela blikacku, misto pasky, jiste te zadnej cajt nebude kvuli tomu pokutovat, buzerovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 19:33
- Nahlásit
Fifi
no to s asi neshodneme, já si fakt nemyslím, že čím víc příkazů a zákazů, tím je na světě bezpečnějc a úplně by stačilo když už tak dát do zákona, že sraženej neosvětlenej chodec si za to může sám, co jako bude příště, zakážou nám nože, protože si s ním můžeš ufiknout prst nebo někoho zabodnout a chleba si v zájmu bezpečnosti budem pižlat pazourkem?
vůbec nejde o ty pásky, ale o ten princip, jak stát dělá z lidí idioty, kteří potřebujou dohled jak malý děti
ono je to stejně fuk, protože z valný většiny to nikdo kontrolovat nebude, každou chvíli vidím i neosvětlený cyklisty a policajti si radši stoupnou s radarem na přehlednou rovinku, kde je 50 a vybíraj pokuty tam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 19:34
- Nahlásit
a když už ta doprava, tak dneska mě pobavilo tohle
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 19:38
- Nahlásit
kachna_
inkluze v podstatě funguje už léta na naší vesnický škole, berou tam postižený děti, aby měli větší dotace, výsledek je ten, že lidi z vesnice vozej děti do školy do města a lidi z města vozej postižený děti k nám do vesnice, jako fakt paráda
a když jsem četla, že kdo nedá postižený dítě do normální školy, ale bude chtít, aby chodilo do speciální školy, tak na něj nastoupí sociálka, tak se mi fakt chtělo blejt
a my něco vyčítáme Norsku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 19:41
- Nahlásit
Maya
no to s asi neshodneme
Ne, to urcite neshodneme. Je v zajmu chodcu i ridicu, aby auto jelo s rozsvicenymi svetly a chodec byl proste videt. Jde o zdravi obou.
vůbec nejde o ty pásky, ale o ten princip, jak stát dělá z lidí idioty, kteří potřebujou dohled jak malý děti
ono je to stejně fuk, protože z valný většiny to nikdo kontrolovat nebude, každou chvíli vidím i neosvětlený cyklisty a policajti si radši stoupnou s radarem na přehlednou rovinku, kde je 50 a vybíraj pokuty tam
Ano, o ten princip jde, at se to lidi nauci. Jdu po neosviceny vozovce, MUSIM byt viden. Princip je to jednoduchej, ne argumentovat tim, ze skocim do skarpy, kdyz jede nahodou auto.
Co se tyka kontrol, uz jsem se tu taky vztekala, ze si cajti radsi stoupnou na opustenym 300m useku, kde je 30 km/hod, ale u zakladky, kde je fakt frmol, nic. To ale prece neni to samy, jako kdyz si vykracujes po tme silnici a ses videt na par metru, i pri dalkovych svetlech. Ech, nechapu, ze tohle te stve, nejaky prikazani reflexniho pasku, dle myho si ho mela nosit uz davno.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 19:55
- Nahlásit
Fifi
protože podle mě neosvětlenej chodec ve škarpě je ekvivalentem osvětleného na silnici a ten tvůj argument se strhnutím volantu mi přijde ujetej, to je pravděpodobnost nula nula prt, podle mě prostě když jede auto, nemá co dělat neosvětlenej chodec NA silnici, když jsem mimo silnici, pravděpodobnost sražení mi připadá stejná jako pravděpodobnost sražení osvětleného chodce na silnici a že se to bude dít taky a možná víc než předtím, protože si řidiči budou dávat míň pozor a bude víc mrtvejch než dřív stejně jako to dopadlo s tou předností chodců na přechodech
jo a štve mě to, protože to jestli si zajistím bezpečnost šipkou do pangejtu a nebo reflexní páskou nebo třeba reflektorem na zádech by mělo bejt čistě na mě a ne na příkazech shora
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 20:23
- Nahlásit
Maya
ten tvůj argument se strhnutím volantu mi přijde ujetej, to je pravděpodobnost nula nula prt,
Kdyz myslis. Shit happens.
pravděpodobnost sražení mi připadá stejná jako pravděpodobnost sražení osvětleného chodce na silnici a že se to bude dít taky a možná víc než předtím, protože si řidiči budou dávat míň pozor a bude víc mrtvejch než dřív stejně jako to dopadlo s tou předností chodců na přechodech
Mayo, ale to snad nemyslis vazne... Srovnavat prechody pro chodce s chuzi cloveka po neosvetleny vozovce. No nic. Ne, to se fakt neshodneme. Hazej si sipky do pangejtu, kdyz je ti to tak prijemnejsi. Doted sis zadnou reflex pasku neopatrila, tak proc ted, zeano... Jsem rada, ze aspon kachna_ vidi prinos v uceni deti, ze tak to ma byt. Byt viden.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 20:53
- Nahlásit
pomóóct - rodičovstvo plesá a dítka mají mejdan... nějak prý nemůůůžou spinkat - a to jindy jsou vzorná. Už jsem přečetla pohádky, povyprávěla příběhy jejich maminy z doby před dávnými časy (jak Liduška nechtěla lyžovat ) ... a spaní nikde.
Zhasla jsem (tedy ne já ale světlo) a jdu upíct perník na snídani
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 21:42
- Nahlásit
Xerxová
Snad ti omladina usne brzo.
Aaach, pernik, nemam kakao, prasek do perniku a hlavne ani citronovou polevu. Jak jsem nepecici, tak jsem na nej dostala chut, starej dobrej recept. Nebo mozna zvitezi jablecnej studenej dort s piskotama, to zbyde aj na psiska.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 21:55
- Nahlásit
mám kakao i prášek do perníku Jóó - když je jedna babka, tak je vybavená Night koupal, poslouchal pohádky... ale když jsme šli s Pepou dolů, tak nezůstal hlídat... výjimečně je naše ložnice zatím prázdná - nahoře spinkaj jen Trapjzlíci. Občas na náís dlabe - a když jsou nahoře děti, jde spát taky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 21:55
- Nahlásit
Tak Kindr majne líbe! Dali jsme si hezkou masakérovací procházku, kupodivu se ty hovada naučili i vyhýbat. Hlavně Bubince. Rumouš i při tom masakéru stačil najít srnku a být odvolán, najít dva bažantíky a být odvolán a posléze zase vypuštěn, aby se sám pěkně vrátil . Došli jsme si na pizzu a já provizorně balím, pořád nevím, jak to bude . Peču kuřecí sekačku se zeleninkou a jsem na to zvědavá,maso jsem si sama nasekala v robotu , doplnila o strouhanou zeleninu, slaninku, vejce a pohankovou krupici, tak se uvidí, jak se to povidlo. a prvně si oba zahráli na hledače pokladů, aneb řekni mi pejsku v který krabičce je dobrůtka. výýýborně jim to šlo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 21:58
- Nahlásit
Xerxová
Občas na náís dlabe - a když jsou nahoře děti, jde spát taky
nu však, dyk je taky dítěto!
Maya
já to vidím s tím značením chodců jako Fifi, kachna a čajda, ač sama skoro neřidič si myslím, že je dobře, že se chodec musí označit. On neoznačenej chodec může způsobit kolizi aniž by se něco stalo jemu. A že jich tak porůznu chodí. A vidět ho na poslední chvíli je o držku. A pokud navíc něco způsobí, ponese si to řidíč až do konce života. A to bych třeba já nechtěla zažít. Proti tomu mi povinné označení přijde jako minimum, dobrej nápad a větší bezpečí pro obě strany. Ne jako buzerace. Když se zavádělo povinné svícení, lidi se mohli vzteknout, mně to přišlo jako fajn, protože to pomůže k většímu bezpečí. Není to buzerace.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:04
- Nahlásit
mě štve, že značení je povinné jen mimo obec. Líbilo by se mi značení lidí všude tam, kde není veřejné osvětlení, případně vždy mimo chodník... U nás je největší problém s neosvětlenými chodci na okrajích města, kde jsou velké lesní úseky... vysloveně nepřehledné točky - ale je to v obci - tudíž značení netřeba.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:14
- Nahlásit
Xerxová
je to jen mimo obec?? ach jo. No třeba tady u nás - když pojedeš Karlovarskou, tak ač ne na okraji, ale už fakt ve městě, je poměrně velký kus, kde to nesvítí, viditelnost k prdu. A chodník je na jedný straně. A kde chodí chodci?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:42 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
Night koupal, poslouchal pohádky... ale když jsme šli s Pepou dolů, tak nezůstal hlídat.
Nemas to dogatko este vycviceny. Ale predstava, kterak Najtik koupe trpajzliky - to nahlizi do vany a pousti jim tam sliny?
PetraK
Rumouš i při tom masakéru stačil najít srnku a být odvolán, najít dva bažantíky a být odvolán a posléze zase vypuštěn, aby se sám pěkně vrátil
Me absolutne sokoval Trolda, ze se vratil na zavolani ten minulej vikend. Teda jakoze i nejakym divadlem, kdyz vahal a ja mu prchala, ale i tak.
Došli jsme si na pizzu a já provizorně balím, pořád nevím, jak to bude
To je fajny, nevedet, neresit, neprepinat, se uvidi rano.
Peču kuřecí sekačku
Ja sekacku taky, hovezo-prase, chodi tu slinty okolo. Kremylovi uz jeden slint zasycel na otevfenych dvirkach od trouby.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:48
- Nahlásit
Xerxová
ale je to v obci - tudíž značení netřeba.
Tohle ja nepochopim, sak to je v zajmu toho cloveka. Videt a byt byt viden, nevim, zda nam to v dobe temne vtloukali tak moc do hlavy, ale je to tak. Kdyz jsem jezdila na kolobezce s Kremylem a Ag, tak v refllex veste, kdyz jsem s nima sla jen po okraji okresky, tak sem mela svitivy hnusny oranzovy triko/vestu, jak popelar. A auta vzdycky zpomalily. Automaticky, kdyz ridic tohle vidi, tak...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:48
- Nahlásit
Fifi
Me absolutne sokoval Trolda, ze se vratil na zavolani ten minulej vikend. Teda sakoze i nejakym divadlem, kdyz vahal a ja mu prchala, ale i tak.
ááááále to je velešikovnej hošikus!! Velešikovnej!!!
To je fajny, nevedet, neresit, neprepinat, se uvidi rano.
JO! já se totiž fakt rozhodla v tu středu, že se nesmím z ničehož po.... takže si to jedu. MOžná pojedem, možná ne, A co. No tak půjdu do prasé. Spálila jsem si ručičku tetkon o rozžhavenou puklici z tróby? No spálila /kuwa to bolí /, tak si jí p oleju alpou, aby se neudělal puchejř a vono se to nepoto. Byla máma zasejc dneska nerudná? No byla. Tak co nadělám už? Přetočím jí? Ne. no. a mám vyřešeno.
Kremylovi uz jeden slint zasycel na otevfenych dvirkach od trouby.
asi jako mně ta levá ručka na puklici? ble, smrdělo to dost /páč mám totiž puklice s nežhavými úchyty, ale to platí pouze pro vaření, když se peče, je to logicky jinak. a já na to dyycinky zapomenu a tu pokličku chytím holou rukou. A pak pláču
Hmmm, hovězí s prasetem je dobrá sekačka, já su zvědavá na ten svůj pokus.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 22:55
- Nahlásit
PetraK
Spálila jsem si ručičku tetkon o rozžhavenou puklici z tróby?
Ty ses ale roura! Nebud jana z oharku, ani petra husi, nebydlenkuj tolik! Vareni je nebezpecny!
Byla máma zasejc dneska nerudná? No byla. Tak co nadělám už? Přetočím jí? Ne. no. a mám vyřešeno.
Se spalis, radsi. Nejsi guru, abys ji pretacela, imprintovala a pripadne vrcela do obliceje, ci delala shhhhh... Nenadelas nic, jen si odfrknout, snad to letos klapne!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:05
- Nahlásit
Fifi
Nebud jana z oharku, ani petra husi, nebydlenkuj tolik!
vole, jana z oharku mě dostala
Vareni je nebezpecny!
já nevařim!!
peču!
Nejsi guru, abys ji pretacela, imprintovala a pripadne vrcela do obliceje, ci delala shhhhh...
ne to ne, to vím. myslela jsem spíš jí naladit na nějakou lepší vlnu, obrátit jí trošku tím směrem aby chtěla jít domů...
Nenadelas nic
ne, no nenadělám, protož opravdu nechce. Já jsem se ještě s tak silnou negací úplně všeho nesetkala i kdyby venku svítilo sluníčko, bylo by to špatně
jen si odfrknout, snad to letos klapne!
ty jo no, kdyby!!! pak budu volat Xerxový ať nám vymyslí nějakej výlet, protože jsem si slibovala, že si najdu nějaký trasy, ale nebyl na to prostor a..... sily.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:15
- Nahlásit
PetraK
Já jsem se ještě s tak silnou negací úplně všeho nesetkala i kdyby venku svítilo sluníčko, bylo by to špatně
Mno tak si udelala max, cos mohla. Treba pomuze si odpocinout vsichni od vsech, nechci psat vsi, byt by mi to sem sedlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:18
- Nahlásit
Fifi
nechci psat vsi, byt by mi to sem sedlo
vši se nepíšou, ne? Ty se vyčesávaj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:26
- Nahlásit
Ubohy kremylek navlikla sem igelitku a tahni, meli naky tam jednani ostatni s necim pres plot. Ala kocka. Igelitka se ji mirne povolila a sustila uz moc. Kremyl prisel s taak vycitavvym a karavym pohledem, kam se prdela moje cestinarkka na zakladce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:28
- Nahlásit
Fifi
Kremyl prisel s taak vycitavvym a karavym pohledem, kam se prdela moje cestinarkka na zakladc
jsi naprosto neschopná!! Ani igelitku neumíš nasadit a pořádně zavázat, jdi si to hodit! chudáky tvoji psi!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:34
- Nahlásit
Nic si hazet nehodlam, Kremyl musi zanedlouho dostat dalsi atb. A nechci ji chvalit, pri tom jejim kuchani mi vet vypravel, jak si bandaze a peclivy obvazy cokle servavaj a jak jen oni pak vzdychnou, kazdopadne bez limce doted si to jen blemcne. A Pruhy k tomu stale nepousti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:41
- Nahlásit
Fifi
kazdopadne bez limce doted si to jen blemcne. A Pruhy k tomu stale nepousti
JOOOOOOOOOOO!!SUPR pacientka!! Paráda, že to jede bez límce Jsem byla vždycky ráda, že to zatím bez toho satelitu šlo. Takže gratulírn.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2016 23:49
- Nahlásit
PetraK
Negratul, sak predevcirem si ten pidiobvaz sundala. Tady ma si pocit, ze to je marny, jak to je bytelny. A ze by si neco rvala programove z hnaty, to nee. Kremyl a satelit, boze, jen sem si to predstavila a je mi mdlo.
Toz spalenino, at si zitra ci pozitri v klidu odrazite. Ne zada, ale do bedricha, ja jdu dospavat asi vcerejsek.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2016 00:06
- Nahlásit
Fifi
dík za přání, taky půjdu. SVíčky dohořely, sekačka dopíkla se....
brou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2016 06:44
- Nahlásit
PetraK ti zase někdy budu vypisovat trasy kolem Bedřicha ... Já je najdu v PC - oživím si je do paměti a klidně zavolej. Něco ti nadiktuju - alespoň drobnou inspiraci pro kratičké kolem Béďova - např. jak v hlubokém lese hledat viklan Nebo naval e-mail na majitele ubytování a já to pošlu k nim na email - ať ti je vytisknou
Užijte si to. Zítra budu tak mezi desátou a polednem V Bedřichově - asi na malé sjezdovce vzadu za koupalištěm (koupaliště je za tou malou přehradou naproti centrálnímu parkovišti). Doufám, že budou "závody" (vítězí každý kdo projede cílem a cílem projede každý, neboť pokud to vůbec nejde, projede cílem v náručí trenéra - lyžaři jsou ve věku školkovém) tam... a ne v Tanvaldu. To se ale dozvím až dneska
|