| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 12:57
- Nahlásit
čaj to bylo nasbíráno asi za dvě a půl hodiny. Na místech, kam chodíme celoročně vyběhat psisko - deset minut autem od baráku. A to já ještě spíš než po houbách koukám po psovi - neb lidí je v lese poměrně hodně a nebyla bych ráda, kdyby šel někoho nadšeně pozdravit
Hmmm - dneska jsme byli opět dvě hodiny v lese - šli jsme "druhý" okruh a zase houby houby a zase houby... ještě že jedna sousedka je houbožravá a do lesa nedojde... a vydušený zbytek dám zamrazit. Suším dnes jen čisté hřiby...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 13:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
hmm, tak správce hlásí, že čeština je nainstalovaná, ale nikde tam nejde nastavit. edit, zkusím předchozí verzi sw
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 14:46
- Nahlásit
kachna_
hm, to snad aby se majitel naucil zakladni telefonovou anglictinu a co slovenstina, neni tam?
to drzim palce, at se zadari
Xerxová
u vas jich je fakt tuna tak aspon budou v zime houbicky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 15:40 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
a co slovenstina, neni tam?
polština. A to říkal, že nedá . edit a ta předchnozí verze tam taky nejde . Vzdala jsem to! A to jsem si dokonce přečetla návod (kousek)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 16:02
- Nahlásit
kachna_
ale ses dobra, zes to aspon zkusila. holt si bude muset zvyknout na anglictinu, nebo nejhur zkusit nejakej servis, tam by to snad pokud de jen o natazeni nejaky aktualizace melo byt za par korun
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:23
- Nahlásit
kachna_
Ono tohle jsou prostě dva největší problémy šedivek, čeština a frekvence a obvykle se s tím moc neudělá, protože ty telefony nejsou určený pro náš trh. Většina lidí s šedivkama co znám používá anglinu nebo němčinu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:26
- Nahlásit
Maya co Dorinek ?? Zabrala trochu ATB ??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:26
- Nahlásit
Maya
Jak je Dorinkovi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:27
- Nahlásit
kachna_
je to jinej typ ale třeba ti to pomůže a nebo najdeš něco dole v diskuzi, to už jsem nečetla
http://blackberryczech.cz/2010/blackberry%C2%AE-a- cestina/
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:28
- Nahlásit
Xerxová
stejna myslenka na minutu presne
cernej caj
Fotky pekny, ale jen par? Novej web se mi libi, kor kdyz k tomu mas i povidani.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:29
- Nahlásit
Jj, Dorin už je mnohem lepší, už mu to i viditelně splasklo, takže už skoro nechrčí a žere, takže už dostal prášky atb, ale včera to byl teda masakr, chvílema jsem myslela, že se zadusí. Fakt zase nová zkušenost.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 19:38
- Nahlásit
Maya
Dorin už je mnohem lepší,
Tak bezva, ze mu to tak rychle zabralo!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 20:01
- Nahlásit
Fifi
dik ale nejak prestal umet popisky k fotkam, coz me docela dost mrzi a stve zaraz, protoze to podle me je taky pulka dulezityho
Jinak sem zas tak moc nefotila, vyhledy furt stejny na tech kratsich trasach obvykle je fotek min, no
Maya
to je dobre, ze je lip a ze muze bastit. Jak se tu nekdo vcera ptal, jestli s tim vubec muze pit tak sem si rikala ze v techle vedrech teda des, kdyby moc pit nemohl...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 20:12
- Nahlásit
cernej caj
jj pít mohl, naopak pil víc, si to asi tak chladil, ale k jídlu měl akorát konzervu rozmíchanou s vodou na kaši a i toho snědl jen trochu
no jsem ráda, protože na fb mě vyděsili, že se ten zánět může vyvalit boulí ven z tlamy a pak se to musí operovat a drénovat
to pole slunečníc je krásně nafocený a vůbec pěkný fotky jako obvykle
k tý fotogalerii, těch popisků je škoda
jediný co mě vadí, že nemá konec, ale jede zase od začátku, když těch fotek bude víc, tak si je asi člověk prohídne víckrát než mu to docvkane, ale možná je to záměr
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2016 20:17
- Nahlásit
Maya
no tak to bohuzel taky nevim, jak udelat stejne jako ty popisky, ktery me stvou fest, no
tak snad to tak zly, aby se to muselo operovat nebude a s atb to zvladnete
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 08:06
- Nahlásit
Night má na Zvířetníku jizerskohorské povídání... kdyby se někdo v procesu pracovním snad nudil
Já se nudit nebudu - za chvilku mám poradu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 08:26
- Nahlásit
Xerxová
podivam se
ja du po obede k zubarce /bude tam nova beeeeee kterou neznam/ ze mi neco udela s tim ustiplym zubem...
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 10:12
- Nahlásit
Xerxová Night má na Zvířetníku jizerskohorské povídání..
úžasné .... krásně jste vychytali počasí .... jestli v ty směry pojedem i příští rok přemýšlím že bych se s vámi domluvila na společnou vycházku .....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 11:39
- Nahlásit
tak a za pul hodky mizim... sevrenej zaludek, je mi zle jen z predstavy, ze me to ceka, achjoooo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 11:42
- Nahlásit
cernejcaj
si to uzij ja jdu pristi pondeli pro tu korunku zas 3 dny pocit ze mi zub trci z huby a nskonec to bude pravda protoze orej ty celokeramicky nejdou moc upravovat
za 6 tacu takovy srandy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 11:50 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
a hele co mam v horoskopu na tenhle tyden to asi abych na ten zub vubec mela
Ve druhé polovině týdne si přijdete ke slušné sumičce.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 11:58
- Nahlásit
Xerxova
hezky povidani u nas jsem teda snad nikdy neslysela ze by byly tskovyhle krize to je asi jen na horach
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 12:02
- Nahlásit
maya
taky me to bude stat asi 3-4 t takze se total vycerpam z penez, ale kdyby to za 8 bylo bezbolestny tak jlido rozbiju prasatko
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 12:50
- Nahlásit
Maya před řadou let (asi tak 40 )) vyšla úžasná Kniha o Jizerských horách. A díky ní kraj zapomenutý (odsun udělal své) získal zpátky příběhy, pověsti, vzpomínky lidí z hor. Ta knížka nemá fotky - přesto se na ni a její dotisky stály dlouhé fronty. A v ní každá kapitola (věnovaná jednomu měsíci v roce) měla i své POMNÍČKY. O těch, kteří zahynuli při svážení dřeva, o pytlácích a hajných, o ztracených dětech i mordech uprostřed hor. A lidé začali chodit na cesty dávno zarostlé, najednou se i křížky opravovaly, vracely se na původní místa.
Čas od času nás to chytne - a vyrazíme si udělat radost. Najít kousek historie kraje, kde jsme se oba narodili (už moje babička narozená na konci 19.století byla z Liberce), kde nás oba rodiče od malička do hor tahali.
Nejsme zdaleka sami - jsou perfektně udělané weby nadšenců, kteří mají zmapované všechny křížky hor. Jen nikdy nechci znát souřadnice. Dnešní moderní technika nedává prostor pro prosté bloumání krásným světem hor...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 12:56
- Nahlásit
HaZa počasí byla klika - ale na to nehledíme... Chodíme do hor i když leje či není pro mlhu vidět.
Klidně ti vymyslím výlet "napřání" - ale nene - na svoje výlety hosty nebereme. To je náš společný čas, na který se oba těšíme (no možná se těší i ten pes )
baskervill na blatech:
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 13:49
- Nahlásit
XerxováKlidně ti vymyslím výlet "napřání" - ale nene - na svoje výlety hosty nebereme
chápu a díky za nabídku, za rok se připomenu
v dešti jsem prolézali Prachovské skály ... ale kdyby bylo slunko bylo by líp ....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 15:06
- Nahlásit
hodina ctyricet... uz sem muslela, ze mi upadne pant a dve injekce sem dostala pac po ty prvni to furt bolelo... myslim, ze takhle dlouho sem tam kvuli jednomu zubu nikdy nebyla ale nova pani doktorka je hodna taky.
akorat sem myslela ze vypadnu ve dve a pred tancovanim se posilnim, tak to asi nejlapne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 19:10
- Nahlásit
Xerxová
to je naaaaadherna fotka! jinak pribehy z jizerek to je paradni pocin, urcite pro mistni je to krasny navrat do historie
Jinak musim mooooc pochvalit kamarada, galerii mi spravil tak, ze zobrazuje popisky, klikaci cast je mnohem sirsi, takze tam kde se kurzor meni na "ruku" uz je vsude klikatelna oblast na posun fotky a taky uz se to nebude rolovat po dojeti nakonec
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 19:26
- Nahlásit
čaj to jsme šli jednou s Betkou na Sněžné věžičky (taky je máte v itineráři ) a bylo děsně hnusně - zima, mokro - prostě typické Jizerky, jak je milujem
Je fajn, že ti budou galerie fungovat, popisky jsou důležité
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2016 19:28
- Nahlásit
Rrumstajn, kdepak se flaka pani domaci? Ze by dovolena pokracovala?
birma
Co Adamit a tlapatko?
Maya
Dorinek taky zase lepsi?
Xerxová
Betku ci Najta v mlze potkati, spodni pradlo si znecistiti.
Ja mam doma poblijona, cune pruhaty kradarilo kusy travy odpadany ze spodku sekacky, prej je to velka mnamka...
|