Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 10:32
- Nahlásit

PetraK
To jsou zážitky Já měla nedávno jeden úžasnej v tramvaji - do druhýho vagonu nastupovali lidi s neokošíkovanejma vořechama a pan řidič neváhal vystoupit, dojít tam a oznámit jim, že bez koše tedy nikam nejedou. Radost mi udělal převelikou, protože mě tyhle hovada lidský pěkně se...

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 10:37
- Nahlásit

birma
, protože mě tyhle hovada lidský pěkně se...

mě taky, je to fakt bezohledný. Zvlášť v době nacpaných tramvají, když se lidi vrací z práce. Ta paní na protější sedačce fakt měla dost strach.Jestli odhaduju dobře, vystoupila i radši dřív. fakt bych takový kretény sankcionovala. Ale ne pokutou, kdepak, na to oni kašlou, ale pěkně veřejnýma pracema. Nenastoupíš? nebudeš uklízet? Tak za katr a fertig. A to si klidně i utrhnu ze svých vydělaných peněz a na to klidně přispěju

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 10:40
- Nahlásit

kachna
jsem precetls kousek a to je tak presnyyy
si to prectu urcite cely

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 13:00
- Nahlásit

pes a košík... naběhly mně dvě vzpomínky.

Maličká Aronka - odjíždíme se skautíky speciálním autobusem na závody. Celý autobus se dobře známe - a řidič (jediný cizí) mě důležitě vykazuje z přepravy, neboť v náručí nesená dvouapůlměsíční Arona nemá košík. Zachrání mě kamarád doktor - vysype věci na soutěž o první pomoci z proutěného velekošíku a do košíku umístí štěně A má košík. A byl to pan doktor a tak měl pravdu...

Také Arona - o dva roky později - je to asi tak dvacet let zpátky... Nastupujeme na trajekt na holandský ostrov Texel (za tuleni do místní záchranné stanice a na krásné pláže Atlantiku). Sebou dvě dítka. Psice má na čenichu pochopitelně košík - vždyť se jedná o hromadnou dopravu... A dorazí k nám paní - a rukama nohama lámanou anglinou a chrochtavou holandštinou se ptá, kolik lidí že již sežrala ta nebohá psice. Když odvětíme, že se to přeci musí - tak nás seřve, že týráme nebohé hodné zvířátko a SAMA jí sundá ten koš... Aronka jí políbila, všichni lidi na palubě jí hladili, krmili jí houskama místo záplavy racků... no groteska...

Dlouho jsem s sebou všude košíky vozila (houby se do toho dají dobře sbírat), v poslední době je nevozím. Ale vždy mám psa u sebe, vždy má otřenou hubu, nejezdím veřejnou dopravou, nenechám ho kohokoli obtěžovat.

Není to proti košíkům - aby bylo jasno - jen vzpomínky z velkého košíčku...

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 13:39
- Nahlásit

Xerxová
nejezdím veřejnou dopravou

na ja, však to je o něčem jiným. My jinak taky nekošíkujem. Můj názor je, že na košík by se měl naučit každý pes- aby, když je zapotřebí pak s tím neměl problém. Takže i moje víla Bubrdlína, která to evidentně nikdá na čumci neměla, prošla školení na téma, ano košík je nutný zlo , ale nedá se nic dělat. Jezdíme po těch výletech, používáme vlak a pod, tak prostě tam to zapotřebí je.

tak nás seřve, že týráme nebohé hodné zvířátko a SAMA jí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:11
- Nahlásit

PetraK
. Můj názor je, že na košík by se měl naučit každý pes- aby, když je zapotřebí pak s tím neměl problém.
no prave

Xerxová
tak to je zas asi o lidech, kdyz jedes se "svejma" detma na tabor tak asi by pes bez kosiku v soukromym buse vadit tuplem nemel, ale supr, ze se to tak vyresilo

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

cernej caj

no prave

ono jde i třeba o to, že když psa třeba na veterině čeká nějakej nepříjemnej zákrok a musí mít košík - tak ho to k tomu ostatnímu prostě nestresuje. Je zvyklý.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:31
- Nahlásit

Doufám, že všichni pajdaví psi dávno dopajdali. Já totiž pajdám od neděle a ještě mě to nepřešlo. Nějak jsem neudělala dobře noze, Katka (fyzioterapeutka) to v neděli zhodnotila tak, že jsem nejspíš přetížila svalový úpony stehenního svalu. Pokrčit tu haxnu pořádně nemůžu, natáhnout taky ne... za tejden long, kdy chci jít prvně přes sto a pár dní na to čundr s kafem. Jsem na sebe zvědavá tedy...

Adam má košík rád Ne teda, že by ho miloval nasazenej, ale když beru košík, znamená to nějakou zajímavou akci - trénink nebo dlouhou procházku, výlet... Prostě košík signalizuje skvělou zábavu

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:40
- Nahlásit

birma
ávno dopajdali. Já totiž pajdám od neděle a ještě mě to nepřešlo.

eeee,...ehem ehm,ehm.... já to tady nechtěla radši vůbec psát, protože je to tady pajda na pajdu, ale............. od neděle taky kulhám Pravý koleno se nějak nato... naštvalo. Mrcha. Ale zatím dělám, že o něm nevím

Ešus košík neřešil. vůbec. Jak snadno se ho naučil nosit, tak snadno ho i nosil, prostě jako by o něm nevěděl. Bubrdle ho neoblibuje, ale vydrží - protože co by pro mě neudělala. Rumíček ho nosí rád - za přezku na kušně z něj tak urvanej už není . Ale taky vydrží. Ten s ním bojoval teda nejdýl . Zatímco u Ešusa to bylo fakt šup nasadím parkrát a je hotovo, tak s Rumajzlem to byla šichtička. Jsem ráda, že jsem to byla zrovna já, kdo ho to učil, Brtnik by ztratil nerf velmi záhy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:45
- Nahlásit

birma
doufam, ze se to zlepsi! nemas ted trek?

aha, mas... tak snad se ti to zlepsi! kde trek vubec je?

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:48
- Nahlásit

PetraK
Pravý koleno se nějak nato... naštvalo
Tak to máme stejně umístěný. Já se taky tvářim, že o tom nevim, jen občas teda zařvu, když zapomenu, že třeba nesmim sedět s pokrčenou nohou, protože pak to nejde narovnat a ku*ky to bolí....
Adamovi na nose nijak zvlášť nevadí, občas bych řekla, že ho baví mě s nim pošťuchovat A má naučený nasazování, takže když dám košík do startovací polohy, tak do něj sám dá kušnu A to jsem fakt ráda, že jsem naučila, protože Altar ho nosil taky zdatně, ale když přišlo na okamžik nasazení, tak to trvalo dýl, protože ho nechtěl, že jo

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:53
- Nahlásit

cernej caj
tenhle víkend budu juchat s rodinou, až za tejden je trek a to je Psymorfův, takže někde u vás akorát mě krapet děsí, že psal, že to fakt nebude rovinka, takže bych tipla, že se hezky projdem kolem Adamova no a chci těch 108

jo teď mě upozornila mamka, že jsou na webu už průběžný výsledky pro letošek a já jsem 5. v kategorii

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

birma

když zapomenu, že třeba nesmim sedět s pokrčenou nohou, protože pak to nejde narovnat a ku*ky to bolí....

ejch. No to já to tak dramatický nemám. Je naštvaný jen, když jdu, je takový jako bych řekla vachrlatě nespolehlivý- to je ten pocit- jako že povolí , doufám, že to nemyslí vážně

do startovací polohy, tak do něj sám dá kušnu

to jo tojo, to ten malej lotrando taky, ale nebaví ho mít ho na nose dýl. A zkombinujeme-li dohromady košík a dopravní prostředek dostaneme krásnou operní árii v podání známeho maďarského umělce Lájoše Rumajzla

a gratuluju k umístění v kategorii.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:55
- Nahlásit

birma
tyjo, ses HUSTA!

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:59
- Nahlásit

PetraK
Je naštvaný jen, když jdu
tak to moje ne, když je rozejitý a nechci po něm schody Možná je to návod na ten long - jestli nepřestane bolet, půjdu to start-cíl bez pauzy, aby nezatuhlo (a doufám, že to je dostatečná výhružka, aby si bolení rozmyslelo )
A zkombinujeme-li dohromady košík a dopravní prostředek dostaneme krásnou operní árii v podání známeho maďarského umělce Lájoše Rumajzla

gratuluju k umístění v kategorii.
neni k čemu, ono mě do podzima ještě spousta lidí předejde

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:02
- Nahlásit

koukam asi bylo teda neco blbe kdyz jsem potrebovala dat psovi kosik tak jsem koupila kosik a priste mu to dala na tlamu
jinsk z vlastni zkusenosti pokud je pes truchu hystrickej na veterine tak je kosik nebezpecnym nastrojem a mnohem lepsi je ten platenej veterinarni bazmek

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:06
- Nahlásit

Maya
třeba u Altara jsem to dělala stejně. U Adama by to nešlo - měl by ho na čumáku poprvé a zároveň naposledy

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:07
- Nahlásit

birma
Možná je to návod na ten long - jestli nepřestane bolet, půjdu to start-cíl bez pauzy, aby nezatuhlo

a jestli bude bolet moc, půjde za trest do skalního městečka, tam, je vždycky schodů habakůůk

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:11
- Nahlásit

Maya
k tak jsem koupila kosik a priste mu to dala na tlamu

u Ešusa to bylo taky tak, ale Bubrdle byla striktně proti, velmi striktně tam jsem na to musela jít jinak. A taky jsem nechtěla, aby si hned na začátku se mnou spojovala něco nepříjemnýho. A pak taky to bylo něco jako hra, páč ona miluje to žrádlo, že jo, tak co by si nevydělala.
A Rumajzl protestoval taktéž velmi důrazně, od první vteřiny - narozdíl od Ešusa, ten bral obojek vodítko a košík jako normální věc. Rumajzl obojek a vodítko jo, košík ne. asi že je to ten Miloušek a Lidumil obecný, nevidí důvod, proč by měl mít hubu za mřížema

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:28
- Nahlásit

tak me taky protestovali akorat ja se s tim asi tak neparu
kazdopadne me to nikdy ani nenapadlo ucit svy vesnicky psy na kosik a pak uz to holt muselo bejt ze dne na den

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 15:34
- Nahlásit

Maya
neparu

ale jo, když ten pes k tomu nepárání je, tak proč ne, ale pokud není a pokud je tady jiná cestička, pro psa pohodlnější , jdu tou. Jasně, mohla jsem Bubrdli ochodit, řemínek utáhnout a nechat ji, ať si na košíku urve dráp - a nejeden . Asi by to klaplo. Ale ztratila bych body a to se mi nechtělo. Nerada to dělám, jsem radši, když mi pes může věřit v maximu věcí. Psa kterej košík řeší tahle cesta baví. nebaví ho košík, to uznávám, koho by taky bavil, že jo. Ale nemám potíž ho psu nasadit, protože neuhýbá hlavou, nesnaží se tomu vyhnout a je v pohodě, není otrávený.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 16:42
- Nahlásit

PetraK
a jestli bude bolet moc, půjde za trest do skalního městečka, tam, je vždycky schodů habakůůk
tak tam ale půjde samo, celej hodnej zbytek těla půjde po longu do hospody a pak chrnět

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 17:05
- Nahlásit

birma
magnesko? masirovat?

ps: plany na cervenec mas? zvazuju asi treti vikend kolem 18.7 3dny od plzne do berouna

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 18:49
- Nahlásit

já budu teď mít víkendy vždyalespoň trochu pracovní - tuto sobotu dálkaře a tu příští akci pro absolventy co promovali před 50 lety... A má jich přijet skoro stovka... a chtějí exkurzi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:07
- Nahlásit

Xerxová
tyjo, tak to bude poradna akce

ja trochu uklizim, pokousi se o me nemoc tak sem nesla tancovat radsi a zjistila sem, ze pohresuju vandro varic, tak to bude jeste sranda

birma
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:08
- Nahlásit

cernej caj
zatím nezabírá ani jedno...
červenec zatím netuším, jak bude mít kolegyně dovču a jak budu dělat soboty. Asi bych to řešila na poslední chvíli
Zatím nemám ani brigádníka na příští pátek, což už mě docela děsí...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:18
- Nahlásit

birma
tak snad se to do longu zlepsi

holt ma to nejaky nevyhody ten pracovni proces, co

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:30
- Nahlásit

Rrumstajn,
moc mily cist, jak si Bubitka cupika a Rumicek rumajzuje.
Ad kosiky - jejej, Kremyl je zvyklej odmala, zato Skritek ani Trolda tohle neznaji. Neni proc je to ucit, vzhledem k jejich povaze je i veterinarni ukon bez kosiku snadno zvladnutelny - ale pravda, mela bych se zamyslet.
Xerxová
pro absolventy co promovali před 50 lety... A má jich přijet skoro stovka... a chtějí exkurzi
To je pekny!
cernej caj
pokousi se o me nemoc tak sem nesla tancovat radsi a zjistila sem, ze pohresuju vandro varic, tak to bude jeste sranda
Nemelas tuhle zase nejaky teploty? Nebo si to pletu? Kazdopadne at se nemoc laskave prestane pokouset a tahne pryc, ne teda v ramci zdejsi fory, ale uplne do pryc. Jakej mas vandro varic? Ja si nemuzu vynachvalit lihaka, ten uz toho zvladnul... Ne teda na vandru, ale coby varic u stanu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:43
- Nahlásit

Fifi
no mela, ale to bylo asi 2dny, vypadali alpy v ohrozeni ale pak to ustoupilo a pohoda, od ty doby me trochu boli v krku, ale teplej caj a cumlani strepsils a ani o tom nevim a ted se to zas dneska zhorsilo, ono by asi stacilo dva dny klid doma, no...

mam prave na lihovy kostky, takovej malinkej, mi to prijde nejlepsi, clovek se nemusi skoro o nic starat.

tak ale pokud nikdy nepojedes nekam autobusem nebo je nebudes brat ja nevim do zoo, tak to asi nepotrebujes takovy veci resit

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 19:48 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

cernej caj
ono by asi stacilo dva dny klid doma, no.
Nebo zajit k MUDr a nechat si udelat vyter z krku!
mam prave na lihovy kostky, takovej malinkej,
Ja na tekutej lih a je to fakt zlata vec.
ak ale pokud nikdy nepojedes nekam autobusem nebo je nebudes brat ja nevim do zoo, tak to asi nepotrebujes takovy veci resit
No jo, to asi nepojedu a brat nebudu, nicmene driv to bylo u me bezny, mit kazdyho psa takhle naucenyho... a s kazdym dalsim mam ty mantinely nejak uvolnenejsi a rozvolnenejsi a ... proste prvni pes je vzdycky nejlip vychovanej.

Edit - ted me pobavilo tohle video, zejmena v 1. minute rozdil mezi vytim rtw a pidispice.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání