| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:00
- Nahlásit
Fajka
no ale hele myslíš že to šestiletý dítě má pojem o tom
podle me taky nema, takze klidne to tak udelat de...
jezis, chudak ale teda mela sem za to, ze je starsi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:09
- Nahlásit
teď mě pobavil Martin.
Touhle dobou občas usíná, takže se nakrmí a usne.
Zpravidla mě před tím pronásleduje s polštářem, že chce krmit.
Tak mu říkám, půjdeme na gauč, já tě nakrmim. TAm našel klíče od auta.
Čajznul klíče a zdrhnul. Na krmení prej kašle, jenom nutně potřebuje pustit do auta.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:22
- Nahlásit
Maya
ze by stari?
U mě určitě U Adama asi spíš to, že má málokdy možnost dýl lítat navolno a kravit + k tomu jsme potkali fakt dost zvěře, tak ho to chudáka zmohlo
Ráno jsme si dali venku jen 3/4 hodiny a klidnej trénink noseworku. Doma nafasoval morkovku a prej takhle dobrý
cernej caj
kde jich je vic?
Martin jich má pár na FB, jinak ještě nikdy nic
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:30 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
co hledá kachna? anooo, klíče od auta (edit. já viděla, kam je položil, ale nevšimla jsem si, že sklouzly kousek vedle)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:39
- Nahlásit
kachna_
ja dycky dostala k vanocum a narozkam, co bylo potreba (saom vyjimky byly), ale rozpadaj se mi boty? pockat do vanoc, na vanoce byly novy. a k tomu neco pro radost (knizka, tricko, hracka...). az jako starsi kdyz sem byla na brigade a v tech 16ti sem si mohla zacit z brigady kupovat co sem chtela/potrebovala a nemusela cekat do vanoc/narozek sem zacala vic dostavat darky "pro radost" pac rodice uz nebyli tolik zatizeny tim mi koupit kalhoty kdyz sem si je koupila z brigady... ale ja to chapala tak, ze to tak proste je, ze to jinak nejde, vsak nejaky zajimavy veci obcas nekde z nekoho vypadli a aspon clovek mel radost a uctu k tomu, co dostal nad ramec a nebral to jako samozrejmost ze z rodicu pada cokoli kdykoli
birma
uz sem videla, sadu psi i sadu vyletni
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:39
- Nahlásit
kachna_
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:40
- Nahlásit
Fajka
nema pojem o penezich, ale z jedoho mrnavyho darku bude zklamany protoze chce toho mluviciho pejska co bylv reklame u skubydo a lutacoho ponika a xxx a xxx a dalsi a dalsi a i kdyz vi ze to vsechno nedostane tak jedny pastelky jsou pak zklamanim a popravde ono taky co trikrat rocne za tech par korun porad kupovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:46
- Nahlásit
Maya
hm, myslim, ze kdyz ja dostala jednou pravou barbie tak sem byla fakt nadsena (byla sem asi ve 4ty tride) a jako bylo to tak, ze vetsinou nebyly penize na ty drazsi darky a kdyz jednou za cas nejakej drazsi prisel, tak to byl svatek a roky sme si to hyckaly a hrali si s tim (taky moje prava "cindy" je v paradni kondici, jak byla opecovavana) a ne jak dneska decka dostanou na co si ukazou, pulku toho ztrati a druhou pulku znici (i kdyz to treba obreci, to ne ze ne) ale nenauci je to vubec niceho si vazit ani je to nenauci, ze nemuzou mit vsecko na co si ukazou... z takovyho ditete, co dostane vsechno vyroste stredoskolak, kterej ocekava, ze mu rodice pomalu i koupit byt a auto... jako nerikam mit furt pastelky, ale ne dostat pokazde co chce.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:52
- Nahlásit
cernej caj
jo, máš můj velkej souhlas, líp bych to asi nenapsala
přiznám se, že se mě je osobně to neustálý tlačení do materiálna kor u dětí strašně proti srsti, takže já sem halt ta tetička co tahá neteř po kopcích, výletech a procházkách... a nevím jestli za to můžu já (tak si zas nefandim) ale u ní to třeba zafungovalo velice dobře, až tak že se každýho výletu nemůže dočkat ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:53
- Nahlásit
cernejcaj
jasne vsak ja nerozporuju levny nebo prakticky darky i kdyz tak dite nepotesi a nebo je to fakt oro darce za trest protoze 3x rocne vymejslet tyhle levny darky je ocistec
ja rozporuju penize jako darek pro maly dite ktery z toho nema pojem a jako darek penize nevnima
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 10:58
- Nahlásit
Fajka
a tahalas ji jako darek po kopcich i kdyz ji bylo 6?p
fakt nemam problem dat prachy 12letemu synovci at si koupi mikinu ci chce, ale 5lety neteri bych to neudelala ani omylem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:05
- Nahlásit
Maya
3x za rok? k svatku cokoladu, k narockam tricko a k vanocum knizku, myslim, ze teta to zvladala roky, tuhle triko s zelvama nindja, tuhle knizku pocahontas pac sme na tom byli v kine... si myslim, ze to neni tak tezky vymyslet a myslim, ze i dite se muze naucit, ze na lyzak jede diky babicce misto aby zadnej lyzak nemel...
ale kachna prece nechce davat prachy ale dat levnejsi darek a rozdil vpenezich prispet na nejakou pro dite zajimavou aktivitu (a myslim si, ze 6lety dite muze klidne dostat falesnou barbie ktera stoji tretinu prave a ten rozdil pak investovat treba do zaplaceni vyletu se skolou, na kterou to dite chce)
Fajka
jj taky pro nas byl vetsi svatek byt u babi a vencit kozy, nebo kdyz nas babi s dedou vzali na gabcikovo (ci jak se to jmenuje na vylet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:08
- Nahlásit
a jako zaslouzilej darce musim rict ze vymejslet 3 detem celkem 9 levnejch darku rocne je v podstate nesplnitelnej celindz protoze za stovku nekoupim ani blby duplo a jsem fakt rada ze dve deti iz jsou ve veku peneznich a nebo jinych imaginarnich daru a doufam ze momentalne nejzadanejsi dary tanky do hry jim vydrzej na dlouho nastesti jich tam prodavaj hodne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:17
- Nahlásit
cernecaj
ono ale dneska to tricko nebo knizku za stovku nekoupis
js vim jak to kachna myslela a proto jsem napsala ze by mi to vadilo protoze ty prachy ny ucte by nebyly darkem pro dite to by to tak fakt nevidelo ale byly by spis darem pro rodice
dite ti vodkejve ze jako jo penize na lyzak super ale kdyz se ho za dvs mesice zeptas co bylo k narozkam za darky tak si bud jista ze o nejakejxh prachach nebude mit ani sajn
zkus se dneska nejakyho 5 nebo 6letyho ditete zeptat co dostalo k vanocum kdyz si vzpomene na jednu vec bude to uspech
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:19 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
a tahalas ji jako darek po kopcich i kdyz ji bylo 6?p
no já právě jo ... levnější věc + ten výlet už od toho mala jak začala chodit do školy no
jako zaslouzilej darce musim rict ze vymejslet 3 detem
no jako já to mám taky tak dvě neteře a jednoho synovce a právě nějak neshledávám že by byla újma z toho že dostali něco menšího páč velkej draží dárek dycky dostanou od rodičů a pak od všech babiček a tet dostanou menší + peníze právě na ty tábory, lyžáky atd..a dycky je to dost na to aby pak pro rodiče byla ta pálka menší a nějak na nich absolutně neshledávám újmu. A příjde mě že kolikrát ta největší kravina udělá větší radost než něco mega velkého a drahého...viz ted ty oči co jsme dostali na treku..Mařenka z nich bylo úplně hin a nosí je jako prstýnek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:23
- Nahlásit
Maya
já myslim, že holky si vzpomenou.
byly by spis darem pro rodice
já s tím mám problém spíš v tom, že mi je líto vyhozených peněz za něco, co nemá tu cenu, za kterou to bylo pořízeno, nebo je to nebude bavit (nebo mi to poleze někde extrémně na nervy)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:26
- Nahlásit
tak to mam asi jinak ze me by vadilo sponzorovat detem aktivity kdyz z toho nemaj pojem a chtej si rozbalovat darky v den oslavy
nemam problem davat detem levny darky kdyz se to zada ale musi to bejt proste darek ktery to dite realne dostane
asi to mame fakt kazdej jinak
takze ono Adus v podstate nezbejvalo nic jineho nez se stat slapkou s takovou tetkou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:33
- Nahlásit
kachna
a bordelizuje to barak
jako to chapu ale tech penez je lito tobe ne tem detem ktery ty darky dostanou
navic nevim u nas nebyl problem s nebavicimi darky protoze ty deti furt neco chtej pravda obvykle to jsou financne nerealny veci a tak se koupi nejaks levnejsi varianta a obvykle to ke spokojenisti staci
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:35
- Nahlásit
Maya
takze ono Adus v podstate nezbejvalo nic jineho nez se stat slapkou s takovou tetkou
jo tak to máš asi pravdu a k tomu to ještě hází ještě o level vejš páč plánuje tu velkou smečku haskounů a už se nemůže dočkat prvního longa... jako ona fakt asi nebude normální
dětí na midech už jsem pár viděla a všichni jsou strašně fajnový (žádný rozmazlení spratečci a strašně ohleduplný vůdči psům), takže nová mladá generace bude mít v tréninku obr náskok před náma co jsme začínali ve třiceti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:35
- Nahlásit
Fajka
pokud se Michal dohodne s babičkou, že půjdou vybrat někam oblečení, tak to asi bude ideální pro všechny, to bych nerada, aby jí to bylo líto.
ta největší kravina
u nás jsou nejoblíbenější kindrvajce, nafukovací balonky a bublifuky, asi by se líbily i sady na modelování něčeho.
Třeba na lego si přispívaly z kapesného.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:41
- Nahlásit
kachna_
pokud se Michal dohodne s babičkou, že půjdou vybrat někam oblečení, tak to asi bude ideální pro všechny, to bych nerada, aby jí to bylo líto.
ono samo záleží i na povaze toho dítěte..třeba synovec je strašně rád doma a ten zas ty výlety moc nemusí takže toho ani nelámu páč on zase jezdí na závody bejsbolu a je taky víkend co víkend někde na akci...tam zase peníze jdou na tohle páč jezděj po celý republice a to taky není nic levnýho....
já se spíš děsím dne kdy malá 4 letá Mářa prohlásí že jde s náma taky na trek.... páč nevim essi todle už nebude nad moje schopnosti uhlídat ty dvě a dvě psiska....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:48
- Nahlásit
kachna_
presne, neter dostala ted bublifuk od sestrenky a zabavila se tim vic jak novym plysakem, ze kteryho ma radost kdyz ho rozbali a pak ma stejne svoji oblibenou micu a plysak uz neexistuje... takze ja taky davam po porade se segrou - segra potrebuje treba zimni soupravu, tak dostane zimni soupravu, ona z toho sice uplne tu radost nema, ale kdyz by segra ty prachy za soupravu dat musela a ja ji koupila nejakyho plysaka co bude navevy veku v koute, je to proste blbost a to dite se i uci, ze ma neco pro radost a neco do zivota
Fajka
no jak sis to zavedla
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:52
- Nahlásit
tak u nás se narozeniny a svátky Trpajzlíků řeší taky spíš oblíbenými "blbostmi" - bublifuk, sada stříkacích hraček do vany (vytírám pak potopu), oblíbené nalepovánky, sada fixů, náhradní plastelíny - no a mimo tyto termíny platíme každé jaro pro oba kvalitní sportovní boty, teď dostali jen tak softshelky (na dovolenou s námi je potřebovat budou a narazila jsem na hezké a sušit je až na jejich narozky by mi přišlo zbytečné, když je můžou nosit hned)... no a na kurzy se skládáme taky celé široké příbuzenstvo... neboť ti zmetci mrňaví stojí nejen hodně času a energie.. ale i těch financí - a pokud to jde, tak proč mládežníkům nepřispět.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 11:56
- Nahlásit
Xerxová
jo, to si vzpominam, ze nalepky byly skvelej darek treba az do 12ti, pak byly v obchodech takovy ty alba treba s konema co v trafice za 15kc byl balicek 5napelek a clovek nevedel jaky a nektery mel vickrat a ty smenoval a pritom k svatku jeden takovej balicek nalepek udelal fakt hroznou radost a ani moc nestal...
ale ja to asi vnimam jinak, tim, ze sme od babicky nemeli nic, od druhe sme dostali pytlik bonbonu nebo nam usila treba sukynku, od tety tricko ci pyzamko a od rodicu co bylo potreba - boty, bundu, obcas neco pro radost... a presto myslim, ze hracek sme meli dost. tatinek nam z ruska vzdycky vozil navic darek, kdyz delaval v 90tych letech na stavbe.... myslim, ze takovy hnusny odrbany zluty cosi dostala posledne maya jako darek pro dorina, dobre 25let stara ruska vyroba
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:01
- Nahlásit
kachna
vybrat obleceni nebo neco praktickeho je pro me taky v poho protoze i praktickej darek je furt darek narozdil od penez
ja nevim ale tak vidis tady ze spouste lidi tady nevadi davat malym detem penize jsko darek tak treba by to u vas taky nevadilo tak treba se zeptat co by byko prijatelnejsi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:02
- Nahlásit
PetraK
tak ste siovny, ze ste tunel takhle zmakly a ze bubi i pres tlapku byla zikovna a lepsi se?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:11
- Nahlásit
Maya
40 dni pesky do jeruzalema - borec fakt teda umi psat, a to vtipne, paradne se to cte
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:19
- Nahlásit
birma
fotky od Martina
krása!! takže líbilo se? Co bulloid? nebyl tam?
Ádu ten včerejšek nějak udolal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
a lepsi se?
no... teď to tak jako stagnuje?? Nohu lehce zatěžuje - když jde v kroku. Když chce "běžet" nebo teda popoběhnout - tak pohopkává. Ale už spala stočená. Každopádně na vycházky to není. Jenže to jí nevysvětlíš, blbině jedný střelený
ze ste tunel takhle zmakly
já jsem z něj nadšená, páč vím, že Rumouše to děsně baví, takže jsem furt špekulovala, jak to obejít a nevydat horentní sumy. Tohle vyšlo tak na dvě stovky . A Rumouš je tam furt nasáčkovanej, prej dobrej fakt dobrej bunkr
Maya, Xerxová
dosti ftipný skupinový fotky, jsem se zasmála
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2016 12:46
- Nahlásit
PetraK
tys byla zase nějaká pilná
krása!! takže líbilo se? Co bulloid? nebyl tam?
nebyl byl tam nějakej čivavoid, co na Adama vystartoval, Adam ho oňuchával a vrtichvostil, pak tam byla svatba a dali nám svatební koláček a pak tam byla relativně přátelská šiva, ze který já jsem se málem po.. protože v nich neumim vůbec číst a mám je v hlavě zařazený jako nebezpečný stvoření
A hlavně tam bylo nádherně
kachna_
já bych si to možná dovedla představit, pokud by ty peníze šly na nějakou předem domluvenou věc a děti by k tomu dostaly něco hmatatelnýho - aspoň nějakou koláž fotek s tim, co si za ty peníze užijou, nebo něco, co na tý akci budou potřebovat, jinak mám názor dost jako Maya
|