| Autor |
Zpráva |
Darenka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 12:06
- Nahlásit
denyk
Potěšil zrzounek, potěšil Děkuji
Janii
ještě že máte to tažný a nemusíš řešit policajty, pojišťovnu,........ dobře to dopadlo.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 12:07 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Když mi volala předevčírem kámoška z Komorní Lhotky a psala,
jak nemůžou dýchat, že inverze dorazila až k nim téměř do Beskyd, tak mi bylo mdlo...chudáci lidi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 12:40
- Nahlásit
PetraK
Jo simte, mrkni na ten emil, jak sem ti vcera rikala...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 12:59
- Nahlásit
zdařte se vespolek a rumštáááájn.....
Jak to tak čtu že se pošta fláká, tak chlupatý koule budu mít nejspíš na příští vánočky.....
závidím všem u koho je přimrdlo....u nás pere slunko jak sedlák cepem a okolo chalupy sklízejí zelí a pluhy ořou jak o život....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:00
- Nahlásit
Petro nezabíjej Denyka - pozdravujou tě kravky chlupaté z Královky. Pepa dorazil v jedenáct, dali jsme rychlý oběd a už po půl dvanácté byli na Královce. Polítal brouček psí na loukách pocukrovaných, poklouzal se po cestách ledových, zdrhnul se podívat na náhodného pocestného (jen tedy si čmuchnul a tryskem se vrátil - ale stejně...). Psík spokojen. Páník vyfotil mocmoc fotek ledovoslunečných a zkusil si jak aurýsek sedí na hladké zimní cestě. Páník spokojen - a jde zase do práce. A já spokojená, neb se ti dva mí chlapi dosytosti vyblbli.
Nejlepší bylo, když páník zalehl, aby fotil hůůůměnííí - a psisko ho ulovilo a stouplo si mu oběma tlapátkama na záda a přitlouklo ho v poloze ležícího střelce. Škoda, že jsem foťák neměla já
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:07
- Nahlásit
Xerxová
zdrhnul se podívat na náhodného pocestného
a co pocestný, přežil, nebo jest někde zakopán
přitlouklo ho v poloze ležícího střelce. Škoda, že jsem foťák neměla já
škoda, to co se děje to se občas nedá ani vyprávět, že
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:11
- Nahlásit
vlk
u nás pere slunko jak sedlák cepem a okolo chalupy sklízejí zelí a pluhy ořou jak o život..
Bud rada, ze zima u vas este ceka. A stejne je to divny, zadnej snih zatim, par dni cira ledovka. Se nam ta zima posunuje zase do jara.
A jinak se dari?
Xerxová
psisko ho ulovilo a stouplo si mu oběma tlapátkama na záda a přitlouklo ho v poloze ležícího střelce.
Pokud nedopadnul jak kombajnista ze Snezenek a nemel na sobe vzorek...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:23
- Nahlásit
denyk pocestný (tvrdím já) či pocestná (tvrdí Pepa) - tedy ta do zimní bundy a kulicha zachumlaná osoba jen nevěřícně zírala, jak k ní utíká velká černá obluda za našeho dvouhlasného řevu... U osoby to obluda ubrzdila, otočila se a rozběhla se zase zpátky. Myslím, že se jí ani nedotknul.
Fifi u nás je naštěstí páník odolný a jen tak ho nic nerozhází. Takže se jen řehtal a o to víc se nemohl zvednout.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:27
- Nahlásit
Xerxová
jak k ní utíká velká černá obluda
neumím si představit její zděšení, páč lidi se občas bojí i
mého štěkajícího pižláka
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:34
- Nahlásit
denyk on naštěstí neštěká. navíc vrtichvostí a pokud lidi jen maličko znají psy, tak poznají, že se jde kamarádit. Přiznám se, že to bylo vůbec poprvé, co takhle zdrhnul, neb jsem ho nechala na volno a mylslela, že ho uhlídám. Protože lidi už ho tak nezajímají... Možná právě proto, že nebyl po té, co člověka viděl on i já "zatčen" a připnut a nechala jsem ho pro něj překvapivě volně - tak ho to rozradostnilo a běžel průzkumničit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:51
- Nahlásit
Xerxová
Možná právě proto, že nebyl po té, co člověka viděl on i já "zatčen" a připnut a nechala jsem ho pro něj překvapivě volně - tak ho to rozradostnilo a běžel průzkumničit...
A tohle je dulezitej point, cos uvedla. Vzhledem k Najtovi, pokud byva povetsinou zatknut, pripoutan, o to vic asi emoci pak, zakazany ovoce, vzpinani na voditku? Mozna s timhle zacit nejak pracovat, primerene? Bo ja furt dumam, jak se ti vzpina a dela ihaha, ze to neni samosebou. Je mu odpirano mnoho, vzhledem k velikosti (my cuby by se na nej taky krenily a nelibil by se jim hromotluk), ma to tezky, chudak. Tak mu zbejvaji lidi hravi. Vim, ze nemate sebemensi funkcni problem, jen mi je ho lito, tezky udel mamuta. Ale kecam, ma se u vas jak cune v zite, tech vyletu a zazitku, vsak snad vis, jak to myslim.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:56
- Nahlásit
vlk
tady na jihu pere tez...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 13:58
- Nahlásit
vlk
Jak to tak čtu že se pošta fláká, tak chlupatý koule budu mít nejspíš na příští vánočky
nebéte pani nebojte... !!! já je pošlu PPLkem ty zatim furt makaj do druhýho dne
Já včera nemohla sehnat gule ale ted zrovna sem je v městě uhnala a dneeeska je dotočim, natočim zabalím a záááftra posílááám Jen mě prosím buďte tak laskavá hodte do maila vaši počtovní adresu at ju nemuším hledat,díííík
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:00
- Nahlásit
jak turistovat v divočině, by mě zajímalo, jak to dělaj s těma loďkama
http://www.mundo.cz/finsko/hory
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:07
- Nahlásit
Fifi Já to taky tak vnímám. Jenže - poslušnost u štěňat není hned a už jako maličkých se jich lidi i psi bojí. Takže musí chodit "zatčeni". To, co je u maličkých potvůrek uštěkaných běžné - že se k tobě rozeběhnou, případně i štěkají... u dogy prostě dovolit nelze. Navíc já nemám ráda, když můj pes omezuje kohokoli jiného. A hodně lidí se psů (i vychovaných) na volno bojí. A mamutů ještě víc.
Vím, že pes je podstatně klidnější, když ho nechám na vodítku jít bez přitažení k noze, když ho nejistím za obojek... Ale on není stoprocentní. A zastavit ve výskoku sedmdesátikilového psa na dlouhém vodítku není snadné (a moc ho rvát za krk rozhodně nechci). Takže řeším dilema - přitáhnout ho - a on ví, že se něco děje a chce to zkoumat a nebo ho nechat v klidu a být připravena ho strhnout, pokud se bude chtít jít kámošit...
Druhá věc je, že on je vzpínací tak říkajíc od přírody. On to nedělá jen jako nedočkavost a nevoli... on po zadních chodí i když si hraje a blbne a řádí. Je jak na trampolíně...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:20
- Nahlásit
Xerxová
Petro nezabíjej Denyka
máš pravdu, zabiju vás rovnou obě!
Nejlepší bylo, když páník zalehl, aby fotil hůůůměnííí - a psisko ho ulovilo a stouplo si mu oběma tlapátkama na záda a přitlouklo ho v poloze ležícího střelce. Škoda, že jsem foťák neměla já
ftííípnej chlapeček, ftíípnej.
tak ho to rozradostnilo a běžel průzkumničit...
jo to je přesný. Štajn třebas dělá to, že když ho pochválím, že neotravuje a neskáče, tak... dá asi tak třicet koleček a následně dotyčnému vlepí radostnou hubičku,a by byl taky radostnej, z toho že von je radostnej..... jen já nejsem radostná
Fifi
kouknu, ešivá to tu půjde, kouknu
A tohle je dulezitej point, cos uvedla
ono je to ale i jeho povahou, bych si troufla říct, je v podstatě jako Štajnidlo, enemže trooooošánek větším těle. Jsou oba veleradostní a velekontaktní. A všem to musej říct
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:20
- Nahlásit
Xerxová
. On to nedělá jen jako nedočkavost a nevoli... on po zadních chodí i když si hraje a blbne a řádí
to řikám, jsou jedný krve, hoodně radosti, emocí, kravinek v jedný kupě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:22
- Nahlásit
Xerxová
To, co je u maličkých potvůrek uštěkaných běžné - že se k tobě rozeběhnou, případně i štěkají...
Tak u rtw to taky neni ideal, kdyby totok provadeli.
akže řeším dilema - přitáhnout ho - a on ví, že se něco děje a chce to zkoumat a nebo ho nechat v klidu a být připravena ho strhnout, pokud se bude chtít jít kámošit...
Nedavala bych signal ala strhavani. naopak, sledovat pubertaka a jiste odhadnes, kdy se k necemu chysta. A v pravou chvili dat jinej povel, atraktivnejsi, nebo zazitej, pripadne to otocit zcela celem vzad a dokud se nebudes chovat slusne... proste ho naucit sebekontrole, v klidu a bez nasili ala jak uz tu probehly ty linky ruzny.
on po zadních chodí i když si hraje a blbne a řádí. Je jak na trampolíně...
Toz ho neomlouvej, sak je to dorostenec. A na volno at si je jak zabacek, proc by ne. Kremylek je taky od mala, jak kdyby mela perka v zadnich. Ale vlacet me nebude, proste ji reknu od mala, co ma delat. Misto toho, co delat nema. Nechci, aby skakala po cizich, tak si ji nalakam na hadr, pohraju, pomazlim, pochvalim... Coby mimi stendo. Tim si i udelam zaklad na privolani atd.
Ty mas jen dve moznosti, jak pises, stahnout predem nebo strhnout pri vyrazeni. Tam mi prave chybi ten mezikrok. Viz vyse.;)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:25
- Nahlásit
A my za chvíli valíme ven a těšíme seeee moooc...
Jen ty stromy už nejsou ojíněné
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:25
- Nahlásit
PetraK
máš pravdu, zabiju vás rovnou obě!
tak jestli jsou ti 2 vižláci málo, prosím
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:29 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
a má to od malička...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 14:50
- Nahlásit
Fifi jinak město, či prostory kde je lidí hodně nemáme problémové. Jde na krátko a lidi neřeší. Potíž je tam, kde je na vodítku a lidí je málo. Pak se chce s každým vítat a kamarádit. Pokud jsou na druhém chodníku - pohodička pohoda. Pokud zastavím a převedu ho "na jiné myšlenky" - pohoda. Pohoda není jen tehdy, kdy se míjíme na blízko a je to jednotlivec... Pak se chce družit a někdy se dá "přepnout", ale často nee. Přitom kolemjdoucí v lese sám "hlásí" zastavením a nechá se přidržet a převést (jedním prstem zaháknutým za obojek) - není to tak, že by byl často na vodítku - naopak - je často volně v lítacím módu.
Psy taky umíme "vysedět" bez letů nad hlavou. Ale když chci jít a ne stát, tak to nejde až tak snadno.
Jen mě uklidňuje, že se to Beta naučila - a to byla v tomto věku daleko horší oříšek. Neb byla trochu nedůvěřivá a dokázala i blafat...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:12
- Nahlásit
našla jsem stránky češtiny pro cizince, jako taky to nemaj jednoduchý
kura / kúra / kůra (of fowl / treatment / crust)
plast / plást / plášť (plastic / honeycomb / cloak)
rada / ráda / řada (advice / glad / row)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:13
- Nahlásit
Xerxová
Kim byl podobnej a já ho teda i dost učila povel stůj a aby nechal člověka projít, mi to připadalo lepší než když musel ke mně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:16
- Nahlásit
Xerxová
však on se to taky doučí. On je sice dorostenec, ale mentálně ešče dítěto. Oni jak dospívaj později, jsou prostě dlouho dětští pometláci, blbý je, že je to v jeho velikosti.Já si na vás vzpomněla včera večer. Výýýrazně jsem pochválila Štajníka a emoce začly tryskat, to způsobilo, jeho tryskání - voči asi dva km vpředu, tělo je dobíhalo, smykoval, byl ze sebe radosten Tohle vižlíci mají - že se sami ze sebe rozradostní, Nýtek má podle mě něco podobnýho D:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
Kim byl podobnej a já ho teda i dost učila povel stůj a aby nechal člověka projít, mi to připadalo lepší než když musel ke mně
jooo, to máš vlastně pravdu!! taky máme stůj, čekej. To fungá dobře na lidi, psy. Vtip je, že nesmím pochválit moc dopředu, páč pak přijdou ty emoce a tryskání . Tuhle byl ftipnej. zastavila jsem ho před pejskou malou, takový vymydlený bílý klubíčko s mašlí. Vzorně se seknul a čekal, dychtivě se ohlížel, jeslti jako jooo, jestli todle je vono, jestli jááá to dělám správě, pánčičikoo?? POkejvala jsem hlavou a řekla: "To víš, že jo, seš výýýbornej, krásně si to udělal"........... džáááááááááámp a s výrazem :"Pani, hele vidělasteto,jakjásemvýbornej, výýýýbornej?? viděláááá??" jí lípnul hudlana. Myslela jsem, že mě flákne paní byla elegánka, jako to klubíčko co měla na vodítku. Naščestí měla i pochopení a smála se, že dostala pusu na dobrou noc . Pamatuju si jak Ešus někde našel nějakej kus pugétu a proudil s ním taky kolem nějaký paní, vlnil se u toho jak bajadéra, nadšenej sám se sebe, co to vymyslel. Mno... těžko bejt pak přísná
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:25
- Nahlásit
Maya ano - Xerda taky raději zastavil, než by se vracel. Byl líný - škoda kroků...(a hlavně se k důvodu přivolání nemusel otáčet zády) On byl úžasný flegmouš - mohl chodit navolno, lidi, psi, feny, děti, dopravu... nic neřešil. V dospělosti tedy.
Petra ano - radostnej debílek to je - ze dneška bude taky spousta ksichtíků radostných lítacích
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:30
- Nahlásit
teda dám to radši sem a doufám, že se to zobrazí
obrázek a k němu doprovodný text (našla jsem, to nejni moje práce )
Nanosekunda
Na nose kunda. No translation. Either you understand it or you should learn czech language.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:32
- Nahlásit
PetraK jééé - jsi mi popisem toho tvého rezavého líbezníka připomněla včerejší návrat z procházky.
Šla paní, nastrojená, v ruce tašku a ve druhé kytici chvojí. Najta jsem přitáhla a říkám mu "nemůžeš se teď k nikomu tulit, jsi děsně oslintaný". Paní se poptala, jestli se smí pes hladit - to už chlapec hopsal nadšeně po zadních... Ujistila jsem ji, že hladit se dá, že je to lidomilný štěňátko, ale že je opravdu po procházce silně oslintán. Zcela vážně se mě zeptala, jestli ty flusy jdou pak něčím odstranit. Potvrdila jsem, že z hladkého kabátu to jde čistou vlhkou houbičkou dobře... a tak zahodila tašku i jehličí... a šla se mazlit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2014 15:44
- Nahlásit
Maya
Nanosekunda
voe!
pro cizince záhada
Xerxová
. a tak zahodila tašku i jehličí... a šla se mazlit.
taky máme zatím štěstí na psomilný lidi. Až je vždycky fakt prosím úpěnlivě. Někdo se nechá i přemluvit k nevšímavosti a tváří se "krutopřísně", jenže ten jemen začne líbeznit a oni se rozesmějou a má je kde? No na lopatě a oni jeho na hlavě von je sám ze sebe tak vodvázanej, že prostě s tim nemůže nic dělat
|