Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:53
- Nahlásit

denyk
jj, já vím....

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:54 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Udělá někdo výcuc? Prosííím

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:54 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Slunííííí a teplo...
To zas začne všechno pučet

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:58 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

denyk
páč já jako člověk prostě
taky dělám chyby

no to jo, ale tohle bylo schválně
jako fakt mi řekli, že maj sklady v Německu kam pošta nezajíždí a na můj dotaz, proč to nemaj vyznačený v e-shopu stejně jako tam mají vyznačený zboží, který neposílaj na dobírku, mi slečna už naštvaně odsekla a skoro práskla telefonem

edit: jako mohli by se alespoň zeptat, jestli to chci poslat dpd a nebo zrušit to zboží co nemůžou poslat poštou když už

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:03
- Nahlásit

Maya
no to jo, ale tohle bylo schválně
aha, no to jsou šikulové zeptat se mohli to máš pravdu, já myslela, že to byla třeba chyba v systému

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:08
- Nahlásit

brut
tak co si pamatuju já....spoďárožroutka se hojí, Bubišta seřvala Rumíčka s dudlíčkem, Fajka má kouzelný prsten a k tomu hodně práce, Čaj si koupí dlouhou sukni a k ní auto, Bukí klokánek-drápek je taky téměř uzdreven, Birma vypustila Adámka k paní dobrmánkové a von to byl nakonec pan dobrmánek

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:09
- Nahlásit

No s tím dobrmánkem to nebyla moc sranda já vím

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:12
- Nahlásit

brut
a denyk si kupuje moc hezký bundy

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:17
- Nahlásit

Maya
a denyk si kupuje moc hezký bundy
tak tohle jsem přehlídla jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:25
- Nahlásit

denyk
Čaj si koupí dlouhou sukni a k ní auto, musela sem si to precist dvakrat nez mi to doslo

Maya
jojo, rucne sity v nepalu

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:31
- Nahlásit

cernej caj
dlouhou sukni a k ní auto
já ti to už tadyk jednou psala, ale asi jsi to přehlídla

jojo, rucne sity v nepalu

birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:43
- Nahlásit

PetraK
já ale nemyslela plošný utrácení po třeba půl roce. Šlo mi primárně o psy, který maj problém a neni prostě v moci konkrétního útulku to řešit.
Ano, můžem za to my lidi a tohle řešení je nahovno, ale přijde mi lepší, než že ten pes stráví roky za mřížema a pak tam taky umře, což se v některejch útulcích běžně děje.
Ten útulek má totiž strašně omezený možnosti, co s takovym psem dělat
1) mít skvělou reklamu a tomu psovi se snažit co nejdřív najít domov (akorát to neni úplně jednoduchý, podívej třeba na Dog-point, kterej je podle mě co se týče reklamy nejlepší u nás a stejně maj stále v nabídce Alana, pro kterýho se jim zatim nepovedlo najít vhodné majitele a to ten pes neni likvidační k lidem a dětem a takovej pes se prostě nedá dát prvnímu zájemci a zároveň proč by si někdo zkušenej bral psa u kterýho neví, jestli si tim akorát nezkomplikuje dalších xy let, protože úplná náprava třeba nebude možná?)
2) najít dostatečně zkušeného dočaskáře, který psa napraví a pak mu hledat domov (zase problém, protože zkušenejch dočaskářů je málo a většinou maj plno)
3) najít někoho zkušenýho, kdo by byl ochotnej za psem pravidelně ideálně denně chodil a cíleně s nim pracoval (zase problém, protože útulky obecně jsou švorc a zadara to nikdo dělat nebude)
4) toho psa uspat
5) nechat ho po zbytek života za mřížema

a seřadila jsem to podle toho, jak si myslím, že je to ke psu nejšetrnější.
Něco jinýho je Bubitka, která je milá, přizpůsobivá a hodná a když by nebyla u vás, tak i v tom útulku nebo u někoho jinýho by si dovedla svůj život relativně užít. Ale teď si představ, že do takovýho kotce s tím, že procházka třeba jednou týdně zavřeš na dva tři roky borderu, co myslíš, že za zvíře odtud pak vyleze? Nebo si představ toho pejska, co sem původně dávala Maya, toho arnoštkoidního, kterej se tak strašně bojí úplně všeho na světě, nebo pejska co má hrůzu ze psů a dlouhodobě ho strčíš do něčeho takovýho (což jsou právě Maršovice a fakt je nepovažuju za nějakej echt špatnej útulek). Jsou psi, co v útulku evidentně hubnou, chřadnou, přestávaj mít jiskru v oku... a to z toho stresu, kterej z pobytu tam maj. Jasně, že nejlepší by bylo všem najít majitele, který by si je vzali, pracovali s nima a bylo to všechno úžasný, ale na to je u nás fakt moc psů a málo lidí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:46
- Nahlásit

denyk
nekdo psal, ze to je blby dopravou, leda kdyz mas auto, jestli si to byla ty ale uz si nepamatuju

birma
že procházka třeba jednou týdně zavřeš na dva tři roky borderu, co myslíš, že za zvíře odtud pak vyleze?
bych se obavala, ze ve vetsine utulku vzivote nepude ani na tu prochazku

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:12
- Nahlásit

birma

á ale nemyslela plošný utrácení po třeba půl roce.

já vím,

Šlo mi primárně o psy, který maj problém a neni prostě v moci konkrétního útulku to řešit.

ale utratit ho lze v případě, že vidím, že se ten pes trápí a ne vycházet z principu, že ten pes je potížistickej, neudatelnej, takže ho lupnem, protože by se tu trápil. On se totiž nemusí trápit natolik, aby ho bylo nutno uspat a mezitím se opravdu může někdo najít. Jako příklad dám dva MOK ze Zlínskýho??? tuším že ano, ze Zlínskýho útulku, jeden byl tuším Bad a druhej Argo. Oba dost kousavý (nebudu rozebírat, co se asi musí stát, aby takhle MOK skončil) oba prošli rukama u Eichlera. Bad našel novou paničku a šel do novýho, holka evidentně věděla o co jde - s p. Eichlerem jsme si o tom psali, Argo možná tolik štěstí neměl, vrátil se několikrát, pak z nabídky zmizel, jestlil šel do novýho to nevím. Každopádně minimálně Bad měl to štěstí. Možná ho měl, nebo by měl i Argo???????
Musí se nejdřív opravdu vědět, že ten pes trpí. Jsem poslední, kdo by chtěl, aby jakýkoliv zvíře trpělo.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:24
- Nahlásit

PetraK
z mýho pohledu pokud je ta šance na udání prakticky nulová, tak je dost krutý to zvíře napřed nechat trpět až bude chtít samo umřít a až pak mu to umožnit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:27
- Nahlásit

birma

ale jak víš, že trpí? že chce radši umřít?

z mýho pohledu

je to z tvýho pohledu a v tom je jádro pudlika a zapomínáš na velkou vůli zvířat k životu.

Já neříkám, že mám pravdu, jen říkám, že to není tak jednoduchý, jak píšete.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:30
- Nahlásit

PetraK
ja myslim, ze to je hrozne individualni a zamestnanec utulku by asi mohl teoreticky poznat, ktery zvire se fakt trapi a ktery je v pohode

birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:42
- Nahlásit

PetraK
to tys psala, že se nejdřív opravdu vědět, že ten pes trpí.
Já jen vidim, co mám doma, kolik z obsesí u toho psa přetrvává a tak dále. Fakt si nemyslim, že tohle u něj mohl vytvořit spokojenej život v útulku. Stejně tak pořád vidim, jak vychrtlej přišel a to si sem dost jistá, že nažrat dostával, prostě hubnul ze stresu tam (a že hubnul tam je jasný z fotek nafocenejch při přijetí do útulku)
třá:
tady je Adam v útulku při příjmu

tady je po příchodu sem (a to ta srst ještě dost skryla, třeba trčící pánevní kosti):

a když to vezmu úplně pragmaticky a hnusně - psů v útulcích je víc než těch, kteří se z nich během svýho života dostanou. Proč směřovat energii a čas k těm problémovejm, když tam hnijou i ti bezproblémoví?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 15:55
- Nahlásit

birma
tyjo, to uz si clovek ani nepamatuje po ty dobe, ze adamek byl takhle vychrtlej

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:06
- Nahlásit

cernej caj

asi mohl teoreticky poznat, ktery zvire se fakt trapi a ktery je v pohode

jde o to jaký zaměstnanec a v jakém útulku, toť další z otázek.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:10
- Nahlásit

birma

žije Adam?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:10
- Nahlásit

PetraK
jasny, to samo nejde globalne nikdy stanovit, ale my se tady predpokladam bavime na hodne teoreticke rovine, kdy predpokladame, ze by to bylo po strance te, ze to fakt nema smysl z hlediska rozumnyho osetrovatele v rozumnym utulku

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:13
- Nahlásit

uffff - málem jsem zapomněla na barborky Beru nůžky a jdu na zahradu na větvičky. Stejně nevykvetou do Vánoc - ale to nevadí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:16
- Nahlásit

Xerxová
hlavne, ze sis jeste vzpomela doufam, ze ste si uzili prochajdu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:27
- Nahlásit

jojo prochajda byla pěkná. Jen tedy fenečka, kterou její panička vypustila z vodítka, že si s Nightem zaběhá (neb je to prý dokonale přátelská běhna ), tak taky zklamala. Prý je moc velký a zaslouží seřvat... Tak běhal jen Najťoun, ona ho držela od sebe dál... Co naděláme - musí chlapec řádit s námi a s pár starými známými

birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:37
- Nahlásit

PetraK
ano, Adam žije, jako jeden z mála. Žije i díky tomu, že rozhodně nebyl prezentovanej jako problematickej pes (ba naopak - hodný k lidem a ke psům), kdyby tam bylo jen nastíněno něco z toho, čím jsme si prošli, tak v tom útulku tvrdne do teď a já mám mnohem klidnější i když třeba míň zajímavej život s nějakym normálnějšim stvořenim. Rozhodně bych si nebrala psa s popisem, že pokousal už několik lidí a dítě, na to aby si člověk něco takovýho dotáhnul domu musí mít sakra znalosti, sebevědomí a žít sám nebo s někym o kom ví, že tu situaci taky ustojí. Kolik takovejch lidí v republice asi je, nádavkem ještě ochotnejch si toho psa vzít?
Prostě mi to, že desítky podobnejch psů si někde honěj ocas, narůstá v nich frustrace a agrese nepřijde jako rovnocenný k tomu, že jeden najde domov a má se relativně dobře... tu cenu za to vnímám jako příliš vysokou.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:40
- Nahlásit

cernej caj
to uz si clovek ani nepamatuje po ty dobe, ze adamek byl takhle vychrtlej
však jsi ho na živo viděla až o nějaký dva až tři měsíce pozdějc - vykrmenýho a o něco klidnějšího (což teda nevim, jestli mi kdy s kachnou uvěříte, že už na tom prvnim čundru byl výrazně lepší než zpočátku )

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:46
- Nahlásit

denyk
děkujíííí za výcuc ... je luxusní .. jen nevím, co bude dělat čaj se šatama s autem , spoďároroutka dělá radost , Bubice má rozum na rozdíl od Rumíčka, který k němu ještě musí hodně dlouhý kus cesty doletět ,
Tááák Fajfka má kouzelný prsten a neukáž se tu, můra jedna zlobivá ... práce bude jen výmluva, páč s prstenem jí musí mít hned hotovou
Bukííí je taky šikulka a je skvělé, že se mu drápek krásně hojííí
Adámek byl chudák zmaten, když místo dámy yl seznámen s pánem .... ale určitě seznámení zvládl se ctí
A jak koukám, tak maličký Najtík je stále bez běhacího parťáka neboarťačky .....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:57
- Nahlásit

brut naštěstí se dokáže chlapec vylítat i sám...

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:58
- Nahlásit

Xerxová
Jen tedy fenečka, kterou její panička vypustila z vodítka, že si s Nightem zaběhá (neb je to prý dokonale přátelská běhna ), tak taky zklamala
v sobotu máme sraz australáků ( a nejen jich, přidá se i další psí plemena či neplemena)... nechcete se přijet seznámit? Bude v Praze v Šárce ... Třeba by tam narazil na skvělé blbnoucí parťáky....

birma
Prostě mi to, že desítky podobnejch psů si někde honěj ocas, narůstá v nich frustrace a agrese nepřijde jako rovnocenný k tomu, že jeden najde domov a má se relativně dobře... tu cenu za to vnímám jako příliš vysokou.
nečetla jsem to celý ...teda jako celou diskuzi.... ale máš pravdu . Moc lidí si problematického psa nevezme a i Adámek, kdyby jsi si ho nevzala ty, by opět skončil v útulku a bylo by to pro něj ještě horší

Útulky jsou přecpaný pásma, který nikdy nikdo nebude chtít, není šance na jejich umístění a vypotřebovávají kolikrát yx tisíc za léčbu, která by se mohla věnovat nadějnějšímu zvířeti - tím myslím nadějnějšímu ohledně umístění. Obce nechtějí platit nic navíc, sbírky nestačí a kolikrát se výtěžek dostane někomu, kdo si ho nechá pro svou potřebu a psi doslova hnijí v blbých podmínkách dál...

A to nemluvím o tom, že se sem v poměrně velkým množství tahají psi ze všech možných států, kde neexistuje ani minimální hygiena, psi žijí na pokraji společnosti a nikdo netuší, co vše si s sebou nesou dál ....

Osobně bych byla pro částečnou, humánní eutanázii jedinců, kteří jsou buď tak nemocní, že nemají šanci na umístění nebo jsou natolik deprivovaní, že jsou neumístitelní... Je to hnusný, ale co má ze života pes žijící na 2 m2 a který se jak je rok dlouhý nedostane ven? Jasně tenhle příklad zavání týráním, ale v kolika útulcích to tak je? Vím o několika, kde jsou psi v nevyhovujících podmínkách nebo kde se o ně nějak postarají ohledně žrádla a vody, ale o procházce si pes může nechat jen zdát - v lepším případě má možnost být alespoň na "venčící loučce" v horším pouze v kotci

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání