Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:00
- Nahlásit

cernej caj
Ono i když pořádaj venčení, tak to ve většině útulků nebude žádná sláva. Třeba Maršovice, odkud je Adam, umožňujou venčení, když je hezky, jsou v prdeli světa a maj většinou tak 20 - 30 psů. Jak často se asi každej z těch psů dostane na procházku? A některý z nich tam byli už v době, kdy jsem tam prvně uviděla Adama, takže tam tvrdnou minimálně dva roky - malej prostor, v zimě nevytápěnej....

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:01
- Nahlásit

birma

Prostě je to pos.anym navrch, že se u nás množí tolik, že je psů víc než lidí, co psa chtěj..

tak.

valnou část svýho života v podmínkách, který už podle mýho v mnoha útulcích s psychickym týráním hraničí

jo tohle je pravda, nevím proč jsem to nevzala v potaz , měla jsem před očima standard útulek, kde se jim sice nějak přehnaně nikdo nevěnuje, ale tak špatně to není (nevím třeba Troja. Vezmi si, že by ten pes žil tam. Občas puštěněj do výběhu, svůj vlastní kotec, boudu, jistý žrádlo.... není to jako doma, ale pořád žije) ale........ no mám velkou úctu k životu, pořád nevím, jestli by ten tvor radši byl/nebyl. Je to hrozně těžký. Hrozně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:03
- Nahlásit

cernej caj

ono totiz takovych utulku, kde poradaj venceni a osetrovatele aspon se psem delaj nejaky zaklady nebo je aspon vemou pravidelne na vychazku je desne malo

ale tak ono i kdyby ten pes byl prostě v kotci a měl ten základ /třeba i jen vypuštění do výběhu/, tak to je pořád život, i když bez pravidelný vycházky, ale život, blbej, ale furt život. Co je horší, že jsou bohužel i útulky horšího ražení

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:11
- Nahlásit

cernej caj
na nad tim dumam, pac ten plastovej mi uplne nevyhovuje a tenhle by mohl byt lip nastavitelnej
tak to nevím, já mám jen kožený, teda koženkový spíš

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:12
- Nahlásit

cernej caj

az bude kachna postradat dudlik, ma ho rumicek?

naštěstí ne-e, tuten je na Martínka zatím kapek velkej

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:15
- Nahlásit

PetraK
ale tak ono i kdyby ten pes byl prostě v kotci a měl ten základ /třeba i jen vypuštění do výběhu/, tak to je pořád život
je to život, z kterýho každýmu psovi dřív nebo pozděj jebne a pak už nebude udatelnej vůbec, i kdyby předtím trochu byl
podle mě to je týrání srovnatelný s tím, že se někdo kouká na to jak mu v bolestech umírá pes a nic neudělá
bolest fyzická nebo psychická vyjde nastejno
ale jako chápu, že někdo to vidí jinak, je to těžký, každopádně si myslím, že tohle brzo za nás vyřeší realita a budem rádi, jestli se nedostanem na americký standard utrácet všechno po dvou tejdnech

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:16
- Nahlásit

Fajka
tak nevim jakou máš ruku
úměrnou výšce takže velkou se zlodějskýma prstama

PetraK
už jednu vážnou do kušny
jéjda se nenudíte

si prostě kreténová a hotovo
já to jen vokopčila, páč se mi to mocinky líbilo

a co se týče žití a nežití pejsků a vůbec zvířat obecně
máš pravu, je to těžký těžký moc, říkám si kdo nám vlastně dal právo o tomhle rozhodovat....my lidé jsme to způsobili a my bychom měli hledat cestu jak z toho ven, ale tímto způsobem

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:25
- Nahlásit

Maya

bolest fyzická nebo psychická vyjde nastejno

já to vím tohleto, ale na druhou stranu - proto říkám, že to je těžký - zvířata mají neuvěřitelnou vůli k životu, nemůžem se jich zeptat , chceš, nechceš??? Nevíme to, co by radši volili .
Víš, tohle myslím.

A taky nevíš, jestli tomu psovi jebne, tak proč ho utrácet už takhle dopředu, proto že pokousal, že se vrátil. Je dost možný, že tam porušili něco, co ten pes potřeboval, že kdyby se mu nešlo do osobního prostoru a nečekalo se že to je ťutimuti pejsáček, nebo naopak se nenechal moc rozjet.... že by se to nestalo. Je možný, že mu jebne, ale je taky možný, že časem vezme útulek za svůj a bude prostě tam. Není dobrý rozhodovat předem. Pokud tomu psovi hrábne, je to už o něčem jiným. Ale brát mu šanci na život a na to, že se třeba někdo najde? nevím. no.

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:30
- Nahlásit

Jsem se málem po... smíchy
Nejprovinilejší psí tlamičky roku 2014

https://www.youtube.com/watch?v=j5PLngd2WN0#t=37

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:36
- Nahlásit

PetraK
ja osobne bych byla radsi, kdyby me nekdo utratil, nez abych ztravila 15let zavrena v kotci 2x2metry s tim, ze by mi sice dali nazrat, ale tim to asi hasne...

podle me to je uhel pohledu a podle me to "zivot" neni...

to horsi razeni, to je jasny, tam to uz je dost masakr

birma
jasny, ja myslela takovy ty utulky kde se ten pes ma fakt casto lip nez nekde na retezu na vesnici

ono je to proste hodne tezky takovahle vec, a pokud uz by se nemeli psi utracet, tak by se minimalne meli utratit psy po tezkejch nehodach a tak, kdy se udela zbirka, zaplati 80 000 za nekolik slozitych operaci a psovi je 12, je bojacnej a posledni rok nebo 5ztravi v utulku s tim, ze ho stejne nikdo nechce a pak stejne umre....

tohle sou podle me pripady, kdy je sice nejaka nadeje a lidi daj penize aby zachranili zvire, ale uz je to takovej alibismus

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:36
- Nahlásit

PetraK
taky nevíš, jestli tomu psovi jebne, tak proč ho utrácet už takhle dopředu
i kdyby mu nejeblo, tak prostě pro mě představa psa roky zavřenýho v kotci je dost strašná na to, abych byla pro utracení a je mi fuk, jestli toho psa má takhle někdo na zahradě a nebo je to v útulku, tomu psovi je to asi taky jedno kde konkrétně je zavřenej

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:37
- Nahlásit

cernej caj
tak by se minimalne meli utratit psy po tezkejch nehodach a tak, kdy se udela zbirka, zaplati 80 000
jj, zachrańování takovejhle psů taky dost nechápu

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:38
- Nahlásit

výslovnosti snad všech jazyků světa, překvapivě tatarština na prvních místech
http://cs.forvo.com/

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:46
- Nahlásit

je tam i Goro
http://g.cz/17-znelek-serialu-ktere-jsme-jako-deti -totalne-zrali/

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:55
- Nahlásit

cernej caj
kdyby me nekdo utratil, nez abych ztravila 15let zavrena v kotci 2x2metry s tim, ze by mi sice dali nazrat, ale tim to asi hasne...

podle me to je uhel pohledu a podle me to "zivot" neni...

Maya

k prostě pro mě představa

no to je ono - to je náš úhel pohledu, naše představa - ne jejich.

A je otázka, že kdybychom takhle zavření byli doopravdy a někdo by přišel a zeptal, chceš injekci a umřít a nebo tu chceš být dál? jak bychom odpověděli ve skutečnosti.

Nevíme to holky, nevíme.

Maya

, jestli toho psa má takhle někdo na zahradě a nebo je to v útulku, tomu psovi je to asi taky jedno kde konkrétně je zavřenej

nemyslela jsem na zahradě zavřenýho v kotci. ale prostě jen vegetace na zahradě s tím, že s tím psem nebude žádná velká komunikace, manipulace.

Nevíme to holky, nevíme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:57
- Nahlásit

Maya

j, zachrańování takovejhle psů taky dost nechápu

znova další otázka - záleží na tom psovi. Tuhle bylo v PPČ o dornovce. Pes, kterýho by člověk přesně takhle utratil, protože měl bolesti, chůze skoro nula. No a Dornovka mu pomohla, ano nebude běhat agility, obejde si barák - ale ten pes má vůli žít, chce žít, a teď si užívá to, že tady je.

Kdyby se něco takovýho stalo Bubitce, vím, že by bojovala o život do poslední možnosti. Miluje život.

Jak říkám, nevíme, nevíme, je to těžká volba. Rozhodovat se takhle od stolu....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:58
- Nahlásit

kuk - právě jsem dopřednášela a jupí stihnout procházku(odpoledne se ještě do procesu pracovního vracím). Je totiž krásně - sice fučí vichr - ale je teplo, sluníčko svítí naplno... parádní den. Už jsem volala polovičce, že si oběd protáhneme o lesní výpravu... a už pro mě jedéééé....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:59
- Nahlásit

PetraK
jasny, je to nase predstava a ne jejich...

kazdej ma proste svoji cestu, nekde utrati zvirata po 14ti dnech coz mi prijde malo, ze se nestihne treba ani najit majitel nebo dat zvireti sanci, jinde se zachranuji do aleluja i naprosto beznadejny pripady a pak je premnozeno a nemaj nakonec sanci ani ty nadejny...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:00
- Nahlásit

Xerxová
uzijte si ji

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:00
- Nahlásit

Petro, vím jak to myslíš. Ale to by těch psů nesmělo být tak hrozně moc. Otázka je "kam s nimi", kde brát ty vhodné majitele i vhodné prostředí... Jak platit ty stovky a tisíce bezprizorných psů...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:05
- Nahlásit

PetraK
Jak říkám, nevíme, nevíme, je to těžká volba
nevíme nikdy, dotaženo do důsledku, nevíš ani když má pes bolesti, jeslti to chce a stejně ho většina lidí nechá uspat s tím, že je to lepší než aby trpěl, ale psa se samo nikdo neptal
já prostě preferuju ukončení života zvířete před tím dívat se na to jak trpí
a jo, teď můžeme rozjet další hejt kdy už zvíře trpí a kdy ještě ne
nemyslela jsem na zahradě zavřenýho v kotci. ale prostě jen vegetace na zahradě s tím, že s tím psem nebude žádná velká komunikace, manipulace.
já to myslela jakože pes zavřenej trvale v kotci na zahradě většina odsuzuje jako týrání, ale pes trvale zavřenej v kotci v útulku už najednou je lepší život

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:05
- Nahlásit

Xerxová

Ale to by těch psů nesmělo být tak hrozně moc. Otázka je "kam s nimi", kde brát ty vhodné majitele i vhodné prostředí... Jak platit ty stovky a tisíce bezprizorných psů...

já vím, já vím, já vím. Je to jak psala birma - na....... .

Každopádně - chtěla bych nás debatující vidět v situaci, kdy máte rozhodnout, ty ano, ty ne............od stolu je to snadný.

každopádně to nevyřešíme, bohužel, bohužel.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:10
- Nahlásit

Zdravím vespolek

teda dámy, vy jste šílené drásalky!! Kdo to má po vás dočítat? Já ne.... nestíhám, nestačím, nesvačím , páč dohledávám a dodělávám pro mou drahou PetraK a další vánoční svíčky ...aneb, doma mám totální skladiště všech možných i nemožných věcí ....

Takže kdo by chtěl svíčky z palmového oleje, nečoudivé a krásně hořící, tak se mi hlašte.
Mám vločky, kostišky, hranoly, válce, osmihrany, autíčka, plovoucí svíčky !! Jen nejsou už všechny barvy .. Ceny jsou od 25,- Kč do 200,- ( tu největší za 500,- vám ani nenabízím, je to červený hranol a je vážně velká i těžká)

Ešuskoooooooooo!!!!!!! Pro tebe mám i černý!!!!!! PetraK

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:12
- Nahlásit

Maya

já to myslela jakože pes zavřenej trvale v kotci na zahradě většina odsuzuje jako týrání, ale pes trvale zavřenej v kotci v útulku už najednou je lepší život

a takhle . No jenže z toho kotce v zahradě se nedostane, nikdo jinej si ho nevezme. V tom útulku ta šance je.

Hele fakt si vemte Bubici - byla tam taky už nějakej pátek, snášela to dost dobře - má na to povahu, někde by jí jako starýho psa, kterýho nikdo nechtěl, utratili. Vzala jsem si jí a i kdyby tu už zítra nebyla, tak myslím, že tu dobu si strašlivě užila. A kdybych si jí nevzala já, tak sice by to nebylo ideální, ale třeba by jí vydali k té staré paní a ona by si tam sice neužila to co u nás, ale krom toho že by žila, užila by si to zase se svou povahou jinak, obťapala by teda jen třeba barák, ale měla by někoho, kdo by jí měl rád. A kdyby i ne, kdyby si jí nikdo nevzal, tak v tý Troji byla zvyklá, ty ošetřovatele měla ráda, dožila by tam. Měla tam svýho kámoše /kterej bohužel ještě letos zjara nebyl udanej/. Není, není to ideál, ale ........ ona by žila a tím, že umí vzít tu situaci tak jak jí život přinese, bylo byl nespravedlivý jí utratit jako starýho neudatelnýho psa. Ne proto, že to je teď moje Bubice , ale proto že mi ukázala, jak si zvířata dost často umí vážit života i když je prachbídnej.

Je to těžký, vopakuju, je to těžký

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:16
- Nahlásit

brut
z palmového oleje,

z principu se snažím nekupovat výrobky z palmového oleje

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:52
- Nahlásit

denyk
mno, já si moc vybírat nemůžu .... tohle je dar pro nadaci, takže výtěžek jde na pomoc dětem do Keni a tím jsem limitovaná
Jinak miluju svíčky z včelího vosku .. ale vzhledem k postupně se rozšiřující alergii jsem čím dál víc odkázaná na vosk bez všech přísad .....

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 12:52
- Nahlásit

PetraK
tak já nemyslela utrácet starý psy, ale utrácet starý a těžce nemocný nebo těžce raněný psy, kdy ta léčba stojí desetitisíce, léčit tak třeba 12letýho bezprizorního psa mi připadá prostě jako nesmysl
jinak Troja je luxus útulek, musíš to brát, že 90% útulků takový komfort psům nenabízí ani zdaleka a ti psi si tam fakt spokojeně nevegetěj

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:02
- Nahlásit

teď jsem si zanadávala do telefonu zoohitu, chudák holka co tam byla už mě radši odpálkovala
ale jako naštvali mě, že si objednám balík poštou a oni to poslali DPD a milostivě mi o tom napíšou, až když je balík poslanej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:07
- Nahlásit

Maya
to je taky napytel, me vetsinou volaj z granule.cz predem, ze poslou dpd a jestli neni problem (samo je, ale kdyz to je vyjimecne, da se resit...) ale to jen proto, ze muz je mobilni a pracuje 8km od domu, jinak jako taky na pytel

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2014 13:30
- Nahlásit

brut
mno, já si moc vybírat nemůžu
to není nic proti tobě samozřejmě myslím tím na tropické deštné pralesy atd...

Maya
balík poštou a oni to poslali DPD
nad tím já už se moc nerozčiluju, páč já jako člověk prostě
taky dělám chyby

cernej caj
jinak jako taky na pytel
pytel granclí na pytel

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání