| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 20:24
- Nahlásit
Fajka
padám a řikám si, kolena ne kolena ne!!! a jebnu ksichtem vo asfalt
Krční páteř zakřupala, hlava zaduněla a zas sem zůstala ležet... já sem si sama sobě normálně nebezpečná..
Ty kokso hlídej se žencká! Dyť to neni tak dlouho, co sis doma to koleno rozsekala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 20:30
- Nahlásit
Fajko takhle si sousedka před měsícem třískla hlavou a hla krkem. Týden si říkala, že jí nějak brní ruce... a má nakonec titánový krční obratel... Tak na sebe dávej bacha...
jinak některé fotky byly i strašnější
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 20:31
- Nahlásit
Fajka
Jejda děvče ty teda jedeš na té úurazové lajně. Doufám, že máš na dlouhou dobu vybráno. Hlavně že vydržela ta krční páteř. Lišej se vyhojí. ¨Možná máš i menší otřes mozku, tak buď na sebe opatrná. Jo a pojistka v tvém případě - určitě!!!! Jen jde o to, jak si tě budou pojišťovny posílat mezi sebou tolik úrazů během krátké doby........?.)
Tak ať jsi brzy fit a s prací to nepřeháněj
Maya
Děti na fotce jsou evidentně nadšený ze zajíčka
Xerxová
Krásné přáníčko.
cernej caj
Užij si krásně svátky. U nás dnes bylo moc hezky. Byla procházka s Darenkou a snachou Lenkou na zahrádku a zpátky.
Jj, Eliška si umí pěkně zablbnout. Zítra dám přidám pár fotek s Darenkou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 21:19
- Nahlásit
birma
dlouho, co sis doma to koleno rozsekala
v lednu ... no jo douhý roky nic a letos už potřetí ...
Xerxová
má nakonec titánový krční obratel
šarjá ještě to tak !
no já vím že sem pako no ale asi dobrý, třeba se mě i rozsvítí
některé fotky byly i strašnější
má chuť na kytičku
Darenka
Jen jde o to, jak si tě budou pojišťovny posílat mezi sebou
jo si mě budou posílat tak dlouho až si na cestě mezi nima zlomim nohu !
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 22:22
- Nahlásit
doctu vas zitra nicmene
Fajka
ty na sebe davej pozor uz taky!!! doufam, ze to nebude nic vaznyho, a tesim se na zazitky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 22:35
- Nahlásit
cernej caj
ty na sebe davej pozor uz taky
se snažim a nějak mě to nende
tesim se na zazitky
huž to mám..ale je to dlooooouuuuhýýýý ..no i trek byl dlouhej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 23:07
- Nahlásit
birma
mohla bych tě požádat, abys laskavě nelezla k berňákům? Jsem se překlikla a přečetla si kus tamní diskuse .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 23:10
- Nahlásit
Fajka
týjo vopatruj se. a radši bez brnění (ne v nohách) nevycházej
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2015 23:12
- Nahlásit
kachna_
radši bez brnění (ne v nohách) nevycházej
budu se snažit a bud se dám na modlení (třá mě bůch vochrání) a nebo začnu chlastat (vopilci bejvaj gumový).
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 06:58
- Nahlásit
aby snad nevznikl dojem, že se mi klidní psisko a už nechodí po zadních... v první sérii ručníkoboje je poslední fotka ze včerejška, první dvě z minulého týdne. Rozdíl je ve sluníčku, ale sníh stále všude drží...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 08:12
- Nahlásit
kachna_
mohla bych tě požádat, abys laskavě nelezla k berňákům? Jsem se překlikla a přečetla si kus tamní diskuse
Promiň, jsem se nedokázala udržet. Neříkej, že se ti nelíbila
On je to asi i dobrej návod pro Xerxová, když se můžou dle své vůle chodit se všema seznamovat berňáci, tak proč ne doga? Zas takovej rozdíl váhovej to už neni…
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 10:58
- Nahlásit
Xerxová
ta je teda hodne strasliva
Fajka
jak je dneska?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 11:29 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
cernej caj
jak je dneska?
no jsem vodražená ale jináč dobrý a trochu hůř se mě jí ale tak aspoň třá zhubnu trochek.
Xerxová
to je koník přímo andalůzský
Ježíš koukám že mám věnec dneska v TOPu na fléru..tož dneska nějakej úspěšnej ten den
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 11:44
- Nahlásit
birma
Neříkej, že se ti nelíbila
ne, není nic úžasnýho na tom, když se diskutující plácaj po ramenou a utvrzujou v tom, jak je to super být bezohlednej hajzlík
(pro ostatní, klasika - pouštění psů na volno k ostatním)
Fajka
Ježíš koukám že mám věnec dneska v TOPu na fléru.
týjo, gratuluju
věnec dneska v TOPu
mohla bys ho používat místo krčního límce a dělat si tak reklamu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 11:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kachna_
mohla bych tě požádat, abys laskavě nelezla k berňákům? Jsem se překlikla a přečetla si kus tamní diskuse - tak když už jsi to nakousla, tak klidně napiš, co tak strašného jsi tam vyčetla
birma svůj názor napsala.
A nevím, proč poukazuješ na Xerxovou, protože co já tu čtu, ona s Najtem k tomu přistupuje podobně jako majitelé berňáků, protože ví, že doga není agresivní útočný pes, který by nějakého rusla zakousnul hned, jakmile na něj pejsa vrkne. K cizím lidem s pidipsem kluky nepouštím, jedině v případě, že se seznámíme a páníkům to nevadí, protože já bych se, jako majitelka pidi psa, taky asi bála. S velkýma psama je to vždycky o domluvě, pokud pes na volno k nám přiběhne, jen se usměju a vyděšeným páníkům řeknu, ať ho klidně nechají, že kluci mu nic neudělají. Ani, když ten pejsa přiběhne s řevem proti klukům, ba je ňafá za zadní nohy, jako jezevčík tady ze sousedství. Je třeba podotknout, že se nám nestává, že by to byl velký agresivní pes, třeba nějaké NO, ale 99% bývají psi maximálně střední velikosti. Onehdá nám proti vyletěl takový berňák mix (co ho kluci až tak nemusí) zrovna skočil na Worku a byla mela. Omlouvali se, že ho pustili, protože když šel jen s paní, tak se nikdy nepral...No tak si to hoši vyjasnili a hotovo, nijak to nedramatizuju, jsou velcí, mají kožichy. Bylo to Xté napadení mých psů, nějakým z cizích, utečivších ze zahrady, nebo ho měli páníci volně na prochajdě a pes se prostě chtěl prát. Opačně, že by konflikt vyvolali mí psi, byl snad...možná jednou, opravdu si vzpomínám jen na jeden. Ano, majitelé berňáků mají na psy jiný pohled, poněvadž tento pes řeší konflikty s ledovým klidem, neubližuje a jak to pěkně popsal Yura, psa prostě spacifikuje jen svou vahou - nahrne ho pod sebe. Nešlo by to udělat s bull psem, protože řekněme si otevřeně: je to plemeno s vygumovaným mozkem, kterému chybí to základní pro přežití - pud sebezáchovy a ten se radši nechá zabít...ale každý normální pes toto rychle pochopí. To samé udělal berňák kamarádů, když mi zvědavý Worick jako půlroční štěně utekl za jeho paničkou a myslel si, že ji jen tak pozdraví. Pes na něj skočil a zalehl ho. Zuby oni prakticky nepoužívají, to už by muselo být jó něco. A to je právě ta lekce, o které Yura mluvil. Workovi to 100% prospělo a na velké psy si nevyskakuje a ustupuje jim z cesty, umí se i podřídit...i když také rád ,,machruje".
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 11:59
- Nahlásit
kachna_
týjo, gratuluju
dííkujuu
bys ho používat místo krčního límce a dělat si tak reklamu
tys fakt jemen!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 12:16
- Nahlásit
worick
co tak strašného jsi tam vyčetla
vždyť to víš, proč se ptáš? Je to to samé, co už jsem kritizovala v minulosti a ze slušnosti vám nechci kazit debatu zbytečným dvoustranným monologem. Že prostě pouštět psy navolno bez zeptání k cizím psům a lidem je bezohledný.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 12:23
- Nahlásit
worick
řekněme si otevřeně: je to plemeno s vygumovaným mozkem, kterému chybí to základní pro přežití - pud sebezáchovy
hmm, trochu zbytečná urážka, ale doufám, že se ti ulevilo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 12:28
- Nahlásit
kachna_
no, já už si to celé nepamatuju, co tam bylo přesně řečeno, ale Drakopesovi chodí v Praze do ,,psího venčícího parku" a tam právě chodí pejsi na volno, takže se spíš nebo později musí naučit chovat a fungovat mezi ostatními psy. Oni se tam všichni znají a nováčci buďto pravidla venčení v tomto parku přijmou a akceptují, či víckrát nepřijdou...jak jsem tak pochopila A u nás na vesnici je to stejné: my, co chodíme ven se psy se potkáváme a známe, víme, kteří psi se nemusí a kdo hárá atd. a ti, co přibudou nově? Tak to buďto jsou páníci ,,normální", psa vychovají a fungujou v pejskařské komunitě...a nebo jsou ,,divní" s nevychovanýma psama a musí ostatní obcházet širokým obloukem. Já psy vychované normálně mám, ale přesto, když někoho z těch ,,divných" potkáváme, klidně mu uhnu z cesty a obejdem ho širokým obloukem...jelikož já s tím problém nemám(ani psychický ) a spíš dotyčného lituju, když už si takhle ,,zmrvil"psa, tak mu to ještě nekomplikuju
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 12:32
- Nahlásit
kachna_
řekněme si otevřeně: je to plemeno s vygumovaným mozkem, kterému chybí to základní pro přežití - pud sebezáchovy - Proč urážka? Není to snad pravda? Nebo urážka tedy koho? Maximálně lidí, co to těm psům udělali a dělají. Vyčlenili je z psí komunity pro svou zvrhlou zábavu...Nebo třeba nemám dost informací a nevím dobře, proč bylo bull plemeno šlechtěno k zabíjení jiných psů. Je to snad cíleně někde potřeba?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 12:36
- Nahlásit
worick
nemám dneska na flamewar náladu, promiň
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 13:09
- Nahlásit
kachna_
flamewar - já čas, musím ven s klukama. Zavírám diskusi
Musím ještě pohledat, co se proboha zase stalo Fajce?!?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 13:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
já teda žádný přání nedělala, tak akorát jedno pučený, tak veselý velikonoce - fuj, málem jsem se lekla, se nedivím, že děcka řvou Mamka taky upekla beránka a zhodnotila ho, že je to příšera a malá Ela se vyleká k smrti
Fajka
no už to čtu...ty se jednou přizabiješ...teda to už vlastně teď proběhlo
Mamka sebou takhle prdnula na ledu, pravda opačně, majzla zátylkem...a jak píše Xerxová...taky si ,,něco" udělala, protože od té doby má stavy, že když si trochu podřepne a předkloní se(třeba v zahradě u pletí) začne jí být špatně ,,jako by od srdce" (poprvé mne vylekala, že má infarkt ) a začne jí být zle od žaludku až zvrací. Našla jsem to podle příznaků, už si nevzpomínám, jak přesně se to jmenuje(něco s auty, vyskytovalo se to u lidí po nehodách, jak si hnuli krkem) a specializuje se na to jenom jedna nemocnice v Praze(musí se tam operovat na krční páteři, možná stejně, jak té Xerxové sousedka)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 15:39
- Nahlásit
worick
birma svůj názor napsala
Taky jsem ho velice zcenzurovala, protože jinak bych byla vážně hodně sprostá
Xerxovou, protože co já tu čtu, ona s Najtem k tomu přistupuje podobně jako majitelé berňáků
Z toho co čtu vidím dost podstatný rozdíl - ona se zeptá a po předchozí domluvě Najta buď pustí nebo nepustí, narozdíl od lidí, co ho pustí ať se pobaví bez ohledu na to, co si o tom myslí ostatní.
majitelé berňáků mají na psy jiný pohled, poněvadž tento pes řeší konflikty s ledovým klidem, neubližuje a jak to pěkně popsal Yura, psa prostě spacifikuje jen svou vahou - nahrne ho pod seb
A nějak si neuvědomují, že pes se slabší povahou z toho může mít problém na zbytek života
Mít labilního psa a tohle mi majitel nějakýho "hodnýho a klidnýho" berňáčka udělat, tak už si může hledat místo, kam toho psa pochovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 18:44
- Nahlásit
koukám na berňáky radši nekoukat, to bych si akorát zkazila velikonoční náladu a stojím za birmou a kachnou, člověk, kterej k mejm psům pustí na volno psa bez domluvy je bezohlednej hajzl
dneska tady už nebylo tak hezky jako včera a docela kosa, ale teda sníh jako u Xerxů naštěstí nemáme
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 18:57
- Nahlásit
Vinsuju prijemny vecir.
birma
kachna_
Mate to marny, mate to marny... Do tyhle diskuse lepsi se nepoustet, slunickovi bernaci nectou, nevnimaji argumenty, melou si porad jen svou. Kdyby jednou takhle "jen" zalehnul jejich pejska treba 60 kg rtw, to by bylo asi o necem jinym, zeano.
Fajka
Twe pani, opatrne! Jestli ti bude furt divne, zajdi radsi k MUDr, at z rachnuti se do kebule neni vetsi problem!
Darenka
Drzim palce na vysledky, at neprinesou zadny spatny zpravy a konecne se vse vyresi. Koukala sem na fretulku, smarjaa, ta ma hracek vic jak cuby. Ta chobotnice s rukavama nema chybu!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 19:08
- Nahlásit
Fifi
Kdyby jednou takhle "jen" zalehnul jejich pejska treba 60 kg rtw, to by bylo asi o necem jinym, zeano.
Když ono je prostě tak snadný mít takovýhle názory ve chvíli, kdy pouštíš z vodítka velkýho hodně chlupatýho psa, kterej má pevný nervy a je minimální riziko, že ostrá rvačka by mu způsobila újmu fyzickou nebo psychickou. "Zvláštní", že lidi mající psy, kteří by mohli být snadno překousnuti vejpůl, nebo jsou to nerváčci a podobné setkání by majitel napravoval měsíce nebo roky (a pokud by bezohledný lidi potkával častějc, tak by psa třeba nedal dokupy vůbec), se takhle nechovají.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 19:13
- Nahlásit
birma
Mne to rikat nemusis. Ale tezko to vysvetlis nekomu, kdo ma takovejhle nazor: "nakládačku" by měla dostat všechna štěňata, mají-li problém s "psí kulturou", vám to bude znít nepřijatelně, ale je to především v zájmu toho štěněte
No nic, halt nekde je kazda snaha marna. Vzdycky si to nejak zduvodni. A argumetovani protistrany neuznaji, protoze jim chybi asi takova ta zakladni pejskarska empatie a slusnost.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 19:21
- Nahlásit
Fifi
tezko to vysvetlis nekomu, kdo ma takovejhle nazor:
Hlavně to těžko vysvětlíš někomu, kdo na základě osazenstva jednoho parku ví o psech úplně všechno a má ten jediný správný náhled na to, jak se psi mají chovat (a pokud se tak nechovají, tak by se asi měli striktně izolovat či tak něco) a jak by je lidé měli vychovávat(protože jinak jsou to chudinky nebo bestie, nebo cokoliv jinýho, ale nemůžou to být normální psi)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2015 19:51
- Nahlásit
birma
Ja jsem pro vychovu steneci od dospelych psu, ale jen v ramci domaci smecky, pripadne osvedcenych psich kamaradu. Predstava, ze se mi na stene pririti cosi nevychovanyho, co neposlechne na privolani... ne, proste ne...
protože jinak jsou to chudinky nebo bestie, nebo cokoliv jinýho, ale nemůžou to být normální psi
Jo no, maj to s nama pejskove tezky, vid.
|