| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:33
- Nahlásit
worick
1,5 roku je fakt málo, aby si dítě hrálo samo nějakou delší dobu, tak pár minut asi jo
Vero
tak nejde o tu vazbu, ale o to, že když třeba 5letý dítě dělá jen co se mu řekne, včetně her - teď si budem kreslit, teď budeš mít v tv filmeček, teď oblíknem panenku, teď pudem ven teď budem dělat tohle a tohle atd. atd. a když ho necháš chvíli o samotě, tak sedí a čučí a během pár minut už otravuje, protože není samo schopný si vymyslet nějakou hru, protože to nikdy nedělalo a jediný co je schopný, je zabavit se u nějaký pc hry, tak si myslím, že je to celý špatně, že děti by si měly rozvíjet mozek a představivost při hrách a ne totok
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:39
- Nahlásit
malé děti si samy hrát neumí. Nejraději "pomáhají" - ano - babičky a dědečkové dřív hlídali mláďata... a věnovali se jim.
Teď jsem hlídala prťavce 13 dní a 12 nocí. Ten starší si chvíli sám hrát umí - ale to ho zase většinou "přepadne" malá a chce dělat to co on. Kooperovat ještě neumí... jen řízeně. Když si budeme hrát na krám, lze jednoho udržet "za pokladnou" a druhého s košíkem. Pokud by si hráli sami - servou se o košík případně o pokladnu. Ale vždy chtějí oba to stejné...
Pomáhat chtějí (a umí) i prťata. Tady doklad toho, jak zaměstnat Fany, aby neotravovala bráchu. Já byla ve škole a učila - hlídal je oba (a Nighta) Pepa. A zvládal
Děti chtějí děti (ano ti malí komunikují přetahováním se o hračky) a nebo zaměstnat. Nebyly jste jiné. Neznám dvouleté dítě, které by si nevynucovala pozornost, když tam ti dospěláci kolem jsou. A fajn se jim věnovat. Nemusí všichni najednou... ale čas a láska vložená do dětí se vyplatí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:00
- Nahlásit
Vero
muisím se zeptat mámy, jak to bylo - jestli si vzpomene jak to řešila. A hlavně u ségry. Já už jsem byla druhá.
Zajímavý, musím to zjistit.
worick
právě, u tebe je to vidět i z toho, jak si hraješ se psy, co všechno za zábavu jim vymýšlíš. Já jsem ráda za to, že už jsou velcí kluci nějak normálně prostě fungujem a tohle je jen občas
hra totiž spojuje a buduje vazby, jak u lidí, tak u zvířat. a já mám na tu dobu s klukama super vzpomínky a oni taky. A tak, i když je dneska zjezdim, srovnáme to pak právě tím, že se máme o co opřit z tý doby, když byli malí
Je úžasný pozorovat ü Bubiny, co s ní dělá to, že se naučila si se mnou hrát. Škoda, že tohle lidi propuštějí mezi prsty.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:03
- Nahlásit
Xerxová
druhého s košíkem
na tlamičce
ale čas a láska vložená do dětí se vyplatí
moje řeč.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:08
- Nahlásit
Maya
tak nejde o tu vazbu, ale o to, že když třeba 5letý dítě dělá jen co se mu řekne, včetně her - teď si budem kreslit, teď budeš mít v tv filmeček, teď oblíknem panenku, teď pudem ven teď budem dělat tohle a tohle atd. atd. a když ho necháš chvíli o samotě, tak sedí a čučí a během pár minut už otravuje
to úplnej souhlas
ale je to cosi jinýho než 1,5 roku, kdy právě i to věnování bude naopak děcko rozvíjet a zavřený v boudě by krnělo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:18
- Nahlásit
vrátí se ta "práce" do dětí vložená... Můj tatínek (invalidní důchodce v ne zrovna dobrém stavu) chodíval každý den pro vnučku do školky, aby mohla domů poo. A pak ji dal odpočívat, četl pohádky, hráli si. O dvacet let později (před 14 dny) ta vnučka běží o přestávce mezi přednáškama za dědou do nemocnice. Nemusí - ale běží. A až pak jde na rande. A domů pak přinese babičce jeden narcis ... aby prý měla z něčeho radost.
Mimochodem - děda už je zase z nemocnice doma. Možná i proto, aby mohl koukat, jak ta dítka kolem rostou...
Mě hlídala babička s dědou. Jesle ani školku jsem neznala. Moji rodiče se pomáhali starat taky o vnoučata. Je u nás tak nějak normální, že se staráme jak o ty "prapředky" (ségra má doma naše rodiče, já mám doma tchýni s tchánem), tak o ty "prapotomky" . Je fakt, že i všichni dobře vycházíme (i když někdy je to na nervy - ale to je snad normální). Největší sranda bývá vlastně DOMA...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:19
- Nahlásit
worick
Už bych měla půl dne umývat okna
vokna umeju, až děti vyrostou!!!
Neumí se takhle staré dítě už nějak zabavit i samo?
ne. Nebo takhle, jak který, jak kdy
Nebaví mne vůbec si s děckama hrát a vůbec se mi ani nelíbí, že přijdu za bráchou, když jsou zrovna u mamky a místo toho, aby jsme se o něčem pobavili, celá rodina jen skáče kolem děcka
většinu lidí to těší
mám kamaráda, kterýho naše děti obtěžujou. Jenže ony jsou jaksi součástí našeho života
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:25
- Nahlásit
kachna_
vokna umeju, až děti vyrostou!!!
puč mi prosím tě jedno! nejlépe martínka, tomu to bude trvat nejdýl než vyroste a já to udělám stejně jako ty, umeju vokna až vyroste!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:26
- Nahlásit
Xerxová
Mimochodem - děda už je zase z nemocnice doma
HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
a jinak- přesně - naprostej souhlas.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:35
- Nahlásit
jinak co vím z vyprávění mojí babičky - šly jsem spolu na nákup. Pak ona vařila a já "pomáhala". Někdy fakticky (pustila nás ke spoustě věcí), někdy vytaháním nádobí - nejoblíbenější hra dětí snad vůbec. Po obědě jsem chodila spát - a mamina chodila domů brzy, neb byla učitelka národky. Praly jsme spolu prádlo (velké prádlo v družstevní prádelně - dodnes pamatuji ty veliké pračky), podávala jsem kolíčky při věšení... prostě malý všehoasistent
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:40
- Nahlásit
kachna_
já chci taky pučit dítě, abych nemusela mejt kvokna
Jinak, vysvětlí mi někdo, proč vždycky, když píšu o umístění dětí DO PÉČE, tak dycky, ale dycky aspoň jednou, ale vesměs furt dokola, píšu místo toho É písmeno Í ???
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:41
- Nahlásit
Xerxová
jinak co vím z vyprávění mojí babičky
krásný asi bych se do vaší rodiny hnedle znova narodila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:42
- Nahlásit
me treba taky moc netankujou deti, hlavne maly... taky kdyz du za segrou si pokecat rak mi tam nejak to dite co breci, jeci rve nesedi, ale nekomentuju to a snaxim se s nima hrat jejich hru, kdy neter fonese tete kaficko (prazdnej plastovej hrnicek ve ktetym zakvedla cimkoli po ruce) a podekuju, upiju, pochvalim, dam di nasup. ma pres 2 r. a naprosto je chapu, prece to dite za to raky nrmuze ze k nim mam "averzi" tak se snazim kvuli nemu a su zvedava, zda se nekdy neco samo prepne. ale urcite jak pise xerxova - to se pak vrati a kdyz preziju tohle obdobi, tak jak byde starsi, doufam, ze se to spolu nauvime lip. ale ty maly ja proste pocitove neumim
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:49
- Nahlásit
Xerxová
Vrátí... jak kdy. Moje máma byla skvělá máma co se nám naplno věnovala a opravdu si s námi dala práci.
A říkat ti jak se k ní dnes chová můj brácha a ségra raději nebudu, to by bylo na hodně sprostých slov...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:52
- Nahlásit
cernej caj
su zvedava, zda se nekdy neco samo prepne
Mě před deseti lety všichni říkali počkej za deset let, uvidíš to jinak, no nevidím. Prostě nepřeplo. Děti mám ráda, myslím, že to s nimi i umím, ale nechci je víc jak na půl dne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:52 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
já se musim pochlubit, Lucinka mi právě dala svojí poslední jahodu, že je pro mě . Zejména v kontrastu s neteří jsem blažena.
Je to spratek spratek spratek (neteř), kterej zašláp mravence (úmyslně) a plaší králíky.
cernej caj
ty maly ja proste pocitove neumim
mě ty cizí taky moc neberou
hele dvě vychovaný děti jsou mnohem lepší než jedno, to uvidíš, holky jsou schopný si hrát samy strašně moc
Vero
chci taky pučit dítě
vrátíš dítě, meješ kvokna, chápeš tuhle rovnici, že jo?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:55
- Nahlásit
A furt mam depku, kdyby to někoho zajmalo, chjo...
Tak to půjdu radši pověsit prádlo.
Venku chčije.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:56
- Nahlásit
kachna_
vrátíš dítě, meješ kvokna, chápeš tuhle rovnici, že jo?
ale zas budu mít ten krásnej pocit, že to mytí není zas tak strašná záležitost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 16:58
- Nahlásit
kachna
jj tKy sme si se segrou fakt hodne hravaly
ssshhhh
to chapu, alezkus se timnetrapit ale urcite to je strasny, ale vycitky nemas duvod mit
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:01
- Nahlásit
ssshhhhh
zkus to už pustit z hlavy, neudělala jsi nic špatného.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:02
- Nahlásit
Najednou na něj furt musím myslet, všecko mi ho připomíná a je mi hned do breku. Ale vim, že v tomhle stavu asi nejsem úplně schopná řešit nějakýho smutýnka.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:12 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Pořád si říkám, když jsem se tak složila jen z toho, že tu měl být, jak bych pak byla schopná řešit případný problémy a že by určitě byli, hlavně s menší fenkou, ta si hrozně všecko hlídá a nikdy za celej jejich život u nás nebyl ani nikdo se psem na návštěvě, maximálně na zahradě a to vždy psi co je dlouhodobě znaly. Jednou k nám vlezl na zahradu jack russel co ho kámoška pár dní hlídala a byl mazec, vyštěkaly ho, vyvrčely a uskákaly do kuličky
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:28
- Nahlásit
ssshhhhh
nebuď na sebe tak zlá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:41
- Nahlásit
Prsi, mrholi, teda nezavidim slapkam pocasi, snad se jim to na zitrek vycasi.
kachna_
Je to spratek spratek spratek (neteř), kterej zašláp mravence (úmyslně) a plaší králíky.
Nejhorsi, ze ona za to asi nemuze. Kdyz ji nekdo takhle vychovava. Pevnej nerv!
Lucinka mi právě dala svojí poslední jahodu, že je pro mě
ssshhhhh
Pořád si říkám,......
Nepoustej si tuhle desku zase dokola, to nema smysl. Svy ti tu lidi k tomu rekli, tak se v tom dal nepatlej, sama sebe zbytecne tejras. Navic se nestala zadna katastrofa. Tak neblazni, fakt.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:43
- Nahlásit
Vero
Fifi
Dík
teda nezavidim slapkam pocasi
jo, zejtra už to má být dobrý. Ale asi žádný azúro stejně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:47
- Nahlásit
bude azuro, bude slunicko, bude bozsky, to ke jasny
kachna
lucinka musela byt uzasna, posledni jahudku
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 17:55
- Nahlásit
cernej caj
Dóbře, tak jo teda
Dámy mě tak hrozně bolej zuby a půlka obličeje, už asi týden, vždy se silným nástupem a pak to zas odezní. Pití, žvýkání, ofouknutí to je pak dost síla. Tak mam nějak podezření na ten trojklannej nerv, ale k dr se mi úplně nechce, ale asi nic jinýho mi nezbyde.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 18:42
- Nahlásit
ssshhhhh
ale asi nic jinýho mi nezbyde
Asi ne.
cernej caj
bude azuro, bude slunicko, bude bozsky, to ke jasny
Bude, bude, BUDE!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 18:48
- Nahlásit
tady dneska bylo docela slušně. Nelilo - jen občas mžilo. A bylo teplo (deset stupňů) a nefoukalo. Takže kdyby takhle bylo dál, tak to není nejhorší. Ale spinkat pod šírákem by se mi teda nechtělo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 19:13
- Nahlásit
tady už taky leje, ale v sobotu prej má bejt celkem slušně, tak třeba vám to vyjde
ssshhhhh
Dámy mě tak hrozně bolej zuby a půlka obličeje
to sem měla před rokem a byl to váček u zubu v dásni, proto taky teď platím ty majlanty za zubaře ale zub mááám
kachna_
tss, bys měla vidět jak si hrajou dva kluci, to by spad barák nebo to je jen řev a rvačky, holčičky to asi holt maj jinak
|