| Autor |
Zpráva |
vlk
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:53
- Nahlásit
ssshhhhh
mám strach, že když ho nevezmu, nějak zle se mi to vrátí.
aha.... tak teď už vím, proč vždycky beru domů všechny ty psy, kočky a králíčky co u nás zazvoní....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:56
- Nahlásit
ssshhhhh
kdy si pro něj jedem, to mě přiznám se zaskočilo a nechtěla jsem úplně odmítnout. Začla jsem jako že nevím a ona teda že fajn že nic. A pak za pár dní zase, proč ho teda nechci a tak.
hm, takže trošku tlak. No pokud nechceš být tlačená, pokud to není opravdu tvoje rozhodnutí, tak to nedělej. Já myslela, že je to o tvém výběru, rozhodnutí.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:01 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
PetraK
jo, asi to byl trochu tlak. Chtěla jsem nejprv jen informace a třeba nějaký další foto.
Tak jsem napsala, že váhám, že nevím, co manžel, co holky a tak.
Což byla pravda.
Ona že fajn, že teda nic, že vidí, že nemám zájem, což pravda nebyla, prostě jsem chtěla vědět víc, chtěla jsem čas, promyslet to, ne do toho skočit po hlavě. Ale ona že teda buď tak a nebo tak. No a já teda fajn, tak jo.
Už minulý týden jsem to chtěla zrušit, ale pak jsem řekla, že teda alespoň dáme tu návštěvu a uvidím. No neviděla jsem nic, krom toho, že pes není v moc dobrém psychickém ani fyzickém stavu.
A pak přišla lítost.
Ty jsi, alespoň co jsem koukala o fence uvažovala hódně dlouho, co?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:02
- Nahlásit
Mrzí mě, že všecky zklamu, dočaskářku, tu ze slovenska, prostě všecky. Jsem pííííí....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:04
- Nahlásit
z jiného soudku... od oběda pracuji doma. Je jedno, jestli mlčím v práci či doma... Je krásně. Opravdu teplo, slůňo maká naplno, motýli lítaj, kytky kvetou, včely bzučej... a to macho negro stále pííískááá - poprvé po zimě má dveře dokořán - on chce být venku a nechce tam býýýt sáááám. Dostal tam na kámošení hovězí kost a ten dement si ji donesl na koberec. Tak opět letěl i s kostí ven. Vyleze ven, chvíli pokecá u plotu se všemi, co jdou kolem a zase přiletí dovnitř a pííískááá ať jdu taky ven...
Dement rozcapená to je...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:06
- Nahlásit
Xerxová
a to macho negro stále pííískááá - poprvé po zimě má dveře dokořán - on chce být venku a nechce tam býýýt sáááám.
Hehe to dělal náš minulej pes, jako jo, zahrada je fajn, chci tam bejt, ale koukej tam být se mnou. A vždy pííísk pííísk.
Jojo, jaro je tu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:09
- Nahlásit
ssshhhhh hele - to zvíře je psychicky labilní. Píšeš, že je v dočasu od štěněte a přesto je velmi bázlivý. Ty jsi psychicky rozložená. To není dobrá konstalace... Máš být rozhodná, jistá, máš šéfovat nově se rodící smečce. Tak se vzpamatuj. Je to buď a nebo. Je to jen na tobě a tvém manželovi. Nikdo jiný to nerozsekne. Psovi odmítnutím neublížíš.
Vezmi holky a běžte ven. Poptej se jich. Pokecejte si beze slov spolu, zdali to zvládnete. Já myslím, že ano...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:10
- Nahlásit
ssshhhhh
Upřímně? Já se vždy složím a řeší to za mě okolí.
Se ještě divím, že mám nějaký kámoše...
tak toho psa by ale za tebe asi nikdo nepořešil,když je manžel pořád pryč?
kdy si pro něj jedem, to mě přiznám se zaskočilo a nechtěla jsem úplně odmítnout. Začla jsem jako že nevím a ona teda že fajn že nic. A pak za pár dní zase, proč ho teda nechci a tak.
tak ale z neodvažování se říct "ne" by se taková rozhodnutí dělat neměla. to tě možná dohnalo, že z toho máš nepříjemnej pocit prostě.
jestli se ti ulevilo, že psa nevezmeš, tak asi nejsi typ na přijímání takových výzev a bude to lepší tak, i když myslím, že čajdy nápad, odložit rozhodnutí o týden z rodinných důvodů a sledovat, co to s tebou udělá, mi nepřipadá marný.
a zkus se vyprdnout na ty negativní pocity ze sebe: nic jsi nikomu ani žádnýmu psovi neudělala každej může váhat a změnit rozhodnutí, každej může a má povinnost znát svoje limity, odkud pokud co dokáže, prostě někdo na zachraňování třetích psů není nebo není dost vyrovnaná osobnost, aby to v psí smečce s jistotou pořešila - to hlavní je, když to zjistí včas. a zpovídat se z důvodů nemusíš nikomu, to je tvoje věc.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:16
- Nahlásit
ssshhhhh
hezky ti to píše Xerxová,
nedej na to, co tomu kdo řekne, je to jen tvoje rozhodnutí, vem si ven čubís a vyvětrej hlavu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:18
- Nahlásit
ssshhhh
no pokud si tam byla navic trochu natlacena, tak o to vic maji tvoje pocity ted jinaci nadech...
I lidi, co se o ty docaskare staraj by to nemeli brat jen cernobile a o to vic chapat, ze tohle neni cernobuily rozhodovani a nutit te trochu tou formou komunikace...
xerxova
to je vemeno tak zimni bundu, rukavice a muzes na zahradu tez
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:19
- Nahlásit
Vero
Myslím, že máš úplnou pravdu.
zpovídat se z důvodů nemusíš nikomu
Já vím, že nemusím, navíc na moje výmluvy není nikdo zvědavej. Ale celková nejistota z rozhodnutí mi jako důvod který udám přijde divnej no.
A zpovídat se musím jen sobě, což samo o sobě stačí.
Hele zachránila jsem dva psy a myslela jsem, že dám i třetího. Ale takhle jak teď jsem se před těma dvěma necítila, tady není u mě něco v pořádku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:22
- Nahlásit
čaj jaký rukavice?? (ty nosím když je pod dvacet pod nulou). Jakou zimní bundu?? (ta už dávno spinká ve skříni. Je tam na tričko... I kávičku jsem pila na terásce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:25
- Nahlásit
Xerxová
tady zatazeno, hnusne a fuci severak
ssshhhh
tak hlavne musis ty definitivne rict. dve holjy sou fobra karma aby si nemrla "trest" ze di ho nevemes, neber si ho jen proto ze je blby covnout. je vlastne nezodpovedny cilene si privest psa kdyz ho fakt nechces, z dlouhodobyho hlediska se to muze srovnat a nemusi a conpotom
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:27
- Nahlásit
ssshhhhh
hele - nebudu rozhodně přemlouvat, protože pro to, co chceš udělat musíš být opravdu rozhodnutá, protože se pak v případě problémů právě o tohle svý rozhodnutí musíš opřít - podle toho co píšeš mi to tak zatím nepřijde, že by ses měla o co opřít. Ale, ale - na druhou stranu jsi už trochu zaháčkovaná, takže si musíš sama v sobě říct, jestli bys to opravdu nechtěla udělat - čistě jako akt pomoci, nic víc. Jestli v případě, že bys to udělala, jestli bys na všechny potíže byla připravená a zvládla bys je. Protože tohle si musíš sama v sobě vyřešit, abys mohla jít dál a nebyla naštvaná. Protože pak totiž přijde ten moment, že to začneš vidět zase jinak a ty si na to musíš umět odpovědět.
Ty jsi, alespoň co jsem koukala o fence uvažovala hódně dlouho, co?
já jsem dlouho chtěla pomoct - plánovitě, plánovaně, věděla jsem, že na to určité podmínky máme a tak bychom měli, když můžeme. Jen jsem musela počkat, až k tomu dojde i Brtnik. Šel k tomu pravda trochu dlouho . No a pak přišla Blanka, o které jsem já věděla dlouho, ale musela přijít ta správná doba - kvůli Brtnikovi, a když on řekl, že by do toho šel, vzalo to trochu švuňk. Myslím to rozhodnutí samotné, že to prubneme. Pak jsem tam několikrát jela, chtěla jsem toho vědět co nejvíc, jestli na to mám, jaká ona je, co všechno tak asi můžu čekat - přibližně. Byla jsem tam třikrát, vždy s odstupem tak týden a něco??. Chtěla jsem minimalizovat překvapení
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:30 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
ssshhhhh
Ale celková nejistota z rozhodnutí mi jako důvod který udám přijde divnej no.
však nemusíš udávat tento důvod.
nemusíš udávat žádnej, tomu se říkává rodinné důvody nebo tak ňáko.
tohle bych fakt neřešila, musíš sebe vyřešit. a asi jsi už vyřešila, mi připadá.
edit:
a co takhle "rozmyslela jsem si to, páč bych to nezvládla"?
ale myslím, že co jim řekneš, je teď fakt vedlejší.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:31
- Nahlásit
U nás taky krásně a proti včerejšku o moc tepleji, musím vymyslet nějakou prochajdu abychom šli co nejvíc na sluníčku.
Hezké odpo všem
ssshhhhh
a ty už se netrap, už tím, že jsi zachránila dva pejsky si toho udělala víc než dost
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:32
- Nahlásit
už tím, že jsi zachránila dva pejsky si toho udělala víc než dost
někdy méně je více
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:34
- Nahlásit
ssshhhhh
jinak esi tě to paní potěší, tak já dyž měla buldozéra na vodítku prvně, tak jsem chytla pěknýho nerva, že na toto nemám, velkej péf, nekomunikuje a, a, a! já bych nejradši utekla ale už to nešlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 14:34
- Nahlásit
Xerxová
a zase přiletí dovnitř a pííískááá ať jdu taky ven...
jistě, co furt tvrdnout doma jako játra!
to zvíře je psychicky labilní. Píšeš, že je v dočasu od štěněte a přesto je velmi bázlivý. Ty jsi psychicky rozložená. To není dobrá konstalace... Máš být rozhodná, jistá, máš šéfovat nově se rodící smečce. Tak se vzpamatuj. Je to buď a nebo. Je to jen na tobě a tvém manželovi. Nikdo jiný to nerozsek
PŘESNĚ!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 15:15
- Nahlásit
sedmnáct stupňů ve stínu... a krásně jasno. Ten pablb leží doma, neb jsem doma. Ale uvařila jsem nám kafe (právě dorazil páník) a tak půjdeme na slůňo kafovat a pak ven
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 15:27
- Nahlásit
ssshhhhh
hele mě teda podle popisu přijde, že seš typickej katastrofista jako já, kdyby ti toho psa šoupli do auta, jen cos tam přijela, tak bys ho už měla doma a nic neřešila a určitě byste byli všichni v pohodě, ale dát pár dní na rozmyšlenou katastrofistovi, to je největší kravina, začne vymejšlet katastrofy co nastanou i nenastanou a mohly by nastat a určitě nastanou a vůbec že nastane konec světa a bude za to moct von a za všeho vycouvá pryč
jako tohle taky vezmi v potaz jestli to neni trochu vono, protože jestl jo, tak to k reálnýmu zhodnocení situace chce dost vodstup a nohy na zemi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 15:29
- Nahlásit
Xerxová
teda teda dost fučí severák, jsem šla z angliny v tričku a bundě a byla mi docela kosa, jsem ráda, že na cestu domů mám ještě mikinu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:12
- Nahlásit
Tak jsem psala té Sloveně, že to neklapne, že ale jsme ochotni pejska sponzorovat, no to jsem si dala teda...Byla jsem upřímná, napsala jsem, že se bojím, asi jsem si měla raděj něco vymyslet, třeba úraz, chjo
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:16
- Nahlásit
Vero
musíš sebe vyřešit. a asi jsi už vyřešila, mi připadá.
Jo vyřešila. VYčítám si to, ale alespoň už se nehroutím. Jsem koza blbá, zas jsem se o něco poučila, prostě dva je dost.
PetraK
Já chápu, že akt pomoci a tak, však proto už dvě mám, ale jde tohle dělat do nekonečna? Já nevím, ale byla jsem nařčena když jsem to odvolala, že se bojím zodpovědnosti, no asi bojím, i když spíš je to něco jiného, nějakej pocit, něco co nedokážu popsat, snad strach z nového, že by tu byl někdo cizí, nevim.
Asi nemá cenu se tím zabývat,no čekám, co mi ještě napíší za prudu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:18 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
denyk
už tím, že jsi zachránila dva pejsky si toho udělala víc než dost
hlavně taky tím, že žádného nevytvořila, ono by to stačilo
ssshhhhh
jsme ochotni pejska sponzorovat
a ty myslíš, že to půjde na psa? Já bych byla dost skeptická teda
byla jsem nařčena když jsem to odvolala, že se bojím zodpovědnosti
a co je komu do toho? Každej si řešíme svojí zodpovědnost, ne?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:19
- Nahlásit
ssshhhhh
že se bojím zodpovědnosti
ale, pardon, prd...
nemáš snad povinnost to na sebe brát, to byl dobrovolnej akt.
a máš už dvě, co kdybys neměla žádnou. a ani pak by neměl nikdo právo ti to vyčítat
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:23
- Nahlásit
kachna_
Vero
Však já chápu, že je naštvaná, taky bych byla, vše bylo de facto domluveno a já pinda si to rozmyslím.
Ale prostě co mám dělat, nešla jsem do toho s tím, že na poslední chvíli couvnu, to je snad jasné.
Jen prostě když se v noci vzbudíte, nemůžete dejchat a buší vám srdce a dojde vám, že je to z toho, něco prostě není ok, tělo si asi samo řeklo, že tohle je moc na mě, nevim.
Tak říkala jsem si, že když budem posílat granule a nějaká antiparazitika a tak, tak by to snad mohlo být pro něj přínosné.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:24
- Nahlásit
Děkuju holky jste hodný, je fajn, že člověka takhle někdo podrží, i když jsme se nikdy ani neviděli.
Hrozně si to celý vyčítám a tohle mi dost pomáhá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:25
- Nahlásit
ssshhhh
jako pokud se te uz snazila do toho natlacit a ted jede formou "urazek" tak to taky nesvedci nic dobryho no...
bud rada, zes byla uprimna a hlavne se tim netrap, nektery lidi proste ac to mysli dobre, neumej vubec tu komunikaci a pak to je proste zle...
nektery lidi maj psu vice, zachranenych, ale asi se rozhodli dobrovolne anebo prijali situace jak se stavaly... to, ze si couvla nic neznaci o tve nezodpovednosti, naopak dle me je zodpovedny couvnout kdyz pocitove to fakt nechces a citis, ze to neni ono. ja taky musela po mesici vratit kocku do utulku... a bylo to hrozny, neslo to proste tenkrat jinak... a dneska ma kocka pohodovejsi zivot jnde, bylo to nskonec spravny rozhodnuti
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:27
- Nahlásit
cernej caj
zlatý slova do posledního puntíku
|