Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:55
- Nahlásit

Xerxová
od toho bych se být tebou snažila trochu oprostit
ráda bych, ale to fakt už asi zpátky nevezmu. Vůbec jsem neplánovala, že je budu mít takhle ráda.
Já bych poslala k čertu všechny i muže kdyby bylo potřeba, jen abych mohla být s holkama. Naštěstí on je miluje taky, takže netřeba volit

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:57
- Nahlásit

ssshhhhh
Jsem z kynologické rodiny, kde se jako pes považovalo něco od velikosti vlčáka vejš. Před mnoha lety jsem si přes odpor všech vydupala šibu. věděla jsem o ní jen to, že je to plyšové Ňuňuňu...
varovali mě i majitelé štěňat že šibisko je extrém, ale má kynologická hrdost mi říkala, že zkrotím i šibu....bože jak mě to malý štěně rychle vyvedlo z omylu...přiznám se že jsem ho chvílema i nenáviděla....válčili jsme dlouhých devět měsíců, než se moje kynologická hrdost zašlapaná pětikilovým naprosto tvrdohlavým a neústupným stvořením, někam do kytek vytratila a začla jsem uvažovat jako šiba, né jako kynolog....byl to boj kdo koho přechčije....zvítězila jsem....začla jsem ji mít ráda a posléze si ji zamilovala tak, že mi nakonec šiblo definitivně a já si pořídila další a další....a další....kavkazani jsou už jen bonus....třešinka na dortu....

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:15
- Nahlásit

ssshhhhh
Upřímně? Já se vždy složím a řeší to za mě okolí.
v tom případě bych řekla, že s tím manžel fakt musel počítat, když psa odsouhlasil, že prvních pár dní to bude spíš na něm

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:17
- Nahlásit

vlk
To zní celý úplně krásně. Takovej muj sen. Víš, já taky nejsem pro jednoduché plemeno.
Taky víš, že bych jednou chtěla kavkaze. Tímhle dalším pejskem by se můj sen vzdálil o moc.
Jednou, až třeba budu mít jen jednu fenku, kdyby jedna umřela nějak předčasně a bude smutnit po kámošce, bych chtěla štěndo kavkaze nebo (pokud bych byla už o dost starší a třeba ne úplně fyzicky zdatná) krašáka. Psa kluka.
Nebo pokud by se obě dožily pěkného věku, až nebude ani jedna, chtěla bych dvě kavkazandy nebo krašandy holky. Asi spíš ty krašandy, sestřičky a splnit si další sen a to jsou štěňata tohohle celkem vzácnýho plemene.
Ti vaši KAO to je skvělý, ta fena je naprosto šťastná a Ašok vypadá fakt zamilovaně.
Fascinuje mě jak to bereš, prostě že odděluješ šiby a novou příchozí, to já bych měla jako dost logistický problém, zahrada je velká, ale není rozdělená, vevnitř mám jeden velkej přízemní průchoďák, jen jedny dveře v celym domě (jo ještě dveře na hajzl, to je pravda).

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:18
- Nahlásit

birma
Teď mi volal. Je vidět, že ho trápí, že se trápim.
Řekla jsem, jestli se bude zlobit, když do toho nepůjdu. Řekl, že ne, ale že se bude zlobit, pokud do toho půjdu a pak budu takhle vyvádět..

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:21
- Nahlásit

denyk

rostě jí to překvapilo, myslela, že to nějak zvládne...

no jo, jenže ať se na mě nikdo nezlobí, když půjdu do hloubky a to bych prostě při pořízení živého tvora měla jít, tak mám-li k dispozici informace o plemeni, měla bych se do toho podívat. Ne jen do atlasu. A pak zjistím, co že to plemeno obnáší. Spešl u setrů se hodně píše o tom, že jeho vlohy jsou silné a zlvádnout je, je leckdy oříšek. Já jsem v tomhle prostě hrozně přísná - vím. Ale je to proto, že na nezodpovědnost lidí, doplácí živý tvor. To máš jako s jagoušema - mocinky se svýho času líbili -/snad už to trochu povolilo/ a nikdo z těch co si je pořizovali se pravděpodobně nenamáhal otevřít ani ten blbej atlas, páč u těch jagoušů to tam zpraavidla bývá, že jsou to lovci machři, tvrdý jak ocel. A pak se začli objevovat v útulcích. Birma bude mít asi přehled, jestli už to ustoupilo. Jsem přísná, jsem, vím to.

birma
Neeeeeee! Že ne?

ale jo, bohužel jo. sekat ruce za tohle. fakt.

ssshhhhh
nechci mít nikoho dalšího ráda, mám z toho strach, se zase navázat citově, tomu se budu hrozně bránit.

jdi do háje s tímhle podívej se fakt na mě!! Ještě, když jsem vezla Štajna domů tak NIC, jak Xerxová. Ještě i doma jsem se nějakou dobu na něj kolikrát dívala a říkala si, sakra! Jak my budem herdek fungovat, když já tam tu vazbu nemám. A on jen tak leže v bydliku, hlavičku na tlapkách, čuměl na mě s výrazem: "Sem na tebe zvědavej frajerko, jak nám to půjde!" Vzhledem k jeho samostatnosti se mi z tohodle ježily chlupy na krku Jehehéééé byla jsem kráááva pitomááá! Tak neblbni, jestli je to jen tohle. fakt.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:23
- Nahlásit

Pro mě je pořád zásadní tohle: ušla jsem s nima dlouhou cestu a udělala hrozně práce, abych je dostala tam, kde jsou. Mám strach to narušit, cítím, že je to pořád křehoučké, hlavně u tý větší, autistky.
Vím, že nového psa dají, ale... při jakýmkoliv horším jejich dni, budu mít pocit ( a to vím, tomu se se svojí blbou povahou neubráním ) ,že je to kvůli němu a že za to vlastně můžu já.

Mluvila jsem s kámoškou, říkám, on je ale takovej pěknej huňatej a je mi ho líto. Ona hodně furt sleduje net a ty psy všade a tak, říká, vygůgluj si nějakej třeba rumunskej psí útulek a pak něco povídej.
Sama má 4 psy.
Vygůglovala jsem, většina je jich tam taky pěkná a huňatá. Ouška dolů, takový mini kavkazáčci, rozkošný. Dostávaj jen chleba, jsou zavřený v takovejch klíckách.
Ach jo. Celý je to na prd.

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:23
- Nahlásit

ssshhhhh
ale na kavkazana musíš mít pevný nervy....je to dost citlivý pes....tak rozdělit se dá všechno, teď budujem ještě kotec až začne čupka hárat abysme ji mohli zavřít na chvíli...jinak taky máme průchoďák....ale dveře tak aby se psi k sobe dostat nemohli když nechcem...

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:26
- Nahlásit

cernej caj
[b]cernej caj

[/b]

Nic krom lítosti
to zas asi neni uplne nej zaklad, nevim

tady budu trochu oponovat. Já jsem se pro Bubi rozhodla opravdu bez nejmenších emocí, čistě pragmaticky. Žádná lítost, žádnej cit, nic. Věděla jsem, že mám možnost pomoct /konečně Brtnik povolil/ a že bych měla pomoct, když mám možnost nechat starýho pesana dožít v klidu v jeho vlastním doma. Počítala jsem s tím, že k sobě třeba cestu opravdu nenajdem, že třeba i po nás půjde a co já vím všechno. Prostě jsem to brala opravdu jako pomoc, kterou můžu a tím pádem bych měla nabídnout. City nula. Do té třetí návštěvy ovšem, kdy jsem se vysypala, že by mi jí mohl někdo vyfouknout .
Takže i když tam teď cit není, neznamená to, že tam pak nemůže být a naopak třeba nečekaně silný.

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:27
- Nahlásit

ssshhhhh
ty sisi fanky vypiplala, já mám psa od štěněte, je to žárlivka, závislák, vrčákuje když je u mě a přiblíží se - nechci psát pes, páč s těma to fakt nejde, ale stačí fenka, štěně.
Několikrát jsem tu psala o Blondýně, kterou nejdřív moc nedával, páč je velká a potkávali jsme jí 1x za 3 týdny, ona si chtěla hrát, on ve střehu, utíkal se ke mně schovat.
Situace se změnila, začali jsme s ní chodit na prochajdy, měla jsem trochu obavy z toho, ´jak to bude, když půjde Bloncka k nám domů respektive k mamánkovi na návštěvu. Prskal samozřejmě, byl protiva, trvalo to asi měsíc než si zvykl, můžou žrát z jedné misky, hrajou si spolu jako kdyby se znali odjakživa, je krása je pozorovat, je krásný jak se Bukís uvolnil, nechá se okusovat, jako kdyby spolu byli odjakživa. Nyní se tak často nevidí a příjde mi, že mu Bloncka i chybí....
Nikdy bych nevěřila, že to bude takhle, rovná se to pomalu zázraku...takže o to, že si holky nezvyknou bych asi strach neměla.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:29
- Nahlásit

PetraK
Birma bude mít asi přehled, jestli už to ustoupilo
teď jsem se dlouho k terošům nedostala, ale neřekla bych.
bohužel jo. sekat ruce za tohle. fakt.
to teda ještě u teriéra (ne, že by si to jinej pes "zasloužil", ale u nich to bude podle mýho fakt konečná)

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:31
- Nahlásit

Jsem skoro rozhodnutá to odmítnout, ale nevím jak, co jim říct, co napsat na ten slováč. Připadám si jak blbá pipina, co všechny zalarmuje a pak to na poslední chvíli zatáhne.
Ale zas si říkám, že bych byla blbá to v takovýhle chvíli dotáhnout do konce a pak se snažit zbavit psa co mám už doma.
Taková přece nejsem. Nesnášim takový lidi, vždy jsem pohrdala těma, co dají domov a pak psa daj pryč, říkala jsem si, proč to víc nezvážili. A já asi až teď začla pořádně zvažovat. Nevím.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:32
- Nahlásit

ssshhhhh
Upřímně? Já se vždy složím a řeší to za mě okolí.
Se ještě divím, že mám nějaký kámoše...
Ale manžel mě zná a jak mi řekl, čekal to. Je taky možný, že pes přijede, já odpadnu a vše bude na něm. Zatím to tak bohužel v krizovkách bylo.

a proč čekáš, že to bude krizovka? Co je pro tebe v tomhle případě krizovka?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:33
- Nahlásit

ssshhhhh
no a co teda fakt zkusit to o tyden z "Vaznych rodinnych" duvodu odlozit s tim, ze podle toho jak to dopadne si ho pak odvezes nebo ne a omluvis se jim za komplikace, ze proste fakt nenadala situace a vemes si jeste tydne, kdy pockas na kterou stranu si to spis sedne?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:34
- Nahlásit

PetraK
když mám možnost nechat starýho pesana dožít v klidu
Já původně taky chtěla nějakýho na dožití. Vím, že bych to dala, ve smyslu, že bych se nesesypala z toho odchodu.
A najednou tohle mládě. Bude žít možná déle než holky a já momentálně nesnesu představu, že bude nějakej pes žít dýl než ony. Psů jsem měla hodně a měla je ráda, ale ony jsou prostě moje všecko.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:36
- Nahlásit

PetraK
Krizovka je, když něco vymyslím, jako třeba naposled koupi pozemku a pak se začnou hroutit finance. Tak já odpadnu a prachy musí shánět jiný.
Měla jsem to takhle už od mala, fakt blbá vlastnost, koupila jsem si jako náctiletá boty, pak se mi začli druhej den nelíbit a táta je musel jít za mě vyměnit.

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:37
- Nahlásit

PetraK
jo máš pravdu, mohla si o setrech něco zjistit...ikdyž přiznávám bez mučení, já o maďarech taky věděla prd, nejen o maďarech, ale vůbec, učila jsem se tak nějak za pochodu...
Nechci jí omlouvat, to vůbec ne...
Jelikož jsem se dostala před pár lety blíž k myslivcům, tak vím, co jsou schopni jagouši udělat...
Ale když si to tak vemeš na druhou stranu, co je jozepčík? Taky tvrdohlavej hajzlík a já neznám v okolí jedinýho, který by nechodil na vodítku . x tisíc lidí ho má ve městě, bez vyžití, obejdou panelák....

ssshhhhh
Člen
- Nahlásit

cernej caj
Já bych asi spíš přiznala barvu, že jsem se z toho prostě složila, že prostě asi nejsem člověk, na zachraňování psů ve většim.

cernej caj
Člen
- Nahlásit

PetraK
Takže i když tam teď cit není, neznamená to, že tam pak nemůže být a naopak třeba nečekaně silný.
to nepopiram, jen rikam,z e to neni nej zaklad pokud je to JEN litost, ale prece hned dal pisu, ze i presto to nemusi byt spatne si ho vzit...

i proto, co rikas... nam bylo vokouna taky hlavne lito, sme ho vubec nechteli (no mozna trochu jo, ale muz jasne rek ne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:39
- Nahlásit

ssshhhhh
ja to msylela tak, kdybys potrebovala tyden na rozmyslenou, pokud se rozhodnes hned, tak je samo lepsi to rict hned.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:40
- Nahlásit

ssshhhhh
Krizovka je, když něco vymyslím, jako třeba naposled koupi pozemku a pak se začnou hroutit finance. Tak já odpadnu a prachy musí shánět jiný.

ne, myslela jsem v tomhle případě - kdyby sis ho vzala, co si představuješ, že by byla ta krizovka, která by se nedala zvládnout. Nezapomeň na to důležitý - máš domek, tedy prostředí, který umožňuje spoustu věcí řešit. Bylas před tím pevně rozhodnutá, že to dáš? Že počítáš s nějakými problémy? že je budeš umět vyřešit? mělas představu jak případně na to jít?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:42
- Nahlásit

PetraK
krizovkou v tomhle případě jsem myslela prostě svojí psychiku, že si to budu vyčítat, že ho prostě nebudu chtít mít.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:44
- Nahlásit

cernej caj

ale muz jasne rek ne

mužné rázné rozhodnutí

ze i presto to nemusi byt spatne si ho vzit...
prdon, prdon, to mu utiklo

ssshhhhh

a já momentálně nesnesu představu, že bude nějakej pes žít dýl než ony.

tomuhle sice nerozumím, neuvažuju takhle, ale - víš......... brala jsem si Bubi na to dožití a připravovala se na to, že tu může být třeba i jen velmi krátce. Nečekala jsem, že mě sice odchod čeká, ale že to bude někdo jiný. A víš jak jsem byla pak po tý ráně do palice ráda, že jí mám po svým boku? Tichou čekající trpělivě, až se k ní z toho bolavýho pekla vrátím? Osud umí někdy hrát zvláštní hry.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:45
- Nahlásit

Budu se hrozně nenávidět, když to odmítnu.
Ale jen z tý představy, že to zruším, jsem hned klidnější.
Jsem fakt idiot idiot a nejradši bych se neviděla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:46
- Nahlásit

ssshhhhh
krizovkou v tomhle případě jsem myslela prostě svojí psychiku, že si to budu vyčítat, že ho prostě nebudu chtít mít.

aha,tomu se přiznám, že nerozumím,páč uvažuju jinak.
Já myslela krizovku, že bude někde problém - v sžívání, v chování Buráčka a tak.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:47
- Nahlásit

PetraK
Na osud nevěřím, věřím na náhodu. Nebo se snažím, jistě mám strach, že když ho nevezmu, nějak zle se mi to vrátí.
Já vím, jak jsi na tom byla. A ano, ta fenka to byla pro tebe tenkrát záchrana, musela ses dát do kupy kvůli ní. Nakrmit, vyvenčít, ty běžný činnosti, co ale člověk když má zvíře dělat musí a alespoň trochu se tak odprostí od myšlenek.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:48
- Nahlásit

ssshhhhh
Budu se hrozně nenávidět, když to odmítnu.
Ale jen z tý představy, že to zruším, jsem hned klidnější.
Jsem fakt idiot idiot a nejradši bych se neviděla.

hele na tyhle pocity se vykašli. Jak psaly holky, je lepší se dobře rozhodnout teď. Člověk má vždycky pochybnosti, jestli to zvládne, když se něco nečekaného objeví, ale měl by být připravenej do toho jít s tím, že udělá max. Neměl by být takhle vysypanej předem.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:49
- Nahlásit

PetraK
Ne, jde jen o mojí palici, že jsem prostě takovej blbec nerozhodnej. Já nejdřív zjišťovala, co a jak, no a slovena nejdřív nic. Tak jsem to považovala za pasé. A pak najednou za několik dní napsala, kdy si pro něj jedem, to mě přiznám se zaskočilo a nechtěla jsem úplně odmítnout. Začla jsem jako že nevím a ona teda že fajn že nic. A pak za pár dní zase, proč ho teda nechci a tak.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:50
- Nahlásit

PetraK
Neměl by být takhle vysypanej předem.
Mě to taky dost překvapuje, takhle jsem na tom s holkama nebyla. Sakra ani před svatbou, ani vlastně nikdy, je to pro mě novej pocit, bejt takhle v ultra stresu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 13:52
- Nahlásit

ssshhhhh
Nakrmit, vyvenčít, ty běžný činnosti, co ale člověk když má zvíře dělat musí a alespoň trochu se tak odprostí od myšlenek.

tohle byla situace hned na začátku, kdy jsem fungovala, protože jsem musela, ale já mám na mysli to, že mi ten pes byl skutečnou oporou, vnímala mojí bolest a stála při mě, za tohle jsem jí neskutečně vděčná.

Na osud nevěřím,
to je fuck , jak to nazveš, prostě běh života byl dosti nečekaný.

istě mám strach, že když ho nevezmu, nějak zle se mi to vrátí.

proč? přece nevíš, který rozhodnutí je to správný? třeba je správný to že si ho vzít nemáš.

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání