Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:15
- Nahlásit

ssshhhhh hlavně klíííd. Brekem nic nespravíš. Sedněte si večer v klidu s mužem a znova proberte pro a proti. Na to, co si pomyslí okolí nedej - ty jdeš se svojí kůží na trh, je to tvůj problém. Ještě můžeš couvnout. Jen si myslím, že je to škoda. Protože mám pocit, že jste byli rozhodnuti. Tvůj mužskej tě zná nejlép - pokud má pocit, že tě takhle rozloženou nezná a že jiné zlomy zvládáš v pohodě, tak možná fakt jdi od toho. Pokud le jsi vždycky nerozhodná, váhající, lehce "praštěná" při větších krocích... pak do toho jděte.
Psovi je to zatím jedno. On neví, že se má něco zítra stát... Ještě je čas.

ssshhhhh
Člen
- Nahlásit

Vůbec nevím, co dělat, zítra si pro něj máme jet, vše je domluveno a já tu řvu a nejsem schopná ani uklidit. Holky jsem vyvenčila, ale celou dobu jsem probrečela.
Proč to někdo nemůže rozhodnout za mě. Jsem fakt totální idiot, proč jsem se do toho hnala, když na to najednou nemám. A pak si ho vezmu, zjistím, že na to nemám vůbec a co budu dělat, zpátky mi ho nevezmou. Navíc bych ho hrozně stresovala.
Do včera jsem měla pochyby, ale byla jsem silná a dnes jsem úplně down.

cernej caj
Člen
- Nahlásit

ssshhhhh
jak si to mela, kdyz sis brala druhyho psa? jak si to citila? jinak nebo podobne jako ted?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:19
- Nahlásit

Xerxová
Dík Jsi hodná
Psovi je to zatím jedno
Jo, to máš pravdu, to si asi úplně neuvědomuju.
Já jen prostě nevím, jak zvládnu, když to odmítnu.
Jsem vždy dost nerozhodná, pro první holku jsem se rozhodovala 4 roky, vybírala, vybírala. Ale byla jsem si jistá. Oběma. Tady nejsem.
Já vím, já nabízím pomoc, je to moje rozhodnutí, jestli jsem toho schopna nebo ne. Manžel mě zná. to jo. Když jsem mu volala, tak říkal, že tohle čekal a že se přesně toho bál, ale že prostě mi nemohl říct ne, protože mě odmítnout nejde.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:19
- Nahlásit

cernej caj
Bylo to úplně v pohodě. Chtěla jsem, aby byli holky dvě, navíc si hned padly do oka tak bylo jasno.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:20
- Nahlásit

ssshhhhh
Když já nevím, holky jsou prostě tak sehraná dvojka a já mám strach, že jim to zkazím - no, moc ti neporadím Moc vás teď nečtu, tak neznám historii tohoto tvého kroku. Ale byla bych na tom stejně. Kluci si spolu výborně sedí a i když já tolikrát přemýšlím, nad nějakým chudáčkem pejskem, který by k nám určite ještě vlezl, bála bych se taky, že by to nemuselo vyjít a já bych psa stresovala ještě tím, že by musel o dům dál?!? Na to už vůbec nemám nervy, tak raděj nepokouším, srdce by mi to utrhlo. Navíc mám kočky, takže riskovat ještě vzít psa k nim? Radši ne-e.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:23
- Nahlásit

worick
Na to už vůbec nemám nervy, tak raděj nepokouším, srdce by mi to utrhlo.
No a já kráva blbá to takhle rozjedu a najednou... Ještě je čas to odmítnout, ale budu si to vyčítat. Jak si ho vezmu, už není cesty zpět, rozhodně ne takové, co by ho nepoznamenala.
Venčí ho, asi i nějak krmí. Mají ho asi i rádi, on je má rád. Má tam fenu co je na ní fixovaný.
Tady jsem já, vystresovaná kráva, dvě žárlivý fenky a stará nemocná kočka s rakovinou.
Jsem debil.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:26
- Nahlásit

denyk

yla hotová z tý svetří energie, páč předtím měla klidnou zaťandu, že.

byla hotová? Tak si krucinál měla o plemeni něco zjistit,hůů. Zjistila by, že svetr má v sobě hodně zakódovanej zájem o zvěř a je to v podstatě myslím u nich nejtěžší, naučit je klid u zvěře, že tam je to vyšší dívčí.Híml. No nic. Na tu čůzu z baráku od naproti to nemá. Když to proběhla, vypadlo ze mě hlasitý panebože!, až se pán co mě míjel zarazil.

benzínku

je jich tam málo všade v okolí? Cestou do Mikulášovic se o ně můžeš přerazit chce si narejžovat na autech z Pirny?

prt

tak hlavně že ne to, co po něm přicházívá

ssshhhhh
Chci mu pomoct, ale asi ho fakt nechci.
a mám strach mít ráda dalšího. Prostě ho mít ráda nechci. S tím se těžko srovnává

hele - když se pořizoval Štajník - nechtěla jsem ho, neměla jsem v srdci místo............. ani ti nevím jak, udělalo se
to jen pokud jde o tyhle pocity.

Důležité je vědět, zda zvládneš případné problémy. Tím, že máš domek máš neuvěřitelně volný ruce. A ť už pro případné rozdělení, kdyby holky zpočátku střečkovaly, tak pro učení ho všeho co potřebuje.
Těžko může někdo jinej posoudit, jestli jen střečkuješ a nebo máš pro svoje chování opodstatnění, jsou-li nějaké praktické obavy. Z toho, že bys neměla dost místa ve svým srdci si ovšem obavy dělat nemusíš. Já jsem opravdu Steina původně nechtěla, pořízoval se pro Brtníka, se mnou ani pobyt se štěndama nehnul, srdce bylo mrtvý. mno............ ehm. Bála sjem se, že nebudu mít dost prostoru pro Bubi - a jejda - ono se to nějak samo udělalo. Pokud máš možnosti a sílu, čas a zkušenosti - šla bych do toho. To ostatní, tě totiž následně přepadne, neboj.

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:26
- Nahlásit

ssshhhhh

Nemám čas vás pročítat ale napíšu co bych udělala já...
Krom toho co píše Xerxová, jela bych tam vzala obě holky a tam si s můžem v kompletní sestavě udělala půldenní výlet... uvidíš co holky co pes, co ty, pak si dejte s můžem něco dobrého k jídlu a proberte to .. buď se definitivně utvrdíš v tomu že to nedáš a nebo se to překlopí že jo....
Kdyby ne tak budeš mít čistčí svědomí že si to nezazdila předem ... a pejsa bude mít aspo výletní den , jemu to podle mě určo neuškodí a ty se budeš moct líp rozhodnout

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:28
- Nahlásit

Fajka
My už tam právě takhle byli a nevyřešilo se pro mě nic.
Snad jen to, že jsem ho viděla a začlo mi ho být hrozně líto.
Ale čekala jsem, že si k němu udělám hned trochu vztah a to se nestalo. Nic krom lítosti

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:31
- Nahlásit

jo a ještě něco..myslím si že holky se s pinďíkem určitě vyrovnaj a srovnaj..kdyby to byla fenka tak to bych si jistá nebyla ale holky a kluk máš velkou pravděpodobnost že to sedne...i když nějaký procento tam samo je..neznám tvoje holky jak moc jsou žárlivý a majetnický..ale to byla Fája taky a dalších XY špatnějch vlastností k tomu ...a jak je ráda za pindíka ted

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:33
- Nahlásit

ssshhhhh

My už tam právě takhle byli a nevyřešilo se pro mě nic.
ale to jste tam jen čumákovali na něj a pak zase jeli nebo ne? ¨nevim nemám čas dočítat , ono 3-4 hodiny v terénu jsou taky o něčem jiným než si ho jen prohlídnout na dvorku a jet domu..

birma
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:34
- Nahlásit

PetraK
Pak na fenku unylým hlasem zavolala povel "ke mně". Když fenka nereagovala, stejně unylým hlasem zopakovala povel a pak následovalo něco, z čeho se Koláče málem pozvracelo. Fenka zaječela, jak když jí propíchnou, stočila hlavičku do boku a vystresovaně se rozeběhla ke svojí "majitelce".
Neeeeeee! Že ne?

ssshhhhh
Nebuj, to půjde! Teď si prožiješ stresy a pak to bude v pohodě
Najednou vlastně třetího vůbec nechci, ale zpátky to vzít nemůžu. Jsem fakt debil
Jestli ho fakt nechceš, tak to určitě můžeš vzít zpátky.
Je hrozně vystrašenej, mám strach, že mu v tomhle stavu co jsem nedokážu pomoct,
Určitě jo. A kdyby náhodou, tak ho budeš mít napřed stejněna dočasku, ne? Tak pak prostě půjde k někomu, kdo to zvládne
navíc budu za debila všem
To je úplně jedno. Důležitý jste vy, ne nějací všichni.

cernej caj
nemuzeme jit proste bokem? moc se mi nechce prijit o ty dve hodky svetla rano
To mě taky ne, ale kdykoliv nás někdo bude míjet, tak my se prostě musíme zastavit na pár minut, takže stejně hovno ujdem a jestě mi to přijde jako zbytečnej stres.
dohanet to utahany vecer s baterkama, to dle me neni moc idealni reseni
Jak myslíš, ale podle mýho večer s baterkama v naprostym klidu ujdem víc, než za dopoledne, kdy já budu většinu doby zalezlá s Adamem mimo cestu, abychom se v klidu míjeli

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:34
- Nahlásit

ssshhhhh já myslím, že málokdy přeskočí taková ta VELEJISKRA že je toto to úplně jedinečný a dokonalý zvíře... Většinou si k sobě cestu musíme najít a pomalu vybudovat. Najta jsem si přivezla tříměsíčního. Nebylo možné ho tam třeba nechat (2500 km cesty není za humny). O odnášela jsem si v náručí rozklepaný uzlíček, který mi vůbec nerozuměl. Pravda - klepal se jen proto, že ho niko nikam nikdy nenesl a nevezl autem... a nerozuměl - neb španělština není čeština...
A dlouho (ještě občas nyní) mě štve to, že mu někdy nerozumím. Betka za 8 let byla prokouknutá, rozuměli jsm esi beze slov. S najtem to zatím není... přesto bych ho nedala - broučka přerostlýho

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:35
- Nahlásit

PetraK
a já to asi blbě napsala, né hotová, prostě jí to překvapilo, myslela, že to nějak zvládne...
Já se taky bála že to nezvládnu, když byl Bukísovi rok, vždyť
víš, že jsem ho taky koupila. Prostě před těma 5 rokama jsem toho věděla o hodně míň než teď...

je jich tam málo všade v okolí?
málo je málo asik...navíc o ně už nikdo moc nestojí, páč pohraničí, benál samo dražší, nevím teda kolik stojí, ale
je to tak. Myslím, že se tím zastupitelé vůbec neměli zabejvat a měli to smést za stolu...
Njn vono asi fakt ty benzínky jsou rejžák, ikdyž u nich už nejsou fronty, jako kdysi.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:36
- Nahlásit

ssshhhhh
A když to odmítnu? Vzít si ho? Jak pak se sebou budu moct žít, navíc budu za debila všem

žít se sebou budeš podle mě moct v pohodě, horší, kdyby sis psa vzala a pak se nezvládala starat.
jak někdo psal, pes zatím nic neví, tak ho nezklameš.
a za debila všem, to neřeš... každý má právo i změnit názor - dřív, než napáchá škody.

jestli jde jen o nervy a strach, nebo se ozvalo něco opodstatněného, to takhle posoudit na dálku fakt nejde...

vidím to nějak tak

Důležité je vědět, zda zvládneš případné problémy.

Sedněte si večer v klidu s mužem a znova proberte pro a proti. Na to, co si pomyslí okolí nedej - ty jdeš se svojí kůží na trh, je to tvůj problém. Ještě můžeš couvnout. Jen si myslím, že je to škoda. Protože mám pocit, že jste byli rozhodnuti. Tvůj mužskej tě zná nejlép - pokud má pocit, že tě takhle rozloženou nezná a že jiné zlomy zvládáš v pohodě, tak možná fakt jdi od toho. Pokud le jsi vždycky nerozhodná, váhající, lehce "praštěná" při větších krocích... pak do toho jděte.
Psovi je to zatím jedno. On neví, že se má něco zítra stát... Ještě je čas.

ssshhhhh
Člen
- Nahlásit

Fajka
Máš pravdu, já nevim, třeba se jen vymlouvám na holky a třetího prostě nechci. Dvojka je dvojka. Třetí je v mojí hlavně navíc, nevím jak z toho ven.
Je kastrovanej. Holky ho ignorovaly, jedna vrčela, kvůli odměnám.
On je takovej chudinka malej nenápadnej, o něm ani nebudu vědět.
Ale já nevím, nechci mít nikoho dalšího ráda, mám z toho strach, se zase navázat citově, tomu se budu hrozně bránit.
Kráva blbá jsem.
Já ty psy neberu jako psy, jeden, dva nebo tři, pro mě jsou holky moje všecko, víc než manžel, než rodina, než přátelé, ony jsou moje prostě všecko. Na ničem mi nezáleží jako na nich. A mám strach, že budou, byť jen malinko naštvaný a že já se z toho sesypu. Vlastně už se sypu teď.

cernej caj
Člen
- Nahlásit

ssshhhhh
porad lepsi, couvnout ted, pokud si opravdu najednou chces vse rozmyslet, urcite te manzel podrzi a my te chapeme, a co na to reknou zucastneni muze byt cokoli ale nakonec jde o psa a pokud se lidi ukazou jako dementi, nemas si co vycitat po lidske strance.

pokud se ale fakt jen najecnou bojis, protoze se ten krok blizi a kdyz sis ho vybrala si mela jasno, tak bych to riskla, urcite si holky zvyknou a ty si ho zamilujes a nejak se to spolu naucite

Nic krom lítosti
to zas asi neni uplne nej zaklad, nevim... ale zas to nemusi byt spatne, kdyz je ti lito tak moc zrovna tohohle a ne jinyho prece...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:37
- Nahlásit

Sakra, kde je Fifi, ta vždycky ví, co dělat.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:41
- Nahlásit

cernej caj
urcite te manzel podrzi a my te chapeme, a co na to reknou zucastneni muze byt cokoli ale nakonec jde o psa a pokud se lidi ukazou jako dementi, nemas si co vycitat po lidske strance.
Díky, jste moc hodný, já nevím, proč vždy vymyslím nějakou kravinu a pak nevím co dál. Ale v tom jsem po mámě, ta to má stejný.
S holkama to bylo jiný.
Ani nevím, jak bych to měla říct, vše bylo dohodnutý, jak to odůvodnit, ale přeci si ho nemohu brát jen proto, že mám strach jak to zrušit ne...
Jsem debilní debil multi debil a ještě vás tím všechny taky otravuju, místo nějakejch zábavnejch historek z vycházky, o vyválení v hovně a sežrání cyklisty.

denyk
Člen
- Nahlásit

ssshhhhh
je to půlminutky, co jsem na ní myslela, že by určo dobře poradila

a jak psala Birma, že bys byla za nějakýho "debila" nejdůležitější jak to cítíš ty a na ostatní se můžeš....
Nejsi povinná sdělovat důvody proč je něco jinak.
Jestli teda bude. Prostě se NĚCO stalo a dost.

birma
Člen
- Nahlásit

Fajka
čekala jsem, že si k němu udělám hned trochu vztah a to se nestalo
Bych řekla, že vztah si vytvoříš společnýma zážitkama a tim, že poznáš různý jeho libůstky a výstřelky a ne jen seznámením. Někdy prostě nepřeskočí jiskra hned, ale neznamená to, že se pak nezamiluješ

Vero
Člen
- Nahlásit

ssshhhhh

tohle nikdo nikomu nemůže říct, co má udělat v takové věci...

o strachu z citovýho navázání už psala Petra...

jinak by člověk ale měl bejt myslím psům opora, dát jim jistotu, že co dělá, je ok, takže by ji měl trochu mít...

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:45
- Nahlásit

ssshhhhh
Já ty psy neberu jako psy, jeden, dva nebo tři, pro mě jsou holky moje všecko
tak myslím, že to takhle má hodně z nás, všichni tě chápou a už si nenadávej, nejsi debil, prostě nad tím přemýšlíš, šrotuje ti to, nechceš zklamat holky, toho pejska, sebe....

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:47
- Nahlásit

birma
vztah si vytvoříš společnýma zážitkama a tim, že poznáš různý jeho libůstky a výstřelky a ne jen seznámením
Já se hrozně mocinky bojím, že se budu zuby nehty bránit. Neubráním, to je jasný, ale jak píše Vero člověk ale měl bejt myslím psům opora, dát jim jistotu, že co dělá, je ok, takže by ji měl trochu mít. k čemu je rozložená panička co se ho snaží nemít ráda a páník co není věčně doma pro psa co potřebuje péči a porozumění.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:52
- Nahlásit

ssshhhhh
k čemu je rozložená panička co se ho snaží nemít ráda

poslyš, ty se sama přece už znáš z minulosti, když ses cítila podobně v ějaké situaci - jestli seš schopná se nakopnout a začít fungovat, nebo moc ne.
tak podle toho bych to rozhodovala taky.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:52
- Nahlásit

denyk
tak myslím, že to takhle má hodně z nás, všichni tě chápou a už si nenadávej, nejsi debil, prostě nad tím přemýšlíš, šrotuje ti to, nechceš zklamat holky, toho pejska, sebe....
Hlavně ta jedna fenka, to byla taková malá pucinka chuďáko, hned jsem jí milovala, na první pohled a začla jsem jí i trochu protěžovat vůči té druhé, ne že bych jí měla radši, ale byla taková malinká a zoufalá a vyrostl z ní zavislák. Druhá autistka co je i občas ráda sama, je tak trochu manželova favoritka.
Poslední dobou ta druhá začla bejt fakt skvělá, vůbec jsem nečekala, že někdy sama přijde do postele a že bude vrtět ocasem jen když na ní kouknu, mám hroznej strach, že jí to hodí zpátky a zase se uzavře. Ony pro mne nejsou jen miska, venčení, placení žrádla a tak, jsou obě osobnosti a ušla jsem s nima dlouhou cestu a udělala hrozně práce, abych je dostala tam, kde jsou. Mám strach to narušit, cítím, že je to pořád křehoučké, hlavně u tý větší, autistky.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:53
- Nahlásit

ssshhhhhhele - a od toho že holky jsou pro tebe vším, víc než manžel... než rodina... od toho bych se být tebou snažila trochu oprostit. Ano - jsou to báječní kámoši, jsou to zlatíčka, pokladi...je to naše radost a starost... ale je to pes. Pes úžasný, skvělý, chápající, milující - ale je to pes. Člen rodiny to je - ale je to pes... Taky bych za Nighta dejchala, ale fungující rodina je víc...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:53
- Nahlásit

Vero
Upřímně? Já se vždy složím a řeší to za mě okolí.
Se ještě divím, že mám nějaký kámoše...
Ale manžel mě zná a jak mi řekl, čekal to. Je taky možný, že pes přijede, já odpadnu a vše bude na něm. Zatím to tak bohužel v krizovkách bylo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2015 12:55
- Nahlásit

birma
lidi te budou ale mijet celej den, to neni tak ze te jich vetsina predejde dopo... navic to muzem udelat tak, jestli stejne chodis rychlejc - ze ja si pudu v nejakym tempu, ty zastavis, pak me dojdes, pripadne na tebe nekde pockam...

jako pokud trvas na konci okna, tak se prizpusobim, ale pocitej s tim, ze kdyz se vzbudim stejne v 5 tak proste vecer budu brzo dost hotova (v kombinaci 14dni po atb a angine kdy me opravdu vycerpava i 8h sezeni v praci) tak dyl jak hodku po setmeni stejne nevydrzim jit...

navic hodne lidi se pres den zapichava v hospodach takze ty co te jednou predejdou te za 3 hodiny predejdou znova a je jedno jestli v 8rano nebo ve 2 odpo...

ssshhhhh
ale přeci si ho nemohu brát jen proto, že mám strach jak to zrušit ne...
ano, toto je fakt blbost ale tohle asi my proste nevime, jak to ty mas, pripadne zkusit domluvit jeste odklad, pokud si nejsi jista a treba i rict, ze proste omlouvas, ze se zmenila ted situace, ze za tyden budes vedet vic, a pokud ten tyden nic nezmeni, tak couvnes zcela. Pes o tyden dyl v docasce to resit nebude a lidi nemusi zajimat, jaky mas duvody.

birma
Někdy prostě nepřeskočí jiskra hned, ale neznamená to, že se pak nezamiluješ

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání