| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 13:56 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
worick
je to normální když je to jediný děcko, když jsou 2 a víc, tak se mydlej mezi sebou a ty máš klid
1,5 starý dítě se právě samo ještě moc nezabaví, to až tak kolem toho 3 roku a stejně i tak chodí otravovat, aby si šel někdo hrát na krám a nebo teď momentálně na autobus
edit: a jako tak malý dítě ještě k pc samotný neposadíš, tak možná na chvíli k telce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:01
- Nahlásit
denyk
proti trudomyslnosti je tohle to nej
tam gde hy, tam gde hy, tam gde hynuli sobi - čech se přizpůůůsobil!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:04
- Nahlásit
Maya
když jsou 2 a víc, tak se mydlej mezi sebou a ty máš kl
voeee pomoooct!
PetraK
, tam gde hy, tam gde hynuli sobi - čech se přizpůůůsobil!
prostě mi to zlepšilo náladu, páč jsem zas potom sladkým zívadlo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:08
- Nahlásit
Tak tu nezlopte majitelku fory a my se jedem s jelitem znemožnit
A koukejte se pomodlit at na nás moc nechcije !
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:12
- Nahlásit
Fajka
huš se za vás modlím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:12
- Nahlásit
PetraK
tam gde hy, tam gde hy, tam gde hynuli sobi - čech se přizpůůůsobil! -
Maya
a jako tak malý dítě ještě k pc samotný neposadíš, tak možná na chvíli k telce - právě, k tomu, že děcku pustíš kanál s pohádkama a to upřeně čumí, na ty pro mne totální kraviny...k tomu mám taky velké výhrady, ale což, moje děcko to není...akorát asi už chápu i proč, protože jinak by z toho rodičové asi zblbnuli nadobro. Jen nějak nechápu, jak to dělali naši rodiče. Já se tedy ptala, ale mamka si to nepamatuje Musela chodit do práce, mne si předávala s taťkou, bábou, tetou...a nějak nevěřím tomu, že je všechny bavilo prdelkovat celý den kolem děcka hlavně, když většina z nich měla plno práce kolem hospodářství. A vlastně i mamka. Než odešla do práce, musela poklidit zvířectvo, uvařit oběd pro celou rodinu, případně uklidit, jít do pole, vyprat plíny v pračce, do které nosila vodu od studny... Takže kdy by se starala o mne?...by mne celkem zajímalo..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:14
- Nahlásit
Maya
aby si šel někdo hrát na krám
můžu pučit Rumíčka a Bubici. Rumíček bude pokladní ten hned vzteky pokladnu neroztříská jako Bubina, když pokladna nevydá peníze , a Bubina může nakupovat do košíčku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:16
- Nahlásit
Maya
když jsou 2 a víc, tak se mydlej mezi sebou a ty máš klid
Fajka
znemoznim se akorat ja jedina na disk vy ste profi slapky takste v klidku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:16
- Nahlásit
worick
akorát asi už chápu i proč, protože jinak by z toho rodičové asi zblbnuli nadobro. Jen nějak nechápu, jak to dělali naši rodiče. Já se tedy ptala, ale mamka si to nepamatuje
no tak to ti řeknu přesně, na to aby mohla mamina uvařit a něco udělat mě bud zavírala do takový tý ohrádky a nebo přivazovala do postýlky
a vzhledem k okolnostem můžeš vidět že to na mě nechalo strašlivý následky
denyk
huš se za vás modlím
dik!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:19
- Nahlásit
cernej cajBirma
dobře dojeďte !
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:22
- Nahlásit
Fajka
aj ty dobre dojed
a hlavne poradne namazat slapky, kdyz se neuvidime
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:26
- Nahlásit
Užijte si to děcka i za mě já valím z kolbenky...papec
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:29
- Nahlásit
worick
jak píše Fajka a nebo prostě to dítě měla sebou, to pomáhalo a tím se zabavilo, u nás choděj třeba krmit králíky a tak, ale nechat ho napospas někde samotný prostě takhle malý nemůžeš a když nemáš co dělat, aby to mohlo dělat s tebou, tak ti nezbejvá než si s ním hrát, což bejvá holt dneska častějc než dřív
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:30
- Nahlásit
cernej caj
aj ty dobre dojed
Fajka
dobře dojeďte !
a já měla celou dobu za to, že jdou pěšky a voni do cíle JEDOU!! podvod!
užijte si to vy untrvasrmanky!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:30
- Nahlásit
PetraK
ale to by Rumíček s Bubicí u nás měli úspěch a kdyby si kupovali lístky do autobusu, tak teďkon momentálně ještě větší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:32
- Nahlásit
Fajka
na to aby mohla mamina uvařit a něco udělat mě bud zavírala do takový tý ohrádky - no však jo, to bývalo, pamatuju si, že tam býval malý brácha. Ale to děcko se tam muselo nějak zabavit, snad tam hodinu nestálo a nevřískalo, to by asi psychicky neunesla, ne?
Mimochodem, volala mi před chvílí mamka postavila si vodu na špagety a škrtla plyn pod kastrolkem s olejem, že si tam osmahne salám do těch špaget. A šla si pustit telku. Zaujal ji leták z Kauflandu či čeho, probralo ji až divné prskání z kuchyně Když tam doběhla, metr vysoký plamen, hodila kastrol do dřezu, že to uhasí, opálila si kuchyňskou linku. Té škoda není, už se řeší nová, barák bude luftit půl dne. Ještě, že jí tam nechytla záclona vedle sporáku A tak asi nějak vypadala i ta péče o děti..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:49
- Nahlásit
Maya
lístky do autobusu by spíš mohla Bubice štípat, páč vona je tak trochu piraňa, tý jak neřekneš po-ma-lu, tak si vezme dobrotu i s rukou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:56
- Nahlásit
Maya
ze u nas mega moooooc uspech, jeden pan ridic dycky drbe ferinku kdyz ji kupuju lupen, tohle by s nim slehlo
worick
tak hlavne ze zadny hrozny skody, ale toto je nebezpecny, no... dobry mit doma minutku kterou si clovek fakt navykne zapinat...
PetraK
to ferina taky, s pulkou predlokti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:57
- Nahlásit
worick
ty jo, ještě že nevyhořela, ale jestli má pojistku, tak pojišťovna dá slušný prachy, zadařilo se mi jednou když mi chytla utěrka u sporáku a pojišťovna v poho, i za starou vohořelou linku dali
PetraK
a tak u nás jsou děti cvičený že líp je psům všechno házet na zem a jídlo se zásadně drží nad hlavou
i když pravda pižlouni maj trochu jiný dimenze, to by bylo asi nečekaný
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:00
- Nahlásit
worick
zlobila by ses stejně, kdyby měli 3 měsíční štěně, že ho neuvázali do pelechu, protože jsi přišla?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:08
- Nahlásit
Vero
zlobila by ses stejně, kdyby měli 3 měsíční štěně, že ho neuvázali do pelechu, protože jsi přišla
ale to je přece něco jiného
já worick chápu, mám to stejně, se štěnětem bych si vydržela hrát půl dne, s malým děckem je to po 10 minutách už strašlivá nuda, a když jsou větší, není to lepší, protože furt chtěj hrát akorát karty a Česko, holt každej to má jinak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:10
- Nahlásit
Maya
to by bylo asi nečekaný
velmi včera při procházce sídlákem se k nám řítila banda dětí a "můůůžem si je pohladit???" Vysvětlila jsem že můžou, když - se nebudou na ně řítit jak horda ječících tatarů a nebudou jim strkat před čumák ten hotdog, jako teď ta holčička Bubině, protože to by pejsci brali, jako že jim to dávají a snědli by jim to otočily se na podpatku a ječely:Jééévonibynámtosnědliiiiii! mastili zas někam dál
cernej caj
to ferina taky, s pulkou predlokti
tohle je děsný! Ona se naučila že když po-ma-lu, tak se ovládne, ale když nikdo nic neřek, ne? tak proč se ovládat, grrrr, zachraňuje jí její věk
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:13
- Nahlásit
já jsem si s klukama od ségry vždycky děsně ráda hrála, bavilo mě to. A když jsem měla kdysi na hlídání toho nejmenšího - to mu byly tak dva???? (to už dítě asi chodí, že jo? ), tak když jsem vařila, dělal vařivej dozor. Posadila jsem si ho stranou na linku, dala mu úkol nějakej a "vařili jsme spolu" Jen to teda hrozně dlouho trvalo všechno
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:13
- Nahlásit
Vero
zlobila by ses stejně, kdyby měli 3 měsíční štěně, že ho neuvázali do pelechu, protože jsi přišla? - ne-e, to bych kašlala na příbuzné a dělala ňuňuňu a cukrbliky na štěndo Jenže...nemusíš. Štěně se umí zabavit samo, ne vždycky dle našich představ ale nestojí, případně neřve ti do ksichtu, aby jsi lítala a vymýšlela mu čertakusy, jen aby bylo zticha Dáš mu hlodat kostičku a je klid Já vím, že chyba je ve mně, že mne děcka nebaví a nezajímají, nebaví mne si s nima hrát, nebaví mne ty jejich blbiny. Proto je taky nemám a nechci. Jen mne zajímalo, jestli to takto funguje, že několik let rodiče nedělají nic jiného, než že vymýšlejí zábavu pro své děti. To si já totiž nedovedu ani jen představit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:14
- Nahlásit
PetraK
anoano, o víkendu u nás dostala neteř na zahradě z auta lipo a pak furt votravovala, že chce domů, mě to nedošlo a až když jsem na ní uhodila, tak prej Já si to chci jít domů sníst aby mi to psi nesežrali
moc dobře ví, že zapomíná dávat si to do kapsy a nebo to nosit nad hlavou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:17
- Nahlásit
worick
no ona je podle mě dost pravda, že dnešní děti, hlavně ti první jedináčci, si fakt neuměj hrát sami, protože ani nemají šanci se to naučit, v podstatě od narození maj furt nalinkovanej program a pořád jim někdo říká, co maj dělat, že ponechaný sami sobě jsou fakt bezradní
nemyslím, že my jsme takoví byli, je to podle důsledek toho zbožštění dětí dneska a teda v postatě já ty děti docela lituju
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:21
- Nahlásit
Maya
no ona je podle mě dost pravda, že dnešní děti, hlavně ti první jedináčci, si fakt neuměj hrát sami...to jo, o tom jsem naprosto přesvědčená, že to takhle debilně teďka funguje Spíš se neorientuju s tím věkem, jestli i rok a půl staré děcko, už by si mělo umět nějak samo hrát(hlavně, že se jim kupuje moře hraček )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:23
- Nahlásit
PetraK
já jsem si s klukama od ségry vždycky děsně ráda hrála, bavilo mě to - právě, u tebe je to vidět i z toho, jak si hraješ se psy, co všechno za zábavu jim vymýšlíš. Já jsem ráda za to, že už jsou velcí kluci nějak normálně prostě fungujem a tohle je jen občas
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:24
- Nahlásit
nemyslím, že my jsme takoví byli, je to podle důsledek toho zbožštění dětí dneska a teda v postatě já ty děti docela lituju
Dřív se pes uvázal do boudy... nebyl tak rozmazlenej a zbožštěnej, že by mu páníčci, jak dojdou z práce, vymejšleli ťuťuňuňu program a nedělali nic jinýho, no ne?
a do jisté míry ty dnešní psy taky lituju... některý, oproti některejm dřív.
Vazba na matku do 2-3 let je normální a genetická věc, dřív matky tahaly dítě na zádech na pole, resp. se o ně staralo některé z hromady starších děcek, co byly vždycky po ruce...
Dneska nejsou, ale přivázat jedináčka do ohrádky osobně nevidím jako odpovídající řešení.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 15:26
- Nahlásit
Já si teda fakt nemyslím, že jsem si v 1,5 roce sama hrála a to nejsem debil a zbožštěná jsem tak jaksi moc nebyla.
|