| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 11:45
- Nahlásit
Janiii
ty wogo a ceny super
taky uvidime, zda vyjde jet k vam?
kráva jsem, jen to napiš klidně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 11:46
- Nahlásit
denyk
tak nekdy to nevyjde zcela jak si malujem, tak uvidime
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 11:50
- Nahlásit
Maya
nějak nevěřím tomu, že ten pes etrémně opečovávanej jako nějaká hračka nebo dítě je na tom líp než ten pes na řetězu
tak zas v určitým ohledu ano. I když taky je to pro něj slušná nakládka, to bez debaty-
denyk
to je super, že se Rumíček může takhle socializovat, u nás je to v tomhle směru k ho*nu .
jo to jsem fakt moc ráda. Protože může pěkně rozvíjet to svý komunikační umění. On je hroznej - říkáme mu podomní obchodník. Toho taky vyhoděj a on se vzápětí vrátí nojo, princ Líbeznil obecný
ano moc hezký a zajímací to bylo
jo. taky jsem si to při tom lenošení dost užila
Šumavu, nějaký tip na ubytko, nebylo by?
bylo, penzion Klose
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 11:52
- Nahlásit
cernej caj
tu reputaci kecálisty jsi tadyk už asik nenapravím, páč jednou to nevyšlo s Fifinou, pak s Bruticí a s tebou asi 100x a kdo za to může? Já já já jenom já
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 11:53
- Nahlásit
PetraK
princ Líbeznil obecný
penzion Klose
eščeže to není closed nandu moc díky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:03
- Nahlásit
denyk
jen dvakrat, az to nevyjde 100 tak se uz dal ani snazit nebudu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:04
- Nahlásit
cernej caj
to bude chcít jedině přepadovku Tak tady mě máš
a bude vyřešeno
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:04
- Nahlásit
denyk
ty wogo a ceny super
přeeesněěě!!! my se trochu báli, aby realita odpovídala fotkám, za takovou cenu - ale paní majitelka je správná osůbka, držíc se hesla "nemusí pršet, jen když kape" jejich mladí hned vedle mají i koně, a všechno domácí a útulný - čistě voňavě povlečeno, nový deky, polštáře, v koupelně ručníky, fén, toaleťák, prostě jako když přijedeš na víkend na svoji chalupu zahrada oplocená, posezení s grilem, vše k dispozici
tomu asi odpovídá i zájem, říkala, že má dost plno, tak kdybyste se s holkama rozhodly, tak asi radši dřív
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:09
- Nahlásit
Janiii
no ta cena me taky dost prekvapila jela bych hned takyy, klidne i na chozeni z chaty
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:23
- Nahlásit
Janiii
už jsem psala kamarádovi, že bysme příští rok vyrazili
Mimochodem kamarád uložil známýmu data na disku a omylem zapojil na disk místo 12V 20V. Tak ho ta obnova známýho dat bude stát 5-18tis
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:37
- Nahlásit
kachna_
to by me zajimalo, jak se mu to podarilo?
jinak je to neprijemny oni v servisu vemou uplne stejnej typ disku, pokud to odsmazi elektroniku, a prehodej plotny... coz teda peknej opruz a proto ta cena...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:43
- Nahlásit
cernej caj
jela bych hned takyy, klidne i na chozeni z chaty
hele a nechtěla by s náma, jsme tři baby a péf
Holky jsou z Ostravska nabraly by tě třá v Brně, nebo nevím kudy se jede a ?
Ale jako nebudou to denní tůry, páč ta jedna je trochu starší, takže výlety jo ale né 15ti kilometrové
Termín počítám červen
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:45
- Nahlásit
denyk
no muzu ocihnout okoli a mrknu, ale asi bych radsi k vam do prdelajz a dekuju za nabidku
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:56
- Nahlásit
cernej caj
tak nejdřív únor Brtnické ledopády-teda eslivá bude sníh a mráz
http://turistika.ceskesvycarsko.cz/cs/cile/brtnick e-ledopady
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:16
- Nahlásit
Maya
to jak psala birma o tý poloze u psů mě taky dostalo, pro mě už je to přes čáru
mně by to přišlo taky přes čáru, kdybych nepoznala některý psy (a tim fakt nemyslim Adama). Většinou na podobný semináře choděj borderkáři a ať si kdo chce říká cokoliv, tak část borderek prostě neni normální a podle mě to neni majitelem, ale je to prostě genetický.
Jako ta čubina, co jsem o ní psala, že s náma chodí na agi - bojí se prakticky vlastního stínu, kousek od nás je golfový hřiště a když tam jsou golfisti, tak jí to dokáže k smrti vyděsit (já si jich málokdy všimla a Adam podle mě o nich neví do teď, minimálně na ně vůbec nijak nereaguje), ona je schopná začít bezhlavě prchat, případně se schová na bezpečný místo odmítá odtud třeba čtvrt hodiny vylézt. A podle mě právě u takovýho psa, když majitel bude znát všechny podobný hovadinky, kterejma se majitel aspoň trochu normálního psa nemusí vůbec vzrušovat, tak může docílit toho, že by se ta fena projevovala navenek normálně a neřešila podobný věci, právě proto, že tak citlivej pes je bude vnímat pravděpodobně velice silně. Ale naprosto souhlasim s tim, že normální člověk, kterej nemá úplnýho labila tohle znát a vědět nepotřebuje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:26
- Nahlásit
Maya
nějak nevěřím tomu, že ten pes etrémně opečovávanej jako nějaká hračka nebo dítě je na tom líp než ten pes na řetězu
ona je otázka, co je extrémně opečovávanej pes jako hračka - pro mě to je třeba hafíček u starý pani, kterej dostává smetánku, nosí obleček když je venku 15+, aby ho neofouklo a pravidelně se nosí v tašce, aby ho nebolely nožičky, ale fakt si pod tim nepředstavim psa, kterej má sportovní vyžití a majitel se jen snaží o to, aby se pes u spolupráce cítil maximálně komfortně
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:50
- Nahlásit
PetraK
držím palce, ať se oběma zrzafcům zažívání umoudří.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:51
- Nahlásit
víš - já jen nevím, jestli se ten pes cítí komfortně. Jestli to není jako dítko vycepované na perfektní hru na housle či maličký hokejista...(a dítě je nadšené, že mu to jde a je za hvězdu)... jestli by mu nebylo líp kdyby mohlo lítat venku a lézt po stromech, než cvičit a cvičit.
Spokojení jsou cílevědomí rodiče, kteří se tím realizují, spokojené je dítko (je hvězda)... ale je to nejlepší???
U těch psů si taky myslím, že spousta by byla radši na normální procházce, mohla si tahat klacky, válet se v bahně, honit se s psisky, prohnat drzou veverku... prostě být psem. Ne sportovním náčiním
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:54
- Nahlásit
PetraK
už jen chybí, abyste se přidali vy s Brtníkem a je vymalováno.
Moc zrzounkům držím palce ať jsou brzy fit!!!!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 13:59 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Xerxová
U těch psů si taky myslím, že spousta by byla radši na normální procházce, mohla si tahat klacky, válet se v bahně, honit se s psisky, prohnat drzou veverku... prostě být psem
ale tak tohle považuju za samozřejmost, sport je prostě nadstavba, nebo by rozhodně měla být. Sportovní vyžití může být cokoliv od sportovky po závody psích spřežení a zas podle povahy psa, plemene, přístupu majitele a dalších faktorů věřím tomu, že to spoustu psů může bavit víc než "jen" courání po venku
Ale to co jsem psala původně, bylo primárně k té pozici člověka vůči psu, že jsou prostě supercitliví psi, kterým opravdu může vadit, jít proti svému člověku čelem, upřený pohled, být naprosto obklopen lidmi a že u takových psů považuju jen za dobré, když majitel ví proč to tak je a jak s tím pracovat.
A rozhodně bych řekla, že i pes, který má jen a jen sportovní vyžití a žádnou možnost být psem se má líp, než pes, který žije na řetězu u boudy a kontakt s člověkem má jednou denně, když dostává kastrol se zbytkama. A to přestože s použitím psa jako nástroje k nějakému mastění si ega na úkor jeho základních potřeb (mezi které podle mýho obyčejný procházky a možnost si čuchat a lítat a hrabat patří) rozhodně nesouhlasim.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:25
- Nahlásit
Janiii
tákže to vypadá, že využijeme Nemílkov děkujuuuuu
a hurá domů....ale je kosa a mrďolí
Dnes ještě jedno těsto na rohlajze, možná je i upeču, když je tak očklivo
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:33
- Nahlásit
denyk
nemáš vůbec zač
ale je kosa a mrďolí
tady je taky kosa, ale nemrďolí - a prací venku se zahřeju, čeká nás dřevo ...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:51
- Nahlásit
mrholí, teplo vypadá jinak... a máme právě procházku za sebou. Najt spokojen - potkal lítací mladou ridžbečku a potom miminko amstafa. S mlaďaskou se vyřádil a ke štěníkovi se choval opatrně (ale jistila jsem ho vodítkem).
Vysušila jsem ho ručníkem a padnul na pelech k topení. A já jdu úředničit a počítat příklady...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:52
- Nahlásit
birma
já nepopírám, že jsou někteří psi tak mimo, že i to polohování vůči nim má smysl, ale musí jich bejt tak málo, že mě prostě vytahování tohoto na nějakým veřejným semináři přijde už přes čáru, už jen proto, že naprostý většině lidí je to k níčemu a že se toho maximálně chytne půlka puberťaček a za pár měsíců se na netu nebude řešit nic jiného než jestli ke psu stoupat vlevo nebo vpravo a jako v podstatě chudáci psi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:53
- Nahlásit
Xerxová
tady taky nemrholí, ale kosa teda je, teď jsem přišla z angliny, ještě že jsem dneska konečně vytáhla už zimní bundu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 14:59
- Nahlásit
Maya
že se toho maximálně chytne půlka puberťaček
a tak je pravda, že bohužel prvního psa člověk často zmrví a často právě nadbytkem informací, ale to je celkem jedno, jestli se chytíš polohování, Dessenskýho, Dostála, Čézara Milana...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 15:03
- Nahlásit
Maya
tady nás bylo 6, ta poloha se řešila u nás (a já si to umím vyfiltrovat, zvlášť, když jsem viděla, že mi tak chodí Adam sám právě proto, že pro něj je snazší čekat odložený za mnou právě pro tu psychickou bariéru a rozhodně pak nemá problém přese mně projít), pak mladýho borderáka vedle nás (ale tam to bylo dost extrémní, ten pes neměl v podstatě prostor se skoro ani nadechnout, přitom byl plašší) a pak takovýho taky trochu ubátějšího grifonka, ale tam jsem neviděla, proč. Nebylo to probíraný nějak obecně, jen prostě upozorňovali konkrétní lidi u kterých měli pocit, že to dělaj blbě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 15:09
- Nahlásit
kachna_
tak je pravda, že bohužel prvního psa člověk často zmrví a často právě nadbytkem informací
právě, tak proč furt vymejšlet další nesmysly
birma
i tak mi to přijde prostě už přes a ujetý, by mě zajímalo, kolik lidí dělá tohle co se psema se svejma dětma, si myslím, že nikdo a to že dětí labilních je taky dost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 15:14
- Nahlásit
Maya
on bude asi rozdíl v tom, že dítě rozumí obsahu tvejch slov, zatimco pes se orientuje hlavně právě podle postavení těla a podle intonace
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 15:20
- Nahlásit
však on pes taky rozumí obsahu slov. Beta si rozhodně třeba slova "páneček" a "páreček" nepletla...
|