| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 22:36
- Nahlásit
Maya
docela jsem o tom četla, že sklo pod tím by mělo vydržet, mně jde teda spíš o ty škrábance...já nějak věcma neflákám, ale tak zemská přitažlivost občas
Na ČT1 dobrý hity
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 22:38
- Nahlásit
Maya
špice by akorát možná bavil tak ten hlavolam, hned rozlousknout a sežrat odměnu, i na kvákací míček se vykvákli, přece ho nebudou půl minuty koulet než něco vypadne
podle mě jde ta trpělivost trénovat, Adam taky na začátku u ničeho nevydržel a teď dobrý. A u těch hlavolamů právě postupuješ tak, aby tu odměnu získal hned, aby to bylo snadný a postupuješ tak pomalu, že si vlastně ani moc nevšimnou, že to třeba neni úplně úplně hned
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 22:46
- Nahlásit
kachna_
njn, v pondělí maj holky tanečky, v úterý já školu, ve středu sokol, ve čtvrtek kroužek ve školce, pátky, pátky mám jediný volný
takže vás mám v pátek čekat ?
no jak mají holky psy zbožňovat, když Lůcu včera zalehnul Cir?
chudák Lůca ...
Clo zase zasedá Kristiánka v sedátku a to mrně se ještě řehtá ... mě se dělá pomalu zle, Klokáně dostane ceres a prcek je v sedmém nebi ... Tak nevím, jestli je to dítě normální či ne
Maya
no právě, na mě je to moc akční
tak to se na něj jen koukej, ony mrchy dokáží využít všeho
ale kdyby jsi chtěla nějaké pomuchlat a pak v klidu odjet domů, tak 6.12. je venčení v Šárce... mělo by se sejít tak cca 15 australáků
to jsme dělali na táboře
já právě vymýšlím ptákoviny pro páníčky i pséky a tohle mi přijde jako ideální "zlomyslnost"
Fotka skvělá!! Adámek je úžasný šikula
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:01
- Nahlásit
brut
ideální "zlomyslnost"
to rozhodně je
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:03
- Nahlásit
boží fotka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vanilkový rohlíčky hotofson. A já taky. Dali jsme si dvouhodinovku v polích. Pěkně od čtyř do šesti. Rumíček už mě začíná volochtávat s ucpanejma ušiskama Tak byl zatčenej. Tento úkon ouška zázračně pročistí . Ale na druhou stranu mu musím přiznat, že když to tak vezmu, tak v těch polích a za tmy je světovej. Jsem zvědavo na jak dlouho. Dneska potkal strařičkýho labradůra. A byl velmi pozorný a nebláznil. Zato stařičkou Bubici zabil asi šestsetkrát. A hezky mu šlo chození u noženky.
Fifi
Cumanem zkouma a odhaduje mnozstvi papiru, nez bude ta chudak trubka vysvobozena. Se doslova usmala, ze uuuuz, odnesla si hamtit a pozirat, ale este dvakrat se s ni vratila a chtela podavat a predavat. Asi abstak.
pipí malé rotvíkaté roztomilé. Vidim jasně tu její kušnu
Janiii
naše dámička sežrala půl kila váženýho domácího másla č
to je prasca!
denyk
A k obědu nevím, půjdu s kámoškou na pizzu?
nééééééééééééé do mexika nééééééééééééééééé!!
nebo počkej to vlastně asi není do mexika co? tak to nic
a kolbenku přežij.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:18
- Nahlásit
birma
to rozhodně je
... musím jen vymyslet nějaké hoooodně voňavé dobrůtky, aby se chytilo co nejvíc plesnifcůůůů .. už jsem rozhodnutá tuhle malou zlomyslnost zrealizovat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:19
- Nahlásit
brut
u nás byly buřty a nějaký psí kostičky a teda většina psů, co se chytla na buřt, to pak do sebe nasoukala úúúúúúplně všechno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:34
- Nahlásit
brut
čus brůtice - pěkný fotos, jste dobrá smečka.
Já se přiznám, že jsem asi z jinýho světa nebo nevim. Páč mě dostal ten odkaz od denyka. Lidi zaplatí za workshop, kde se učí tuto? to jsem teda mohla vydělat majlant,kdybych to vědíla, páč tyhle hrátky dělajou čokle normálně - krabička od vajíčka a dobrůtky do něčeho zamotaný
Brůtko - na tu hru netřeba obětovat plech, hráli jsme to s Ešátorem na chalupě s platem od květináčů - takový to umělohmotný plato kde je osm květináčů, nebo kolik, když se prodaj, vyhazjou to. Tak jsem si to vzala. na dno dala piškůty a ty přikryla umělohmotnýma květináčema, který musel Ešus vyndávat. Nejdřív měl pod každým, pak náhodně.
Tooo jsem měla vědět a mohla jsem bejt milijooooooooounáářka!! a nemusela čekat, až se stane z Brtnika.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:40
- Nahlásit
PetraK
Lidi zaplatí za workshop, kde se učí tuto?
když to vztáhnu na sebe, tak jo a rádi. Měla sis k tomu nastudovat i nějakou tu teorii a mohlas to dělat jako první, teď už je krapet pozdě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:45
- Nahlásit
birma
Měla sis k tomu nastudovat i nějakou tu teorii a mohlas to dělat jako první, teď už je krapet pozdě
no nezbohatnu, ale nezbohatla bych tak jako tak. Mi to přijde přirozený vymejšlet takovýhle hovadinky a se psem blbnout. Krabičky, schovávačky, vymejšlečky. Spotřeba krabiček od vajíček je velká, stejně jako i jiných krabiček. Bubi se velmi rychle tyhle blbiny naučila.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:48
- Nahlásit
birma
dobrý je taky naučit psa, aby si za provázek přitáhnul něco, na co nedosáhne. Murphy byl v tomhle excelentní.
Asi začnu pořádat workšopáky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:50
- Nahlásit
PetraK
Mi to přijde přirozený vymejšlet takovýhle hovadinky a se psem blbnout. Krabičky, schovávačky, vymejšlečky
Třeba tobě jo, mě přijde přirozený se psem dělat jiný věci a fakt ocením, když u něčeho podobného na mě někdo koukne, poradí mi jak udělat začátek, aby to pro něj nebylo příliš těžké a místo uklidnění ho to nestresovalo, řekne mi, když jsem ke psovi v blbém úhlu a vysvětlí, co dělat jinak a líp....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:51
- Nahlásit
birma
poradí mi jak udělat začátek, aby to pro něj nebylo příliš těžké
s krabičkou vod vajíček?
když jsem ke psovi v blbém úhlu
tak teď ti teda nerozumim.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:55
- Nahlásit
PetraK
s krabičkou vod vajíček?
třeba Adam by fakt sám od sebe nevymyslel, jak otevřít zavřenou krabičku od vajíček bez toho, aby ji poškodil
tak teď ti teda nerozumim
mně třeba upozorňovali na to, že hodně sedím mezi Adamem a tím hlavolamem, což může bejt pro citlivýho psa nepříjemný, jít "přes" pána (Adamovi je to dost buřt, hlavně že tam bude švanda), někomu dalšímu zas vytýkali, že je u něčeho čelem ke psovi, což pro citlivku taky nemusí bejt ono, další zas seděli každej z jedný strany psa a ten byl jakoby "obklíčenej", což pro někoho opět může bejt problematický (a u těch druhých dvou bych řekla, že to pro ně opravdu problém bejt mohl)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:03
- Nahlásit
birma
mně třeba upozorňovali n
no já se jim do toho nemotám, takže tohle neřešim. Pracujou si sami, já se bavím. Já si jedu v jednoduchým , primitivním módu. nedělám s tím ciráty. Je to hra, je to zcela v jejich režii, takže na co si přijdou dneska, na to si přijdou dneska, na ostatní si přidjou příště. Ešátor dokázal dát hranatou kostku do správnýho otvoru, došel si k tomu více méně sám. Jen jsem mu to zpočátku udělala lehčí, protože jsem některý otvory vyblokovala.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:06
- Nahlásit
PetraK
já se do toho motat musela, abych nabila hlavolam takže střídavě řešil a střídavě byl odložen, abych mu tam dala ty pamlsky a vysílání z odložení bylo právě přese mě...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
já si sedim na gauči, řeknu uhni a pak se vrátim na gauč. S Bubicí tedy ještě je mezikrok, že musim odkopat psa, Bubice odmítá vzít na vědomí povel uhni ty náno, když mám v ruce cokoliv poživatelnýho a já na ní vzhledem k věku jejímu ve spoustě věcí nevyžaduju důsledné plnění, neb mám radost z toho, že vona má radost.
no já už sem asi stará, přijde mi to zbytečně komplikovaně vědátorský.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:14
- Nahlásit
PetraK
to bych se uvstávala, páč Adamovi trvalo průměrně asi 10 vteřin, než ty pamlsky vydoloval Jen teda ve stanu s balonkama byl dýl, tam se mu prostě líbilo moc a moc, takhle nějak tam vypadal
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 01:25
- Nahlásit
si tak čtu a prohlížim fotky a říkám si, jestli nevyrazit některej rok do talijánska k moři třeba v říjnu nebo začátkem listopadu - hezky se pes, couračky, žádný hicy, žádný lidi... Ale možná to Polsko bude přecijen lepšejší co říkáš kafe???
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 05:59
- Nahlásit
Tady píšu příspěvek a prd
jsem na blbým pc no .
Takže děcka, vstávat a cvcičit!!!
Já zase vstala půl hoďky před buďasem no nic no, dospím to odpoledne. Vytáhla jsem panenku (maso myslím ) a som zvedavá, čo len z toho bude....asi nějaká rokfórová omáčka a hroznový víno, opékané brambůrky s rozmarýnem a česnekem, mňamky.
Janiii
co pipí-máselnice, v pořádku?
PetraK
nené do mexika, tam picošku nedělají, klucí makají, ale nevím za jak dlouho to budou mít a otevře se to dole.
A co se týče těch her, jsem ti to už psala dávno, žes měla bejt psí hrací máma (schválně nepíšu výcvikářka)
birma
no ikdyby to čoklijdovi nevadilo, že jako sedíš čelem a blablabla tak něco ti říct musej asi za ty prachy (teda nevím kolik jen si říkám že dnes jsou pejsci byznys) tak si přece jen tak nebudete hrát s platy vod vajíček ...ale jako nemyslím to ve zlém, ju?
a co se týče dovči taljanské, tys dobrodruh, bys jako jela i sama ??
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 06:29
- Nahlásit
tak u nás doma nemusí být moc cukroví (ale je - maličké a jen pár druhů), zato vánoček musí být hodně. Jsme všichni vánočkožraví.
A fotky Beta a vánočky byly vlastně typické: tady první - Betka je nedorostlá, půlroční:
mimohlavní sezónu moře s psiskem doporučuji. Klidně už konec září - moře je ještě ke koupání, nikde nikdo, kempy s bungalovy prázdné. Jen se musí domluvit, že se psem (víc psů domluvit určitě) - neb čím víc na jih, tím ne tak přátelský pohled na psiska. Zatímco třeba v Dánsku může pes všude (ZOO, Legoland - zdarma) a pláže a písečné duny a procházky parádní... V Anglii a Holandsku či Německu může skoro všude - a vždy kusy pláží jsou vysloveně psí... tak Itálie až tak psí není - ale i tady se to mění a pes může o hodně víc, než před dvaceti lety.
Chicht - pokud by někdo opravdu chtěl se psem vyrazit za hranice, mám dost zkušeností s prostředím pro psy vhodným skoro všude v Evropě (tedy té západní )
Nejezdíme jen po přírodě a už vůbec ne jen k vodě, ale se psem rozumně socializovaným jdou zvládnout i místa kulturní. Jasně že Vatikánská muzea bych se psem neabsolvovala, ale třeba Benátky či Avignon klidně
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 06:47
- Nahlásit
denyk tsss - tady už dávno cvičíme... Taky neumím ráno spát.
a k těm hrám a hlavolamům. Určitě to někoho baví - psa a hlavně páníky. A hlavně všechno kolem psů je obrovský obchod - už nejen veterinární a potravinové doplňky a obecně krmení, ale i aktivity a oblečky a systémy mističek, kšandiček, botiček... Na všechno je třeba ten přesný přístup, kdy každý pohled má svůj neuvěřitelný význam. Něco má smysl, ale většina je jen dobrý marketingový tah. U nás má pes smůlu - jsme oba dost zaneprázdnění a hlavu si nejlépe vyčistíme venku. A tak bez ohledu na počasí couráme po kopečkách. Doma psisku musí stačit naše přítomnost, hračky, větve, velká zahrada, pelechy v každé místnosti. Jasně - když se přijde přetahovat či vraždit, tak se na to většinou jde (ale někdy taky nee). Ale "uměle" připravovanou činnost neděláme. Jeho největším hlavolamem je zvládnout aktivní život kolem nás - od nájezdníků (míním vnoučata s rodiči) po třeba dovolené.
Každý pes je individualita - a je třeba ke každému přistupovat trochu jinak - a přesto je základ stejný. Zdravý selský rozum.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 07:04
- Nahlásit
Tinta76
na vác moc myslím, něco nového? Lepší se to?
Xerxová
jj to máš pravdu, já moc Bukísovi taky nevymýšlím, radějis ním jdu na delší prochajdu, ale někdy to nejde, když je opravdu hodně zima nebo moc prší.
Navíc není zahrada,když jsem v práci jeho jediná zábava je vlízt si na sedačku a čučet/vrčákovat z okna. Má výhled na loukua tam se toho moc neděje. Někdy čučí iz druhé strany (myslím že je to většinou když už nastáváta doba, že chodím z práce) tak ho vidím v okně v kuchyni, tlamičku ale to je pro něj trochu nepohodlné, přední packy na radiatoru a kuk sem, kuk tam
Co se týče dovči, já s ním jednou byla v Chorvatsku, kvůli bývalému jsme jeli v sezoně a byl to Bohužel dost opruz, páč pes je neplavec, lidem se nelíbilo že tam je, ikdyž tam jen seděl. Takže brzo ráno 2hoďky prochajda, pak do apartmánu, my k moři, večer se psem ven.
Každopádně jaro, nebo podzim to je úplně něco jiného, ale mně nějak tak zatím stačí ČR
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 08:30
- Nahlásit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 09:16
- Nahlásit
denyk
tak ten canesten na koutek zabírá pěkně
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 09:24
- Nahlásit
kachna_
ty máš taky "koutek"?
já ještě pár dní prubnu tu mast co mi doporučil lékárník
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 09:37 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
denyk
no mám, ale já na to naštěstí netrpim. Jenom nějak nejsem schopná začít jíst víc ovoce a zeleniny. Netuším proč, normálně s tím vůbec nemám problémy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 09:59
- Nahlásit
kachna_
chudak luca
birma
no s tou italii teda nevim jako vypada to krasne ale
denyk
at ti to rychle utece
jo a musim se pochlubit po 2 mesicich cviceni dokazu prvni nejjednodussi cvik