| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:47
- Nahlásit
PetraK
to je nejlepsi, takhle, aspon se moc netrapi. Taky bych to tak chtela. A normalne sem se pristihla, ze uz premyslim nad tim, ze kdyby neco, chtela bych zpopelnit a rozprasit
ale chapu, ze je ti to lito, ja to mela s dedou stejny. Chtela sem "pristi tyden" a najednou byl pryc...
a vzpomela sem si diky tomu na muze dedecka, kteryho sem videla jen 2x v zivote. Usmevavej starej pan, kterej si vyzadal fotku s drakama, aby se s ni mohl v hospode chlubit, jaky ma skvely psy, tak sme ho vyfotili, vytiskli, takovou radost z toho mel, to je uzasny jak hlavne tem starsim lidem staci fakt malo, ne jak dnesni pubertaci ze kdyz nemaj veci za statisice, tak je zivot na nic a oni nemaj duvod k tomu byt spokojeny...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:48
- Nahlásit
Prosba
Holky, jak by šlo změnit si tu jméno s heslem?
Mám dost vážné důvody.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:51
- Nahlásit
grimmh
proste se zaregistruj na novy jmeno/heslo. Jinak si muzes heslo zmenit na hlavni strance diskuze mas nahore " - Statistika - Hledat - Preference - Odhlásit - " tak v preference si muzes zmenit heslo.
Ale jmeno nelze
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:53
- Nahlásit
cernej caj
Díky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:57
- Nahlásit
grimmh
Z toho, jak píšeš to byl skvělý člověk a pohodář a odešel smířený, spokojený.
Tohle pomyšlení ti trochu uleví od smutku.
přesně tak. Pepíček byl fajn a ač jsme pro něj byli de-facto cizí, bral nás jako svoje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:58
- Nahlásit
cernej caj
rozprasit
čéče tohle slovo bych asi psala s háčkama a čárkama. Nebo aspoň háčkama
PetraK
to je mi moc líto, ale to, že odešel ve spánku a bezbolestně je dobře, tak by to mělo bejt vždycky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:02
- Nahlásit
kachna_
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:05
- Nahlásit
cernej caj
, takhle, aspon se moc netrapi. Taky bych to tak chtela.
ano, měl by to tak mít každej, kdo není hajzl. Když už bytost musí odejít, tak v klidu, bez bolesti.
My máme dohodotu, že bez obřadu, spálit a vysypat oba do boubína . Si udělaj aspoň vejlet
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:05
- Nahlásit
brýtro,
PetraK
já si vyčítám dodnes, jak jsem dědu "ošidila" o náš společný čas. když jsem se odstěhovala a rozvedla, tak jsem se tak nějak bála za ním jít - že se mnou nebude mluvit (vím, jak těžce nesl rozvod našich), že mě nebude chtít vidět. věděla jsem od taťky, že se na mě ani neptal ... asi po půl roce jsem se odvážila. když mě viděl, rozplakal se, a řekl mi, že se bál, že se toho už nedožije, že mě uvidí. brečeli jsme oba jak želvy. tak strašně jsem si od tý doby nadávala!!! že kdybych neřešila, co kdyby, tak ... pak jsem se to snažila vynahradit jak to šlo.
a veselejší nota - právě jsem posbírala po zahradě šlupky od pomela - holčičky asi měly hostinu. brrr, dyť je to hořký!! teda, dostaly se jen ke šlupkám, ne že by zblajzly celý pomelo zas jsem odložila mističku a nedonesla ji až na kompost ... ale tentokrát se u toho nehádaly. holt, nebylo tam maso
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:06
- Nahlásit
kachna_
u a bezbolestně je dobře, tak by to mělo bejt vždycky.
viď? já jsem ráda, že to tak bylo, když jsem se pak dozvěděla, jak odešel, byla jsem ráda - asi to zní blbě, v týhle souvislosti, říct, byla jsem ráda, ale jo. byla.
čéče tohle slovo bych asi psala s háčkama a čárkama. Nebo aspoň háčkama
ach ne
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:07
- Nahlásit
PetraK
péťuláčku, je mi to líto, mně takhle odešel můj vlastní pradědeček, je to už dávno, ale krásné vzpomínky zůstavají a jednou....tohle prostě není a nemůže být konec.
cernej caj
já bych chovatelce taky napsala, ať ví že se má Feri dobře
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:10
- Nahlásit
PetraK
že bez obřadu
taky to tak chci, mně prostě pohřeb nepříjde jako poslední rozloučení, asi jsem divná.
Janiii
šlupky od pomela
brrrrrr, jako Bukís pomelo žere, ale pěkně oloupaný a
miluje dýno Hokaido
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:22
- Nahlásit
Janiii
to se nekdy stane, ale myslim, ze je skvely, ze si tu odvahu prece jen vzala a muzes litovat "jen" toho, ze si ho osidila o ten cas. Predstav si, ze by odesel bez toho, ze by ses k tomu odhodlala - a myslim, ze tohle je nejdulezitejsi, ze si se odhodlala, i kdyz ne hned
teda ale ja nevim, ja slupky nikdy nechutnala, tak nevim, jestli je tohorky ale vokoun to zere
denyk
tak ja myslim, ze ona to vi. Ja ji psala v dubnu, ze sme zvladli lonka a taky ze sem se vdala, aby si mohla do analu zanest nove jmeno, pokud to nejak eviduje (toz me napada, ze bych to mohla nahlasit na narodni registr, ale coz jmeno je asi to posledni, ze? pokud to stary si taky pamatuju
tak me to hlavne jeste nikdy nenapadlo resit, ale kdyz loni kamaradovi umrela sestra asi 43ji bylo, tak tenkrat tak hezky rikal, ze ona by si urcite prala zpopelnit. tak si rikam, ze je asi dobry, aby to blizci vedeli. navic je to i levnejsi, ze, tak by usetrili bez vycitek, ze mi neco upiraj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:28
- Nahlásit
PetraK
když jsem se pak dozvěděla, jak odešel, byla jsem ráda
ani se ti nedivím, ono když člověk vidí jak to může bejt jinak, tak je fakt rád
co já nad tím jsem fakt nepřemejšlela a myslím, že mi to bude už jedno
ale tak nějaký okázalosti co by mi byly proti mysli nikdy nebyly v naší rodině zvykem, tak to snad nehrozí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:36 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
denyk
PetraK
hele a co když se pozůstalý třeba se chtěj rozloučit oni a narozdíl od vás ten obřad jako poslední rozloučení berou?
Já jsem situaci, kdy jsem se nemohla rozloučit obřadem (a potřebovala) zažila.
A mimochodem, když umřel Franta, tak si jeho přátelé taky přáli mít možnost se s ním rozloučit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:43
- Nahlásit
kachna_
presne, ono je to hlavne pro ty pozustaly, takovej ritual rozlouceni. A ne vzdycky to clovek umi sam nahradit adekvatne tim, ze pude treba na louku meditovat nebo si dat na jeho pocest zrzku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
hele a co když se pozůstalý třeba se chtěj rozloučit oni a narozdíl od vás ten obřad jako poslední rozloučení berou?
Já jsem situaci, kdy jsem se nemohla rozloučit obřadem (a potřebovala) zažila.
A mimochodem, když umřel Franta, tak si jeho přátelé taky přáli mít možnost se s ním rozloučit.
ale však se přece můžou rozloučit - až nás budou sypat. Můžou si udělat svůj obřad, soukromej, malej. Na to přece nemusím mít instituci. Budou muset jet fšicí do boubína, tam se dosápat na místo, páč autem tam nemůžeš..... zajdou do hospůdky na oběd.......... lepší takhle, než sázet peníze za umělej věnec. No a kdyby si na tom moc trvali, na tom obřadu, tak ať si ho klidně uspořádaj, to mi neva. Ale fšicí vědí a nemají s tím problém, shodli jsme se na tom,
edit - ono je to spíš tah právě pro ty pozůstalý, aby s tím neměli starosti, nemuseli vyhazovat - z mýho pohledu - naprosto zbytečně peníze, protože ty dardy mi přijdou opravdu zbytečný. Budu radši, když si za to užijou nějakej vejlet. Ale - jak říkám, pokud by oni sami chtěli - aby se mohli rozloučit a nebo neměli blbej pocit, že nám něco upíraj , tak ať si klidně udělaj candrbál, nejsem proti, to není kvůli mně, že bych nechtěla obřad, přistupuju k tomu čistě pragmaticky. Kdyby obřad spočíval v tom, že mě mrsknout na fatru a nebude kolem toho takovej finanční kolotoč, tak cajk. Ale to co je dneska kolem svarby a pohřbu, to mi přijde uhozený. Myslím, že se ty peníze, dají využít jinak, líp. Ale toť můj názor, pokud by se kluci shodli , že nutně obřad musí bejt, tak ať si ho uspořádaj
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:53
- Nahlásit
kachna_
tak já bych se prostě řídila přáním zesnulého, ne?
Já máím na to takový jiný pohled, prostě když mám někoho ráda, tak se k němu snažím chovat hezky ještě za jeho života.
Znám hodně lidí, který chodí na pohřeb jenom proto, aby "ostatní" neřekli a třeba taky tady chodí takové plačky, které chodí na všechny pohřby a pak vyprávějí jak se tam kdo choval. To se mi teda fakt ekluje . Ale je to jen můj názor prostě, já byla před x lety na pohřbu toho mého milovaného pradědečka a mám z toho dodnes tak trochu trauma, ikdyž už jsem byla v pubertě.
Typický pohřeb na slovači, chtěli po mně, abych šla do márnice a dal ještě dědečkovi posldní pusu....hrozný, nešla jsem....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:55
- Nahlásit
A jak píše Petra, když se bude chtít někdo sejít a zavzpomínat, proč ne....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 09:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
hele Ferina má narozky?
edit UŽ TO VIM, MĚLA FČERA!!
TAKŽE FERČO MILÁ, ŠÉCKO NEJ a ať ti to furt dobře šlape
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:05
- Nahlásit
cernej caj
A ne vzdycky to clovek umi sam nahradit adekvatne tim, ze pude treba na louku meditovat nebo si dat na jeho pocest zrzku
Jo, mně třeba chybí, že Petr neměl klasickej obřad (on ho nechtěl a tchyně taky ne) a přestože si nesmírně vážim rozloučení, co udělali kamarádi u něj na chatě a křížku a rozloučení v místě kde se zabil, tak mi to prostě ten obřad nenahradí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:11
- Nahlásit
PetraK
Myslím, že se ty peníze, dají využít jinak, líp jednoznacne, pokud ty to tak nechces, a oni taky ne, je to lepsi nez to mit jen "ze se to slusi"
ze ferina dekuje
kachna_
v takovych pripadech je pak skoda, ze to nejak neprobehne tak, aby to pro cloveka bylo tak nejak cely
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:12
- Nahlásit
Ještě se vrátím k morbidnějšímu tématu - už leta říkám, že chci spálit a rozprášit na mých oblíbených místech.
cernej caj
Ferince přeju všechno nejlepší, hodně zdravíčka a zábavné chvilky s paničkou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:14
- Nahlásit
kachna_
no oni tyhle veřejný ritualizovaný obřady nevznikly jen tak z plezíru, existujou tisíce let a prostě většina lidí je podle mě potřebuje a to se netýká jen pohřbu
mě by asi obřad nechyběl, nevím, nezažila jsem to, ale vím, že by mi asi vadilo kdyby se mě někdo drahej nechal rozprášit někde v lese a tím tak nějak neexistoval hrob, teda přesně daný místo, na který lze chodit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:18
- Nahlásit
další tip na netradiční dárek pro chlapy pouze http://manboxeo.cz/eshop/
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:23
- Nahlásit
Maya
dárek pro chlapy
tak já bych si s dovolením také dala salámek
jsou tam docela zajímavé věci
Maya
a tím tak nějak neexistoval hrob,
já to chápu, ale za mě já to taky nechci, mít hrob já prostě
mám nějaké místo doma, tam pálím svíčky a vzpomínám...
Vem si že třeba já žiju 500km od své rodiny a třeba mě pochovají tady a budou sem jezdit a nebo třeba tam a zase
mám tu fajn kamarády, kteří by třeba chtěli na hrobě zapálit svíčku...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:24
- Nahlásit
cernej caj
já u svého rozprášení taky předpokládám, že si pozůstalí udělají nějaký mejdan. Určitě to je míň stresující než obřad v krematoriu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:31
- Nahlásit
samolepky na auto, pižly tam maj, špice neee
http://www.e-samolepky.eu/index.php?&skupina_id=14 1&stranka=4
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:35
- Nahlásit
Maya
ja bych to videla tak, ze rozprasit, ale bud se nechat dopsat na hrob rodinej, nebo aspon tu urnu vystavit v tech mistech na urny na hrbitove - prave kvuli tomu jasne definovanymu mistu, kam lze chodit, kdyz nechci kazdej rok do boubina
kdyz se divam na salamy, kamos mi dovezl ze spanelska klobas a spanelksou cokoladu s carovym kodem zacinajicim 8
grimmh
zalezi ale taky od obradu... treba deda mel nadhernej v kostele, pac knez ho znal celej zivot a opravovali spolu strechu fary (deda byl pokryvac) nekdy pred 40ti lety a to bylo krasny, pac farar mluvil o dedovi, jak ho znaval. Stejne jako v krematoriu u bratrancovi babicky, ktera nam slouzila jako babicka vic, jak vlastni a meli sme ji radi jako vlastni, tak bratranec nachsytal fakt krasny rozlouzeni a moc hezky povidani, takze to zalezi i na nature pozustalych. Urcite takovejhle obrad je o necem uplne jinym, kdyz je fakt osobitej nez obecnej ale vetsinou sou prave obecny, protoze se nikomu do toho moc nechce, do takovych akci a s tim kostelem, kolik duchovnich dneska opravdu zna ty zemrely tak, aby obrad nebyl jen dalsi tuctovy cteni z bible
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 10:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
teď jsem si vzpoměla, že jsi měla být s Feri na nějakém ,,cvičáku"...jak to vlastně dopadlo? jestli jsi to sem házela holkám, klidně mi to zkopči a hoď vedle k berňákům, nebo do maila. Já tu dlouho nečuměla, tak jsem to nezachytila...prosím...
zalezi ale taky od obradu... treba deda mel nadhernej v kostele - no, to by na mne nebylo, já se kostelu vyhýbám jak můžu, nemám to ráda. Na dědův jsem ještě šla, ale z donucení a byla jsem spíš pak naštvaná, než bych myslela na to, že je to dědy pohřeb... Při babči jsem stála před kostelem, i když pro mne střídavě příbuzní chodili,,že je to blbé"...Podle mne je spíš blbé tam lézt, když to nesnáším...
|