| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 22:55 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Fifi
Myslis coby asistenta
jj, co by asistenta ...
Pripadne i doma, podej, prines... nevim, abych nevyznela zle, ale na to by se treba hodilo jinsi plemeno.
asi hodilo, ale proč nezkusit i jiné, než zlaťáky , které ani nechci, protože mi nesedí ... Jiné momentálně nedávají .. neboj, já tě kamenovat nebudu ...
Bo krotit a pretvaret? - ale rikam, treba to blbe chapu - zrovna honaka...
přetvářet? Nemyslím, že přetvářím, když si s ní hraji a učím jí ... australáci jsou velice chápavý, učenlivý a hlavně chtějí pomáhat Je to v nich stejně jako práce s dobytkem. Když vhodně dokážeš zkombinovat tyto dvě vlastnosti a budeš počítat s tím, jací jsou, tak pro určité lidi jsou vhodní. Kamarádka má takhle vycvičeného psa, ale díky špatným kyčlím ho nemůže mít jako asistenčního, ač je to její pes a nikam do cizích rukou nepřijde. Ale dělá canisku a nejen ona .... Al mi pomáhá s polohování, Clo s podáváním věcí ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Lis 2014 06:14 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Bré ráno!
Tak jsem celkem už zoufalá. Ludřenka se vůbec nehojí. Střeva a žaludek asi jo, páč co sežere vykadí, bobo má normální (trošku řidší), už pravidelný. Nevím, jak je na tom břišní stěna, ale ta vrchní rána je rozšklebená. Jak jí z toho furt teče, tak je to mokrý a stehy se začínaj vytrhávat (ta kůže okolo se rozpadá), má tam dvě díry - na začátku a na konci tý rány, kterejma si ta rána odfukuje.
Včera jsem u veta nebyla, páč jsem trčela v práci bez možnosti vypadnout. Jel tam muž s mojí mamkou. Dostala zase ATB (ty dostává už od začátku) a vypláchl jí to betadinou.
Dneska se ho zeptám, jak se pozná, že se břišní stěna hojí. A taky jestli se na tu ránu nedá dát něco, co by ten sekret absorbovalo. Triko nestačí, nasákne co může a pak to pustí dál a kape to z toho trika. Což má za následek, že Ludřena pak chodí a olizuje to a je jak u vytržení. Nedokážu ji zklidnit. Když ji chytím, abych jí aspoň trošku spacifikovala, tak si aspoň olizuje ten satelit. Už to začíná bejt docela psycho. V noci teda spí, pokud se ke mě přitulí a já jí obejmu. To je jediná chvíle, kdy je opravdu klidná.
Dneska je to desátý den od operace, operovaná byla ve středu 12.11.
Vet je z toho taky hotovej, prej se jim ještě nestalo, že by se pes takhle blbě hojil.
Arniku jsem přestala dávat, snad jsem i uvěřila tomu, že jí místo pomoci škodí
Sorry za ten výlev. Mám dost, už jsem si naordinovala bachovky (rescue remedy)
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 06:43
- Nahlásit
Zdravíčko všem a Ludřence zvlášť
Tinta76
Jejda děvče, to nejsou dobrý zprávy. Snad alespoň ta rána uvnitř je v pořádku. Jinak by asi neprobíhal trávící proces tak, jak probíhá. Nevšimla sis, jestli nemá v bobkách krev? O víkendu se na všechnu práci vyprdni a zkus si holčinu pohlídat, aby byla v klidu a aby sama sobě neubližovala.
Kdybys viděla, že je to trochu lepší, možná by stálo za to vzít si den-dva dovolenou po víkendu, aby se rána trochu dala dokupy.
Nemám zkušenosti, tak líp neporadím. Moc budu držet palce, aby bylo líp.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 06:44
- Nahlásit
Hezké páteční,
Tinta76
čekala jsem raport, že se hojíte a teď tohle . Ach jo,
chudinka malá ....bachovakma určitě nic nezkazíš. Já ti Bohužel neporadím, jen budu držet palce, ať se začne holčička hojit.
Možná bych napsala Štouračovi, spolu s fotodokumentací,
se všema informacema.
Držte se
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 06:46
- Nahlásit
Fejsbůkářky, jsem totální jelito (Fajčino Jelítko promine) - poraďte. Pro přihlášení na fb jsem si zřídila extra meilovou adresu a xxx měsíců jsem v tom meilu nebyla. Včera jsem si chtěla pročistit poštu a zjistila jsem, že absolutně netuším, jakou adresu mám. Dá se s tím něco dělat?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 06:54
- Nahlásit
Tinta76
nám se jednou takhle nehojil špic a veterinář (MVDr. Vít Lohr) to nakonec udělal tak, že - aby to nebylo namáhaný, to ještě sešil dvěma stehy nad tím, takže to, co se mělo hojit, vůbec nebylo namáhaný a to nás teda zachránilo
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:00
- Nahlásit
grimmh
já neporadím páč ten FB zase tak moc neprožívám
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:07
- Nahlásit
denyk
já neporadím páč ten FB zase tak moc neprožívám
no já taky néééé jinak by se mi to asi nestalo.
Ale ruším poplach, páč mě nějak osvítilo a na 50. pokus to klaplo. Mazala jsem asi 900 meilů
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:10
- Nahlásit
vlk
Ašopes je úžasný - moc hezky narostlý
Tinta76
ještě mě napadlo použít kycol (starček) - v Jizerkách používaná zázračná rostlina na hojení ran. Kolegyně tím vyhojila mamince i bércák. Naše babča tím hojí všechno. Fakt to úžasně funguje. V okolí (inu podhůří a stará čtvrť, kde řada sousedů jsou opravdu starousedlíci) to používají i na hnisající a otevřené rány u psů. Dá se vygooglit...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:11 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
grimmh
edit. tak gratulujuuu
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:16
- Nahlásit
grimmh
včera jsem bobek důkladně pitvala, ale krev tam nemá, předpokládám, že by to byly takový ty "cucky" a nic takovýho tam teda nemá ... já bych s ní doma zůstala, klidně celej tejden, mám dovolený tři zadky, ale vzít si ji nemůžu, práci za mě nikdo neudělá, není za mě zástup
ale o víkendu to aspoň zkusím ... uvidíme co to udělá ...
denyk
Štourač je kdo?
kachna_
ona měla tenhle steh udělanej hned po tý operaci, ale jak z toho začlo chcát, tak to musel rozdělat, teď už to udělat nepůjde, i ty díry po tomhle stehu má divný, nezhojený ...
grimmh
v nastavení FB je někde vidět, jakym mejlem se tam přihlašuješ, ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tinta76
Ludřenka se vůbec nehojí - chuděrka
Ani nevím, co máte za problém, jaková operace proběhla, jen zkusím poradit: když měla bába rány (diabetická noha) tak nám v lékárně poradili takové mokré krytí na bércové vředy. Už si nepamatuju název, ale dá se toho najít dost. Bylo to se stříbrem, něco takovéhoto: http://www.vlhkehojeni.cz/vyrobky-aquacel/aquacela g-ag-foam Zkus se poptat...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:23
- Nahlásit
Tinta76
Štourač je kdo?
http://www.deutsche-dogge.cz/ dle mého výborný veterinář(nejen to), který poradí po internetu
worick
bába
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:23
- Nahlásit
Xerxová
Mám už několik tipů na hojení, tenhle ještě ne Dík.
Zatím na to nemáme nic dávat, říkal vet ... pochopila jsem to tak, že protože nevíme, jestli se hojí vnitřek (břišní stěna), tak aby se vršek nezatáhl dřív a neudělalo to nějakou paseku pak ... přijde mi to docela logický, vršek se pak už nějak dohojí. Ale já nevím, co je vevnitř, podle toho vnějšku asi nic moc ... ale zase, co když se hojí vnitřek a ty sračky, co z toho vytejkaj ven, takhle drásaj tu vnější ránu ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:25
- Nahlásit
Tinta76
at teda ludrenka konecne dostane rozum a trochu lip se hoji, ten novej limec ma par dni? tak snad se to uz bude lepsit, kdyz uz ste zvladli to nejhorsi
vlk
nazdaaaar vlkuuuuu
Maya
taky bych brala kvalitni nuz, dostala sem do vybavy jeden starej, ale ten je schovanej a nepouzivam ho zatim, ty keramicky zvazuju, ale kdyz to vidim u kamosky, ktera je s nima mega spokojena, tak nevim - nezdaj se mi zas tak extra ostry. Ja mam 4 noze, jeden takovej velikej fiskars z tesca asi za 200 a jinak ty 3 mensi normalne z domacich potreb (ale takovych tech domacich potreb staryho typu, kde nemaj jen tescomu a clovek tam sezene fakt naprosto cokoli) zadnej pres 200 nestal a staci to jednou za cas prebrousit, a sou jako novy...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:25
- Nahlásit
worick
Já si právě říkám, že nějakej absorbent by to chtělo, už jenom kvůli tomu, aby to nekapalo a ta trubka to furt nechtěla olizovat, něco co to vyloženě nezadusí, ale vytáhne to mokro z toho ... něco takovýho se přece v nemocnicích používat musí, ne?
Taky dík za tip, proberu to s vetem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:30
- Nahlásit
Tinta76
a co wobenzym?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:35
- Nahlásit
cernej caj
tadyk v e-shopu http://www.fiskars-shop.cz/noze-fiskars/c-996/?gcl id=COOW__yJi8ICFXGWtAodanQADw některý ty kudly taky nejsou zas tak drahý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 07:43
- Nahlásit
denyk
tenhle asi mame, cena by +/- odpovidala a tvar taky tak si rikam, ze casem do nove kuchyne bych si poridila nejaky kvalitnejsi noze, klidne i tyhle ale z kvalitnejsi rady a ono kdyz mas 2-3 kvalitni noze, tak 20 let neresis a jednou za 5let prebrousis
ono i s tou keramikou to je asi otazka na co natrefis, pac je to zas moderni ted a tudiz to dela kazdej v kdovi jaky kvalite.. jenze to jak ztupis tak to snad leda vyhodit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:04
- Nahlásit
cernej caj
Fiskars teda já mám jen nářadí na zahradu, ale je fakt, že to je kvalita oproti ostatním
jednou jsem si koupila japonský vyšívací nůžky a ty jsou teda mega super, léta sloužej jako nový i bez broušení, už mě taky napadlo, že bych měla najít co to bylo za značku a podívat se jestli nemají taky nože
grimmh
to máš na nepoužívaným mailu tolik mailů?? jeslti ti tam choděj z fb, tak to máš blbě nastavený, jde to tam vypnout
Tinta76
teda to je síla, fakt držím palce ať se brzo zahojí, poradit moc nemůžu, nám se pooperační rány hojily bez kompliací, jediný co mě napadá, že kdysi jsme měli z lékarny takový nasákavý čtverce na popáleniny, tak snad jedině něco takového na to dávat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:09
- Nahlásit
Maya
tak japonci asi maj kvalitku dycky
furt bojuju s tim, zda psat chovatelce a poslat ji fotku feri aktualni, nebo fakt az na ten novej rok. nejsu si jista, jestli by ji to potesilo, nebo v tehle situaci lepsi to nechat byt
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:13
- Nahlásit
cernej caj
já myslím, že by jí to potěšilo, Feri měla narozky, tak příležitost je, má ještě další fenky, takže to pak taky člověk nese líp než když umře jedináček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:23
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
nemám ráda listopad. Včera ráno umřel můj hodnej jakodědeček.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:29
- Nahlásit
PetraK
to je mi líto upřímnou soustrast
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:29
- Nahlásit
Maya
tak to určitě, já už jí psala hned z práce, ono je to těžký odhadnout, co by člověka potěšilo a co je lepší ani nenadhazovat.
PetraK
tak to je mi moc líto
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:35
- Nahlásit
dík holky. Byl to báječnej člobrda. Měla jsem dva jakodědečky a oba byli skvělí, hráli se mnou fočus, cvrnkali kuličky, vyprávěli mi. Hrozně mě štve, že jsem se za ním už nestačila podívat, mám na sebe vztek. Měl a jsem to v plánu, ale........ Jsem ráda, že umřel ve spánku a nic ho moc netrápilo. Zasloužil si to, byl moc fajn.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:35
- Nahlásit
PetraK
taky je mi to moc líto.
Snad tě Bubitka a Štanglítko trochu rozveselí. Drž se děvče.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:38 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Tinta76
sakra to je průser,
nenajde se něco použitelnýho tady?:
http://www.lecbarany.cz/o-lecbe-ran/faze-hojeni-ra n
http://www.lecbarany.cz/o-lecbe-ran/komplikace-hoj eni-ran
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:40
- Nahlásit
grimmh
já sem taková klidně smutná, vnitřně. Byl to starý pán - i když ne duchem , neumíral v bolestech, odešel. Tak je to dobře.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 08:47
- Nahlásit
PetraK
Když už to muselo přijít, je dobře, že se to stalo takhle.
Z toho, jak píšeš to byl skvělý člověk a pohodář a odešel smířený, spokojený.
Tohle pomyšlení ti trochu uleví od smutku.
|