| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 14:58
- Nahlásit
birma
cernej caj
joo, bylo to číslo pevný, teď jsem se musela kouknout, nějaká řeklama, tak já to hned típla, ale to jsem ani nevěděla, že to telefon poznává, mě z pevný nikdo moc nevolá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Nemám šanci vás dočíst
Ešuska kašle jak starej tuberák, ale jinak asi OK. Tedy tak moc OK, jak může neúplně doléčenej dvoupižlí člověk bejt. Psi byli velmi aktivní, Ešuska už zjevně méně.
worick
Taťka šel do práce už s infarktem
nám zabil takhle doktor dědu
O strejdovi s mrtvicí, kterýho po nepovedenym protahování cév poslali normálně domů, jsem už psala
Ale dneska jsem s Marťánkem byla na kožním, páč má ekzém. Doktorka (naše) byla protivná, že mi nevěří, že ho meju dvakrát denně, protože má špínu za dvěma nehtíkama. Přitom jsem jí jaksi popsala, jak ho koupu, že ho prostě oplachuju v odvaru z řepíčku, takže je podle mě jaksi přirozený, že se mu ten nehtík sám nevyplaví. No ale napsala nám žádanku na kožní, protože si tam zanesl infekci.
Na kožním žádné obviňování, jak za to můžu já, že nedělám tohle a tamto, ale příjemná doktorka, která mi všechno vysvětlila, zopakovala, netvářila se jak sůva z nudlí a říkala, že jsem mu tam tu infekci asi fakt zanesla já, ale vůbec ne přes nehtíky, ale s tou svojí jojo virozou. A jak jsem to asi prskla na Marťu, tak to infikovalo ty stroupky. Byla milá a úžasná.
černej čaj
Jo a dneska jsem ochutnala v kauflandu nějakej tmavej chleba se zrníčkama a měl stejnou chuť, jako ten, co jsem pekla na zkoušku tobě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:15
- Nahlásit
kachna_
chudák Marťa, doufám, že ho to moc nesvědí
co já znám u těhle mrňousů jsou jen vyrážky z častýho mytí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:38
- Nahlásit
kachna držím palce, ať vyrážka zmizí. Blbý je, že na vesnici asi doktorku nezměníš...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
vyrážky z častýho mytí
to nemá určitě, ale fakt netušim, z čeho to má. On má tu kůži svědivou a špatnou už od narození.
Ale doktorka fakt skvělá, naprosto nebyl problém cokoliv říct, na cokoliv se zeptat.
No a důležitý je, že říkala, že jako problém to bude až v případě, kdy se to nezačne lepšit. Když se vyléčí, tak to vůbec nemusí znamenat žádnej chronickej problém
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:53
- Nahlásit
kachna
skvely, zekozni byla tak mila a vstricna a vsechnovysvetlila at je martinek brzo fit
chudak esuska, no. hlavne,aby uztoodchazelo definitivne a nevratilo se
skvela kachna si, sitim se mozna neuzivis ale pecenim jo muz rikal, ze na nem experimentovats pekarnou myzu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:55
- Nahlásit
procházka hrozná - mám vytahané ruce jak orangutan. A vzpomínala jsem celou cestou na Fifinu, a říkala si: "nemám ráda teriéry, nemám ráda teriéry, nenávidím teriérky
Vyrazili jsme do civilizace na pro nás docela dlouhou a ne běžnou procházku- do úzkých uliček bez chodníků - čtvrť skoro vesnická přecházející pozvolna do hor. Cílem bylo chodit hezky na vodítku kolem plotořvounů, vyběhat se v lese a druhou stranou a jinými plotořvouny se vrátit domů. Už na náměstí se k nám přidala lehce zarostlá velštěriérka. Bez obojku, přátelská... Night ji mohl oňuchávat, ona ho provokovala a posmívala se mu, že ona lítá na volno a on nee. Brzy jsem zaregistrovala, že značkuje na každém rohu. Ale Night ji neobtěžoval a pokud si chtěl čmuchnout, ukázala mu zuby. Na vodítku byl poměrně ovladatelný, pokud ona ječela u plotu s nějakým cizím psiskem, tak šel (za špek) klidně s náma. Zatím pohodička pohoda.
Blbý bylo, že s náma (občas se vzdálila, aby nás zase dohonila) dorazila i do lese. Takže jsem se bála Nighta pustit, že ho neodvolám a když ona zdrhne, on za ní. Nakonec jsme to riskli, a nic hrozného se nestalo. Night byl sice zcela mimo a absolutně nevnímal - ale ona by za špek dělala i kotrmelce a na každé zavolání se oba vrátili... Vyrazili jsme zpátky, a já brzdila na vodítku v prudkém klesání plném inertního posypu rozblázněnou obludu, která chtěla pokračovat v honičce. Fakt svělý je, když v prudkém kopci jedou boty po kamínkách, obluda táhne a z každé strany za plotem řve nepříčetný ovčák a po silnici ze strany na stranu lítá velšice a provokuje všechny účastníky akce...
Šok jsem zažila, když se ze zatáčky v protisměru vynořil velšan - pes Nikdy jsem je tam neviděla. Za běžné plemeno to nepovažuju. Taky bez obojku, taky hezký, typický, upravený (ještě hezčí než ta holka). Pozdravili se, oňuchali se, měla jsem pocit, že se znají - a další šok - on pokračoval svým směrem a čubina nás po chvilce doběhla...
Zkrátím to - náš pes se vyčůral až doma na zahradě (cestou neměl čas), mě bolí ruce i nohy, jak jsem přes hodinu brzdila toho pablba a čubina odklusala vstříc dalším zážitkům...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 16:06
- Nahlásit
kachna_
to je hus ta vaše doktorka Že ho málo myješ?? Boha, kolik jí je?!? Tak za jedno, všude teď píšou, že dětem jen omývat pusiny, ručičky a zadky. Žádné koupání každý den. O to víc dítě s ekzémama. A za druhé, to jako dítě umře s trochy špíny za nehtíkem? Vždyť v tomhle počasí stačí, aby si šáhnulo jednou na zem...S tím řepíkem děláš dobře...bábě vyléčil kde co..to víš, já nemám zkušenosti s miminama, ale jen s dědouchama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 16:10
- Nahlásit
Xerxová
Šok jsem zažila, když se ze zatáčky v protisměru vynořil velšan - pes...Pozdravili se, oňuchali se, měla jsem pocit, že se znají - a další šok - on pokračoval svým směrem a čubina nás po chvilce doběhla... - a já, že ji schání manžel Možná sourozenec
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 16:53
- Nahlásit
Adam byl opět nakupovat Je vždycky v tom zverimexu strašně vtipnej. Už se i dokáže krotit a neletí hupsnout na pult, jen co vejdem, ale čeká, až ho pan majitel osloví dostal tyčinku, pan majitel ho tam otlapkával a div mu nedal pusu (a já už viděla, jek bude bez nosu) a vysvětloval mu, že ani neví, jaký měl štěstí a ještě tam nad Adamem stál nějakej další pán a mával rukama a nic což si teda Adam vynahradil venku, kde se rozhodnul v dobrém rozmaru, že už dlouho nezkusil sežrat žádnou tramvaj a tak je nejvyšší čas to napravit. Je to jemen!
Xerxová
to ti nezávidím takovou procházku. Ale zas se mohl Najtík vyběhat se psí holčičkou, která se ho nebála.
kachna_
to je radost mít takovou obvoďačku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 17:14 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
na vesnici asi doktorku nezměníš...
spíš nemám šanci, než jo.
A ona má své světlé stránky - mohla mi naordinovat kortikoidy, (prostě líčit dle svého), místo toho mě poslala na kožní, to oceňuju.
Děti jí má mají rády
Nenasazuje ATB jako metodu prvné volby (i když sedimentaci jsem jí ještě dělat neviděla, neslyšela)
nějaký chlup na Marťovi vždycky najde
Vlastně jediný blbý je, že já jí nevěřim, ona nevěří mně, což jako fakt ve vztahu doktor rodič není dobrej základ
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 17:52
- Nahlásit
kachna
hm, to je tezky. ber ale ty dobry stranky toho ze posle na vysetreni, neda okamzite atb kdyz to neni jisty a ze ji maj deti rady.
jedu domu se solidni zimnici, kdo by cekal ze z toho vcerejsiho cirkusu bude bolest pri polikani tak jen piju a piju a ted jeste takovejhle darecek. brr.
xercova
tak to si zvlsdla skvele ze si tu klouzacku prezila najt se vybehal a vyradil, to je dobre.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:01
- Nahlásit
čaj no nevím, jestli je dobře, že se vylítal a vyřádil. To měl i včera. Horší je, že fakt nevnímá. Je k psům opatrný, nešlape po nich, nezkouší je násilnit... je nadšený ... ale nevnímá, má zatmění.
Dneska (ještě než se k nám přidala velšice) už hezky (na povoleném vodítku) ignoroval psa na druhém chodníku. Už většinou na vodítku nechodí po zadních... ale stejně to jde pomalu a ztuha. Bojím se bojím, aby z něj nebyl nakonec vodítkový pes... neb mamut navolno lítat bez devadesátidevítiprocentního odvolání prostě nemůže.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:17
- Nahlásit
Xerxová
a nema zatmeni proto, ze se ho vetsinou ti psi boji? a tady si nasel partacku a mohl si to uzivat a je to pro nej min bezna situace?
uvidis, ma rok plus minus, dogy dospivaji pozdeji tak to jeste doladite
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:17
- Nahlásit
Xerxová
Proste ta pubertinka? Ono ho to prejde, zaklad mate dobry, rekla bych.
Preju pekny vikend.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:33
- Nahlásit
Fifi jak častý je velšan ?? Sice to tam neznám tak dobře, abych věděla, v jaké zahradě co štěká, ale abychom za procházku potkali dva toulací velšany, to asi nebude náhoda ?? Asi patřili k sobě a mají volnější režim (nebo si ho zrovna dneska udělali) Je fakt, že si nepamatuju, že bych je někdy viděla...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:37
- Nahlásit
Xerxová
Velsaku je docela dost, bych rekla, mozna vic nez perdelu? Mohli zdrhnout myslivcovi ci nejakym vyletnikum, mrkni, jestli je tam nekdo neshani, kor jestli ma fena nakroceno k harani.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:48
- Nahlásit
nikde nejsou hledaní - a navíc ta čubka vypadala, že to tam moc dobře zná - přesně věděla, kde to jde zkrátit mezi ploty... kam si odskočit zaprovokovat... Spíš někdo spoléhá na to, že je to skoro vesnice než město a provoz je tam slabý a i díky zatáčkám a stoupáním pomalý... a že si pejskové užívají "svobodného života"...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:53
- Nahlásit
Xerxová
a navíc ta čubka vypadala, že to tam moc dobře zná - přesně věděla, kde to jde zkrátit mezi ploty... kam si odskočit zaprovokovat...
Vsudezdejsi terierka. Tak hlavne snad najde cestu domu. Zazitek nezavidim, nesnasim jakykoliv volne pobihajici psiska bez pana, byt by byli sebehodnejsi. Clovek si pak akorat lame hlavu, co se s nima stalo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 18:59
- Nahlásit
vrátila se s náma, ani v hlubokém lese se nám ji nepodařilo setřást Takže snad si udělala jen povedený výlet. Potkám-li ji toulat se i v dalších dnech, pofrčí do útulku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 19:38
- Nahlásit
Xerxová
to je teda zážiteček, mě se tohle stalo jen jednou a byl to naštěstí jen jezevčík, přidal se k nám za vesnicí, přitom u nás z vesnice není, šel s náma celou procházku, pak zpátky k vesnici a pak se odporoučel, tak jsem jen doufala, že odešel domů, na tuláka nevypadal
Najtík ještě rozum pobere, když si vzpomenu na Kima v pubertě, ten byl na zabití a srovnal se taky, jen u dogy to bude asi o něco dýl
ty teriéry já snad ani nikdy naživo neviděla, ani bych je od sebe nepoznala
cernej caj
tak se kurýruj přes víkend a ne že budeš někde výletit, nebo dopadneš jak ešusová
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 20:44
- Nahlásit
zajímavý, já vidím teda bílozlatou
samo na tý první fotce
http://www.novinky.cz/koktejl/362914-svet-resi-vaz ny-problem-jsou-saty-na-snimku-modro-cerne-nebo-bi lo-zlate.html
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:01
- Nahlásit
Maya
zajímavý, já vidím teda bílozlatou
jo jo taky vidím bílo zlatou !
Neuvěřitelný co maj lidi za problémy a řešení
Fifi
[i][/Zazitek nezavidim, nesnasim jakykoliv volne pobihajici psiska bez pana, byt by byli sebehodnejsii]
mě třeba ty notorický samovenčiči nevaděj bo ty bejvaj v poho a nerušej spíš se vyhnou ale z neznámejch volněloženejch mám hrůzu taky
nedávno jsem v dálce zahlídla jak se něco mihlo v dálce pod lampou a nevim kterej smysl mě říkal okamžitě se zdekuj, tak sem se otočila a v tu chvíli mě blesklo hlavou vlítni na hřbitov za plot, zatáhla sem vobě psiska za plot zabouchla bránu a v tu chvíli byl u nás něco jako ovčoun ale hodně štíhlej a divnou hlavu...utočil na nás přes ten plot to jsem se dobře opotila.... a pak jsem řešila jak budu na tom hřbitově bivakovat telefénu nemaje
No a po nějaký době přifrčelo auto, baba zastavila otevřela kufr pískla na psa ten skočil šipku do auta a vodjeli do kšá...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:06
- Nahlásit
Maya
taky mě to dostalo, protože jsou naprosto jasně bílo zlatý na tý první fotce a nechápu, že to někdo může vidět jinak.
Fajka
něco jako ovčoun ale hodně štíhlej a divnou hlavu...utočil na nás přes ten plot to jsem se dobře opotila.... a pak jsem řešila jak budu na tom hřbitově bivakovat telefénu nemaje
No a po nějaký době přifrčelo auto, baba zastavila otevřela kufr pískla na psa ten skočil šipku do auta a vodjeli do kšá...
no ty kokso to je zážitek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:12
- Nahlásit
birma
fotce a nechápu, že to někdo může vidět jinak.
jj taky to nechápu
no ty kokso to je zážitek
no anděl strážnej měl zas šichtu, ale odvedl dobrou práci bo todle bylo fakt vnuknutí první bylo okamžitě zmizni a druhý za ten plot...
Užijte si zítra toho treka ! Teším se na fotky a na zážitky A pozdravujte Jitku s Jennynkou že je zdraví jelito doktorské ukřičené
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:21
- Nahlásit
Fajka
birma
já to taky nechápu
taky zajímavý článek http://www.national-geographic.cz/osobnost-tydne/t yfova-mary-chodici-biologicka-zbran-ktera-musela-z it-v-domacim-vezeni.html#.VPDRKEBQSE9
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:32
- Nahlásit
Fajka
anděl strážnej měl zas šichtu
ty si ho hodně hejčkej (nemůžu si pomoct, ale vybavilo se mi)
Užijte si zítra toho treka ! Teším se na fotky a na zážitky
užijem a pak poreferuju
pozdravujte Jitku s Jennynkou
zkusím, ale nemůžu slíbit, protože jdu s kamarádkou a její stafbulka ne, že by byla agresor, ale úplně společnost cizích feneček nevyhládává a třeba večer netuším, jak to bude, protože jedem vlakem a tak nevím, jestli třeba Adam dá nějaký posezení v hospodě s dalšíma 30 psama, nebo jestli radši nedojdem a nepojedem hned...
Maya
zajímavý článek
to jo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:41
- Nahlásit
Fajka
mě třeba ty notorický samovenčiči nevaděj bo ty bejvaj v poho
Ty tu moc nemame a kdyz, tak prave velky feny, se kteryma se cubky nenavidej.
okamžitě se zdekuj, tak sem se otočila a v tu chvíli mě blesklo hlavou vlítni na hřbitov za plot, zatáhla sem vobě psiska za plot zabouchla bránu a v tu chvíli byl u nás něco jako ovčoun ale hodně štíhlej a divnou hlavu...utočil na nás přes ten plot
Brrrrr! Ale po tvejch zazitkach a zkusenostech se vubec nedivim, si reagovala asi jedine spravne, este, ze byl hrbitov pobliz.
birma
Uzijte si to a at vam klapne pocasi!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 21:44
- Nahlásit
Fifi
děkujem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 22:27
- Nahlásit
hledám registr kříženců, abychom mohli s Adamem na oficiální akce a narazila jsem na tohle. Co slovo, to perla (a v komentářích též)
|