| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:50
- Nahlásit
cernej caj
zkus mit strevni chripku v lese nebo nekde na silnici
bílá čára už nebude bílá. no
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:51
- Nahlásit
cernej caj
nevím jak lepek, ale třeba intolerance na mlíko se testama zjistit nedá, jen opravdová alergie
vysočina není dost suchá, to spíš lovečák, poličan nebo herkules, si pamatuju, že lovečák mi kdysi v jižní Francii v létě vydržel poživatelnej tejden
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:54
- Nahlásit
Maya
tak pokud není moc teplo, pár dní vydrží i vejce natvrdo....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:54
- Nahlásit
Maya
tak to je pravda, ze to ja taky nevim, jak to je s tema testama - ale tam myslim by i intolerance zjistit jit mela.
pisu si: lovecak
kachna_
neee
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:57
- Nahlásit
cernej caj
Na lepek jsou testy, ale doktoři je moc nechtěj dělat, jsou drahý.
Jinak mám to stejně, myslela jsem, že mám nevolnost nadýmání po zelenině a ovoci a pak jsem zjistila, že je to z mouky. Alergii nemám, jen intoleranci. Rok jsem striktně dodržovala dietu, pak jsem to postupně zase přidávala do jídelníčku a dobrý. Jak dám ale víc pečiva tak je mi blbě a celozrnný a všelijaký musli a pod to nesmím vůbec.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 19:58
- Nahlásit
cernej caj
myslim by i intolerance zjistit jit mela
jedině eliminační dietou, jinak ne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:00
- Nahlásit
kachna_
ty nikdy nezklameš
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:07
- Nahlásit
ssshhhhh
me to prijde, jak pises ty - bylo mi furt zle, hlavne po mastnym, to sem vsechno fakt uplne vysadila za tech 15let a jeste se mi ty stavy dost zhorsovali a stacilo si dat sklenicku polotucnyho mlika nebo si kousnout do rizku, dat si syrovou bulku... sono nic nenaslo. jak sem vysadila lepek, tak problemy s mastnym zmizeli jak mavnutim kouzelnyho proutku - po tech letech kdy sem se bala oliznout vicko od smetany a ted ji dam na ex
tak to sem asi uz vyeliminovala - fakt to citim i na tom zazivani a na vsem, ze ted, kdyz to nejim, tak mi je obecne krz traveni lip a kdyz si dam, tak to poznam, ze sem nemela takze myslis, ze se to da brat jako realnej dukaz, ze tam nejakej problem byt muze?
Maya
no ale si vem chudaka prisedici birmu, az to tu bude cist, co ji tu kachna chysta
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:10
- Nahlásit
Maya
Plch zdrh skrz trn, prv zhlt hrst zrn.
pak mu vylit draslik, musel dostat kyslik
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:13
- Nahlásit
cernej caj
co sem prestala lepek jist, tak MUZU jist mastny
Tak good luck s Lovecakem ci jinym podobnym salamem.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:18
- Nahlásit
cernej caj
Určitě. Ono ta nesnášenlivost (intolerance) se projevuje trochu jinak než klasická celiakie (alergie).
Hlavně když třeba po roce zkusíš sníst půlku rohlíku u intolerance se nic nestane, kdyby to byla alergie, tak je problém hned.
Já myslela, že mi vadí zelenina, ovoce a tak, ale bylo to zjevně právě nesnášenlivostí lepku. A co popisuješ mi zní přesně tak co jsem zažila.
Časem třeba po tom roce můžeš něco zkusit nebo ne, ono si člověk zvykne a vůbec mu ta mouka nechybí, já nejedla ani náhražky z jiné druhy mouky jako třeba kukuřičná a tak, prostě jsem nejedla pečivo vůbec a těstoviny taky ne a fakt mi to nevadilo.
Dneska jím normálně těstoviny, bábovku a tak, ale klasický pečivo minimálně. Rozhodně ne třeba víc dní po sobě.
Mimochodem, jestli máš třeba problémy se žlučníkem (po tom tučným), můj doktor (už jsem chtěla napsat veterinář) si dělá nějakej soukromej výzkum, že pacienti co mají intoleranci lepku mají zároveň citlivej žlučník na tučný. (ale jak řikám, to je jen jeho osobní názor utvořenej z několika případů). Je fakt, že od doby co jsem lepek vysadila (a pak zas pomalu nasadila) jsem žlučníkovej záchvat neměla a dřív jsem nemohla ani chipsy.
Takže užívej bůčku a kašli na rohlíky
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:20
- Nahlásit
cernej caj
Jinak ta eliminační dieta, já to taky neděla pod dohledem lékaře a myslím, že je to dostatečnej důkaz, že mi prostě lepek nesedí. A tvůj případ bude dost pravděpodobně to samý
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:21
- Nahlásit
cernej caj
pisu si: lovecak
si ho škrtni. je tam lepek, ve všech salámech je lepek - pokud není vyloženě uvedeno, že jest to bezlepčkové.
Pokud mužik požíval pivíčko - tuším že tam je taky lepek, tak to neměl čisto čistý.
ad blechy píšou:
alkohol - čajová lžička
cedr - 1 kapka
levandule -1 kapka
citronela - 1 kapka
TTO - 1 kapka
smíchat se 4 česnekovými kapslemi - ty nemaje, člověk prostře nahradí čerstvým česnekem - 1 stroužek??
řádně rozmíchat, namočit směsí obyčejný obojek (místo antiparazit) dát na krk, mělo by bydržet měsíc.
Taky to můžeš rozpustit v trošce rostlinného oleje a vetřít do kožichu - cedr zlepšuje i kvalitu srsti.
Já jsem dělala i to, že jsem levanduli - čistě jen levanduli, nakapala na ruce a vetřela do kůže. Levanduli můžeš, TTo bys taky mohla, ale to si myslím, že by na psí nos bylo silný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:24
- Nahlásit
PetraK
Jo paninko, kdybys chtela zkusit tu dornovku sama na sobe u nekoho osvedcenyho, muzu dat tipa kdyz tak v Prazici na kamaradku. Nevim, jak bys to tam mela daleko, ale....
A ja malem padla pred chvili, zlehka jsem ovarila lukcus pajsl, aby se lip krajel. Tak si tak krajim a riznu do trubky, kde byla natravena pice. Jako zelena píce, aby bylo jasno. Zaludek to nebyl, jen naka trubka. Po tepelny uprave to melo MEGA grady, cubky se vztycily az na drapky a vykulily voci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:25 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
ssshhhhh
prave ja to taky ani nejim ty nahrazky, pac to nepotrebuju moc. Ale doma mam, ono se to vzhledem k ty trvanlivosti dost hodi
jojo, jak si to popisovala tak mi to znelo uplne stejne jak to mam ja, tak je supr, zes na to taky prisla a zbytecne se netrapila, zvlast pokud mas trebe ovoce a zeleninu rada.
jinak - ja mam zlucnik zdravotne v poho, jak vypada zlucnikovej zachvat netusim a su tomu vdecna, pac moji kamaradku odvezli ve 30ti primo z prace na sal... fuj. Ale doktor s tim klidne muze mit pravdu.
Takže užívej bůčku a kašli na rohlíky anooo to je presne muj plan pokud se mam vzdat rohliku pro smetanu do kafe, tak sem s tou smetanou
PetraK
muzik nepoziva pivicko prakticky nikdy pac by nemoh ridit a to on prakticky imrvere
dik za navod, ulozeno
Fifi
nebude ti to tam vonet jeste mesic?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:29
- Nahlásit
Fifi
Tak si tak krajim a riznu do trubky, kde byla natravena pice. Jako zelena p
fůůůůůůůůůůůůůůůůj fujfuj ekl! ble! hnus.
pozvracela ses??
Dornovku - u nás chodí masérka - dobrá, dělá už dlouho dornovku, tak jsem s ní domluvená, potíž je, že jak jsem ten primitiv a dement, tak si nevzpomenu a nevzpomenu
Nejlepší lék na hárací potíže?? Syrové kloubní kostéčky. Jen ten bordel teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:30
- Nahlásit
cernej caj
muzik nepoziva pivicko prakticky nikdy pac by nemoh ridit a to on prakticky imrvere
aha, tak to nic. Ono je to v tolika věcech, že si to člověk neuvědomí ( v polívce, v omáčkách, dneska už i ve zmrzlině :mad
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:32
- Nahlásit
PetraK
pozvracela ses??
Ne.
tak jsem s ní domluvená, potíž je, že jak jsem ten primitiv a dement, tak si nevzpomenu a nevzpomenu
Tak si dej nakyho pipaka do mobila ci pracovniho pc.
Syrové kloubní kostéčky
na ja, musi pro potomky zajistit dostatek vapniku.
cernej caj
nebude ti to tam vonet jeste mesic?
Ne! Sezrano, vyvetrano, hlavne to pri ovareni vubec cejtit nebylo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:39
- Nahlásit
Fifi
no mozna bud rada, by ti to tam smrdelo o to dyl
PetraK
jj, to jo. ja su nastesti v jidle v tomhle ohledu v pohode - ja byla zvykla se dost omezovat, takze si jen musim naucit jist znova zas stary veci
no tak nebud dement a domluv se, urcite bdes spokojena
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:51
- Nahlásit
vlk
to s tím předávkováním draslíku mi něco připomnělo: V říjnu mi kardioložka zjistila dramatický nedostatek draslíku.Napsala mi prášky na 1/4 roku a minulý týden jsem šla na kontrolu krve k obvodní. Ta mě poslala na odběr a rovnou mi poslala po sestře recept na kalium na dalších 1/4 roku. Pro výsledek jsem si měla zavolat. Do telefonu mi pak sestra řekla, že minerály jsou v pořádku, tak jí říkám, že si ty léky tedy nebudu ani vyzvedávat. Ona na to, že brát je musím.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:57
- Nahlásit
Darenka
tyjo, jak to? proc je musis brat, kdyz uz to mas v poradku? nebo je nedokazes prijimat z jidla tka musis mit leky aby ses drzela v ty zdravy norme?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:59
- Nahlásit
cernej caj
zvykacky (k cemu?)
ušetřila bys místo a gramáž v batohu - vyhodila bys pastu a kartáček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:08
- Nahlásit
Bubi i Štajník si nakoupili:
1x černá krysa
1x bílá krysa
3x kostička
dali do košíčku a chodili po pokoji .
Bubi předvedla dokonale cípnutýho pejska, bombařskýho pejska, kterej najde bombu ve špinavým prádle, otočkovýho pejska.
Rumíček si po šopování střihnul soustřeďování, uďál slalům mezi nohama, skrz mezi nohama, SLV a začal se učit na pokladníka .
a já si dopiju toho Shiraze
Fifi
Ne
silná to žena!
Tak si dej nakyho pipaka do mobila ci pracovniho pc.
a to už tu taky bylo ale!! Jenže mi hned po tom pípání do tho něco vleze, já se nestačím zapsat, a volnej termit je fuč. Musel by mě někdo dovlíknout k tý nástěnce, kde je papír s vypsanejma hodinama.
na ja, musi pro potomky zajistit dostatek vapniku.
no zajistili mi tak akurát pořádný vytírání, páč ta předsíŃ vypadala. Já si původně myslela, že jim dám chroupat a budu mít chvilku volnou, ale pak mi došlo, že si to nemůžu lajsnout , tak jsem místo sezení vařila zelnou poblifku a měla je v merku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:10
- Nahlásit
cernej caj
ja byla zvykla se dost omezovat, takze si jen musim naucit jist znova zas stary veci
mě štve, že jsem u toho bezlepkování nezvostala úplně. Darenka
Ona na to, že brát je musím.
to jako proč?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:20
- Nahlásit
cernej caj
já se na ty prášky nejspíš vyprdnu.
PetraK
Bubi i Štajník si nakoupili
Hááásky jste si hráli na krám
Co domeček - byl tam Brtník na obhlídce?
Jak daleko je to od Prahy? Ptám se kvůli tomu jak bys dojížděla do práce, když odmítáš řídit.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:27
- Nahlásit
PetraK
Ona na to, že brát je musím.
to jako proč?
To jsem nepochopila a sestra se evidentně nechtěla dál bavit.
Možná navrhnu, že by nemocnice mohla ušetřit za doktory- vše se odehrávalo v čekárně a po telefonu- se sestrou.
Naše nemocnice je vůbec skvělá. Předevčírem odvezla rychlá našeho kamaráda (50) do nemocnice-zkolaboval - tlak 60/90 a zvracel krev, ta šla i dolem - se stolicí. Dnes ho přendali z JIP na normální pokoj. Prý mu COSI prasklo, ale neřekli CO a ani co s ním budou dál dělat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:27
- Nahlásit
Darenka
Hááásky jste si hráli na krám
, jo je to sranda s nima.
Před minutou jsem jim sdělila, ať toho okamžitě nechaj, jestli mě nechtěj hodně moc na... no naštvat. Ležej tu spolu na pelíšku a Bubina totiž svinsky narvala Štajnovi zadnici k čumáku, a když on způsobně nic, páč viděl, že se dívám udělala ze sebe hadí ženu a začala mu líbezně mejt uši, flundra jedna. Takže jsme to probrali a teď voba radši usnuli .
Co domeček - byl tam Brtník na obhlídce?
byl( z domku se prej po.... no zbláznim, až ho uvidím zblízka -ale tak ono myslím stačí ty fotky no a zahrada ale má svoje mouchy, který na fotkách nejsou vidět - je do kopce a asi dost zastíněná. V neděli se tam zajedeme podívat.
Daleko to právě není, autem dvacet minut jakoby sem k nám, kde bych našla parkování v pohodě. Musela bych přehodnotit to ježdění
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Darenka
- vše se odehrávalo v čekárně a po telefonu- se sestrou.
no jo, když ono to k smíchu moc není. Nebudeš konzultovat s doktorkou??
odvezla rychlá našeho kamaráda (50) do nemocnice-zkolaboval - tlak 60/90 a zvracel krev, ta šla i dolem - se stolicí.
no ty bláho!! Oni málokdy a málokde doktoři řeknou pacientovi co s ním je . Máma teď jak jela na tu Bulovku přes celou Prahu kvůli borelce, tak jí tam taky neřekli vůbec nic zabít to je málo:
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:37
- Nahlásit
PetraK
Ležej tu spolu na pelíšku
Takže jsme to probrali a teď voba radši usnuli
To sou fakt az atypicky hodny. Klid pred bouri?
z domku se prej po.... no zbláznim, až ho uvidím zblízka
Ech, fakt drzim palce na tu cestu a hlavne nedeli, to sama uvidis, zda to JE to pravy vorechovy. A stoji za to do toho jit, byt i s mensim rizikem...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 21:41
- Nahlásit
PetraK
Musela bych přehodnotit to ježdění
mám z vás radost paní uvidíš jaká je to úspora času.
byl( z domku se prej po.... no zbláznim, až ho uvidím zblízka -ale tak ono myslím stačí ty fotky
taky jsem z něj unešená.Snad vám to vyjde a přitom se fin.nezruinujete
zahrada ale má svoje mouchy
co s nějakou plackou Svah se dá krásně využít -kamenná zídka, skalka,....Ty už by sis s tím vyhrála
udělala ze sebe hadí ženu a začala mu líbezně mejt uši, flundra jedna
tak jí pochop - hormony jsou hormony
|