Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 12:03
- Nahlásit

birma
protoze moje koleno rika auuuu (ne fakt, realne cekat, ze kdyz letos je pro me horni hranice 10km ,ze za mesic a pul dojdu do cile je asi nerealny

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 12:10
- Nahlásit

Něco tématického

cernej caj
Třeba se koleno umoudří do tý doby

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 12:12
- Nahlásit

cernej caj
posli ale jak to vydrzi 4dny v teple mi jeste prozrad?

jsi bez lednice? Tohle by bylo na domácí mlsání, to nebylo myšleno na čundr :

Uvaříš jablíčka jako na kompot, osladíš medem, přidáš trochu skořice, můžeš vsypat mleté oříšky, a zahustíš to pudingem vanilkovým. Tím pádem ti vznikne jablečný želé. Na vršek nasyp třeba kokos, nebo plátky mandlí, nebo mleté/sekané oříšky. necháš vystydnout a na vršek napatláš buď třeba řecký jogurt bilý a nebo zakysanku. necháš vychladit a pak si tím narveš pupek. je to moooooooooooooc dobrý.

pak mám pár bezlepkových buchet a tak - pečeno z pohankový mouky.

navic horka voda je dalsi artikl, kterej nebude po ruce zrejme

tak já myslela, že si tam vaříte na ohni třebas??

ahaaaa vy ste zatim neresili cestu, no tak uvidite, no. taky jak na vas bude pusobit to misto realne.

přesně. ale říkám, začínám naznávat, že bychom si umotali oprátku .

birma
Tady jí najdeš.

aha, díkec. to je pro nás ale spíš daleko, já nad tím zatím jen tak přemýšlím,

, aby si užil křivolakos

a je, křivolakej?

ještě vařič a ešus? To bych tipla, že se bjí chtít nebude

no jo já myslela, žese to na vandry bere, aby si člověk nějajký jídlo nebo čaj dal

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 12:12
- Nahlásit

cernej caj
protoze moje koleno rika auuuu

no my jsme tady teda lazaret. Ale hele zkuste chřipku mě po ní přestaly bolet záda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 12:13 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

birma
uvidime. Ale vis jak to. v umoudrenym stavu na tom porad je dost blbe

jo a nevim, o jakym honzovi tam mluvi, asi ne o Kopkovi predpokladam?

tak supr je tam toho vic

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:22
- Nahlásit

PetraK
a je, křivolakej?
zezačátku byl moc moc, třeba otočky na jednu stranu udělal tři, na druhou stranu ani jednu, v tahu to bylo taky dost znát a tak. Teď je porovnanej protagovánim a posilovánim, ale budu ráda, když ho někdo zkontroluje i co se týče kloubů (hlavně jedna kyčel se mi nezdá úplně v cajku) a ne všechno mám jako lajka šanci poznat, žejo
já myslela, žese to na vandry bere, aby si člověk nějajký jídlo nebo čaj dal
tak jídlo si můžeš dát i nevařený a čaj v nějaký hospodě cestou já na rozdíl od kafe nezvažuju úplně každej gram, ale ešák už se pronese celkem dost, takže ho moc neberu...

cernej caj
Ale vis jak to. v umoudrenym stavu na tom porad je dost blbe
nj co půjde půjde a co ne, to nebudem lámat přes koleno

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:36
- Nahlásit

ono v chko treba ohen stejne neudelas

jabkova vec znidobre

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:41
- Nahlásit

cernej caj
ono v chko treba ohen stejne neudelas

hm. pravda. Ale ty rýžový chlebíčky by se ti mohly hodit.

Jablíčková věc je dobrá a právě i relativně ne úplně nezdravá . Nemáš tam cukr, mouku, ani mlíko- jen zakysaný produkty, který nevadí.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:42
- Nahlásit

ještě k jídlu na cestu - na startu bych si uvařila horkou vodu a zavřela ji do kvalitní termosky. No a pak do mističky lehké plastové sypla něco instantního (kaši, polívku přelévací, kafe,...) a zalila horkou vodou (na tyto věci nemusí být vařící). Dá se použít i opakovaně - pokud je termoska kvalitní a otevírá se výjimečně, tak vydrží.
Jinak já často na cesty (za studena) používám sekanou nebo kostky zavařeného vepřového - ten tvůj lehký polystyrénový chleba k tomu stačí

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:44
- Nahlásit

birma

třeba otočky na jednu stranu udělal tři, na druhou stranu ani jednu, v tahu to bylo taky dost znát a tak. Teď je porovnanej protagovánim a posilovánim, ale budu ráda, když ho někdo zkontroluje i co se týče kloubů (hlavně jedna kyčel se mi nezdá úplně v cajku) a ne všechno mám jako lajka šanci poznat, žejo

se přiznám, že jserm v tomhle barbar a nějak neřeším, občas ty psy jakoby - promasíruju - Bubi si to vyloženě užívá. Ale to dělám hlavně kvůli kontaktu a že je jí to příjemný. Masírovt Rumíčka jest věc nemožná. Můžu ho jen lechtat na pupiku

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:53
- Nahlásit

Xerxová
na startu bych si uvařila horkou vodu a zavřela ji do kvalitní termosky
tak termosku bych taky nevláčela, toradši studený ráno, stejně tu zimu člověk rozchodí za chvíli

PetraK
se přiznám, že jserm v tomhle barbar a nějak neřeším
v tom stádiu, jak to měl zezačátku Adam by sis toho určitě všimla a řešila
Já teda už jenom kvůli jeho sportovnímu vyžití (i když poslední týdny je to spíš nevyžití) prostě považuju za fér si dát bacha, aby byl v pořádku a něco se třeba nadměrně nezatěžovalo a neopotřebovávalo, zvlášť, když je možný to relativně snadno napravit

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 14:06
- Nahlásit

birma tady je zřetelně jiný přístup nás dvou (vůbec netvrdím, že můj je dobrý) - já bych psa, který má libovolnou potíž nezatěžovala jinak, než standardním pohybem (trysk a volný pohyb v přírodě v to počítám). Pokud je mu pohodlné točit se na jednu stranu - nechala bych ho být. Tak, jako se mi nelíbí sportovní zatěžování dětí, nechápu ani sportovní zatěžování psů. A ladit to pak rehabilitací a dornovkou už nechápu vůbec...
Něco jiného je stav po těžkých úrazech...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 14:16
- Nahlásit

dornovkou ladis stav jak by melo vypadat zdravy postaveni kosti aby pro tebe I nedportovni beznej denni pohyb byl prijemnej a fajn. pokud to zaroven xlepsi dportovni vykon nebo minimalizuje moznosti dalsich negativnich zmen, proc ne.

termoska taky nerealna, mje koleno ma problem unest me, natoz me + 12kg a to neni ani gram navic.

prave sem muyslela trvsnlivy jidlo co nasyti a da de to jist studeny a bez uprav

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 14:41
- Nahlásit

jo a jeste upozornuju - ohledne jidla - spis teda sem chtela rady na long - ve ctvrtek rano zabalim, ve ctvrtek vecer budu na miste. V patek rano start, kdyz to dobre pude, v sobotu vecer navrat do tabora, pripadne v nedeli. V nedeli odpo cesta do brna a navrat domu nekdy vecer. tzn - jidlo bude v batohu 1-4dny. Nebudu mit zadnou moznost lednice, vareni. Budu mit maximalne moznost si napustit vodu, MOZNA cestou v nejaky vesnici moct koupit neco malyho a MOZNA potkame cestou restauraci, kde si budu moct dat neco jinyho nez cas a to jeste zalezi, v jakym stavu a v jakym casu k ni dojdem.

Upozornuju, ze long je pro me akce vyjimecna, sadomasochisticka, nepravdepodobne splnitelna a svoje sance na priblizeni se cili su schopna maximalizovat jedinou veci - co nejlehcim batohem to pujde.

Kdyby slo o normos vandr, kde v sobotu vyrazim,v nedeli su doma, teren znam dopredu, takze dopredu si muzu vyhlidnout obchod, hospodu, bivakovaci misto, studanku, moznost rozdelani ohne, tak to je proste jinej pripad. Tady ja ani nevim, jestli v dobe bivaku budu nekde v chko nebo.

Muj batoh je 12kg, coz je 20% moji vahy. zkuste si nekdo prihodit 20% vahy a ujit s tim 100km kdyz vas boli koleno uz pri prochazce se psem... takze muj cil bude navic idealne dsotat se na max 10kg batoh

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:00
- Nahlásit

čaj někde nechápu dornovku pro "normálně fungujícího" psa, jinde pro změnu tvůj sadomasoplán
ale zvaž nechat si v táboře (to vydrží, pokud na to nebude prát přímé slůňo) pečené maso, sekanou, dětskou přesnídávku, tvůj bezlepkový chleba... prostě výživné a trvanlivé poživatiny - ať se nasytíš alespoň na cestu zpátky.
Do batohu si můžeš koupit ty malé přesnídávky v pytlíčkách (obal nic neváží, je to sladké ovoce a trochu zasytí), čokoládu, oříšky, rozinky (na tom se dá dojít dost daleko). No a nebo jít do "chemie" - já to sice moc nechápu, ale na energotubách funguje spousta cyklistů a lyžařů (podle bordelu, který po nich kolem velkých stoupání v horách zůstává...)

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:12
- Nahlásit

birma

v tom stádiu, jak to měl zezačátku Adam by sis toho určitě všimla a řešila

nojo, já jsem v tomhle tak nějak tam kde Xerxová.. Bubi taky přišla s něčím , tak jsme tak nějak mimoděk nasadili normální pohyb, nasvalili, rozplavali, dostává něcdo na kloub. A fungujeme. jak říkám jsem v tomhle barbar.
Spíš jsem byla zvědavá.Ale hodlám to zkusit nejdřív na sobě .

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:15
- Nahlásit

Xerxová
já bych psa, který má libovolnou potíž nezatěžovala jinak, než standardním pohybem (trysk a volný pohyb v přírodě v to počítám). Pokud je mu pohodlné točit se na jednu stranu - nechala bych ho být
tak já třeba to, že se pes není schopný otočit kolem své osy na jednu stranu považuju za relativně vážnej a zároveň snadno řešitelnej (pokud je to jako to bylo u Adama jen celkovou ztuhlostí z nedostatku vyváženýho pohybu v útulku) problém. Kdybych se já mohla otáčet jen na jednu stranu a věděla bych, že se to dá celkem bez problémů a bez bolesti rozcvičit, tak se taky nesmířím s tím, že se už nadosmrti budu otáčet jen na jednu stranu
nechápu ani sportovní zatěžování psů. A ladit to pak rehabilitací a dornovkou už nechápu vůbec...
já to mám fakt naopak - pokud něco psa baví, chci, aby to mohl dělat a zároveň chci, aby to nemělo pokud možno žádné následky na jeho zdraví, tudíž považuju za ideální a jen férový ho nechat někým zkouknout. To, že ten sport neni jedinej pohyb, co pes má, neni nadměrnej a zátěž se kompenzuje i jinejma druhama pohybu považuju za samozřejmost.
Zároveň nějakej skrytej problém, kvůli kterýmu zatěžuje nějakou partii víc, než je zdrávo, může mít každej pes, nejenom ten aktivně sportující (já taky nejsem aktivní sportovec a svoje kolena, kyčle a záda řeším už snad 15 let ne-li víc), jen u toho zas možná nedojde k tak rychlýmu opotřebování tý nadměrně zatěžovaný části těla.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:16
- Nahlásit

PetraK
Bubi taky přišla s něčím , tak jsme tak nějak mimoděk nasadili normální pohyb, nasvalili, rozplavali, dostává něcdo na kloub.
Ale to už třeba já považuju za to, že to řešíš

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:19
- Nahlásit

ale možná to tak vidim i proto, že třeba u Altara, kdybych o jeho spondylóze věděla a kdyby byl včas a pravidelně dornovanej, tak nemusel v necelejch deseti letech ochrnout.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:29
- Nahlásit

birmo já myslím, že přístup Petry není stejný. Je to prostě umožnění psisku chovat se normálně (a nebýt zavřený v kotci, případně vedený na krátkém vodítku). Normální pohyb (nejlépe v terénu) postupně navyšovaný plus podpora kloubů u štěňat, starých či nestandardně chodících psů považuji na normální slušné chování k psisku. Speciální cvičení už mi přijde něco navíc.

Jo a spondylóza je sviňa. Možná, když bys o ní věděla a snažila se ji řešit a podvědomě ho pohybově řídit, tak to dopadlo stejně a jen byste se víc trápili. Oba...

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:36
- Nahlásit

Xerxová
Speciální cvičení už mi přijde něco navíc.
tak třeba Adama jsem rovnala jen protahováním za pamlskem a těma otočkama na místě fakt nic technologicky složitýho ani speciálního, ale jsem si dost jistá, že "jen" pohybem v jakymkoliv terénu by se prostě nesrovnal, protože v zátěži (i když v terénu) se ty stranový nesrovnalosti maj tendenci spíš horšit, neb pes nevědomky (stejně jako člověk) šetří energii a tak zatěžuje víc tu silnější stranu (takže rozdíl mezi nima roste a spirála se roztáčí).
snažila se ji řešit a podvědomě ho pohybově řídit, tak to dopadlo stejně
on se pohybově řídil sám - byl flegmatik, navíc s těžkou artrózou, a dysplázkama na všech 4 toho moc nenaběhal.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:44
- Nahlásit

aaaaaaaaa tohle by Adam miloval (a jistě by nebyl z místního osazenstva sám)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:47
- Nahlásit

nemluvím o otočkách na místě. To je normální hra (i když u tebe dejme tomu dělaná cíleně) - to beru. Volný pohyb v terénu je v našem podání taky "regulovaný "- jednou se kolem stromu honíme doprava a jindy doleva - neb nechci, aby se hlava točila mně... Pes většinou neřádí sám (i když Night zatím i jo), ale potřebuje hru a spolupráci. Pohyb ve smečce či blbnutí s páníkem pořád považuji pro psa jako nejlepší možnost pohybu
Já jsem původně reagovala na tu dornovku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:54
- Nahlásit

xerxova
ty presnidavky v pytlickachvubec neznam, tozkusim pohledat.
na energovecech jetnechci, to jen zaplaca zaludek a nefela mi to takhledobre a sekana je supr vec, ale to fakt vydrzi 4 dny bez lednice?

kdyz vemu dornovku z myho hlediska - zkratil mi nohu o 1,5 cm tak ze dou obe podobne dlouhy a tudiz me I min boli koleno krz chondropatii. je to banalita, kterou ani nepoznas, ze mas blbe a jejim spravenim ses uplne jinde. a to nasvaleni z chozeni minohu nezkrati, ze jo. takhle to vnimam I u psa. jako drobnou korekci neidealniho stavu do lepsiho. ja dornovku chapu jak masaz - kratkodobe mapuje konkretni stav a pomaha tam, kde muze ale neni to napravovac samospasnej. ja osobne bych lidskou dornovku doporucila uplne vsem aspon jednou zazit a u psa to proste nemuze bejt vyrazne jiny.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:01
- Nahlásit

Xerxová
pokud to chápeš tak, že se pes přetíží při sportu a pak se to nějak musí kompenzovat, tak se nedivim, že se ti to nezdá.
Ale drobný nesrovnalosti můžou vznikat i při obyč procházce, kdy blbě stoupne, nějakou dobu to kompenzuje (a člověk to nemusí vůbec postřehnout) a může nastat dlouhodobej problém z toho. Takže já dornovku vnímám hlavně jako prevenci - věci se spraví už v začátku a problém nevzniká. U Adama jsem docela zvažovala pro svůj klid mu nohy a záda nafotit, ale tohle je vlastně šetrnější varianta, kdy se navíc může rovnou napravit něco, co není úplně optimální. To, že je teď "v módě" u psích sportovců považuju za skvělý, kdyby si ošetřením jednou za uherák prošli i psíci, co chodí jen na procházky kolem bloku, určitě by jim to neuškodilo a třeba by měli ve stáří míň problémů

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:02
- Nahlásit

čaj dělají je různé firmy (jsou různě drahý a různě dobrý) ... prodávají v každém větším krámě. Vypadá to takhle

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:04
- Nahlásit

jo, napsalas to krasne jak to chapu I ja - kdybych na dorkovku sla pred 15 ti lety, dneska mam treba koleno v onecolepsim stavu anebo sem minimalne nemusela pri chuzi tolik let trpet jak svina

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:08
- Nahlásit

xerxova
tak ja se po tom podivam v bille, to by nuselo bejt spatny.

skoda, ze treba tvaroh 3 dny nebo sunku nemuzu tahnout ale asi alternativa k tune hermosu to bude fajn, CLOveku to ani nechutna jist porad

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:09
- Nahlásit

birmo už toho nechám... protože vím, že jsem nastavená jinak. Ty chodíš každý rok poctivě na preventivku na obvod?? Pokud ano, pak chápu, že chceš být stejně precizní i u psa.
Já se snažím "své" MUDře (známe se roky velmi dobře - koneckonců její malamut mě přesvědčil, že fakt chci velikého psa) vyhýbat Preventivně rentgenovat psa, který nemá podstatné obtíže bych taky nenechala.
Ale už fakt končím... chápu, že to máš nastavené jinak.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:15
- Nahlásit

Xerxová
ne, sama chodím, když vím, že je něco špatně (ale kdybych třeba ty záda řešila dřív, nemusel to být teď takový problém). Jenže u toho psa nevím, jestli někde není něco špatně, co on akorát kompenzuje tak, že to nevidím.
Ale obecně prostě svojí zvěř řeším víc než sebe, protože když něco zanedbám u sebe, tak je to moje blbost a dojedu na to zase já, takže vlastně no big deal. Zatímco když zanedbám něco u nich, tak na mojí blbost dojede někdo jinej a to mi přijde značně nefér.

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání