Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:48
- Nahlásit

Fifi
sem prave myslela, ze kdyz ma dle vahy mit 140mg a pro psy mam 1040 mg, tak by stacilo proste jen na tu desetinu? (kocce zajistit davku 50-70mg/kg a psovi 45-70 takze mi to prijde, ze 1/10 tablety = +/- 1/10 te ucinne latky, ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:54
- Nahlásit

Fifi
fakt? já myslela, že to je nějaká zastaralá metoda, protože poslední roky už jsem viděla to s tím jedním stehem u pinďoura jak měl i Kim

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:54
- Nahlásit

pokud ty tablety nejsou potahovaný, pak by to šlo. Ale - jak odměřit desetinu tablety... to bych se bála, že ji předávkuju, nebo naopak to nebude fungovat.

Jen mě děsí přístup toho veterináře, že si musíš koupit celé balení. Pěkně rejžuje - tam bych nechodila. Tablety na odčervení či cizopasníky se běžně prodávají po kusech - vždyť si každou chvíli někdo pro to dojde a určitě jim neprojde datum spotřeby...

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:55
- Nahlásit

cernej caj
sem prave myslela, ze kdyz ma dle vahy mit 140mg a pro psy mam 1040 mg, tak by stacilo proste jen na tu desetinu?
Já myslím, že určitě. Normálně tou půlící metodou - na 1/2, 1/4 (půlku půlky), 1/8 (půlka čtvrtky), no a protože tu půlku čtvrtky já nikdy nedám na půl, tak bych vybrala tu menší

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:55
- Nahlásit

cernej caj
no laicky bych to taky řekla tak jak píšeš, jak starej je kocour? tyhle obyčejný micky dospělý vážej obvykle 3 kg, kocouři i víc

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:56
- Nahlásit

Xerxová
my jsme to právě kdysi měřili a zjistili jsme, že touhle půlicí metodou člověk dosáhne docela překvapivě přesného výsledku.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 18:56
- Nahlásit

kachna_
taky by to šlo nadrtit a někde v llékárně si to nechat odvážit, ale to už je asi složitější metoda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:03
- Nahlásit

Maya
kocour ma asi rok a pul, tak ty 3kg odhaduju, ze ma.

kachna_
jo, tkay nikdy nemam pulky stejny

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:10
- Nahlásit

cernej caj
jinak u obrazku mi slo o tu curaci hadicku proste
To neni curaci hadicka. to je proste psi pindour, kterej pri haravy fene, manipulaci apod takhle reaguje. Procti anatomiii psa a bulbus glandis. Snad se ta zdurenina vysvetlila dostatecne.
K vypoctum pro kocku se nepripojim, nemam na tohle bunky. A taky me napada, jak presne odmeris, zvazis teda prasek s vyssi ucinnou latkou, abys neuskodila tvorovi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:12
- Nahlásit

Xerxová
pak by to šlo. Ale - jak odměřit desetinu tablety... to bych se bála, že ji předávkuju, nebo naopak to nebude fungovat.
Tak tak.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:15
- Nahlásit

Fifi - ale pokud to je tak, jak Čajda napsala, tak je dávkování účinné látky stejný pro psa i kočku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:22
- Nahlásit

v kazdym pripade mi to tu ted chrape, zkusim pozjistovat, jestli bych nesehnala jeden kus tablety v tydnu, jinak to zkusim podrtit. A mezitim se snad kocka taky ukaze doma

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:25
- Nahlásit

Xerxová
tak je dávkování účinné látky stejný pro psa i kočku.
To jo, jestli je to nemlich to samy.. ja jen rikam, ze namerit desetinu tablety? nemyslitelny pro me, kdyz tu mam na hlidani jozevci grontku, ma brat ctvrtinu enapu. Enap je pidi tabletka, pri puleni uz mi lezou voci sejdrem. Pri ctvrceni tuplem a nekdy je ta ctvrtka mensi, nekdy vetsi. Nicmene v ramci denniho pokryti feny lekama a pravidelnym podavani se to srovna.
Tady jde o jedno podani jedny tablety. Asi zasadni v protiblesim boji. Ja bych proste koupila tabletu pro kocku, dle vahy, nedumala, jestli jsem to spravne rozdesentikovala a jestli ten sprdlik prasecku pro psy kocka nakonec nekde neflusla. Pokud zodpovedne rozdeseti ci jinak rozdeli, proc ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:34
- Nahlásit

Tak! a byla sem venku. ve čtvrt na pět jsme vyrazili a v šest došli dom. A bylo to krásné. Vele krásné. Rumíček byl za poslušného a milého a hravého a vůbec. A hráli jsme si i v polích. A hráli jsme si i na myším poli. A cárali jsme polema. A cvičili jsme v polích. A Bubinka si hrála. A Rumíček hezky poslechnul když vyběhnul ve tmě za velkým hejnem koroptviček. A Bubí si zvala ženicha na kafe. Jo a když jsem šla dom, byl klid, nikdo nedělal bordel. jen..... Brtnikovi botky venčivý se přestěhovaly z rohožky do pelíšku a nikdo neví jak se to stalo, že jim někdo vypitval z útrob vložky do bot.
No a já asi cípnu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:40
- Nahlásit

Fifi

Matka i otec vyrazne vlohovy, matka navic medialni hvezda, otec kvalitni PP

budeš nám dělat PíáR, kdyby na to došlo takhle to prodáme hned. Ačkoliv já bych ty housky nedokázala prodat, ani jednu

zivote kvest dracenu! N
fákt?? a kde??
jo vidíš, nemáš tucha jak se daří Advokátovi?

cernej caj

jinak - psy se zatim nedrbou ani nebliji
Tinta76

jééé Ludřena Bombarďáková!! tak huríá!!

kachna_
a kalhotky, nemáš?"

ne! ty si vzala vagína!

tak drříme hromadně palce, ať už se to vyřeší

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:40
- Nahlásit

Fifi
co jsem koukala, je to jeden prášek pro psy i kočky, jen jsou odstupňovaný podle obsahu v mg, takže 3kg pes dostává to samý co kočka, takže pokud se to správně nadávkuje, neměl by být problém
jinak v lékarně prodávají za pár korun takový plastový krabičky s gilotinkou na řezání prášků a tím to jde skvěle

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:42 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Fifi
zkusim se napred pozeptat, jestli se nekde neda sehnat jen jedna (treba by se nade mnou muz smiloval a zajel k nasemu vetovi). uvidime.

Maya
gilotinka zni skvele pac ten prasek je celkem velkej, to by asi mohlo fungovat

PetraK
krasnou dlouhou prochazku ste meli a rumicek je nejhornejsi a nejsikovnejsi rumicek, co znam a bubitka tez, az na ty zenichy

někdo vypitval z útrob vložky do bot

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:42
- Nahlásit

PetraK
a boty zůstaly celý? tak to je dobrý ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:45
- Nahlásit

Fifi

Krom ty plice myslim slusnej vycuc z

jak krom plíce? dyk i tu plíci denykovi vycucli, ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:55
- Nahlásit

cernej caj

jsem tu tak pročetla tu práškovou anabázi. ten vet je debilní teda!! člověk by řekl, že ve velký městě..... ach jo.
ešče, že je tu taková poradna!!. Tak ať se zadaří!

krasnou dlouhou prochazku ste meli a rumicek je nejhornejsi a nejsikovnejsi rumicek, co znam a bubitka tez, az na ty zenichy

jo bylo to moc fajn, sice jsem zbitá, jak mi je blbě, ale.... když jsem celej den zavřená a nevidím přírodu, denní světlo jen při obědě......... musím v pátek prostě na vzduch. Snad nebudu pykat moc. Ani jsem nějak díky svýmu rozpoložení nepočítala, že to s pesanama bude tak klapat, spíš jsem říkala, že moc dělat nebudem, jen si poprocházkujeme. Ale byli zlatíííí.
Cestou jsme zase potkali labradůru Růženu /z prasečáku / a milá Růženka není žádný béčko, takže si dobře pamatuje, jak s námi minule hrála hru na Kdo sedí??? Tak dneska předvedla předpisový přivolání (bez volání ) s dokonalým předsednutm a ÍPO pohledem páník se smál.

Maya

a boty zůstaly celý? tak to je dobrý ne?

jo jo, jen prostě měly střeva venku ale já si říkala, když jsem šla pryč a rozmístila jsem tam ty žužlo kosti a hračky, že se bude i tak nudit, když je tam sám a že by to chtělo ty boty pryč.... vtipný je, že Brtnik si to taky říkal....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 19:59
- Nahlásit

u Garabů na stránkách přibyla série fotek, jak se venčí na volno "pár" doginek... Tam v tom kraji a na tom dvorku se narodil Night...
snad to poběží http://www.degaraba.com/crbst_2_es.html

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:05
- Nahlásit

PetraK jsem na tebe dneska vzpomínala. Kvůli pubertince s náma šel na procházku špek a vzorně poslouchali všichni psi... jen tedy Night neee...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:13
- Nahlásit

Xerxová

PetraK jsem na tebe dneska vzpomínala. Kvůli pubertince s náma šel na procházku špek a vzorně poslouchali všichni psi... jen tedy Night neee...

možná je spíš na sladký??? , já mívám taky směsku, aby čoklid nevědíl, co přinde. A s tím že na začátku odměním tou veledobrůtkou situaci, kdy se pes k něčemu rozhodne sám (třeba to, že po seběhnutí dole pod schody na mě čeká v sedě, bez pobídky, nebo něco podobnýho.ale ne náročnýho, za co ho můžu hodně a hezky pochválit. a pak tuhle extrabuřtovku - jako dneska slaninu, vytáhnu jako odměnu, když přijde něco těžšího. Aby věděl, že umím ocenit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:16
- Nahlásit

Xerxová
premyslela sem, jakyho speka ste meli s sebou nez mi to doslo

PetraK
jeheee tak si predsednuti zaslouzilo kokino?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:18
- Nahlásit

cernej caj
jeheee tak si predsednuti zaslouzilo kokino?

ano, dyk je to vzorná předsedkyně , každej, kdo s námi hraje hru Kdo sedíííÍÍ? jest odměněn. Jednou se mi stalo - to byl ještě Ešus a měla jsem s sebou Ajšadlo, že se k nám přidali další zcela cizí psi a měla jsem jich kolem sebe pět

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:22
- Nahlásit

PetraK on je na sladký. Ale víc je na maso. A na špíček... Ale když je v okolí pes - nevnímá, špek mu z huby vypadne... prostě péééééés a to znamená srandááááááá.
Bez psů je to pohodička pohoda. Ale snažíme se - i když je to dost na nic...
Ale opět jsem koukla na osm let starý týdeníčky... a uklidnila jsem se. Betu jsme v tomto období vůbec nechtěla pouštět... neb přivolání děsběs... a pak byla jak hodinky. Doufám, že historie se bude opakovat

Když jsem dneska koukala na ty fotky Josého, jak jich venčí na volno bez obojků tolik... klobouk dolů

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:23
- Nahlásit

a ešče musím Rumíčka pochválit. Sice by rád otravoval Bubinku, ale nechá si domluvit. Opět se mi osvědčilo, že než okřikování, je lepší tichý vysvětlující hlas, než Brtníkovo hartusení. Pak ho můžu odměnit. Nezpívá, nehladí jí po hlavičce, ale rejdí tu s pískací plyšomyšou. A učí se jí hledat. Právě vyrazil do terénu

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:26
- Nahlásit

Xerxová

Doufám, že historie se bude opakovat

bude, neboj, on je jenom prostě hodně temperamentní , což chápu, že je pro člověka občas svazující. Zkoušelas takový to odměnění právě tou hrou se psy? Že se pes právě nejdřív koncentruje na tebe, nebo udělá něco, co po něm chceš a pak za odměnu je vypuštěn ke hře? To by totiž pro něj byla právě větší odměna, než jakýkoliv pamlsek.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:35
- Nahlásit

ale jo - dneska taky byl vypuštěn až po uklidnění a usednutí... Problém je i v tom, že hodně psů (kteří jsou normálně lítací a hrací) před Nightem zcepení a nehrajou si (asi jako v listopadu Rumíček). Dneska pro změnu špringlinka se chvíli honila a pak po něm vyjela jak domovnice (dokonce mu vyhryzla kousek chlupů) a to byl opravdu opatrný a hodný... Má to můj mamutík těžký...

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2015 20:37
- Nahlásit

dětičky nebyly evidentně ojedinělej případ, Adam má zatmění slunce... ehm mozku a snaží se sežrat všechno v dosahu včetně tramvaje
nedostatek procházek tomu neprospívá, tak se panička rozhodla, že dostane dáreček (Adámek, ne panička). Sice tu dáreček bude snad až v době, kdy bude zase odtmíno, ale to nevadí, využijem ho i tak
a zas je fakt, že už si skorem nepamatuju, kdy poslední takovej propad byl a to, co je teď propad bejvalo nadstandartní chování (protože on chce cvičit, chce spolupracovat, jen prostě některý věci víc řeší a neudrží se a dřív nectěl nic, jen vraždit), tak to by mě snad mělo uklidnit.

PetraK
procházku a vzorovatý psy závidim

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání