| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2012 23:53
- Nahlásit
Když už, tak mu říkejte pane Michno..
Jste byli vždycky amatéři v tomhle směru.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:25
- Nahlásit
Sízra Milanová
Proč hneh urážky?
Já nejsem ten, kdo si pořídí NO a snaží se z něj udělat pudla, ale ono to nejde, tak je z toho ovčák nahovno.
A že krmím jen při práci, máte něco proti? Pes dostane nažrat a ještě si u toho zaměstná hlavu.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:29
- Nahlásit
Vlčáčková
Moji psi jsou však velmi dotčeni přirovnáváním k chlapům a žádají omluvu
tak snad nakonec odpustí
Nejen cz-psa. Běhá to po různých diskuzích mezi lidmi, kteří psy nemají rádi. Ale že se to vyskytuje i zde, mi připadá asi tak chytré, jako kdybych kamarádům hvězdářům kázala o pravdivosti horoskopů.
je to debilita máš pravdu, ale když se tady člověk dostane do úzkých tak to vytáhne..nemáš vlastní život jsi chudák co mu pes nahrazuje celou rodinu,bla,bla,bla...
jindra 22
Hafík se dokáže kolikrát přitulit líp, než ženská.
pozor aby tě nebvinil michna,že ho máš místo ženy!!!!!!!!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:35 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
Gi a smečka
Jste byli vždycky amatéři v tomhle směru
rozumim ti a musim souhlait
pajda222
A že krmím jen při práci, máte něco proti?
jo mám,to může jen opravdový pomatenec a takovýma lidma si nemám co říct, jen uplnej magor řekne že je nějakej pes na hovno...apropos, radši budu mít veselýho psa s vlastní osobností než beduchou loutku v kotci pro zvedání hodně malýho ega....
podle mě jsi normální blázen....narušenej člověk když tohle děláš se psem,neměl bys vůbec žádnýho mít...nikdy
Ano pro tebe je můj ovčák na hovno, protože nevyhrává ceny a místo života v kotci chodí na procházky,výlety,setkává se s lidskými i psími kamarády a víš proč je to pro tebe na hovno? Protože si na svém psovi dokazuješ vlastní důležitost...pro mě je pes přítel... ty ho máš rád když dělá to co ty chceš a pro tebe, já ho mám ráda bezpodmínečně...kdo z nás je nakonec na hovno?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:41
- Nahlásit
pajda222
A že krmím jen při práci, máte něco proti?
Ano, já mám. Po žrádle má mít hafan klid a ne lítat, jak si šílená panička zamane. Co taková torze žaludku? Pokud teda nejde o krysaříka.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:44
- Nahlásit
Sízra Milanová
pozor aby tě nebvinil michna,že ho máš místo ženy!!!!!!!!
Ženu zatím nezastoupí. Neumí vařit, ani prát.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:49
- Nahlásit
jindra 22
Ano, já mám. Po žrádle má mít hafan klid a ne lítat
dokonce i při žrádle by pes měl mít klid....ale to pajdovi fakt nevysvětliš...to jsou lidi uplně jinde,někde v pseudokynologickym kosmu....to nejsou normální lidi co maj psa jako společníka...
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:50
- Nahlásit
Sízra Milanová
Takže podle vás, jsou všichni, kdo cvičí vrcholově magoři, co si léčí ego? To si snad děláte srandu ne? Koukám, že je tu opravdu vysoká kynologická úroveň. Tak třeba narozdíl od vaši čuby, moli psi chodí venku navolno a bez košíku. Mě zas přijde jako tejrání používání košíku, nechápu, jak ho někdo může psovi dávat. Vždyť je mu nepříjemnej. A na procházce, kterou by si měl užít, musí tahat na držce takovej šmejd.
jindra 22
Ale oni nelítají, pouze sedí a žerou. Vždy po nakrmení jdou do kotce, kde si dáchnou.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 08:53
- Nahlásit
pajda222
Takže podle vás, jsou všichni, kdo cvičí vrcholově magoři, co si léčí ego?
většina podle mě jo...valná
Tak třeba narozdíl od vaši čuby, moli psi chodí venku navolno a bez košíku
pochybuju že někdy chodí po venku volně,maximálně těsně před nebo těsně po cvičáku...
Mě zas přijde jako tejrání používání košíku
máš právo na svůj názor,ikdyž je pomatenej
A na procházce, kterou by si měl užít, musí tahat na držce takovej šmejd.
to by mě zajímalo jak často chodíš se psy na procházku,která nesouvisí nijak s výcvikem...hmmm
Ale oni nelítají, pouze sedí a žerou. Vždy po nakrmení jdou do kotce
kam jinam taky
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 09:13
- Nahlásit
pajda222
Vždy po nakrmení jdou do kotce, kde si dáchnou.
Tak to jo, už jsem se lekl, že lítaji s plnýma břichama.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 09:17
- Nahlásit
Sízra Milanová
většina podle mě jo...valná
Tak s tímhle souhlas. Léčí si své frustrace, své komplexy méněcennosti na hafanovi. Hafan je má vyrvat z pocitu malosti a bezvýznamnosti. Malý a bezvýznamný je každý z nás, jak tu jsme, jenže ne každý se s tím umí vyrovnat, říct si, "no a co, chuj s tim".
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 09:22 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
jindra 22
Tak s tímhle souhlas. Léčí si své frustrace, své komplexy méněcennosti na hafanovi. Hafan je má vyrvat z pocitu malosti a bezvýznamnosti. Malý a bezvýznamný je každý z nás, jak tu jsme, jenže ne každý se s tím umí vyrovnat, říct si, "no a co, chuj s tim
právě...ale veřikám že výcvik je něco špatnýho,ale v míře rozumný..dávát psovi žrát jen při výcviku,aby člověku čučel neustále do očí aby pak měl ipo chůzi....to je prostě psycho strašlivý...nevim proč se vůbec tihle ultra cvičitelé vyjadřujou k mý mu psovi, beztak se s nima nikdy na ničem neshodnu, je to zbytečná debata, kdy so obě strany myslí že ta druhá je uplně na hlavu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 10:33
- Nahlásit
ja teda musim rict,ze Sizre i zavidim,moje cuba teda v klidu sve nepratele nemiji a venku ve skupine psu chodi taky s kosem
a hlavne proto,ze jsem preventista a rikam si,co by kdyby....
co se tyce vycviku,me vazne nevadi i kdyz krmeni jako takovy si moc neumim predstavit..naopak treba pulka denni davky trebas na stope.ok
ale tak krmit JEN pri vycviku mi prijde pomateny obzvlaste ze i nadseny pracant by mel mit nekdy odpocinek ale co nekteri jisti na vrcholu delaj stopu i na vodu ze,cemu se divit
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:15
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jak můžeš vědět, jestli já mám svý psy rád nebo ne? To by ses divila, jak jsou často na procházce. Já s nima cvičím tak 3-4x týdně, jinak mají volné dny. Běhaj po zahradě a choděj na procházky.
Ale proč já to tu vůbec píšu? Tady je taková banda, že jakmile člověk ,,tejrá" psa nějakým cvičením, tak je magor.
Je stokrát lepší, když má pes nějaké vyžití(sport), než když leží doma a nic nedělá. Já, když s nima třeba dva dny nic nedělám, jen běhaj po zahradě, tak jsou pak k neutahání. Na výcvik se vždy těší, dělám vše motivačně, elektriku nepoužívám a ostnáč(nenabroušený) mám jen na jednoho psa a to na obranách a tam mu to rozhodně nevadí.
Je to prostě koníček, který člověka musí chytit a bavit ho. A kvůli léčení ega, to rozhodně není, s touto motivací, by člověk nikam nedošel a ani by ho to nemohlo bavit. V dnešní době, kdy se chce po psovi, aby předváděl radostný projev a chuť do práce, to jinak ani nejde. Ti co to dělali jen proto, aby měli úspěchy, už jsou dávno v propadlišti dějin. Dnes je to prostě jen velice časově i finančně náročný koníček, na který každý prostě nemá.
Já, kdybych si chtěl léčit ego na svých psech, tím, že bych vyhrával výběráky a jiné, tak už dávno praštím s plemenem, které mám a dělám maliňáky nebo ovčáky, ale já je spokojím s kvalifikací na VS a nižšími závody, jen proto, že bych knírače za nic nevyměnil.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:24
- Nahlásit
Když se tak nad tím člověk zamyslí, tak prostě musí dojít k názoru, že když chce z hafana dostat na cvičáku maximum, musí jej tak trošku týrat. Je to jako u vrcholových sportovců. Jenže člověk týrá sám sebe z vlastní vůle...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:26
- Nahlásit
Sízra Milanová
dokonce i při žrádle by pes měl mít klid....ale to pajdovi fakt nevysvětliš...to jsou lidi uplně jinde,někde v pseudokynologickym kosmu....to nejsou normální lidi co maj psa jako společníka...
taky krmím psa při výcviku - na stopách...kdybych ho totiž odměňovala na stopách a ještě doma dostávala klasickou dávku, tak mám za tři týdny doma kouli a že k tomu má sklony .... a také mám psa jako společníka, nehoním si na něm svoje ego
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:41
- Nahlásit
Kalliope
ale silne pochybuji ze tvuj pes zere JEN na stopach
(to delam taky ze se tam nazere,ale necucha denne )
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:43
- Nahlásit
Kalliope
moji psi mají taky výcvik místo snídaně nebo večeře, ale pajda jednou psal, že je krmí POUZE při výcviku a když náhodou necvičej, protože je on nebo pes nemocnej, tak ho krmí granclema z ruky za to, že se mu pes kouká do očí. Dobře si to pamatuju, že to psal, protože jsem to tehdy vůbec nestihla, takovejhle styl života se psem ale i přez to, jsem mu tehdy nepsala, že je asi magor, narozdíl od něj, kterej se tady naváží do Sízry, že má psa na hovno, ačkoli se ho nikdo neprosil o žádnou radu.
a taky si myslim, že většina lidí, kdo cvičí se psem na vrcholový úrovni je trochu mimo, stejně jak rodiče, co nechaj děti sportovat na vrcholový úrovni, protože aby byl někdo nejlepší (člověk, pes) tak musí jít daleko přez limit, kde je to ještě zábava a zdraví prospěšná činnost.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:53
- Nahlásit
Adiddaska
tak takovýto styl je na mě moc složitý, časově náročný .... mluvím o tom, že večeři, popř. snídani si žere na stopách...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 11:56
- Nahlásit
jindra 22
tak prostě musí dojít k názoru, že když chce z hafana dostat na cvičáku maximum, musí jej tak trošku týrat.
no to je zase slovo do pranice, opravdu. Byl jste někdy vůbec na cvičáku? Můj pes se tam pokaždé těšil - v době, kdy jsme tam chodili. Protože tam měl svou bandu kámošů a ještě zábavu. Protože ano - asi vám to uniklo, ale i výcvik, stejně jako výchova se dá dělat jako zábava. Kdyby tomu tak nebylo, tak si těžko ten pes sám od sebe přinese věci/ hračky potřebné ke cvičení a nebude mě s nimi otravovat, ať jdeme něco dělat. Těžko bude sám, kdyby byl tím cvičením tak týraný, sám od sebe chodit a třeba zavírat dvířka od linky, nebo vyhazovat papíry do koše, či po sobě uklízet kelímky od jogurtů přimo do koše na plasty..... bez toho, že ho poveluju (a rozhodně ho nepoveluju, když mám v tý skříňce hlavu a to jelito o mě tam samo od sebe nečekaně zavře, protože to je prostě zábava -pro ně, pro mě už ne.) Toho psa to baví, protože něco děláme SPOLEČNĚ, pes má rád, když dělá s páníčkem věci společně, protože co? protože je to zvíře smečkové a rádo ve smečce spolupracuje - stejně tak jako vámi rádi omýlaní vlci, abych vám to tak nějak přiblížila po vašem.
Mám psa jako společníka. Je to ohař, čili je to pracovní - ne společenské plemeno, ten pes potřebuje pracovat, pokud nepracuje, není spokojený. Válení na gauči ho taky baví, ale před tím chce svojí dávku pohybu, a také svou dávku psychické zátěže. I ti vaši vlci mají svou dávku psychické zátěže - při komunikaci mezi sebou, při vyhledávání potravy, při lovu. Pokud psovi, nějakou tu práci nedopřejete, necháte ho krnět a je z něj co? Jen vegetující stvoření, Ovšem on pes je především inteligentní stvoření, postavené od přírody k tomu, aby se stále učilo novým věcem - tak už to příroda zařídila, že když chce tvor přežít, musí se stále učit a zdokonalovat, pokud se psem chodíte pouze trajdat a nic s ním neděláte, prohřešujete se proti té vaší oblíbené vlčí stezce. to nevíte?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:00
- Nahlásit
PetraK
nechci se zastávat Jindry, já jsem taky určitě názoru, že pracovní pes má pracovat a že ho to baví. Ale vrcholová úroveň je něco uplně jinýho, kdybych chtěla se svejma psama dělat něco na vysoký úrovni, musela bych je sakra pérovat, protože přirozeně na to prostě nemaj a nebo se jich v roce zbavit, jak bych zjistila, že se na to prostě nehoděj. A tenhle přístup mi přijde už lehce úchylnej...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:03
- Nahlásit
já s velkými psy taky cvičím a dělám obrany, stopy, ale jen tak pro zábavu, protože nás to baví a psi se vždycky těší na cvičák stejně jako na procházku, nevidím nic špatného na výcviku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:11
- Nahlásit
Adiddaska
nechci se zastávat Jindry,
ti to tady vocituju jo?
tak prostě musí dojít k názoru, že když chce z hafana dostat na cvičáku maximum, musí jej tak trošku týrat
nemyslím, si, že když chci ze psa dostat na cvičáku maximum musím ho trošku týrat. Nejsem žádný vrcholovec, ale vždy jsem po psoj chtěla na cvičáku maximum - maximum toho na co mám já a na co má on. jako příklad můžu dát naši debatu s výcvikářkou teď na psím táboře, kdy mně řekla, že teĎ jsem psa mohla pochválit, protože cvik udělal. Jenže já vím, že to umí mnohem líp, přesněji a rychleji - KDYŽ CHCE . Jenže v tu chvíli se mu "prostě nechtělo" páč kolem šla bloncka . Takže proto nebyla pochvala, proto nebyla odměna, protože to byl jen průměrný výkon. Nebyl důvod pro pochvalu. Výcvikářka uznala že mám pravdu. Vzápěstí Ešátor cvik udělal tak, jak vím, že ho umí, tak jak je podle mě na max.. Byla pochvala, byla odměna. To není týrání, to je důslednost. Si tak myslim.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:14
- Nahlásit
all
Lidi já jsem nepřišla do cizího tématu řikat pajdovi jakej je vůl...kdo to tady čte ví že přišel on a okamžitě neznaje mýho psa začal útočit a urážet, hodnotit mýho psa i mě,ikdyž nás nezná... já nelezu do témat o výcviku lamentovat jaký jsou to blbci,ikdyž si to třeba myslim....první věc co napsal bylo že můj pes už dávno potřeboval pevnou ruku a měa bych mu dát ostnáč posléze že je na hovno...nevim kdo z vás by si to nechal líbit navíc od takovýho extrémisty....
pajda222
hele nejhorší je,že mě je to jedno co děláš se svýma psama, beztak ti to nikdo nevymluví, nebaví mě se hádat o něčem co mě nezajímá...je to uplně zbytečný, já si před tebou jak žiju se psem obhajovat nepotřebuju jestli ty jo, tak prosim...
že bych knírače za nic nevyměnil
bílý knírače? Ty máš westíky?
Adiddaska
takovejhle styl života se psem ale i přez to, jsem mu tehdy nepsala, že je asi magor, narozdíl od něj, kterej se tady naváží do Sízry, že má psa na hovno, ačkoli se ho nikdo neprosil o žádnou radu
a ne jen to,soudí mě a přitom mýho psa nezná, tzo že má být problémový si vyvodil z toho že táhl na vodítku s cizím člověkem
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:16
- Nahlásit
kejtlin
Adiddaska
já si teď taky domluvila obrany a budem chodit,samozřejmě pro zábavu,ale tomu neřikám výcvik teda, ani když pes aportuje atd...aby jsme si rozuměli že pes neleží jen na gauči...když už tak leží v posteli
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:17
- Nahlásit
PetraK
hele, ale uvědomuješ si, že všichni lidi necvičej tímhle způsobem? Že všichni nedělaj pozitivně? Já třeba jsem na cvičáku u nás rarita a to jsme retrívří cvičák, čili velký softi, žádný vyvěšování a kopání, ale i tak se tam cpe aport násilim do huby a drží tlama, aby držel a preventivně se vycukává, aby šel pes u nohy....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:42
- Nahlásit
PetraK
tedy ja musim rict ze muj pes se na cvicak tesi velmi ,ale ne rozhodne na zadny honeni s kamosema,na cvicaku se maka a neblbne..srovnajis to s detma je to tak ze ve skole se uci a na hristi si hrajou,kdyz se to moc prolne vykony klesaj,cili muj pes na cvicaku maka a tecka jeste by se tam mohla i vycurat ne a bylo by to v cajku
Sízra Milanová
no a teda budes muset vsechno co delas nazvat cvicenim,bo jinak je to kazdymu tady jasny-.D
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:48
- Nahlásit
sarax
moji psi se na cvičáku před cvičenim klíďo i vyserou a práci to nijak neovlivňuje teda. A naopak je to fajn, že se proběhnou s kámošema a pak se líp soustředěj na cvičení. Řekni mi prosimtě, který normální dítě se těší do školy na učení?? ne nadarmo se řiká "škola hrou"
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:50
- Nahlásit
Adiddaska
který normální dítě se těší do školy na učení??
Michnovo dítě?
sarax
no a teda budes muset vsechno co delas nazvat cvicenim
jo tááááák, to mi nedošlo že když to podám jako po odbornu bude to vlastně výcvik
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 12:51 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
no ty cvicis neco jinyho
proste u ty sportovky to neni zadouci a tedy aby se na cvicaku cokle vencili to ne,,ono je to trebas pri zkouskach moc fajn(ano jiste pes ma byt stroj a nevsimat si zechcany travy ) ale kdyz mu do neceho takovyho hodis aport,jiste to muze vyrusit a chapu ze majitele psu ,obzvlaste samcu toto resi
(bavim se o sportovce) pac nevidim duvod proc by se pes nemohl vydelat za plotem a teda muj pes se na cvicak tesi vzdycky ,o zadny hratky tam ani nestoji,ja chci aby si tam jinejch psu nevsimala a delala co ma,a ji za to staci parek a balonek a hned ma svet ruzovej
jinak skola hrou nutne nem usi znamenat prece spolecne micove hry ale i to jak vyucujici latku poda aby bavila a nebyla nudna
|