| Autor |
Zpráva |
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 13:07
- Nahlásit
Eninka
bez uniformičky to nejde, to je jasný, tahle souprava by se myslím moc hodila, pošlu míry - hele ale počítej jen s vlkodlakama borderou a australačkou, Bára je spíš tulící typ, i když....obrany si pamatuje, co jsem zjistila
bude to výborný tým myslim...
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:02
- Nahlásit
nebylo to myšlený spíš na mě než na tebe?
nebylo to myšleno ani na jednu z vás....prostě jsem jenom napsala,že bych nikomu psa nedala ani na hlídání a to mluvím jenom sama za sebe
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:04
- Nahlásit
Až třeba nebudeš chodit, tak mi to své nikdy potom zopakuj, jo?
Milí paní Vlčáková,klidně vám to zopakuji,že NIKDY i kdybych neměla chodit....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:05
- Nahlásit
Doník
jak bys ho venčila když bys nemohla chodit?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:07
- Nahlásit
jak bys ho venčila když bys nemohla chodit?
nasadíš elektriku, vezmeš ovladač a venčíš na dálku ne?..jako ty autíčka
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:09
- Nahlásit
Nevidím důvod svýho psa někomu dát na hlídání, když ho pes má rád, rád s ním jde a jedná se o člověka zodpovědného
ono je hlídání a hlídání.....Něco jiného je když dáš někomu pohlídat psa na pár hodin a zase si ho vezmeš a něco jiného je když dáš psa pohlídat třeba na půl roku....
A znovu opakuji,není to myšleno na žádnou z vás....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:10
- Nahlásit
Jimmi
nasadíš elektriku, vezmeš ovladač a venčíš na dálku ne?..jako ty autíčka
ahá,tak to jsem neznala to je dobrý...jinak jako ti píšu na moštu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:10
- Nahlásit
nasadíš elektriku, vezmeš ovladač a venčíš na dálku ne?..
já asi budu za blbku, ale jak ta elektrika - obojek - vlastně funguje? Jak pes zjistí, že když dostane ránu - nebo co to dostane - že má či nemá dělat co se chce?
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:11
- Nahlásit
ak bys ho venčila když bys nemohla chodit?
ty jsi nikdy neviděla lidi na vozíčku jak venčí psy?? Uplně normálně jako kdybych chodila....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:12
- Nahlásit
Doník
ono je hlídání a hlídání.....Něco jiného je když dáš někomu pohlídat psa na pár hodin a zase si ho vezmeš a něco jiného je když dáš psa pohlídat třeba na půl roku....
tak to bezesporu,ale nějak mi už unikla myšlenka
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:12
- Nahlásit
já asi budu za blbku, ale jak ta elektrika - obojek - vlastně funguje? Jak pes zjistí, že když dostane ránu - nebo co to dostane - že má či nemá dělat co se chce?
začíná se mi tady u vás líbit.....
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:14
- Nahlásit
ale nějak mi už unikla myšlenka
Sízra, tahle celá dikuze už dávno nemá žádnou myšlenku....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:14
- Nahlásit
Doník
ty jsi nikdy neviděla lidi na vozíčku jak venčí psy??
a když bys byla ochrnutá třeba od krku dolů a mohla jen ležet v posteli? A nebo bys najednou zničehonic oslepla a než byses naučila být soběstačná,tak by to trvalo třeba rok...do tý doby bys bezpečně psa venčit nemohlo,co potom?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:16
- Nahlásit
Eninka
k tomu fungovani..je dobry prave aby se kazdej poradil s nekym kdo tomu rozumi,pac korekce s povelem...jako vzdycky jen je korekce na dalku...a kdyz se to udela dobre treba pes prestane lovit
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:17 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
Eninka
já to nevim ale sama na sobě jsem si jí vyzkoušela,psovi bych to nedala...ae grin řikala že jíjí kamarádka na tom odnaučila lovit psa, že mu dala ránu když už měl skóro zajíce a pak to přestal dělat, myslim že se to nedá použít jako korekce třeba toho co dělá Nyx, protože by to to chování mohlo spíš zhoršit...stejně jako ten ostnáč....sarax o tom ví víc,zeptej se jí
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:19
- Nahlásit
sarax
a kdyz se to udela dobre
to jako že dám povel a zmáčknu čidlík? Já si ale fakt nedělám srandu, já vůbec nechápu, jak pes ví, co má udělat, aby nedostal od EO tu ťafku právě
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:22
- Nahlásit
Eninka
pes neresi ze od EO,ale mel by si spojit ze nevim treba kdyz utika za zveri a ja zarvu lehni(priklad) a on nelehne dostane,ze na muj povel se leha hned,jinak to boli(strucne receno) ale zas treba se to nema pouzit ve skupce psu trewba,nekdy se pes otoci do psa vedle v domneni ze mu to udelal on a dalsi mozne poucky
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:24
- Nahlásit
Eninka
to jako že dám povel a zmáčknu čidlík? Já si ale fakt nedělám srandu, já vůbec nechápu, jak pes ví, co má udělat, aby nedostal od EO tu ťafku právě
dostane tu ránu jako trest že to neudělal, ne? Nebo ne? Přece nedostane ránu s povelem voe, jako že by dostal elektrickou ránu jen tak nebo trest že něco udělal jako to lovení nebo ne trest ale jako že když budeš lovit bude tě to bolet....ale jestli to chápu dobře nevim
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:24
- Nahlásit
Já si ale fakt nedělám srandu, já vůbec nechápu, jak pes ví, co má udělat, aby nedostal od EO tu ťafku právě
já taky nemám s tímto zkušenost,ale myslím si,že to funguje tak,že když dáš povel třeba fuj a pes neposlechne tak mu dáš tu ránu a on už potom bude vědět,že to znamená fuj nebo že dostane ranu....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:27
- Nahlásit
sarax
aha...no ale co když nelehne nikdy hned, pokaždé dostane impulz a jak zjistí, že kdyžby lehl hned, že jej to bolet nebude, no ale asi je to složitější, radši to nebudu koumat, ale já dosud nechápala, jak funguje právě neuposlechnutí versus trest za něj. Ale dík za nástin, princip je mi už jasnej
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:30
- Nahlásit
když bys byla ochrnutá třeba od krku dolů a mohla jen ležet v posteli? A nebo bys najednou zničehonic oslepla a než byses naučila být soběstačná,tak by to trvalo třeba rok...do tý doby bys bezpečně psa venčit nemohlo,co potom?
Sízro,ted budu hnusná.....sice bych ti mohla napsat ještě hromadu možností,ale kdybych zůstala jak píšeš ochrnutá a sama,bez rodiny která by se o psa postarala,tak bych ho raději nechala v klidu uspat,než se trápit z myšlenkou jak se pes má a jestli někde netrpí....Už jenom tady na netu člověk pořád čte jak jsou psy týraní atd....
A ted hůra všichni do mně....
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
já s tím nechcu už otravovat, ale ještě jědna věc mi vrtá hlavou...ten pes ví, že ten "trest" je od jeho páníčka, kterej dal povel, když je od něj kus pryč?
|
Vlčáčková
Člen |
- Nahlásit
Doník
Milí paní Vlčáková,klidně vám to zopakuji,že NIKDY i kdybych neměla chodit...
Tak takováhle kategorická tvrzení jsem měla taky. V pubertě. Pak mě to přešlo.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:31
- Nahlásit
Eninka
aha...no ale co když nelehne nikdy hned, pokaždé dostane impulz a jak zjistí, že kdyžby lehl hned, že jej to bolet nebude
tak to už musí umět ten povel a musí tě prostě neuposlechnout..ačkoli to zná...když ho nic nenaučíš a dáš mu elektriku a řekneš třeba...udělej stojku a on jí neudělá a ty mu dáš ránu jakože co si to dovolil,tak ti tu stojku asi nikdy neudělá ikdyž mu budeš pálit 220
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:32
- Nahlásit
Vlčáčková
V pubertě
...a to už je kdysi dáááávno
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:33
- Nahlásit
Doník
Sízro,ted budu hnusná.....sice bych ti mohla napsat ještě hromadu možností,ale kdybych zůstala jak píšeš ochrnutá a sama,bez rodiny která by se o psa postarala,tak bych ho raději nechala v klidu uspat,než se trápit z myšlenkou jak se pes má a jestli někde netrpí....Už jenom tady na netu člověk pořád čte jak jsou psy týraní atd....
A ted hůra všichni do mně....
třeba bys nedůvěřovala ani svojí rodině?
Eninka
já s tím nechcu už otravovat, ale ještě jědna věc mi vrtá hlavou...ten pes ví, že ten "trest" je od jeho páníčka, kterej dal povel, když je od něj kus pryč?
¨
to by mě taky zajímalo...podle mě to ví,nebo prostě tohle nedělám rovná se bolest...fakt nevim
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:34
- Nahlásit
Sízra Milanová
a když bys byla ochrnutá třeba od krku dolů a mohla jen ležet v posteli? A nebo bys najednou zničehonic oslepla
No, tak ono stačí zůstat v nemocnici s podezřením na žloutenku. A pes si doma může dát tlapky křížem, aby se nepočůral, že jo. Když teda nemůže být nikým hlídán.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:36
- Nahlásit
Doník
tak bych ho raději nechala v klidu uspat,než se trápit z myšlenkou jak se pes má a jestli někde netrpí
Jo tak. Hlavně, že se nebudeme trápit my. Jestli se chce psovi zemřít, je vlastně fuk.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:37
- Nahlásit
Eninka
...a to už je kdysi dáááávno
Nebuď drzá!
Ale ještě si to pamatuju.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:38
- Nahlásit
Vlčáčková
No, tak ono stačí zůstat v nemocnici s podezřením na žloutenku. A pes si doma může dát tlapky křížem, aby se nepočůral, že jo. Když teda nemůže být nikým hlídán.
no jasně...já jsem chtěla dát nějakej fatálnější příklad, on i někdo třeba musí někdy zůstat déle v práci nebo tak a někdo mu třeba na krátko vyvenčí psa že jo
|