Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Myslivci a jejich psi!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 .
Autor Zpráva
Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 21:02
- Nahlásit

jana33

hele,já si to vůbec nedokážu představit,že by se něco takovýho mohlo stát mě ...ten můj magor by se odvolat nenechal a šel by do něj

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 21:07
- Nahlásit

Bassi
Proto taky v lese chodí na volno jen naši labradoři a střelenej teriér je uvázanej

EngieB
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 07:28
- Nahlásit

Bob
Je vidět ,že jsou zastánci obou táboru.
Každý dává přednost něčemu jinému a kde je hranice domluvy, aby byla většina spokojena?
Dal bych přednost tomu, aby si to rozhodli ti co noruji, mají s tím největší zkušenosti a nejlíp ví co pes pro přípravu potřebuje.
Ti co si chcou z toho udělat kratochvíli a zábavu, měli by mít utrum.

Bohužel lov je dnes především záležitostí lidí, kteří hledají kratochvíli a zábavu. Samozřejmě je i hodně hajných, co se starají o les jako takový, ale co si myslet o lidech, kteří si vyjedou v neděli na hon, postřílí co nejvíce zvířat bez jakéhokoliv výběru, co střílí zvířata i v době hájení, co loví do ok, co si vypěstují v bažantnici pernatou a den dva po vypuštění ji opět postřílí, co drží někde v kotci v nevyhovujících podmínkách lišku, aby ji pak předhodili psům a schovávají to za kecy o vlohách...

Skypy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 08:20 - Změnil/a: Skypy
- Nahlásit

EngieB
uvědomuji si o čem mluvím - o snižovnání stavu pradátora, který se přemnožil díky vakcinaci proti vzteklině a vhodným životním prostředím. A to stejné platí u divočáků - až na vzteklinu. Nevím kde jsi vzala tu statisku o lovu lišek pomocí norníků a lovu na čekané, ale u nás se nejvíc lišek uloví právě při norování - v umělých norách, v melioračních kanálech a přírodních norách.
Lišky pro výcvik se zíkávají při jarním norování liščat - nejúčinější způsob snížení populace lišek kdy liščata co psy nezadáví se chytí a odchovají v kotci. na držení lišky musí být povolení SVS.
podobně to platí u divočáků kdy se odchytí mladé sele, odchová a pak se jako dospělé používá pro výcvik honičů - u nás je prase v kleci - v polsku nebo slovensku je v obůrce pes ho tam musí najít a hlásit, to prase bývá už tak zkušené že si z hlásícího psa nic nedělá a pokud je pes ostřejší, tak mu dá najevo, jak se má chovat.
S bulíkama je problém v jejich malém pudu sebezáchovi, dokáže udržet i 70 kg prase za ryj, ale pokud to zkusí na větší tak je to na šití, nebo rovnou na pohřeb.
Já mám dojem, že zadržení se zkouší taky na živého člověka a né na figurýnu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 09:00
- Nahlásit

Skypy
Ale na rukáv, ne do živýho V tom vidím dost podstatnej rozdíl
Já taky mluvím o snižování stavu predátora. Ta informace byla ze statistické ročenky, takže odkud máš informace ty?
Lišky pro výcvik jsou drženy v dost hnusných podmínkách a dost hnusně se k nim chovají, já fakt nevěřím na miláčky a podobné věci, pardon. A prostě nikdy nepochopím, proč by měla trpět jiná zvířata jen proto, že nechceme řešit situaci jinak. Norování v umělých norách je konktaktu dost podobné, snižuje riziko zranění psa a zvyšuje pravděpodobnost ulovení lišky, ale přesto se podle slov lidí taky nijak zvláště nepoužívá.

Skypy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 09:16
- Nahlásit

EngieB

já mám informace z praxe - jižná morava - břeclavsko, polní honitba 2000ha. za rok 2007 jsem s kamarádem pomocí foxlíka a dvou jezevčíků ulovily přibližně 21 lišek (starých i liščat), 3 jezevce, 5 kun a 3 toulavý kočky. to nepočítám co ještě vynorovali ostatní chlapy a co se střelilo na čekaných. umělý nory se posledních 10 let využívají celkem hojně protože je na ně dotace, lov je rychlejší a bezpečnější a někde dokonce likvidují přírodní nory. takže s tvým tvrzením bych polemizoval. Je pravda že s liškama chovanýma na zkoušky se nikdo přímo nemazlí, ale taky je nikdo zbytečně netýrá. prostě si prožijí svůj život v kotci a v umělé noře. to divočáci se mají líp než normální domácí prasata.
Ale liška se oři kontaktním norování může bránit zubama ( tak jako člověk má rukáv) a má možnost vyběhnút do bedny - tím pádem je pes známkován jako vyhaněč.

EngieB
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 10:57
- Nahlásit

Skypy
tvým tvrzením bych polemizoval
To nebylo mé tvrzení, to říkal někdo tady. Mě to taky přišlo divný, proč by se nepoužívaly, když to jde a má to efekt.
Na čekaný znamená, že se neloví pomocí norníků, ne? Takže to srovnání právě by mě zajímalo (co nepočítáš ).
Ono nemazlit se a zavřít jsou dvě různý věci. Mě osobně by třeba vadilo žít život v kotci a v noře, zavřená, bez podnětů nebo naopak ve stresu. Takže proto bych to nikomu neudělala. Je to jak fyzické, tak psychické týrání a musím přiznat, že mi vadí, že se něco takovýho pořád dál děje. Ale asi musíme ještě pár století počkat, než si lidi uvědomí, že země se netočí kolem nich
Pokud cílem je pes vyhaněč, proč se tak vyžaduje norování na kontakt? Zvláště pro psi, kteří nebudou nikdy využíváni v honitbě a dělají jen zkoušku pro zkoušku? Vlohy by přece mělo prověřit i to, že pes je ochotný do nory vběhnout, ne?
Rukáv není totéž co zuby, člověk se nebrání, je to hra a hlavně - figurant je dobrovolník. Takže kdybych měla situaci porovnat s norováním, musel by člověk být bez rukávu, maximálně klacek na obranu a pustilo by se na něj cca 10 psů, než bychom ho vyměnili za jiného postradatelného. Pak zavřít do kotce, ať si chlapec odpočne, sem tam nakrmit a za pár dní znovu A ještě nezapomínat na to, že jde o vlohy, ač v reálu můj pes nikdy nikoho zakusovat potřebovat nebude

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:05
- Nahlásit

Koukám, že někdo smazal moje obrázky z 27 Úno 2008 20:00, že by někomu nedělal dobře pohled na plody tohoto "ušlechtilého sportu"?
Takže nevím, jestli sis je nakonec, EngieB, stihla prohlídnout. Kdyby ne, tak jsou tady:
http://lb-tym.wz.cz/fox.html
a jeden navíc:

nemethova5
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:13
- Nahlásit

PetrCtezkej humus,hlavne ty obrazky,jsem fakt znechucena,co ty mali liscata,ty taky mordujete????

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:15
- Nahlásit

PetrC
asi přestávám chodit na tohle forum, na tyhle obrázky nemám nervy..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:18
- Nahlásit

PetrC
Již letmý pohled na zůčastněné hrdiny jasně naznačuje,že se jedná o jedince poněkud méněcenné,kteří si nedostatek všeho nahrazují vzrušením z "lovu" a konečně se cítí jako chlapiTypuju IQ pokojový teploty,maximálně..

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:21 - Změnil/a: PetrC
- Nahlásit

Článeček:
http://www.novinky.cz/clanek/135066-poslanci-prezi denta-neprehlasovali-kontaktni-norovani-neproslo.h tml
Hele, to je zajímavé, prý se norování používá při lovu lišky v 16%, takže to očividně jde i jinak

nemethova5
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:22
- Nahlásit

Bára a Samtakhle to vetsinou resi chlapy,co jsou zamindrakovany a maji mali peeeera,jinak si to nemuzu vysvetlit,beru,ze dospela liska je skodna,ale co ty male liscata,ty se taky musi zamordovat hned!!!

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:24
- Nahlásit

Bára a Sam
asi přestávám chodit na tohle forum, na tyhle obrázky nemám nervy..
Si je neotvírej, zrovna Ty to asi nepotřebuješ.

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:25 - Změnil/a: PetrC
- Nahlásit

Tipuju IQ pokojový teploty
Nápodobně (ten jásavej smajl se sem nehodil)

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:26
- Nahlásit

PetrC
zrovna Ty to asi nepotřebuješ.
jak to myslíš?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:28
- Nahlásit

PetrCpane neodpovedel jste mi na mou otazku!to mordujete i ty mladata?a s klidem?

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:31
- Nahlásit

nemethova5
Mně vynech, prosím. S tímhle fakt nemám, nikdy jsem neměl a doufám ani nikdy nebudu mít nic společného.
Ale pokud vím, myslivci část mláďat skutečně zamordují, některá si vezmou domů, aby, až dorostou, mohla posloužit k výcviku norníků. Samozřejmě se liščata musí krmit co nejméně, aby moc nezesílila a nemohla poranit pejsky.

PetrC
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:33
- Nahlásit

Bára a Sam
jak to myslíš?
Myslím si, že máš srdce na pravém místě a umíš mít soucit se zvířaty i bez drásání se takovými obrázky.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:38
- Nahlásit

PetrC
tak to ti děkuju, já myslela, že už narážíš na moje dálkový kamarádství s PETA.orgpřiznám se, že tohle nerozdejchávám, jsem městská holka a i když pro spoustu lidí je to asi přirozený, jsem na tyhle věci moc přecitlivělá.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:38
- Nahlásit

PetrChm,tak to je fakt blby,sice nejsem cimprlich,ale skrz mladat mi to teda vadi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání