Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Myslivci a jejich psi!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 07:52 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

EngieB
Chceš mi fakt říct, že někdo je schopný domácího miláčka sem tam vystavit útokům cizích psů?
Co to plácáš?
ale ne zkušenosti z umělé dřevěné nory, tam mu nikdo nikdy neřekne, co dělat, když se z lišky vyklube jezevec, když ho liška zažene do kouta apod.
ano, a pokud to nezvládne v umělé noře, nikdo ho do té opravdové nepustí...o to přesně jde...
Pes se buď umí porvat nebo ne. V reálu se pes většinou k lišce nepřiblíží [i]
a proto se tu strhnul takovej humbuk???
(stručně řečeno vůbec si nekousne, takže v podstatě výcvik na lišku se vůbec nepodobá reálu), jen ji vyžene a před norou je zastřelena[/i]
ale to je přesně to, proč se to dělá, aby se vyzkoušela reakce a aby se zjistilo, jestli ten pes na to má nebo nemá... zjistím si, jestli ho pustím ho do nory nebo nepustím...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:00
- Nahlásit

blanulinka1
davidkova renata
věř mi, že si každej "svoji" lišku řádně hlídá, nikdo ji nenechá roztrhat a spousta z nich jsou doslova domácí mazlíčci. Lišky jsou dost "nedostatkové zboží" a kdo ji má je rád a patřičně si ji "opečovává", neříkám, že se má jako v lese (co se týče volnosti) Navíc, naše české lišky do kontaktu se psem nepřijdou... že?

Cituju
ano, a pokud to nezvládne v umělé noře, nikdo ho do té opravdové nepustí...o to přesně jde...
Co nezvládne? Na rovinu, co mu umělá nora dá kromě toho, že je ochotný do ní vlézt, protože se může porvat s liškou?
ale to je přesně to, proč se to dělá, aby se vyzkoušela reakce a aby se zjistilo, jestli ten pes na to má nebo nemá... zjistím si, jestli ho pustím ho do nory nebo nepustím...
Takže k čemu je potom konktaktní norování, když jde jen o to, aby vlezl do nory? Pokud na to pes nemá, nevleze tam. Pokud na to má, ukáže to i při bezkontaktu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:02
- Nahlásit

blanulinka1
nikdo z nich si nedovolí pustit psa, který zažil jen bezkontakt, do nory
Fááákt? Tak jak to sakra těch několik let, co byl povolený jen bezkontakt, dělali? Nelovily se lišky?

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:04
- Nahlásit

EngieB

Řekla bych,že něco jiného je,co je povoleno a co není povoleno,ale dělá se načerno,že ...

Nejspíš proto se jezdí na Slovensko,kde se může dělat kontaktní norování ...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:08
- Nahlásit

Bassi
Ale to si myslím i já. Podle mě díky zákonu přestali norovat na konktakt aspoň ti, kteří to dělali jen pro zábavu. Ti, kteří to reálně potřebovali, si cestičku našli. I ti, co si to rádi zaplatí, si cestičku našli. Lidi jsou prostě hovada a rádi si vymyslí něco, čím to omluvit. U psích zápasů se taky vždycky najde někdo, kdo ti bude tvrdit, že bez toho pitt už nebude pitt, že z něj bude gaučák a plemeno půjde do kytek...

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:14
- Nahlásit

EngieB
máš na jednu stranu pravdu,taky si myslím,že jim ten bezkontakt na uchovnění stačí. A ti co potřebují psa do praxe,to můžou a budou dělat tak,jak doteď.

Já myslím,že to tak žhavý hlavně nebude. Bavila jsem se s jedním chlápkem,co má s tímto dost zkušeností a ten mi říkal,že kontakt a bezkontakt je sakra rozdílnej a že "rozhodčí" u nás s tím bezkontaktem nemají zkušenosti a v republice jich je opravdu velmi málo,takže to snad ani nebude mít kdo soudit ....

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:16
- Nahlásit

blanulinka1

Blaňule,
musíš sama uznat,že je to hovadina. Jen díky tomu,že bude dál bezkontakt,tak loveckej pud nepůjde do kytek.

To je jak kdybys tvrdila,že ohař si musí zakousnout pár zajíců,aby dostal chuť do hledání,vystavování atd. ...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:18
- Nahlásit

Bassi
Souhlasím.
Myslíš s konktaktem nemají dost zkušeností? Díky bohu. Ono hlavně konktakt by neměl být o zábavě, o sportu nebo o uchovnění, ale čistě o praxi. Tam nepotřebuješ rozhodčí, tam ti lidi z praxe ví, co dělají. A nebojím se, že by si svý psi nepřipravili...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:22
- Nahlásit

EngieB
Tak jak to sakra těch několik let, co byl povolený jen bezkontakt, dělali? Nelovily se lišky
ne, jezdilo se na Slovensko
Cituju a co?
Co nezvládne? Na rovinu, co mu umělá nora dá kromě toho, že je ochotný do ní vlézt, protože se může porvat s liškou?
že by vůbec to, aby do nory vlezl? Že by sebevědomí a zkušenost?
Takže k čemu je potom konktaktní norování, když jde jen o to, aby vlezl do nory? Pokud na to pes nemá, nevleze tam. Pokud na to má, ukáže to i při bezkontaktu. a ch j o ...tohle je prostě marný...mel si svoje, já už to tu napsala několikrát a nejen já, že nejde jen o to vlézt do nory... Já na tohle nemám čas...nejsem kolovrátek, přesvědčovat nikoho nehodlám... Já jsem pro a hotovo...

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:24
- Nahlásit

EngieB
jasně jasně,jen si mě blbě pochopila ... jasně že tam musí bejt lidi z praxe,ale hlavně je to zkouška a tudíž tam musí bejt rozhodčí. A to je to ,oč tu běží ...není dost zkušených rozhodčích s kontaktním norováním ! Údajně jsou v republice tak cca 4.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:27
- Nahlásit

EngieB
A nebojím se, že by si svý psi nepřipravili... ale pokud je připravují u nás, je to nelegální...S tím souhlasíš?
Bassi
Mě to vážně nepřijde jako hovadina...fakt ne. Jsem pro aby ti co nehodlají jít nikdy na noru dělali dál bezkontakt a věřím, že těm kterým, jde jen o uchovnění a ne o loveckou praxi to tak dělat budou, protože si nenechají zmrzačit psa. Ale ti co psa potřebují do lesa budou mít možnost dělat to legálně a u nás. Přijde mi pokrytecký říct: U nás ne, u nás se tohle dít nebude, ale jestli chcete, jezděte si o pár kilometrů dál na Slovensko.

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:28
- Nahlásit

blanulinka1
No já jsem proti a hotovo
Cituju tebe - proto jsem tam dala tu citaci.
že by vůbec to, aby do nory vlezl? Že by sebevědomí a zkušenost?
Takže v podstatě jde o to, aby si pes kousl, protože jinak nebude mít sebevědomí. Zkušenost do reálu při kontaktu získá minimální, to se na mě nezlob, to je realita. Jediný důvod, proč se dělá konktakt, je nadráždění psa, který NEMÁ tak vyvinutý lovecký pud, respektive ostrost na škodnou, ale je ochotný se přerazit kvůli rvačce. To bych tam dostala i svou malinu, kdybych jí uřízla nožičky, kdyby věděla, že se může beztrestně porvat, a ta fakt lovecký pud nemá a škodná jí je u řitě
já už to tu napsala několikrát a nejen já, že nejde jen o to vlézt do nory
Ne, napsala jsi, že jde o zkušenosti. Ovšem při konktaktu nové zkušenosti a už vůbec zkušenosti vhodné do praxe nezíská. Jediný, co získá, je představa, že musí tu lišku zakousnout a že se pak nemusí nijak zvlášť snažit, protože ho hned vytáhnou. Rozhodně tam nezíská zkušenost, co dělat, když ho liška zazdí. Max takovou, že má čekat, až ho lidská ruka vytáhne

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:28
- Nahlásit

EngieB
Ke psovi sporťákovi bych v tomhle případě přirovnala psa, co jde norovat jen kvůli uchovnění (tam stačí bezkontakt podle mě). U toho psa není účelem, aby byl využitelnej v praxi, ale aby měl nějakou zábavu.
Ale psa, kterej půjde v reálu opravdu norovat a půjde do skutečné nory bych přirovnala spíš ke psovi, kterej je služebně využitej třeba u policie. Oba ti psi nepracujou "jen tak", ale za nějakým účelem a potřebujou k tomu, aby v reálu fungovali dobře, podle mě vědět, jak to plus mínus může vypadat. Ani v jednom případů to nikdy nenastavíš přesně na každou nastalou situaci, ale ti psi budou už přece jen líp vědět co dělat. Podle mě...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:31 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

EngieB
psa který ten lovecký pud nemá, "nevydráždí" ani sto lišek... Podle všeho čím se tu oháníš o tom nevíš ani zbla... Mno nic...

Pardon jdu dělat něco užitečnějšího než se tu hádat vo něčem co stejně nijak neovlivníme...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:33
- Nahlásit

blanulinka1
Hmm... já ty psi viděla Do nory se to bálo, na lišku to koukalo, ale nechali to zabít pár morčat a zkouška jedna báseň
Eimy
Jenže jak říkám, norování v umělý noře a norování v reálu se diametrálně liší. Takže proto to přirovnávám k tomu, k čemu jsem to přirovnala.

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:36
- Nahlásit

Eimy
jj,souhlasím ..

Jenže pořád je to jen o lidech a já bych i věřila tomu,že se najde pár blbců,kteří ,i když psa nepotřebují do praxe,na bezkontakt půjdou,aby viděli,jak ten jejich Punťa obstojí v "bitce" s liškou .... bohužel ...

blanulinka1

máš pravdu,je to pokrytecký ...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:36 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

blanulinka1
Podle všeho čím se tu oháníš o tom nevíš ani zbla... Mno nic...
A víš, že jsem chtěla před chvíli napsat to samé o tobě? Ale přišlo mi to blbý... Mno nic...
Ne vážně, já lovečáky nemám, ale uvažovala jsem o jezevčících, takže jsem si prostě pár věcí zjišťovala a pár lidí od jezevčíků a i od teriérů znám. A většinou ne myslivce, takže mi nemalují v růžových barvách krásy myslivosti, ale s vyděšenýma očima mi sdělí, že aby dostali psa do nory, nechali ho zadávit pár koťat. Já nevím, jestli o tom mluví i myslivci, možná jim to přijde tak normální, že to neřeší.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:42
- Nahlásit

EngieB
No vidíš, já bych svýho psa, pokud budu vědět, že na norování nemá, do něčeho takovýho nenutila. Ani do morčat ani do koťat... Počkám rok, dva dokud k tomu sama nedoroste a pokud to i přes to nepřijde tak to prostě nepřijde. Udělám si jinou zkoušku ale nutit ji a lámat...to fakt ne. Pokud na to nemá, tak na to nemá a zdar... Mezi nejbližšíma kamarádama taky myslivce nemám. Co komu přijde normální a co dle mého nezáležína tom, jestli je myslivec, ale jakej je člověk... Ale tohle je pořád dokola.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:45
- Nahlásit

Bassi
Jenže pořád je to jen o lidech a já bych i věřila tomu,že se najde pár blbců,kteří ,i když psa nepotřebují do praxe,na bezkontakt půjdou,aby viděli,jak ten jejich Punťa obstojí v "bitce" s liškou .... bohužel ... no jo, je to tak, ale tihle lidi to dělají i teď a nikam kvůli tomu ani nejezdí... Bohužel je to tak třeba i mezi jinejma psama... kolik debilů si pořídí pitta jen proto, aby "bojoval"... V tomhle si bohužel musí sáhnout do svědomí sám, tohle neupraví žádnej zákon, leda zákon o odstřelu idiotů...

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:46
- Nahlásit

EngieB
hele já lovečáka mám,ale věnuji se poněkud jinému odvětví,než noře. Tudíž o ní vím taky jen čistě teoreticky,což je,jak víme na prd i na nějakou diskuzi. A názory ,které slyším a zkušenosti,co se ke mě dostanou si musím sama přebrat. Pravda je vždycky někde uprostřed. Někdo rád přehání,že ano ...

ale tohle je docela drsný teda .... ale s vyděšenýma očima mi sdělí, že aby dostali psa do nory, nechali ho zadávit pár koťat

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:50
- Nahlásit

blanulinka1
No, s tímhle s tebou výjimečně fakt souhlasím. Proto jsem proti kontaktu, protože takhle na ty debili nebude vůbec žádný metr. Ale pro zákon o odstřelu idiotů nic nemám

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:51
- Nahlásit

Bassi
Proto bych byla pro, kdyby se to ošetřilo jinak. Třeba - kontakt jen v případě, že se majitel zúčastňoval a nadále zúčastňuje praktického lovu na lišku. Pokud ne, automaticky bezkontakt. Podle mě by to nějak šlo.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:53
- Nahlásit

Bassi
ale tohle je docela drsný teda .... ale s vyděšenýma očima mi sdělí, že aby dostali psa do nory, nechali ho zadávit pár koťat do toho bych nešla, i kdyby mě to stálo neuchovnění...
EngieB
Bohužel zrovna těmhle debilům je to ale zákon - nezákon, úplně jedno...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:54
- Nahlásit

EngieB
Proto bych byla pro, kdyby se to ošetřilo jinak. Třeba - kontakt jen v případě, že se majitel zúčastňoval a nadále zúčastňuje praktického lovu na lišku. Pokud ne, automaticky bezkontakt.
Jak kdybych něco podobnýho nepsala už hned ze začátku

Bassi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:54
- Nahlásit

EngieB

mno já ti nevím .. opravdu možná teď plácnu kravinu,ale myslím si,že se nemůže účastnit praktického lovu lišky bez zkoušky z nory ... Aspoň tedy ne oficiálně ... jsme zase tam kde jsme byli,že ano ...

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:56
- Nahlásit

Eimy
Fakt? Já to minula, promiň.
blanulinka1
Ano, jenže to je stejný, jako kdyby si zlegalizovala psí zápasy. Ty tady budou vždycky, ale pár lidí se jich neúčastní, protože by mohli být trestáni.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:57
- Nahlásit

Bassi
A nestačí na to jen ta zkouška z bezkontaktu?

blanulinka1
Člen
- Nahlásit

EngieB
Proto bych byla pro, kdyby se to ošetřilo jinak. Třeba - kontakt jen v případě, že se majitel zúčastňoval a nadále zúčastňuje praktického lovu na lišku. Pokud ne, automaticky bezkontakt. Podle mě by to nějak šlo. No ale to je přesně ono. Zkusit kontakt, pokud oprávněný posuzovatel zjistí, že ten pes je marnej a v lese nebude využitelnej, dál dělat bezkontakt, pokud bude mít majitel zájem.

EngieB
Člen
- Nahlásit

Bassi
Ne, já nemyslím se psem. Pěkně ať si mažou ráno na číhanou, pomáhají, vidí, o čem to je a pak teprve na zkoušku.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

EngieB
Já osobně nechápu kontaktní norování u psů, kteří v životě něpůjdou opravdu makat do lesa, tam si myslím, že psovi stačí bezkontaktní, aby ukázal, co v něm je...
Ale pokud má jít někdy opravdu makat do lesa... Pro tyhle psy bych kontaktní norování povolila... Jenže zas by nastal problém, jak to oddělit...

Tohle jsem psala včera v 18:54
Možná je to napsaný zmatečně, ale v podstatě myšlený tak, jaks to napsala ty Klasika...člověk se hádá o něčem, v čem má podstatě stejnej názor s tím druhým

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání