| Autor |
Zpráva |
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:21 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
EngieB
Bulíci nejsou lovecky využitelní....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:22
- Nahlásit
Bassi
vzhledem k tomu, že bulíci mají stejnou výšku +- nějaký cm, tak to stačí. .... teda alespoň podle mého skromného názoru .... jinak věřím, že to moje pometlo by zařvalo ( a to nejen proto, že je větší ...)
EngieB
právě že jsem viděla jednoho bulíka a stačilo mi to ... ještě dneska mi je zle
Což o to vlohy k nahánění má, ale jak to bude v ohradě s ovcema to netuším... hlavně se připravuju na to, že nějaká ovce by mohla přijít k úhoně a já budu muset za ní zaplatit Snad to v půlce dubna zjistím
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:24
- Nahlásit
blanulinka1
No, můj pes sice není úplně pracovní, zato se rád serve, ale když pracuje, tak si psů ostatních ani nevšimne. Nebude chyba v těch jezevčících? Já teda fakt nevím, nahlodali jste mě, ale furt ještě mám představu psa - noraře, který cítí lišku a jde po lišce. Ne že oprdelkuje kolem nory, protože se bojí, ale on tam časem vleze, počkáme... Že se serve, když tu lišku cítí, s jiným psem atd. To mi nepřipadá jako psi s vlohama...
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:25
- Nahlásit
brut
jsme se asi nepochopily ... ja tu vejšku myslela jako nevýhodu pro psa,podle mě je to už dost velký a měla bych strach to pustit na divočáka ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:26
- Nahlásit
Bassi
tak ti nevím, já bulíka fakt viděla... nikde žádný jiný pes
blanulinka1
vysmátá liška je dobrá představa
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:26
- Nahlásit
brut
hele, tak já ti na náhánění půjčim Béďu ta už si to nanečisto zkusila když jsme byli v září v Krkonoších... krom jedné která jí zdrhla i přes elektriku z ohrady, jich 13 nahnala přes celou pastvinu do přístřešku a nepustila ven (žádné ani vlnku nerozčísla), jen ty ovečky asi nikdo nikdy nenaháněl bo koukaly jako vyvoraný
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:27 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
brut
Bulové jsou FCI uznané plemeno?
btw. psala jsi že ještě teď ti je blbě ... divočák ho rozpáral či co?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:28
- Nahlásit
Bassi
myslíš, že 50cm v kohoutku je moc? A jaké psy jsi teda měla na mysli? Mně připadá, že těch 50 je akorát
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:30
- Nahlásit
Bassi
to nevím, my patříme pod ovčácká ... se juknu
blanulinka1
Brut má tendence nahánět vysokou... nejraději má daňky a vůbec nechápe, že jeho nadšení nesdílím
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:31
- Nahlásit
brut
hele není to z mý hlavy ... údajně jezevčíci a tdy ti malý pinďové ... jdou si pěkně po stopičce,hlásí a pokud dorazí k divočákovi,tak je to už práce vůdce ... A potažmo divočák z něj má "srandu",jelikož ví,že ho neohrozí,kdežto s velkým psem,což je už i 55 cm v kohoutku a kterej mu dejchá na paty ,jde do tuhýho ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:32
- Nahlásit
Bassi
ne pes přežil, ale byl to docela masakr..... pes se zakousl divočákovi zespoda do krku a držel... divočák chvíli mlátil hlavou a pak padl.... brrrr. Přiznám se, že jsem pak už nechodila sledovat myslivce při lovu
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:32 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
brut
já právě taky nevím,mám honiče ...
a pokud není FCI uznán,tak se nesmí oficiálně účastnit
.... no a to je přesně ono ... hele,já bych si tohle se svým psem nelajzla , i když vím o jednom týpkovi,co s RR chodí na divočáky ...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:32
- Nahlásit
brut
Tak to byla někde chyba, právě o bulících jsem četla, že by měli lovit jen ve skupině... chudák pes, rozchodil to?
S ovcema budu držet pěsti. Můj borderák je absolutně nevlohař Radši klacíčky
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:34
- Nahlásit
brut
Přiznám se, že jsem pak už nechodila sledovat myslivce při lovu
Tak to se ti nedivím. No, hlavně, že se pobavili...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:34
- Nahlásit
Bassi
aha, tak to jsem nevěděla.... asi budu muset s naším hajným na "skleničku" do hospody a řádně ho vyzpovídat ... jen aby mně nenabídl nějaké sledování
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:37 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
brut
víš ono na druhou stranu je docela dost málo psů,kteří jsou v lese schopní (myslím opravdu dobrejch),takže podle toho to pak taky tak vypadá
Ono udělat dobrýho loveckýho psa ... za tím je vážně hodně velkej kus práce ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:40
- Nahlásit
EngieB
oni se nebavili, museli tenkrát dostat zraněného kance, který útočil na vše živé.
Bassi
jsou FCI uznaná
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:42
- Nahlásit
brut
jsou FCI uznaná
ok,díky ... tak beru zpět. Jsou lovecky využitelní . Akorát u nás je jich asi opravdu hodně málo ...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:43
- Nahlásit
brut
Hm, to je blbý. Ono občas to prostě nejde...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:43
- Nahlásit
EngieB
děkuji, myslím, že to budu potřebovast... stejně jako pak studené obklady, když něco provede .... klacíčky a míčky taky milujeme ( teda klacíčky moc ne... my spíš pořádné klacky)
Bassi
Ono udělat dobrýho loveckýho psa ... za tím je vážně hodně velkej kus práce ...
si pamatuju, jak mi to hajnej kdysi dávno vyprávěl.... taky má tři psíky "na dožití" ... chodí s nima do lesa jen na klasické prohlídky,ale dobrého loveckého má jen jednoho
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 14:46
- Nahlásit
Bassi
vím jen o jednom bulíkovi .... ten druhý už odešel na věčnost. ale jak říkám, nijak zvlášť se o tohle nestarám. Zatím mi na "krocení" stačí Brut
EngieB
já vím.....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 15:00
- Nahlásit
Bassi
OT - mám obavy, jestli tu Jitku zítra stihneme... nějak se mi to všechno moc hromadí Ach jo...už mě to neba
|
Bob
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 17:30
- Nahlásit
Je vidět ,že jsou zastánci obou táboru.
Každý dává přednost něčemu jinému a kde je hranice domluvy, aby byla většina spokojena?
Dal bych přednost tomu, aby si to rozhodli ti co noruji, mají s tím největší zkušenosti a nejlíp ví co pes pro přípravu potřebuje.
Ti co si chcou z toho udělat kratochvíli a zábavu, měli by mít utrum.
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:00
- Nahlásit
EngieB
Škoda, že tu někdo nemá nějaký fotky. Fakt bych chtěla vidět tu lišku na norování,
Něco by se našlo:
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:02
- Nahlásit
PetrC
Něco by se našlo:
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:08
- Nahlásit
davidkova renata
přece ale oni to ti pejsci potřebují, přece z nich nechceme gaučáky, že.
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:11
- Nahlásit
Myslivci si pořizují lišky na výcvik norníků tím, že zavraždí matku a vyberou mláďata z nory, která pak chovají v kotcích či klecích o hladu a žízni, aby zvíře bylo slabší a při kontaktním výcviku nezranilo jejich psy.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:16
- Nahlásit
hele není to z mý hlavy ... údajně jezevčíci a tdy ti malý pinďové ... jdou si pěkně po stopičce,hlásí a pokud dorazí k divočákovi,tak je to už práce vůdce ... A potažmo divočák z něj má "srandu",jelikož ví,že ho neohrozí,kdežto s velkým psem,což je už i 55 cm v kohoutku a kterej mu dejchá na paty ,jde do tuhýho ...
Takhle to není - divočák v ohrožení je nebezpečný vždy,ale výhodou malých jezevčíků a teriérů je,že jsou mrštný a obratní a díky velikosti se´jim podaří praseti vyhnout. Větší psi nemají šanci. Proto menší jdou po stopě sami a když černou najdou,doráží na ní a "hlásí",kde se nachází a čekají na lovce.Oproti tomu větší psi se používají při dohledávce na řemeni,tj. nepouští se navolno,ale jdou na dlouhé šňůře po stopě přímo s myslivic.-)
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:23
- Nahlásit
jana33
jj,takhle nějak jsem to myslela a špatně se vyjádřila ... Díky z opravu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2008 20:40
- Nahlásit
Bassi
Není to oprava,jen upřesnění Velkýho psa bych po barvě nikdy samotnýho nepustila,je to fakt o hubu,divočáci jsou dost nebezpečný. Mě stačilo loni,když jsme byli na houbách,vyrušili jsme kance a ten se rozeběhl proti mě a můj labroš šel do něho. Krve by se ve mě nedořezal, naštěstí prase bylo rozespalý a pes se nechal odvolat,ale klepala jsem se ještě dlouho,fuj
|