| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 21:57
- Nahlásit
ankaras
konečně sem sepsala seznam těch knížek.. ani sem netušila že sem takovej knihomol píšu ti to do mailu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 22:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
Panebože, vy tu máte šrumec! Den tu nejsem a 4 stránky počmárané... Dnes jsme jeli do Olomouce na kytky, tak výlet na celý den.
Tak zaprvé jsem mrkla na ten váš útěk Ayrin - vítej do klubu lovících potvor
To přivolání - chyba majitele, neschopnost to psa naučit - to teda nevím. Mám dva, každý jiný, jak jsem psala tak vychovávaní a cvičení absolutně stejně. A jeden má 100% a jeden tak 80% (bez zvěře taky 100 ). Jeden se sám od sebe tahne max. 3m ode mne, málem ho odháním, ať si taky prochajdy užije, druhý bez vodítka +-150m. Při srně +2000m
Přesně jak píšeš s myslivcema je to děs. Teď na jaře ,,vyrostly" posedy jako houby po dešti a přesto, že jdu s Worickem na vodítku, když na něj narazím, vyvolá to u mně okamžitě představu, jak mi Worča zdrhne a pak ho najdu zastřeleného a úplně se rozklepu.
Video od Aldíků pěkné, zrovna jako ti naši dva draci - už se Worča uklidnil a zase se ,,kočkujou".
Teď se nechytám, kdo tam má tu rotvajlerku - Fifi?, tak takové přivolání míváme i my. Stačí jen použít přísnější tón (v našem podání rozuměj ,,nešišlavý") a psiska mají pocit, že je průser a pro jistotu se taky takhle tahnou
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 22:21
- Nahlásit
Fajka
konečně sem sepsala seznam těch knížek.. ani sem netušila že sem takovej knihomol píšu ti to do mailu
- super, díky moc
worick
no nevim, já bych si mohla založit tak svuj klub, protože muj pes má přivolání tak 25 %
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:19
- Nahlásit
Roxana
ahoj , vypadá to na další štěníky AA
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:23
- Nahlásit
Je možný, aby měl pubertu v necelejch třech měsících? Fčera jsem litovala, že nemám traverzu
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:25
- Nahlásit
inu
Je možný, aby měl pubertu v necelejch třech měsících? Fčera jsem litovala, že nemám traverzu
-ale no tak takový stavy jsem taky měla, to znam, tady jsem se přišla vypovídat strašnym způsobem a pak jsem si uvědomila že se vlastně nic hroznýho neděje, ale vypovída se musí tak povídej dcero copak se stalo
- a pubošku bude mít tak v 7
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:30
- Nahlásit
Caaaau
ankaras
no vida, a jaky??
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:31
- Nahlásit
Roxana
zrovna jsem to házela šebině na stránky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:40
- Nahlásit
ankaras
zrovna jsem to házela šebině na stránky
no vida, vlastne, tak drzime palce
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:08
- Nahlásit
Zdravím,
na inuvnouzi přibude další odkaz, tak tam mrkněte.....
http://www.friendsofakitas.co.uk/
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:30
- Nahlásit
Dania
na inuvnouzi přibude další odkaz, tak tam mrkněte.....
no, tak jsem na to koukla .. ten Alfie ..
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:35
- Nahlásit
Roxana
Dania
jsou to krásní pejsani a bílý jsou tam tři
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:09
- Nahlásit
ankaras
hele, von už mi zvedá nohu vod tří měsíců a značkuje
Takže bych tu pubertu i věřila
Aale, včera nasadil kompletní selektivní hluchotu a zdrhnul. A našli jsme ho, jak ukradl bullterierovi hračku(!!) a zdrhá s ní někam pryč.
Pak pro změnu zdrhnul za fotografem, co tam fotil jarní přírodu.
A bylo mu pumpička, že mám s sebou kus kuřecích prs. Asi si dneska koupím ten diazepam!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:13
- Nahlásit
inu
Takže bych tu pubertu i věřila
to ještě fakt ne , Ayrin by mi taky zdrhala dřív, kdyby jsme byli mezi lidma na vychajdě ale u nás je pusto, takže máš klid ted už teda ne
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:15
- Nahlásit
ankaras
to ještě fakt ne
u něj je možný fšecko, u sígra
Na čarodky s nim jedem do rájce na ranč, tak doufám, že do tý doby dojde ta známka, páč jí sakra brzo začne bejt třeba
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:20
- Nahlásit
dyť to říkám, to je diagnóza:
"Akitas in some cases can be aggressive towards other animals, they also have selective hearing which means they are not good at re-call and for this reason, they should not be allowed off lead in a public place..."
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:39
- Nahlásit
inu
Ahojky, tak já už si to skoro ani nepamatuju, ale takový prcek myslím zdrhá normálně za vším a za všema, protože je to zvědavé malé ,,děcko" Nějaké přivolání je mu šumák. To přijde až pozděj, až si bude umět v hlavičce srovnat, že u paničky je nejlíp, protože ,,je hodná " a má vždycky kokinka!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:56
- Nahlásit
worick
tak von se u mě donedávna celkem držel za kuře (na to, jak mizernej sledovací pud má). Ale poslední dobou ho vypustim a pak už se jen modlim.. jenže jak jinak naučit pséka venku přivolání, než ho tu a tam pouštět?
Ale jak psala ankaras.. potřebovala jsem si zanadávat, tož mě berte s rezervoárem
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:06
- Nahlásit
inu
no ale přivolání musíš učit se stopovačkou, ne na volno, protože jak ho přivoláš a on nepřijde tak to je v pytli, tuhle chybu jsme dělali my zezačátku, když víš že ho nedonutíš přijít tak ho vůbec nepřivolávat.
- a když odcházíte pryč tak za váma nejde? to my do těch 6 měsíců chodili v pohodě a ona si nás hlídala, ted si nás hlídá taky, ale už jí nevadí větší vzdálenost
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:10
- Nahlásit
ankaras
když víš že ho nedonutíš přijít tak ho vůbec nepřivolávat.
no, todle já dodržuju, Kuba zas až tak ne
no ale přivolání musíš učit se stopovačkou
to jsem na Mikóša neaplikovala a bylo to v pohodě. Asi to budu muset zavýst
a když odcházíte pryč tak za váma nejde?
no, ani ne. dokonce se mu jak trotli schováváme za keře a stromy. A někdy čumí přímo na mě, ale vůbec mě nevidí. A když nás delší dobu nemůže najít, tak si najde nejbližšího člověka a de s ním
Asi musíme více vytrvat.
U něho je právě ten průser, že nikdy neměl ten následovací pud, takže..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:11
- Nahlásit
ankarasinu
a když odcházíte pryč tak za váma nejde? to my do těch 6 měsíců chodili v pohodě a ona si nás hlídala,
štastný to lidi co si je štendo hlídá Fejkyna byla totálně samostatná průzkumová jednotka která ještě k tomu si byla naprosto jistá že domů dyžtak trefí i bez mě
inu
Ještě sem nestihla mrknout na to DE páč sem včera vodpadla ale dneska na to už určo juknu
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:14
- Nahlásit
Fajka
Ještě sem nestihla mrknout na to DE pá
šiš pani, kliďo až za měsíc
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:15
- Nahlásit
Fejkyna byla totálně samostatná průzkumová jednotka
panebože, my máme doma vašeho rezavýho klona
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:17
- Nahlásit
Fajka
to jsem na Mikóša neaplikovala a bylo to v pohodě. Asi to budu muset zavýst
- mně to tenkrát radil MilanS a taky mi to nepřišlo potřebný a divný a ted bych to dělala hned od začátku a byla bych na tom líp ti pak můžu poslat celej návod
nejbližšího člověka a de s ním
to bude ono, ayrin nikde jinýho člověka neměla, takže cupitala lesem okolo nás, ted se jí taky schováváme, vždycky když zdrhá a nečeká na nás, tak se schováme a ona se zastaví, kouká kde jako jsme a maže zpátky nás najít ale pozor, to dělá jenom když tam nikdo neni
Fajka
štastný to lidi co si je štendo hlídá Fejkyna byla totálně samostatná průzkumová jednotka která ještě k tomu si byla naprosto jistá že domů dyžtak trefí i bez mě
- i tak maličká? tak to ayrina do těch 5 - 6 měsíců když viděla, že jdeme pryč, tak mazala za náma, ted sice taky, ale to je strašnou dálku už od nás, zatim pořád zabírá když se rozběhneme, ale jak řikam, nesmí tam bejt něco jinýho
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:20
- Nahlásit
Tak jako co fakt nedělala že by mě odešla s někým cizím.. páč ona by z ostatních cizích lidí povětšinou blinkala páč ten čék co jí chtěl hladit určo neměl umytí ruce
No a jako my jako lidi jsme jí nezajímali totálně.. ani já ani Pája prostě to bylo tak že nás ke svýmu žití vůbec nepotřebuje.. něco ve stylu napln misku a zase táhni a nevotravuj
No ale dneska už je to jiná
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:23
- Nahlásit
Fajka
tak to jo to ayrina je zase taková citlivka, přijde, nejdřív všechny obejde, vopusinkuje, zkontroluje, jestli jsme pořád v stejný, vokouše nám palce nebo když vidí že jsem dal apetrovi pusu tak běží jak střela, skočí na nás a chce s náma ale jinak taky nám umí dát najevo, že nás nepotřebuje a na vycházce už vůbec ne
No ale dneska už je to jiná
to je pravda, to je to o čem jsem tady už psala, že je to na ní úplně vidět že jste její
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:27
- Nahlásit
ankaras
to ayrina je zase taková citlivka, přijde, nejdřív všechny obejde, vopusinkuje, zkontroluje, jestli jsme pořád v stejný, vokouše nám palce
se někdo má
to je pravda, to je to o čem jsem tady už psala, že je to na ní úplně vidět že jste její
no vodejt taky kdyby nás nebrala tak kdo už by jí tu misku plnil žáááno
Ale čím starší tím lepčí, blbej začátek dobrej konec.. lepší než vobráceně
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:32
- Nahlásit
Fajka
lepší než vobráceně
ti pak napíšu jak to dopadlo u nás
- i když u nás je to taky pořád lepší akorát přivolání fakt teda neéééé, takže tam musíme makat a pak to vztekání , ale můžu říct, že kdybych jako nenašla tohle forum, nedostala jsem typa at si něco přečtu, nedala mi Bubáček rady, tak nevim i když s ayrinou to neni tak horký, ale je jí taky dost ! hodně dost !!! mooooc hodně !!!
inu
ti závidim toho mimíska
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 13:23 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
ankaras
hoj ,přeposílám odpoved od tý čikovný dífčiny
Volala jsem na úřad do Postoloprt, tam mi řekli, že o psu ví policie. Policie mi řekla, že si psa odvezl pan Kubalík z Jimlína. Na jejich stránkách jsem ho nenašla, tak mě napadlo se kouknout na fotky toho kareláka, co se umístil z jeho útulku vloni. No a dám krk na to, že to je von. Takže soudím, že už je zpátky u majitele, jen to ještě ověřím u pana Kubalíka, dám vědět, co mi odpověděl.
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 14:16 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
davidkova renata
takže je už u svýho majitele? dej vědět
|