| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:24
- Nahlásit
ankaras
JAK NEMÁ PŘIVOLÁNÍ, TO MUSÍ MÍT, TO JE TVOJE CHYBA, TO JE STRAŠNÝ
noooo a není to strašný? sem na tom vobčas stejně a konstatuju že je to strašný
takovej hodnej milej co se ti drží furt za zadkem to je přece úplnej sen kerej taky asi nikdy nebudu mít
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:30
- Nahlásit
Fajka
konstatuju že je to strašný
- jj, souhlasim když pes běží, ocas mezi nohama, dře to za srnkou a ty řveš, řveš, voláš jí jménem, na který teda vůbec neslyší asi je hluchá a ty můžeš jenom koukat jak ti zdrhá a závidět těm co si plesknou dlaní o nohu a pes se nezvdálí
takovej hodnej milej co se ti drží furt za zadkem to je přece úplnej sen
to jo, taky bych to chtěla zažít na takovýho psíka jsem myslela zrovna včera
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:36
- Nahlásit
ankaras
ale zas teda se musí přiznat že ten můj vlkodlak jednu super vlastnost má.. včera byla chudák celej den zavřená doma v obýváku. Páč prostě na zahradě by to nešlo, ona řve jak blbá že ty chlapy na střeše nemaj co dělat, řemeslníci jsou po půlhodině hluchý a odmítaj pracovat bo je z toho kraválu bolí hlava... to zas tak super není já vím ALE... doma v tom obýváku normálně kam jí dám at si lehne tak tam jí za půl dne najdu... aniž by cokoliv ničila, vymejšlela kraviny nebo měla nějaký demoliční sklony. Prostě ji najdu tam kde byla při mým odchodu a ještě se tváří naštvaně že ji budím
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:38
- Nahlásit
Fajka
takovej hodnej milej co se ti drží furt za zadkem to je přece úplnej sen
tebe to eště nepřešlo?
Je vidět, že si těch psů eště moc neměla
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:42
- Nahlásit
Fajka
to je super, mně se líbí jak jí máš náhodou vychovanou, přijde mi takovej rozumnej kliďas když s váma někam jdeme . Nás to snad taky někdy potká, musim přiznat že ted je to s ní taky fajn, ty základní povely jsme zvládli, ted pilujeme víc odložení, protože tomu jsme moc nedali a dalo by se říct, že jsme teprve začali, ale leží a čumí proč kolem ní jako chodim a čekej zvládla tak nějak sama, když jsme jí třeba v obýváku řekli čekej a šel jí někdo pro dobrotu, tak tam stála a čekala takže něco jsme učili a něco přišlo tak jako samo, ale nejlepší je, když přijedou třeba známí a řeknou .... "poslouchá" a my jako že docela už jo a oni řeknou "tak at si třeba sedne" co myslíš?
- u nás je problém to přivolání a to je vlastně základ a ten nemáme zatim, když jí přivolam a škubnu stopkou, tak ona se zastaví 5x než ke mě dojde to ještě odvrací hlavu s výrazem, že teda jako nepůjde ! jenže je to každej den jiný, JÁ CHCI TAKY POŘÁDNĚ VYCHOVAT PSA : nejlepší je si jako prvního pejsana na výchovu koupit akitu a ještě divokou
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:43
- Nahlásit
ankaras
to máš jedno, co si koupíš jako prvního psa
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:45
- Nahlásit
inu
tak zase my měli malamutku takže tvrdá palice nám nepřišla vůbec divná ale jeden chlap z hrádku tady měl vlčáka a koupil si k němu akitu inu a byl celkem v šoku rozhlašuje, že prej si to lidi nemají kupovat, že je to nevychovatelný
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:49
- Nahlásit
ankaras
že je to nevychovatelný
no a nemá snad pravdu?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:50
- Nahlásit
inu
tebe to eště nepřešlo?
Je vidět, že si těch psů eště moc neměla
nepřešlo páč můj první takovej byl!!!
Takže vím že to existuje
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:52
- Nahlásit
inu
no a nemá snad pravdu
někdo pořád tvrdí že je to v pánovi , ale já tomu moc už nevěřim ten pes je vyloženě vyčůranej
Fajka
Takže vím že to existuje
jj, existuje a kdo tak psa vychovanýho nemá, tak ten to tady nepíše, takže pak jsme tady za roury jenom my
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:53
- Nahlásit
ankaras
přijde mi takovej rozumnej kliďas
nooo jasněě a nejvíc je klidná když vystupuje z auta .. krom toho až nás uvidíš na coursingu změníš názor ouplně
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 08:55
- Nahlásit
Fajka
páč můj první takovej byl!!!
fakt, jooo?
Lucky girl!
ankaras
někdo pořád tvrdí že je to v pánovi
jo tááák, proto jsem nedokázala ukočírovat ani vlčmena, tradiční cvičákovské plemeno?
za roury jenom my
lepší bejt roura než trubka
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:00 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
inu
lepší bejt roura než trubka
nebo potrubí to už je pak asi vrchol
Fajka
nooo jasněě a nejvíc je klidná když vystupuje z auta .. krom toho až nás uvidíš na coursingu změníš názor ouplně
- už jenom to jak tě pozoruje, třeba na výstavě mně přijde že tě zbožnuje to ayrina takhle na mě teda nekouká, když ví že dělá něco co nemá nebo ví, že jsem naštvaná, nebo na ní dokonce VOLAM ! když ona nechce, sedim vedle ní na bobku a říkam Ayrin, Ayrin a ona se nepodívá prostě , maximálně pokukuje očkem co já jako na to
- co dělá na coursingu?
inu
jo tááák, proto jsem nedokázala ukočírovat ani vlčmena, tradiční cvičákovské plemeno?
- no zrovna tenhle příklad by tomu přitakával dělam si legraci ale zrovna čtu jednu knížku kde to taky píšou, že prostě někdo to v sobě prostě má a někdo se musí hodně snažit a někdo to prostě nedokáže at se snaží sebevíc
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:01 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
inu
fakt, jooo
jj to byl potom nátřesk když sem přinesla domu Fajuš.. se ještě dneska divím že sem se nešla utopit nebo votrávit... a přežila to.. ikdyž v žádným případě sem to nepřežila v duševním zdraví anšto sem trupka
No nic du ... bo sem tu sama a řemeslníci asi začali bourat to co postavili jinak to není možný takovej kravál
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:02
- Nahlásit
ankaras
že prostě někdo to v sobě prostě má a někdo se musí hodně snažit a někdo to prostě nedokáže at se snaží sebevíc
podle mě je to vo něčem jiným. Jasně, někdo to v sobě určitě má (Sandra vod Hagisů, řekla bych, např.) a ten zbytek si to musí vydřít, ale hoooooodně je to o pochopení toho psa a o komunikaci
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:07
- Nahlásit
inu
ale hoooooodně je to o pochopení toho psa a o komunikaci
- jj, to každopádně já včera ale taky chápala proč ayrinka utíká za srnečkou a nemohla jsem udělat nic
Fajka
jdi je ukáznit
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:09
- Nahlásit
ankaras
hele, prostě akita má svojí hlavu, tak se s tím musíme buď smířit nebo ji mejt celej život na špagátě
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:13
- Nahlásit
inu
hele, prostě akita má svojí hlavu, tak se s tím musíme buď smířit nebo ji mejt celej život na špagátě
- to mě právě mrzí, kdyby nebyli myslivci, tak jsem v pohodě, jenže u nás jak vidí že si upustila vodítko tak už střílí a ted si vezmi že jdu do lesa a říkám si : doufam, že nepotkam prase a ono do¨2 minut vyskočí na lesní cestu a zase zmizí, jdu na louku a říkám si, doufam že tady nebude nějakej zajíc a rup je tam a hned i srnka, no tak už si radiš nechci řikat, doufam, že tam nebude myslivec
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:15
- Nahlásit
ankaras
no, s těma lesama je to ovšem průser.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:16
- Nahlásit
inu
copak lesy, ony i louky jsou ted průser, přitom u nás se tak pěkně vycházkuje, ale neni to prostě bez nervů, ale už začínáme i běhat docela jí to jde, tak jsem ráda
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:21
- Nahlásit
ankaras
jenže na loukách myslivci moc nebejvaj, nebo jo?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:24
- Nahlásit
inu
na tý louce, jak jsem sem dávala včera jsou 3 posedy
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:25
- Nahlásit
ankaras
a jinam se asi chodit moc nedá, co?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:30
- Nahlásit
inu
dá se tady chodit hodně, louky,lesy, pole, kde potkáš žádnýho člověka ani psa, no super, ale samej posed ! už jsem to tady asi psala, ale jednou jsme šli s tátou s tou malamutkou a ona byla na samonavijáku a byl tam hajný a koukal po nás jako kdyby čekal, až se rozběhne, protože neviděl tu šnůrku slabou ! jsou to kreténi, někdo je normální a někdo bezmozek co si potřebuje něco dokazovat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:50
- Nahlásit
Cago§
ankaras
njn, vsechno je jednou poprve
ale vydrzela to celkem dlouho
inu
no, to neni tak uplne pravda, holt akity obecne maji celkem dost hodne vyvinutej loveckej pud (aby taky ne, zano), stejne jako velka spousta dalsich plemen, ale jsou i typkove, kterym zver nic moc nerika .. a voditko na celej zivot reseni asi neni
Fajka
co strecha, uz se deste nebojite ??
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:58
- Nahlásit
Roxana
njn, vsechno je jednou poprve
ale vydrzela to celkem dlouho
viď řekla bych že to přišlo s jarem protože v tu chvíli zjistila, že jsou nějaký motýli, ptáci, srnky, zajíci a ted to bude super horší je, že se bojim, abysme to nakonec zvládli to přivolání, ale snad nějak trochu jo
stejne jako velka spousta dalsich plemen
jj, malamutka teda chodila pořád jenom na špagátu, když chodila ven, to byl prostě našich první pes a oni do toho zapálený nejsou, ted už je to doma všechno odbouraný, když se to tak vezme, tak alma nesměla oproti ayrin vůbec nic , no ale ta byla tak strašně hodná, ale jak se objevilo zvíře, tak hotovo, doběhla, zakousla, pochlubila se, když přinesla ptáka tak dobrý, když přinesla kotě a mýho králíka, tak už to tak dobrý nebylo a když zakousla netopýra ! tak jsme byli docela v šoku jak ho mohla chytit
- a co Ariška, utíkala teda taky hodně? nebo takhle - měla taky tu nevšímavost a hluchotu?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 10:14
- Nahlásit
ankaras
bojim, abysme to nakonec zvládli to přivolání, ale snad nějak trochu jo
no, to je beh na dlouhou trat - hodne dlouhou vyderzaj pijonier
když zakousla netopýra ! tak jsme byli docela v šoku jak ho mohla chytit
asi byla rychlejsi no
a co Ariška, utíkala teda taky hodně? nebo takhle - měla taky tu nevšímavost a hluchotu?
kdyz jsem ji na tom cca pul roce brala, tak uz teda mela hoodne zajem o zver, o vsechno - mysi, ptaky, bazanty a koroptve, zajice a srny .. postupne se to ale podarilo utlumit, docela hodne, zaklad je, ze nesmi byt daleko, abys mela sanci ji uposlusnit ..
ta nevsimavost a hluchota - asi ani ne, ale treba kdyz ma delat nejaky cviky pred cizima lidma, to ma tuhle selektivni hluchotu, to jo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 10:18
- Nahlásit
Roxana
ahoj
asi ani ne, ale treba kdyz ma delat nejaky cviky pred cizima lidma, to ma tuhle selektivni hluchotu, to jo
no to je ideální vlastnost pro psa na zkoušky
ankaras
to přivolání, ale snad nějak trochu jo
neexistuje.. pes bud přivolání má nebo nemáááá !
Bud v klidu.. moje nemá
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 10:19 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Roxana
ta nevsimavost a hluchota - asi ani ne
hm, tak to je přesně ono, pes kterej tě aspon vnímá se podle mě líp vychovává než pes, kterej je ze všeho paf a když nechce tak se na mě ani nepodívá a můžu řikat její jméno 10 cm od palice
- tak poraď ženo, jak jí udržet blízko u sebe? jenže to je těžký na jedný louce kam chodíme si po cestě hrajeme a pořád je poblíž koukala tam na slepice ale stačilo jí říct, aby si jich nevšímala a šlapala dál se mnou ale druhá louka, tak tam nemam šanci já si snad ještě budu muset najít správný místa
Fajka
- no právě, to vždycky každej řekne BUD TVUJ PES MÁ NEBO NEMÁ, TĚ NERESPEKTUJE A TAK to ji vždycky tak hrozně díky za tebe že ho taky nemá
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 10:23
- Nahlásit
Fajka
moje nemá
ni za kurča?
|