| Autor |
Zpráva |
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:42
- Nahlásit
ankaras
Tě asi zklamu, ale další článek plánuju o putovní procházce. A ten další zase o japonštině. Drbání nebude
|
ankaras
Člen |
- Nahlásit
inu
tak já tam taky jedu až v říjnu ted si to jdu pročíst na ty tvoje stránky
|
Janiii
Člen |
- Nahlásit
inu
Nechceš akitu? ;) Tenhle přístup se mi zamlouvá
ujíždim na berňákách, tak i tam snad budu nějak nápomocná, ikdyž svým stylem ... do Akitího "zelí vám nepolezu"
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:44
- Nahlásit
Janiii
To je v pohodě, hlavně když budeš pokračovat v dobrém díle
ankaras
Ale já to tam o té procházce ještě nemám
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:45
- Nahlásit
Ahojky děvčata,
přeji všem krásný den
no teda vy jste mi dali. Než jsem to tady přelouskala.
Ale dozvěděla jsem se zase pár dobrých věciček, které je dobré míti na paměti.
V tom, že chovatelé i majitelé psů jsou různí a každý má svůj přístup k nim (ikyž s tím někteří nesouhlasí) s vámi plně souhlasím.
Také se mi některé věci nelíbí, ale myslím, že jako jedinec s tím mnoho nezmohu, ale svůj názor říci mohu a za ním si budu stát.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:46
- Nahlásit
inu
ale já si chci přečíst za co si byla napadená
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:47
- Nahlásit
Bubacek
no čus tak co náš taťka? jak se mu daří?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:48
- Nahlásit
ankaras
tak to joo, to můžeš. A pak si přečti návštěvní knihu
Bubacek
Amen!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:49
- Nahlásit
inu
jo a teda můžu mít tvuj odkaz na webkách?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:50
- Nahlásit
Ankaras
No samo, paní, ale s varováním, že je to jen pro silné nátury
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:50
- Nahlásit
inu
mě vyškrtnou taky vid kvůli tobě
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:52
- Nahlásit
Ankaras
leda že by ses mě zastávala
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:54
- Nahlásit
inu
ale je to divný, vždyt ještě nemáš ani pejska
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:55
- Nahlásit
ankaras
tak co náš taťka? jak se mu daří? - mohu tě ujistit, že se má dobře, ráno snědl misku granulek, pak si zašel na procházku a teď tady v klidečku chrupká
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:55
- Nahlásit
ankaras
No právě proto můžu brblat, že se nic nedozvím
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:56
- Nahlásit
Bubacek
no prosim !! to je život a já musim sedět v práci a co ostatní? taky v poho?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 12:58
- Nahlásit
ankaras
a co ostatní? taky v poho? - jak jinak
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:02
- Nahlásit
inu
pak ti třeba nebude chtít nikdo prodat štěně jo a já přehlídla jestli chceš štěndo jenom od té fenky nebo i jiné
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:04
- Nahlásit
ankaras
vo to se fakt nebojím. Prodat ho nebudou chtít jen určité firmy a vod těch bych ho stejnak nechtěla
A kdyžtak všechny nakrknu a přivezu si nějaký z Japánu :-D
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:06
- Nahlásit
inu
ty jo zase je dobrý jak už se v nich taky vyznáš vid
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:13
- Nahlásit
ankaras
Já měla děsný štěstí, že jsem hned napoprvý šáhla do dobrý strany toho akitího hnízda, takže i když je neznám všechny osobně, vím, kam se obrátit pro objektivní informace. No a tak jsem poznala Katku od Cherry, Fajku od Feiko a postupně se poznám se všema. Někteří mě budou nesnášet už dopředu a to nejen kvůli Inugoya, ale i kvůli tomu, s kterejma lidma od akit se bavím. Kdo si na mě bude chtít udělat osobní názor, může, zbytek ať štěká jak chce, já přesně vím, proč akitu chci a je mi jedno, jestli mě za výstavním kruhem bude nějakej nebo nějaká XYZ pomlouvat. Pro mě i případně uchovněný plyše nebude prostředek jak si koupit barák, udělat zahradu, vopravit střechu, takže je mi jaksi srdečně jedno, jestli mě nějakej ZYX bude dělat u případných zájemců o krytí špatnou reklamu. A kdo kreje jen proto, že nějakej pes dává početné vrhy (jakože je to blbost) nebo proto, že jsou s dotyčnou/ým kamarádi, tak je to jejich boj. Napsala jsem, co jsem si myslela, že je třeba zlepšit. Někoho to nakrklo, jinýho ne, někoho to ještě třeba nakrkne.. ale já už to ani moc nehodlám rozebírat. Vím, že jsem nasírací, na druhou stranu lidi, co mě fakt znají, umí ocenit i mé dobré vlastnosti. A mít hejno přikyvovačů nepotřebuju. Takže tak
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:19
- Nahlásit
inu
já jsem si to ted dočetla
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:30
- Nahlásit
inu
a od té stanice jak mají ted štěnátka teda nechceš jo?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:32
- Nahlásit
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:07
- Nahlásit
vy nepíšete, vy určitě zase jíte
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:13 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
no vy jstese tu teda rozjeli
inu
neznam te, asi jsi holt temperamentnejsi a resis veci, ktery treba ja prehlidnu - viz treba jak psala fifi, vidim to stejne
inu
Proto mě celkem rozčiluje, že chovky maj kolikrát weby, kam namastí info odněkud a pak už jen tituly a poháry a vzácná spojení.
Fifi
A proc te to rozciluje? Jejich vec, rikam, zodpovedny majitel bude hledat i vic, ostatnim to bude fuk
Nebo ohledne toho psika, "co se tak dobre cinil a jsou po nem ted pekna stenatka" - nemyslim, ze by jakakoli chovatelka po dvaceti letech ci jak dlouho nevedela, ze za pocetny vrh muze zejmena spravne urceni plodnych dnu feny ... a mimochodem, i ten pes na tom preci podil, urcite je zivotaschopnost a kvalita spermii jina napr. u stareho psa a psiho mladika, nebo fakt, ze "prepracovany" kryci pes taky nemusi mit uz pri buhvikolikatem opakovanem kryti prave kvalitni spermie ... no proste brat to s rezervou
A ja osobne si myslim, ze co se tyce povesti plemene, nejlepsi je jit sam prikladem. Mozna to zni zprofanovane, ale podle myho je to fak to nej- a rekla byt, ze "nase" Fajkaje toho zarnym prikladem
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:16
- Nahlásit
Roxana
jo s tim souhlasim já třeba hledala infa o AA, ale Fajky web o akitce inu je úžasnej a věřim, že hodně lidem pomůže, už se těšim na vlastní zkušenosti
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:20
- Nahlásit
ankaras
už se těšim na vlastní zkušenosti
Jj, to je o co mi tu celou dobu jde, ta vlastni empirie, neprenosna a jedinecna Tak at se vam dari!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:25
- Nahlásit
Roxana
díky asi to bude krušný, ale doufám že to doma zvládneme, tam se právě bije co by pes měl a neměl a zároven moje názory, že pes má být s rodinou a tak prostě domácí boj bude ale snad vyhraju
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:42
- Nahlásit
Ze vam sem lezu.. zajimava diskuse ohledne webu chovatelu. Nekdo je spisovatel a nafrka na web tunu clanku ze zivota se svym plemenem (a realita muze byt jinde),
Mluvil tady někdo o mě ??? no já uznávám, že jak o mě jednou napsal Bob že sem fakt pisálek asi no
... ale já když hledala info o soužití z akitama tak sem tohle nikde nenašla.... tak sem si to začala dělat po svým... nikomu nevnucuju co děláme proč děláme co by se mělo a jak by se mělo.. píšu jen jak nám to s Feiko klape nebo neklape jakej zas máme průšvih případně, když se nám něco zadaří ...
Hlavně sem chtěla aby si potencionální zájemce o štěně akity mohl přečíst že se s akitou dá nejen chodit na výstavy, ale třeba jet i na výlet, výcvikovej tábor, cvičit si poslušnost po své a nebo třeba i zkusit coursing a tak
Mě příjde že spousta lidí si myslí že akita je dobrá jen na výstavu a nebo doma na gauč a přitom jak zjišťuju to vůbec není pravda
|