| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:04 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
ankaras
já vám musim říct něco o malamutce naši jí necvičili a já byla malá to už jsem tady psala ona byla hroznej mazel ulice, hrozně hodná, ale veliká osobnost a veliká lejdy, která jako když pro míč nechtěla, tak na nás koukala jak na trubice a myslela si o něčem
no vidis, vsak jsem ti rikala, ze uz neco podobnyho znas
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:05
- Nahlásit
Fajka
no vim že když naši kupovali almu, tak jim taky řekla, že od 6 měsíců tak, proto se naši taky vlastně ted všechno dozvídají nově
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:08 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
že jí mají do 10 měsíců nechat s výcvikem začít až pak
No, ale to je podle myho zase smesovani vycviku a vychovy ... vychovat se musi mrnous samzorejme hned, jak prijde do novy rodiny, pocitam, ze od solidniho chovatele ma nejakej zaklad, takze treba navyk na jmeno apod by nemel byt problem, nemyslim, ze je nutny ucit pejska hned druhy den sedni, ale zvykat ho na novy prostredi, casto ho volat, pomoci mnamek a mazleni odmenovat zadouci chovani ... rozhodne bych nevidela zadnou tragedii v tom, pokud 4mesicini mimi neumi sedni - lehni
Urcite je dobra nejaka slusna skolka pro stenata, kde si mrnous pohraje, zvykne si na kontakt s ostnima pesakama a lidma ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:13
- Nahlásit
Roxana
No, ale to je podle myho zase smesovani vycviku a vychovy ... vychovat se musi mrnous samzorejme hned, jak prijde do novy rodiny, pocitam, ze od solidniho chovatele ma nejakej zaklad, takze treba navyk na jmeno apod by nemel byt problem, nemyslim, ze je nutny ucit pejska hned druhy den sedni, ale zvykat ho na novy prostredi, casto ho volat, pomoci mnamek a mazleni odmenovat zadouci chovani ... rozhodne bych nevidela zadnou tragedii v tom, pokud 4mesicini mimi neumi sedni - lehni
Urcite je dobra nejaka slusna skolka pro stenata, kde si mrnous pohraje, zvykne si na kontakt s ostnima pesakama a lidma ... nima lidma i pesakama ..
To sice ano, já netvrdím že 3měsíční štěně musí umět sedni lehni zůstań atp...ale přece 10 měsíční pes by si už sednout a lehnout mohl umět a né že do 10 měsíců nic a pak začnu s výcvikem ... zrovna u akity si myslím že je to velkej průser ...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:25
- Nahlásit
Fajka
To sice ano, já netvrdím že 3měsíční štěně musí umět sedni lehni zůstań atp...ale přece 10 měsíční pes by si už sednout a lehnout mohl umět a né že do 10 měsíců nic a pak začnu s výcvikem ...
ale jo zas bych ale nevidela jako dobry, aby nove prinesenou kulicku majitele trikrat denne vlaceli na poradovce ... jde o to delat to s rozumem, hlavne se snazit pejska navazat na sebe, ze cokoli dela panicek je k necemu dobry, naucit stene snaset klasickou manipualci, vychovavat, socializovat a postupne pridavat povely a ty spojovat se zadoucim chovanim ..
A pak si myslim, ze neni ani problem v tech deseti mesicich zacit s vycvickem, resp. klasickou cvicakovou poslusnosti, ale ty pevny zaklady tam samozrejme musi byt uz od malinkata ..
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:30
- Nahlásit
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:31
- Nahlásit
Roxana
zas bych ale nevidela jako dobry, aby nove prinesenou kulicku majitele trikrat denne vlaceli na poradovce ...
no to sem ale netvrdila ale nastavit hranice co jo a co né a bejt důslednej je třeba co nejdřív
A pak si myslim, ze neni ani problem v tech deseti mesicich zacit s vycvickem, resp. klasickou cvicakovou poslusnosti, ale ty pevny zaklady tam samozrejme musi byt uz od malinkata ..
no tak třeba u Fejkyna by tohle byl hodně velkej problém, ale to záleží na individualitě danného jedince...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:31
- Nahlásit
Fajka
porad mi jak dáváš vždycky ten odkaz na fotečky takové to ZDE
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:34
- Nahlásit
ankaras
Copak se ti nezda?
Fajka
Ale vsak si rozumime
no tak třeba u Fejkyna by tohle byl hodně velkej problém, ale to záleží na individualitě danného jedince...
Ale prosim te - ty jsi s ni snad cvicila obraty za chuze, na miste, kladinu apod. jeste nez ji bylo 10 mesicu? A co treba vycvik na vystavy, taky jste to zvladly postupne az pozdejc, kdyz jste se tomu zacaly venovat .. a prave proto, ze mela ten zaklad, kterymu jsi se peclive venovala
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:35
- Nahlásit
ankaras
otevřu si danou stranu na kterou chci odkázat, zkopíruju si adresu v horní liště... pak se postavím na to zde zmáčknu druhé tlačítko a rozbalím lištu a v menu je změnit odkaz je tam tuším URL...a do toho okýnka to vložím a dám uložit ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:41
- Nahlásit
Roxana
Ale vsak si rozumime to sem ráda
Ale prosim te - ty jsi s ni snad cvicila obraty za chuze, na miste, kladinu apod. jeste nez ji bylo 10 mesicu? néé já v té době bojovala o přežití moje i Fajky....
A co treba vycvik na vystavy, taky jste to zvladly postupne az pozdejc, kdyz jste se tomu zacaly venovat .. a prave proto, ze mela ten zaklad, kterymu jsi se peclive venovala
Já ani nemohla začít dřív, to prostě nešlo, byla těžce nezvladatelná a byl to boj i přesto že sme se jí věnovali a vychovávali jak jen to šlo.... začít s ní opravdu pracovat šlo až cca v roce a půl...
No ale kdo chce kam? že... když je někdo tak blbej a veme si štěně co bylo do 2 měsíců zavřený furt ve sklepě a cizího člověka nevidělo a po agresivní matce tak se nemůže divit že
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:44
- Nahlásit
Fajka
A vidis, to je prave o tom, co rikam ja, ze to proste jde, pokud je tam ten dobrej zaklad - a ty jsi zivouci dukaz, ze dobrej zaklad se da dostat i do tvorecka, kterej do vinku nedostal ty nejlepsi startovaci podminky, ale cas a trpelivej a laskavej panicek to napravil
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:47
- Nahlásit
Roxana
Fajka
to štěnata prý se u paní janíkové mají prima sice ona má moc práce, ale jsou prý venku ve velkém kotci s výběhem, takže bude i zvyklá spinkat venku a jsou prý hodně čilí a zvídaví
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:52
- Nahlásit
Ahoj holky,
přeji krásný den u nás přestalo pršet
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:52
- Nahlásit
Roxana
A vidis, to je prave o tom, co rikam ja, ze to proste jde, pokud je tam ten dobrej zaklad - a ty jsi zivouci dukaz, ze dobrej zaklad se da dostat i do tvorecka, kterej do vinku nedostal ty nejlepsi startovaci podminky, ale cas a trpelivej a laskavej panicek to napravil
nooo díky díky ale upřímně ti řeknu, že jsou věci o kterých si myslím, že už se dát dokupy NIKDY nepodaří... viz vztah k cizím lidem... pravděpodobně to už nikdy nebude pes co se v klidu a v pohodě nechá poplácat a podrbat od cizího... ta bublina tam je a asi i pořád zůstane (i když se doteď pořád zmenšovala)...
halt ledová královna... ale díky bohu za to jaká momentálně je... byla sem tak zoufalá, že sem myslela, že až sem se nikdy nedostanem...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:54
- Nahlásit
Bubacek
Ahoj Bubu
to je super, potřebuju aby bylo zítra hezky
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:56
- Nahlásit
Koukněte na toto
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:56
- Nahlásit
Bubacek
Cauko Tady taky sviti sluno, asi vytahnu cervenou tuzku a naspisu to do kalendare
Fajka
jsou věci o kterých si myslím, že už se dát dokupy NIKDY nepodaří... viz vztah k cizím lidem... pravděpodobně to už nikdy nebude pes co se v klidu a v pohodě nechá poplácat a podrbat od cizího... ta bublina tam je a asi i pořád zůstane (i když se doteď pořád zmenšovala)...
halt ledová královna... ale díky bohu za to jaká momentálně je... byla sem tak zoufalá, že sem myslela, že až sem se nikdy nedostanem...
Ale dyk to preci nevadi?! Nemusi bejt kazdej pes mazlivka vtirava, zvlast k cizim ... A zvlast - akita NENI labrador! Nech ji jeji osobnost, obrousila jsi ji do hodne prijatelny normy, a holt je Fajusa sva, ma svy mouchy, tak ji je nech, protoze jsou hodne prijatelny a patri k ni ...
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:58
- Nahlásit
Fajka
potřebuju aby bylo zítra hezky to já taky a celý víkend
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:59
- Nahlásit
Roxana
Tady taky sviti sluno - neříkám, že tady svítí sluvíčko, ale neprší. A sluníčko ti moc přeji a samozřejmě všem.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:02
- Nahlásit
Bubacek
ahojky
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:04
- Nahlásit
Fajka
alma naše zase zakousla všechno co bylo živý, mýho králíka mi přinesla k ohništi , ptáky, 3 kočky, jedno kotě , i netopýra chytla do ted nevíme jak se jí to mohlo podařit
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:07 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Bubacek
Roxana
u nás už taky svíti, tož já ti to tam Bubu pošlu
Roxana
Ale dyk to preci nevadi?! Nemusi bejt kazdej pes mazlivka vtirava, zvlast k cizim ... A zvlast - akita NENI labrador! Nech ji jeji osobnost, obrousila jsi ji do hodne prijatelny normy, a holt je Fajusa sva, ma svy mouchy, tak ji je nech, protoze jsou hodne prijatelny a patri k ni ...
Máš pravdu předsedo!!!
A moc dík, myslím že sem to potřebovala slyšet
Jo ještě mě napadlo jak píše INU že se šíří ty bludy po netu...
tak jeden z těch bludů čemu se musím smát je, že akita nemiluje dvě věci... tu první teď nevím a ta druhá je, že nemiluje páníčka kterej jí do něčeho furt nutí...
Já nutím Fajušu celej její život do něčeho (od naučení čistoty po bežnej život po různý cviky, výstavy atp) a nemám pocit, že by mě nemilovala.. ba naopak doma celá rodina na mě žárlí páč nikoho ten náš vlkodláček nemiluje tak jako mě.. a je to celkem očividné...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:10
- Nahlásit
Fajka
ty máš to největší přátelství ze strany pejsana se vším všudy a to je nejlepší přece
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:13
- Nahlásit
Bubacek
tady je sluníčko ale kosáááá posílám aspon to slunce
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:14
- Nahlásit
ankaras
nějak si nedovedu už představit žít bez studenýho čenichu v rukách a za prdelí a nejhezčí pocit je když něco říkáš a vidíš, že tě ten pes vnímá, hltá a jste na jedný vlně
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:17 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
Máš pravdu předsedo!!! jasne, maminka, reziser a Rox maji vzdycky pravdu
Jo a ze by to bylo tim, ze mate spolu jakoze ten fstah???
tak jeden z těch bludů čemu se musím smát je, že akita nemiluje dvě věci... tu první teď nevím a ta druhá je, že nemiluje páníčka kterej jí do něčeho furt nutí...
Jo jo, to je dobry Ja myslim, ze to prvni je voda a plavani .. tak videla jsi moji Arisku, ze tolik asi k tem mytum
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:24
- Nahlásit
Roxana
jasne, maminka, reziser a Rox maji vzdycky pravdu
Jo a ze by to bylo tim, ze mate spolu jakoze ten fstah???
Noo buď a nebo už jsme obě přišly na to, že přízabít se vzájemně je zbytečný, že to spolu už nějak doklepem
Ja myslim, ze to prvni je voda a plavani .. tak videla jsi moji Arisku, ze
jo myslím že jooo, tak vidíš, podle Arišky je tohle další obrovskej blud a lidi hokopírujou jak by se nechumelilo
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:25
- Nahlásit
Roxana
a co hárání? už to přišlo?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 11:32
- Nahlásit