Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:51
- Nahlásit

ankaras
to u vás je to miláček obou vid?
a to zasejc jooo... na to jak udělat z nepejskaře pejskaře mám dnes už jednoduchý recept .. pořídit plemeno co se mu strááášně líbí

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:58
- Nahlásit

Fajka
přesně petrovi ( přítel ) se AA hrozně líbí, ale teprve od května kdy jsme byli v litoměřicích , to jsem se ještě v nikom nevyznala a tak jsem ted koukala na fotky a fotili jsme tam i Corry tak ted už bych je poznala, v květnu jsem neměla šajn ani jak to plemeno vypadá, no a když tam naběhli se psala, tak petr byl úplně u vytržení jak jsou ty psi velcí a mohutní a že ho chce

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:12
- Nahlásit

www.hafici.cz ? už jste zaregistrovaní?

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:25 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 15:09
- Nahlásit

ankaras
www.hafici.cz ? už jste zaregistrovaní?
nee, mě stačí stránky co máme

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 17:00
- Nahlásit

Fajka taky budu makat na webkách, musíš mi pak poradit jak to pěkně děláš

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 20:29
- Nahlásit

ankaras
taky budu makat na webkách, musíš mi pak poradit jak to pěkně děláš OK, už si několikátá v řadě tak snad nebude problém

INU
Paní, sem si teď přečetla novej článeček a řehtám se ještě teďka Pěkné, pěknééé

Akorát tedy děkuji za reklamu, ale naše webovky jsou pouze o našem soužití s Fajušou (a ta je jak víme krapet jiná ) protože to je to co mě hlavně chybělo při hledání informací o akitách. Chyběla mi realita života...

V žádném případě jsem nechtěla psát chytré řeči co se musí, co se nesmí a co by se mělo, páč já žiju s akitou teprve dva a půl roku a rozhodně nemám doost zkušeností na chytrý řeči...

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 20:50
- Nahlásit

Fajka
cauko se mrkni k esusovy, jsem ti tam psala neatrny postreh k rengenu

taky budu makat na webkách, musíš mi pak poradit jak to pěkně děláš OK, už si několikátá v řadě tak snad nebude problém
no to nevim, Fajus, ale know how je vymakana vec a dost cenna, ne

Si pamatuju, jak jsem zacinala s estrankama, nevim teda, jestli jsi to mela stejne, ale brecela jsem zlosti pravidelne Ach, kde ty doby jsou

Jo a clanek inu jsem tez cetla, je ponekud trefne adresny, ale zas na druhou stranu, pro pravdu se clovek zlobi, a treba se urciti lide chytnou za nos, tak ja bych to videla pozitivne

inu
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 21:23
- Nahlásit

Roxana, Fajka
děkuju, obě pani.
Pani Fajko, vono je to tak, že i vaše neodbornost je lidem prospěšná. Když popravdě napíšete, že jste málo zkušená a co za průser může s akitou bejt, je to pořád užitečnější než obecná stokrát ukradená moudra. A to je to, proč mám ráda Feikoweb, páč se tam člověk pobaví a poučí. Fakt mě iritujou lidi, co si ani nedaj tu práci a papouškujou jak stupída pořád to samý. Tak je akita nebezpečný hovado a nebo není? To nikde nenajdete a chovatelům já fakt moc nevěřím (leda bych je osobně znala), páč ti to maj částečně nebo úplně jako kšeft, takže vám nakecaj hory doly a Eikyuu už je tady víc než dost.

Čímž se dostávám k vám, paní Roxano. Já doufám, že se ti lidi chytnou. Vono je mi prd po cizím webu, ať tam každej mastí kolik animací a hovadin chce, ale na druhou stranu, co do světa vypustí, za to je zodpovědnej. Ale výsledek to bude mít stejnej: všiváky nakrknu, normální lidi to maximálně slušně okomentujou.
---

Jinak sejra už mám pro Fakýška koupenýho a co se týče estranek, lepší je fakt klient webnode. Pokud umíte trochu toho HTML, tak se dá vytřískat i slušnejší grafika. A hlavně tam nelezou reklamy jako na estrankách. Aspoň zatím.

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 21:39
- Nahlásit

inu

Jo jo, ja rikam, ze kazdej si obrazek o sobe maluje sam a driv jsem se taky narozcilovala, co jsem kde precetla blbosti a nakopirovanych nesmyslu, mela jsem dokonce i snahu to aktivne resit, ale ted uz mavnu rukou a maximalne se usklibam ...

Jeste k estrankam - do zacatku pro absolutniho neznalka jsou urcite fajn, i ty reklamy se tam daji vychytat, ale kdyz po case clovek zjisti, ze to proste nejak neni ono, poohlidne se jinde - tak jako ja, ale protoze jsem lemra lina, a odmitam se ucit cokoli co zavani HTML, tak jsem to hodila na jineho A az budu mit rochu vic casu, snad to bude i za neco stat ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 23:09 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Roxana
K tomu origosi RTG - helejse a nemelo by to bejt tak, ze vyhodnocovaci pan MVDrrrr zasle jeden origos s posudkem poradci chovu a druhej majiteli?
No, ale kdyby to tak fakt bylo tak by to potom, ale už úplně postrádalo logiku, aby po mě chtěli originál

inu
Roxana
estranek, lepší je fakt klient webnode. Pokud umíte trochu toho HTML, tak se dá vytřískat i slušnejší grafika. A hlavně tam nelezou reklamy jako na estrankách. Aspoň zatím.
Jeste k estrankam - do zacatku pro absolutniho neznalka jsou urcite fajn, i ty reklamy se tam daji vychytat, ale kdyz po case clovek zjisti, ze to proste nejak neni ono, poohlidne se jinde - tak jako ja,
ale jo já s váma souhlasím, ale já se považuju pořád za toho začátečníka a neználka, kterej je rád, že vykouzlil tohle a taky nepotřebuju na svých stránkách prodávat zboží (štěňata) jak housky na krámě páč hezčí balení větší prodej...
a k tomu sem ještě děsně konzervativní a jak se pro něco rozhodnu tak to nerada měním ....

inu
Pani Fajko, vono je to tak, že i vaše neodbornost je lidem prospěšná. Když popravdě napíšete, že jste málo zkušená a co za průser může s akitou bejt, je to pořád užitečnější než obecná stokrát ukradená moudra.
Tak alespoň, že tak...děkuju.

Tak je akita nebezpečný hovado a nebo není? To nikde nenajdete a chovatelům já fakt moc nevěřím (leda bych je osobně znala), páč ti to maj částečně nebo úplně jako kšeft, takže vám nakecaj hory doly a Eikyuu už je tady víc než dost.

Je a není.... většina chovatelů co chce prodat vám bude říkat jen samý klady, pozitiva a sociální jistoty a na negativa se jaksi taxi většinou nedostane, protože vono je to štěňátko takový rostomiloučký eňu ňunu...
Já musím dát za pravdu jedné osobě (nejmenuju záměrně) která mě přivedla na myšlenku, že problémový psy jsou buďto ty zkažený.. (jako třeba Eikyu) a nebo strašně chytrý a velký osobnosti. Proč by měla být problémová třeba Cučinka? Je to andílek hodnoučkej miloučkej a možná "trošku hloupoučkej" (píšu v uvozovkách a v žádným případě nechci snižovat její inteligenci Šárka promine beru jí jen jako příklad kterej známe). Né, problémový, bude ten pes kterej aktivně přemejší .. například ...proč jdeme tam a tudy a zrovna teď ....když vždycky chodíme na druhou stranu ...
Myslím si totiž, že ty akity "hovada" jsou ti psí inteligenti, kteří umí využít jakoukoliv situaci ve svůj prospěch a na něž páníčci většinou inteligenčně nestačí....(že by to byl i případ Eikya a prezentováno je že si to páníček takhle přeje????)
... a proto pak taky spousta lidí tvrdí akitu už nikdy.... proč by to ale tvrdili kdyby měli hodňoučkou miloučkou jemňoučkou a bezproblémovou Čučinku????
Když porovnám půlroční Cuči a půlroční Fajku je to black and white, anděl a Ďábel....

inu
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 07:18
- Nahlásit

fajka + roxana
paní vobě, jestli potřebujete trochu píchnout s html, něco málo umím A co neumím, na to mám doma informatika Ale taky jsem lenoch, už dva roky ručně vyrábím web pro fandy witch a furt není hotovej, tož jsem pro inugoyu sáhla na webnode..

roxana
však já se s těma lidma nečílím, to už jezdím po republice a fackuju je hlava nehlava, ale třeba jim to konečně dojde, jaká je to pruda.

fajka
to s tou inteligencí si neodvažuju tvrdit, na to jsem měla v životě moc málo psů, ale vono to tak asi úplně nebude. Co si pamatuju třináct let nazad, Bondy byl dobračisko, ale stejně se mnou mával, páč jsem byla mladá, blbá a naivní k tomu. No a Mikóšo je piraňa, která by nás nejdřív sežrala zaživa, ale dneska poslouchá skorem víc než bych kdy doufala. Čili silnější a prudší pes (a taky vyčůranej, jak to jen jde) je mnohem zvládnutější než v podstatě neškodnej flegmoušek. Proč? Kdo ví? Možná jsme psychicky dozráli tak nějak všici.. a ony akitky moc dobře vědí, kdy je majitel jaksi blbej a naivní a měkkoň. Čili si uvědomujou, že jim s vodítkem cuká nějakej nevychovanej tydýt, takže na něj hodí bobek a jdou si za svým. Jak jsi napsala: majitel inteligenčně nestačí.

Na druhou stranu, třeba Cuči, až dospěje, bude větší vohráblo než Fakýš a nebo jí prostě jen nestojí za to dělat virvál. Asi jako s lidma. Někdo má pubertu klidnou, jinej ji profetuje..

Takže kdybych to měla nějak uzavřít, podle mě jsou problémoví psi ti zkažení a ti, co mají majitele, kterej nepochopil, jak s nima pracovat

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 07:38
- Nahlásit

zdravím koukám že se tady něco řeší, už mam přečteno, ale trochu mě to míjí

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 08:06
- Nahlásit

Fajka
Roxana
holky poraďte mi, chtěla bych Ayrin naučit chodit bez vodítka, aby se mohla taky proběhnout, malamutku jsme nemohli pouštět, vzala by okamžitě za nějakou zvěří čáru a já bych jí pak zase musela přemlouvat aby už pustila tu kočičku, že už neuteče koukala jsem Fají, že když byla FAjka maličká tak už běhala bez něj

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 08:34
- Nahlásit

Fajka
tak pokračuju ve čtení tvých stránek a koukám že přítel si zamiloval TErinku

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:14 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

inu
Takže kdybych to měla nějak uzavřít, podle mě jsou problémoví psi ti zkažení a ti, co mají majitele, kterej nepochopil, jak s nima pracovat
Nepochopil .. protože na to nemá.....?
Ale to je vlastně ono co sem se snažila naznačit já

paní vobě, jestli potřebujete trochu píchnout s html, něco málo umím A co neumím, na to mám doma informatika
Díky za nabídku, ale já právě sem ráda že sem soběstačná a můžu si doplnit cokoliv hned jak potřebuju a nemusím čekat až si někdo najde za 14 dní čas Ale stejnak díky, kdybych měla nějakej neřešitelnej problém alespoň vím na koho se obrátit

ankaras
koukala jsem Fají, že když byla FAjka maličká tak už běhala bez něj
néé už ale ještě... pak byla taky doba kdy sem ji měla na dvou karabinách (pro sichr kdyby jedna rupla) s košem a přivázanou k vlastnímu tělu aby se mi nevytrhla z ruky ....

Teď už zase můžem na volno (s košem) ale jen tam kde je malá pravděpodobnost že někoho potkáme... lidi nevadí ale jak jde někdo se psem je to problém

tak pokračuju ve čtení tvých stránek a koukám že přítel si zamiloval TErinku
jo jo

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:16
- Nahlásit

Fajka
tak to potom jo až teprve dneska jsem to všechno dočetla, umíš parádně vyprávět, to opravdu člověka BAVÍ číst fakt že jo, taky bych to chtěla umět, já jsem chtěla začít dělat stránky Ayrin, abych tam měla taky všechno ale pak jsem si řikala že jsem fakt mentál už , dyt jí je 5 týdnů a ještě jí ani nemám

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:22
- Nahlásit

ankaras
až teprve dneska jsem to všechno dočetla, umíš parádně vyprávět, to opravdu člověka BAVÍ číst
jéje díky.. a mě to stejnak pořád příjde takový nedodělaný kostrbatý... a vidím na tom samou mouchu

ale pak jsem si řikala že jsem fakt mentál už , dyt jí je 5 týdnů a ještě jí ani nemám
no nebyla bys první ani poslední, Míla začala taky se stránkama když byl Širkovi cca měsíc

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:34
- Nahlásit

Fajka
ten je boží ten je hrozně krásnej na jejich stránky už jsem taky koukala, tak já se do nich taky asi vrhnu

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:36
- Nahlásit

ankaras
na jejich stránky už jsem taky koukala, tak já se do nich taky asi vrhnu
aaaaa a mááme tady dalšííí ztracený příííípááád
Tož viel Spass

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:37
- Nahlásit

Fajka
mrknu na ně znova, ale já se nechci po vás opičit, ale něco se mi zase hrozně líbí hlavně aby mi to s ayrin vyšloa tak když se tak moc těšim, to mi pak nic nevychází

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:41
- Nahlásit

ankaras
mrknu na ně znova, ale já se nechci po vás opičit, ale něco se mi zase hrozně líbí
ono ten základ je stejnak u všech stránek stejnej.....
a jakej si nastavíš vzhled šablonu a styl to už je na každým

hlavně aby mi to s ayrin vyšloa tak když se tak moc těšim, to mi pak nic nevychází
Já se taky těšila a pak byla rok a půl v háji..ale myslím, že na nás sedí to pořekadlo špatnej začátek ... dobrej "konec" ...

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:44
- Nahlásit

Nazdarek baby

No jo, vecne tema, jaka je teda vlstne akita? Ja myslim, ze si to kazdy musi vyzkouset sam, protoze neni nad vlastni empirii

ankaras
holky poraďte mi, chtěla bych Ayrin naučit chodit bez vodítka, aby se mohla taky proběhnout, malamutku jsme nemohli pouštět, vzala by okamžitě za nějakou zvěří čáru a já bych jí pak zase musela přemlouvat aby už pustila tu kočičku, že už neuteče
No tohle je otazka, akita ma vseobecne dost vyvinuty lovecky pud, vsak je to taky puvodem lovecke plemeno, ze ... Jediny co je, je od malinka zvykat, ze se musi poslouchat vsude a za vsech okolnosti a cvicit a cvicit a cvicit. Ja to mam momentalne tak, ze Arisha je bez voditka tam, kde jsem si jista, ze ji odvolam, resp. zadrzim. Takze treba pul vejletu jde na volno a pul je na voditku ci stopovoacce nebo na canicrossovym uvaze (tom, co momentalne nemuzu najit ). Jako jsme byli ted naposledy na Slapech, sli jsme cca 7 kilaku naucnou stezku, podle vody uplne v pohode, odbihala si do vody zaplavat, pobihala kolem, cuchala si svoje, sem tam sice nejakej zajic, ci bazant, ale davam bacha a privolama ji jeste nez ma sanci neco zahlidnout. Pak jsme vylezli nahoru, do neprehlednyho lesa, uplne na ni bylo videt, jak je najednou cela nasponovana, kazdej nervik napjatej, mela tendence odbihat na muj vkus az moc daleko (vic nez 10 - 15m), tak jsem si ji raci pripnula na voditko a dobre jsem udelala, protoze za minutku vyskocilo z nedalekyho krovi stado muflonu (mimochodem, nadherny zvirata ) a hnali si to pred nama kamsi dal.

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:48
- Nahlásit

Fajka
tak já to začnu dávat dohromady a snad to u nás taky dopadne dobře

Roxana
no já se s ní chci hodně snažit, ale tim, že to bude vlastně něco jako moje premiéra, tak se musim hodně učit a mam strach že to nezvládnu, ale zároven doufám a myslím si, že když se do toho "zažeru", že by to nemusela být taková tragédie

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:55
- Nahlásit

Roxana
No já třeba po lesních cestách můžu v pohodě chodit a poslouchá, drží se cesty, když je moc napřed dá se i zastavit a počká na mě... ale ten přeběhlej muflon před čumákem je taky problém... to vyběhne stopro.. ale zase díky bohu se hned vrací .. většinou v okamžiku, kdy zjistí že na to nemá páč zajíc či srna maj mnohem lepší kondičku

ankaras
tak se musim hodně učit a mam strach že to nezvládnu
no i to se může stát... ale pak je třeba se nehroutit, ale makat a makat a zkoušet co na tu tvojí konkrétně platí a hlavně to nevzdávat

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:56
- Nahlásit

Fajka
a ty si učila hned? bubáček mi psala že mam hned od druhého dne na ní začít základní povely

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:58
- Nahlásit

ankaras
no já se s ní chci hodně snažit, ale tim, že to bude vlastně něco jako moje premiéra, tak se musim hodně učit a mam strach že to nezvládnu, ale zároven doufám a myslím si, že když se do toho "zažeru", že by to nemusela být taková tragédie
proc obavy, ze to nezvladnes? Meli jste malamutku, tak uz mas s necim podobnym zkusenosti, chce to podchytit hned od zacatku a maly se hodne venovat, navazat ji co nejvic na sebe a nenechavat ji, at si hleda zabavu sama. Ale samozrejme loveni je velikej problem, vsak si to zadej do vyhledavace tady na foru, uvidis, kolik toho bylo popsano .

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:00
- Nahlásit

já vám musim říct něco o malamutce naši jí necvičili a já byla malá to už jsem tady psala ona byla hroznej mazel ulice, hrozně hodná, ale veliká osobnost a veliká lejdy, která jako když pro míč nechtěla, tak na nás koukala jak na trubice a myslela si o něčem a když jsme se vraceli z lesa a ona si usmyslela že to bylo krátké, sedla si a nehnula se nadávky, prosby, popoštuchování nepomohlo, tak jsem se vždycky jako ta největší neschopná panička vracela zase do lesa ale my jí zbožnovali a hrozně nám chybí

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:02
- Nahlásit

Fajka
No já třeba po lesních cestách můžu v pohodě chodit a poslouchá, drží se cesty, když je moc napřed dá se i zastavit a počká na mě... ale ten přeběhlej muflon před čumákem je taky problém... to vyběhne stopro.. ale zase díky bohu se hned vrací .. většinou v okamžiku, kdy zjistí že na to nemá páč zajíc či srna maj mnohem lepší kondičku
Jo, ja to mam podobne, ale jak rikam, pokud je hodne zazverenej teren a temer z kazdyho krovi couha zajeci nozka nebo srnci prdelka, coz treba zrovny ty Slapy (resp. urcity mista) jsou, zvlast, kdy nejdes po ceste, ale tzv. zkratkou dle GPS ( ), tak neriskuju a protoze ani to vybihani a prohaneni se mi nelibi, je na uvaze.

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:04
- Nahlásit

ankaras
ty si učila hned? bubáček mi psala že mam hned od druhého dne na ní začít základní povely
Jo hned druhej den po tom co sme jí přivezli, se okamžitě začalo vychovávat...

Zrovna teď na výstavě v Liberci jsme potkali lidi co mají malé štěně akity asi 3 měsíční a vyprávěli, že jim někdo řekl (nevím kdo, ale jestli chovatelka tak je to kráva a bez prominutí) že jí mají do 10 měsíců nechat s výcvikem začít až pak

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání