Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Bubacek
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 20:51
- Nahlásit

Fajka

Ahojky,

myslím, že klidně ano, bude to už 25 den a když se budete držet dál od ostatních, tak by neměl být žádný problém. Ona bude stejně vonět ještě měsíc po hárání.

já ci vidět štěníky - http://www.chikarachi.com

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 20:53
- Nahlásit

Fajka
Achoj
Fajuška hárá ... myslíte že budeme moc na výstavu do Bolky 31.8??? Výjde nám to?
no, esli ted zacala, tak to mas konec nekdy kolem 27., takze ja myslim, ze OK
Nechces se stavit za chvili na ajsikju ?

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 20:58
- Nahlásit

Bubacek
Roxana

Díky Sem tam

michal1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 21:09
- Nahlásit

Roxana
Vybrali jsme hafbezobav v Řeporyjích - na doporučení naší veterinářky. Nejde nám o nějakou drezůru, nechci mít psa, který bude slepě poslouchat každý můj povel (i proto padla volba na AA), jde mi jenom o to, aby si zvykl na ostatní psy a lidi kolem. Jinak to bude klasika - hodně návštěv, každá ho otlapká, koukne na zuby....
Jinak v tom září se určitě chystáme, drobeček si omrkne jak to na výstavách chodí.
A přístup páníčků? To asi nebude problém, manželka se už teď ňuchňá s monitorem a šišlá na vršechna ta mrňata. Dům se zahradou by byl, prostor i čas na procházky taky, občas pojede s námi i do práce, prostě bude to takovej rozmazlovanej mazlík.

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 21:15
- Nahlásit

michal1
občas pojede s námi i do práce, prostě bude to takovej rozmazlovanej mazlík.
jééé jako u náááás ten se bude mít
Mě by se líbil Akimééééék

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 21:16
- Nahlásit

michal1
Vybrali jsme hafbezobav v Řeporyjích
no tak v tom pripade nemam obavy ja osobne neznam, ale mam ty nejlepsi reference, myslim, ze jste asi lip vybrat nemohli
Jinak jeste mala vsuvka - vycvik ale neni prece o zadne drezure samozrejme akita neni ovcak, ale umi cvicit rada, kdyz se to s ni umi mimochodem - v USA jsou akity razeny mezi pracovni plemena ...
tak drzim palce, at mate z miminka radost

michal1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 22:30
- Nahlásit

Fajka
Váháme mezi Akimem a Aldem - každej má něco do sebe. Podle posledních informací je ale Akimek v tuto chvíli nejmenší (všichni mají cca 1,3-1,5kg, Akim má kilo), protože chvíli nepoleží a pořád někde trajdá. Už i zkoušeli nechat ho nakrmit samotnýho, když ostatní sourozenci usnuli, ale to ho prý nebavilo, protože se neměl s kým prát. Jinak první chodil, první otevřel oči... už jenom pro předchozí výčet je nám sympatický, ale trochu se bojím tý váhy, jeho máma prý jídlu taky moc nedala a jediný, co jí bylo na výstavě vytknuto bylo to, že by mohla trochu přibrat. A pes přece má vypadat majestátně a ne jako kdybychom mu nedávali nažrat

michal1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 22:35
- Nahlásit

Roxana
Jednak jsou Řeporyje končiny, které máme nedaleko, jednak té naší veterinářce opravdu věříme. Neobjevit tuhle veterinu, Bedřich by nás již před dvěma lety opustil, protože zchromnul na zadní a jen díky úspěšné operaci nám teď běhá po zahradě jako tajtrlík. Takže kdyby šlo do tuhého, vřele doporučuji Vetcentrum Duchek v Jindrově ulici (otevřeno nonstop) a obrátit se přímo na Duchka, nebo na Dvořákovou či Lenskou (všichni samozřejmě MVDr).

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2008 22:52
- Nahlásit

michal1
No je to těžký rozhodování to chápu ale kráásný
Kolikrát se ale stalo, že z toho nejmenšího a nejedlíka se vyklube obřík co mu začne chutnat a všechny ještě přeroste A když budete dobře krmit masíčkem tak má velkou naději že všechny dohoní a možná i předhoní
Krom toho až shodí kožich tak bude tak jako tak vypadat jak vychrtlo

michal1
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 13:16
- Nahlásit

Fajka
Jo, jo, bude z toho takovej americkej naháč
Nevím jestli bude papat masíčko, zatím spíš uvažujeme o Hillskách, ale jsem si jist, že strádat u nás určitě nebude.
Chystám se vyrobit zateplenou boudu, koukáme po hračkách, miskách....prostě chystáme se na miminko
Jinak se do Liberce chystáme v úterý na návštěvu a určitě pojedeme s foťákem, tak se potom pokusím někam umístit pár aktuálních fotek.

Roxana
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 13:25 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

michal1
MVDr. Duchek ma jako ortoped povest vybornou, to je pravda. A HAFBO je podle vsech co znam,naprosto super, z mistniho fora tam chodi velka a urcite prima parta, tak se treba potkate
Ad vyber stenatka - soudit podle momentalni vahy je zatim dost predcasne, myslim , do tech 8 tydnu se to jeste zmeni urcite nekolikrat A jestli je mrnous akcni, tak proste na pribirani nema cas uvidite, az se na nej pojedete podivat sami, ktery prdik si vas omota A jeste ke kondici - u vsech plemen je tendence mit psa na vystavu v "lepsi" vyzivove kondici, ale na exterierovou kvalitu jedince to vliv nema. Mohutnost je neco jineho nez ukrmenost a nasvaleny jedinec z vychazek, plavani nebo behu ma postavu jedna basen
Pokud stojite o radu ohledne krmeni - ja osobne mam vyborne zkusenosti s BARF (prirozena strava), z granuli nedam dopustit na First Mate (moje fena je dost vybirava, jsou temer jedine, ktere zere s chuti), z osobni zkusenosti a i mych znamych nedoporucuju Eukanubu a Royal Canin, ale je to individualni, musite to vyzkouset.

Bubacek
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 14:52
- Nahlásit

Roxana

z granuli nedam dopustit na First Mate tak tyto ti moji taky moc rádi a ještě milují granulky Bosch a nepohrdnou ani Mastery či Purinu Propan.
Z First Mate by se utloukli Kuře s bramborem a borůvkama a pak ještě Sleď s bramborem.

Roxana
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 17:12
- Nahlásit

Bubacek
Z First Mate by se utloukli Kuře s bramborem a borůvkama
Jj, presne tyhle
chystam se vyzkouset i ty jehneci ..
s tim proplanem taky nemam moc dobry zkusenosti, ale je to fakt asi indivindi ...

michal1
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 17:39
- Nahlásit

Roxana
Já vím, že na výběr je ještě brzo. Zatím je to u nás tak, že v pondělí vede Aldík, v úterý Akimek, ve středu Aldík.......
Určitě nakonec rozhodne ten který pesan sám, prostě si ve finále vybere on nás
Jinak díky za tip na jídlo, First Mate vůbec neznám a rád se poučím, jinak Royalem je teď krmená fena a budou i štěňátka a zatím -jak vidno- nestrádají. Ale asi to bude hodně indivindi.
Ale protože jsme před nějakou dobou jistý čas vlastnili obchůdek s potřebami pro zvířátka a granule i osobně ochutnávali, vím jistě, že nějakým sojovým sajrajtem psa cpát určitě nebudeme.

Roxana
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 18:00 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

michal1
Ale asi to bude hodně indivindi.
Jj, nekdo je zaryty granular, nekdo zase odpurce Vecne boje K tem "lepsim" granulim patri Eagle Pack, Timberwolf, Artemis, snad i Orijen, Trainer ..
granule i osobně ochutnávali
no pani, tomu rikam zaujeti

Edit - jeste jsem si vzpomnela na jedny - Arden Grange

moth
# Zasláno: 7 Srp 2008 20:23
- Nahlásit

Ahoj michal1, tiez Ta vitam na tejto diskusii, som rada, ze pribudol dalsi clen, s ktorym sa bude dat pokecat, zatial to tak vyzera Takze drzim palce pri vybere noveho clena rodiny AA - ci uz Akima alebo Alda, ver mi, ze v tomto veku je to jedno, momentalne sympatie mozes mat maximalne k zafarbeniu a na vahu zabudni uplne, ta sa meni zo dna na den a uz vobec neplati, ze ten tazsi bude vacsi, ked bude dospely Aj ked by sa dalo polemizovat o slove vacsi, presnejsie je asi vyssi
Este napisem nieco ku krmeniu, urcite je najlepsia volba BARF, avsak malokto ma na to vhodne podmienky, ci uz casove alebo aj vlastnu zrucnost, nie je jednoduche krmit psa surovou stravou tak, aby mu nic nechybalo - treba na to odvahu a hlavne vela casu na studium z roznych zdrojom na tuto temu!
Dnes je na trhu mnozstvo znaciek granulovanych krmiv a tym je vyber velmi ztazeny a clovek sa vo chvili ocitne dezorientovany, aj tu treba trochu studovat Nie je to len tak, ze si kupim taku alebo onaku znacku len preto, ze mi to znamy alebo veterinar odporucil, treba zapojit aj vlastny mozog ... Takze vseobecne, zamerne nebudem menovat znacky Osobne by som urcite nerozmyslala nad krmivom, ktore je prekomercionalizovane, tym myslim znacky, ktore maju masovu reklamnu kampan - to je ako keby si si kupoval vsetko co vidis v TV v reklame. Zameraj sa skor na krmivo, ktore vyrabaju male, casto tzv. rodinne firmy a hlavne maso maju z vlastnych zdrojov a nie z druhej ruky - to je velka zaruka kvality! V ramci zlozenia uvedeneho aj na samotnom vreci daj zretel na poradie uvadzanych zloziek - maso resp. masova mucka (vzhladom na predpisy EU) musi byt jednoznacne na prvom mieste, na druhom mieste by mala byt podla moznosti nealergenna (caste alergeny su psenica, kukurica) ale vzdy konkretna obilnina (napr. ryza, ovsene vlocky alebo jacmenne krypy, ale zdrojom sacharidov mozu byt aj zemiaky). Nikdy nekupuj krmivo, ktore ma v zlozeni
uvedene vedlajsie produkty este horsie derivaty v ramci masovej zlozky (najhorsie nekonkretizovane caso uvadzane ako zivocisne!) - jednoducho ak najdes v zlozeni cokolvek nekonkretizovane nekupuj - napr. obilniny, oleje, vedlasie zivocisne a rastlinne produkty atd.
Zapamataj si pes, ta bude nieco stat, ked si ho kupis to je zanedbadelna ciastka v porovnani s moznymi naslednymi, ked ho vsak budes spravne krmit, bude ta stat len vela radosti a lasky, ak ho budes nevhodne krmit bude ta stat vela smutku, nestastia a zalosti!
Urcite odporucam prejst dokladne web a precitat si recenzie a skusenosti roznych ludi - majitelov roznych psikov - so znackami roznych krmiv!
A na zaver jedno motto: "Zodpovedny chovatel je prvopociatocnou no napriek tomu trvalou zarukou kvalitneho stenata so skvelym a bezproblemovym zivotom buduceho dospeleho psa!"
To je asi vsetko, tak drzim palce

michal1
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2008 22:06
- Nahlásit

všichni, které to zajímá
na www.chikarachi.com jsou další fotky a video, kde nejmenší Akim skolí největší Ashley a Aldo jí potom znásilní

jinak díky za další rady ohledně krmení a tak vůbec

michal1
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 09:39
- Nahlásit

moth
Tak už jsem přestal juchat nadšením nad dalším videem a možná se tedy zmůžu na rozumnější odpověď než v mém předchozím příspěvku.
Díky za všechny rady, BARF opravdu nelze použít, to by potom žena vařila jen psovi a zbytek rodiny by pískal kudlu
Co se týká granulí - uvažovali jsme o Hillskách právě proto, že s nimi máme velice dobré zkušenosti, svého času nám Bedřich sežral velkou bůvolí kost na posezení a poté se dostal do stavu, kdy vyblinkal i obyčejnou vodu po napití. Skončili jsme na půl roku na práškách a i přes mnohé pokusy a experimenty poměrně dlouhý čas jediné co udržel a po čem opět přibíral byly Hillsky. Na druhé straně ale samozřejmě to, co bylo dobré pro malé plemeno, nemusí být stejně dobré pro velké.
A že nás zvíře bude něco stát? O tom mi povídej! Ona operace páteře u Bedřicha, nahrazení oční čočky jakýmsi implantátem u téhož, vyndání mléčné žlázy u Gini, císařský řez u morčice a následně pro jistotu ještě sterilizace (poté, co jí jedna z narozených "samiček" vbrzku opět nakryla) - to vše v rozmezí cca 1/2 roku......
Žádné zvíře u nás nikdy nestrádalo a věř, že ani tenhle drobek nebude vyjímkou. Vždyť i babička lehce dokrmuje sousedovic berňáka
Jo, a mimochodem, takovej pacholíček s piškotkama, to je taky užasná mňamka

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 10:25 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Trochu se vlozim do debaty, ale jen malinko, nebojte - BARF neboli Bones and Raw Food Diet (je to primarne tedy syrova strava, ne varena) je zpusob vyzivy, ktery se snazi priblizit co nejvic idealu prirozeneho stravovani zvirat. Tzn. maso, kosti (syrove!!!!), zelenina, ovoce, bylinky, vlaknina, popr. vitaminy a chondra ... Samozrejme se to naprosto neda srovnat s podavanim zbytku, toho co uz dvouonozi clenove domacnosti nechteji, ale na druhe strane to neni ani genove inzenyrstvi. Vyvazenost samorejme musi byt, ale rozhodne se podle me nejedna o odmerovani na lekarnickych vahach. Kdo ma zajem, urcite vygoogli na toto tema dost, dne uz i v CJ (nekolik vybornych knih vyslo od Dr. Sehnerove)
Kdo ma kontakt na dobreho dodavatele masa, pak neni podle me co resit . A je to hlavne zkusenost mych znamych chovatelu, ktera me na tenhle zpusob privedla - vyborna kondice, zadne problemy se zazivanim, kvalita srsti apod. A samzorejme cenove to vyjde nastejno, nebo i levneji nez superpremiovky.
Ja osobne nejsem zaryty odpurce granuli, sama je tak jednou tydne (nekdy i dvakrat, kdyz nestihneme maso rozmrazit) aby by si moje fenka neodvykla, preci jenom pri cestovani se to hodi. Samozrejme je to pohodlnejsi. Nicmene jsem skepticka k marketingovym tahum, abych slepe verila reklamnimu letaku ...
Neberte to jako presvedcovani, spis jako dalsi mozny uhel pohledu.

michal1
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:15
- Nahlásit

Roxana
a jejdanene, červík začíná hlodat a já pilně sháním další informace. Řezníka máme cestou domů, s masem by tedy neměl být problém, no ještě uvidíme

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:01
- Nahlásit

michal1
a jejdanene, červík začíná hlodat a já pilně sháním další informace
Vis co, fakt to ber jako nazor, rozhodne to neni mineno jako tazeni proti granulim
Maso nemusi byt zrovna od reznika, ale zase to nemuze byt ani zadny odpad!
Vsechno ma svoje pro a proti, je to na kazdym, si vybrat .
Tak at se vam s medvidkem dari!!!

michal1
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:45 - Změnil/a: michal1
- Nahlásit

Při shánění informací o BARF jsem narazil na za studena lisovaný Fit Crock - nemáte náhodou někdo zkušenosti i s tímto druhem krmiva? Připadá mi to jako zlatá střední cesta, ale zatím jen z toho, co jsem četl.

Roxana
Jasně že to beru jako názor, ale takový, nad kterým je nutno se zamyslet. Mě by taky nebavilo celej život žrát jenom navoněný kuličky

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 13:12
- Nahlásit

michal1

Mě by taky nebavilo celej život žrát jenom navoněný kuličky
Při shánění informací o BARF jsem narazil na za studena lisovaný Fit Crock - nemáte náhodou někdo zkušenosti i s tímto druhem krmiva? Připadá mi to jako zlatá střední cesta, ale zatím jen z toho, co jsem četl.
Bohuzel, neznam, nic mi to nerika.

Hlavni vec, co mi na granulich vadi, kdyz odhledneme od "dokonale vyvaznene stravy", cemuz proste z principu neverim, je, ze je to krmivo proste umele, neprirozene a zajimalo by me, co s chovem udela nekolik generaci psu krmenych vyhradne (nebo temer vyhradne) cely zivot granulemi, tzn. travici soustava a hladke svalstvo totalne odvykle pracovat, travit, to podporene konzumaci uz namocenych granuli, takze psi budou zvykli prijimat vicemene jen kasi .. (Btw. namaceni granuli se doporucuje jako prevence vzniku torze - pokud granule bobtnaji az v zaludku, je to doprovazeno zvysenou produkci plynu, ktere se zrejme vyznamne spolupodili na vzniku torze. Myslim, ze to plati zvlast u velkych plemen s hlubokym hrudnikem, tj. dogy /bohuzel smutna zkusenost moji zname/, vlkodavove, dobrmani a bohuzel, ani akity nejsou usetreny ..)
Ale myslim, ze receno bylo uz dost, takze slibuju, ze to byl posledni pispevek na toto tema

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 16:00
- Nahlásit

Všem přeju hezký víkend

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2008 15:44
- Nahlásit

Všem
Zrovna jsme tady s Roxíkem a dalšíma na tématu Pro Ešusovou zadělali na jednu psí akcičku tady u nás na severu

Plánované datum je 13.9. sobota.
Místo Liberec - Ještěd
Ráno je v Liberci krajská výstava (kam je přihlášená Faječka a tak kdo bude chtít může přijet fandit ) a kolem poledne by byl sraz někde v Liberci a šlo by se výletním tempem na Ještěd a přilehlé krásy okolí

Může se přidat kdo bude mít chuť, náladu a čas

Laida
Ariška

Doufáme že budete mít čas a náladu

Ariška
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 11:41
- Nahlásit

To je teda pech!
Zrovna jsem ukecala manžela a jedeme na šibí klubovku. Jinak bychom se určitě přidali, tak příště

Ve volném čase se vztekám nad šibinou, je v tomhle vedru zabržděná, nechodí, nežere.... snad to obě přežijeme obě ve zdraví.

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:16
- Nahlásit

Ariška
Zrovna jsem ukecala manžela a jedeme na šibí klubovku. Jinak bychom se určitě přidali, tak příště
ahojda, no škoda nooo ale zase šibí klubovka bude určitě daleko zajímavější

Ve volném čase se vztekám nad šibinou, je v tomhle vedru zabržděná, nechodí, nežere....
ani nemluvim, nechodí nežere a ještě k tomu hárá a chvá se jak potrefená husa

Ariška
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:31
- Nahlásit

Fajka
už se docela těšíme, je škoda, že to je ve stejnou dobu jako liberecká výstava, chtěli jsme tam jít (jenom na podívanou).
Možná tam budeš s AI jediná, loni tam nebyla ani AA ani AI. A pozor - posuzoval nás Hořák

Jo,jo, už aby se ochladilo

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:42
- Nahlásit

Ariška
Možná tam budeš s AI jediná, loni tam nebyla ani AA ani AI
fakt néé jooooo????
A já si dělala plány že tam alespoň potkáme nějaký akiťácký kamarády z okolí, tak nic no

pozor - posuzoval nás Hořák
vím, ale zas prej dává kvalifikovaný posudky tak uvidíme

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:43
- Nahlásit

Ahojte holky!
Ariška
To je skoda, urco to bude prima! Ale budem drzet palce na klubovku, at se zadari!
Fajka
Mluvila jsem s Fifi, pry by se mozna pridala i cubicema Teda zatim neslibuje ... ale byla by to parada

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání