Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:02
- Nahlásit

Worka vypadá v poho, zatím jsme takovým místem nešli - dnes jsme vůbec nikam nešli, tak se teprve uvidí. Napětí tam vysoké není, ale ránu jsem dostala a málem jsem si sedla na zadek. A on se do toho chudák zamotal Fakt dostávám třesavku, když se mi to vybaví...
Drakopes
koukám, že naše bouřky snadno přebíjíte ... věř, že bych dala zavděk i hnusné bouřce před touto děsivou příhodou. A pokaždé, když nějaká jde, hned si vzpomenu na vás...Jak to zase probíhalo, co ten uzlíček nervů Není to třeba v novém bytě lepší? Nás zatím minuly všechny bouřky co šly a teďka na radaru vidím, že je asi po.

LuckaM
Teda ta chatka v zahradě, to zní celkem zajímavě - minimálně v létě dobrý
Co se týká hádek z mamkou....My na sebe řveme obden, ale proto, že já jsem cholerik a mamka je z báby zralá na blázinec. Tak se pořvem a v pohodě, nikdo není nafučený, uražený, výčitky...nic. Ale před x rokama, ještě byl děda, jsme začali stavět barák a oni si usmysleli u báby malovat celý barák. My přes týden ve Zlíně a na víkend jsme přijeli domů a vlastně celý ztrávili na stavbě - dohled nad chlapama a hlavně jsme budovali zahradu. Mamka chtěla, aby jsem jim přišla pomoct uklízet. Byla tam ona s tetou, brácha a měly přijet ještě dvě sestřenky. Já jí říkala, že přijdu pozděj, až něco doděláme - nevím už o co šlo. A ona spustila vodopád výčitek, jak nepomáháme, hledíme si jen svého a teď je potřeba pomoct atd. Což mně teda dost vytočilo, neboť tady je zvykem, když někdo z rodiny staví dům, tak celé příbuzenstvo pomáhá na stavbě. Já po nikom nechtěla ani ň, peníze taky ne, přitom jsem normálně měla svoji domácnost ve Zlíně, jezdila hore dole jak komediant - a ona mi to ještě vyčetla. Strašně jsme se tehdy porafaly a já s ní nejmíň měsíc nemluvila. Teta byla za ni orodovat, že po taťkově smrti je na nerva a nějak jí není poslední dobou dobře....pak začala omdlívat a zjistilo se, že má fibrilace srdečních síní - musela na operaci. Ale to už jsme spolu nějakou dobu mluvily. Pak se i omlouvala, že byla nějak úplně mimo, protože nevěděla, co se s ní děje....To píšu jen, že to není jen u vás Akorát mi došlo, že mohla umřít v době, kdy jsem na ni byla poprvé a snad naposledy děsně naštvaná...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:08
- Nahlásit

Evey

dáváme utišující léky na Silvestra, ale jinak ne.
"Je nezbytné začít podávání Serene-UM tablety 3–4 dny před očekávanou událostí, aby se maximalizoval účinek přípravku." tohle je o ničem, bouřky chodí bez ohlášení. Takže i nadále si říkáme, že čím inteligentnější pes, tím větší strach z bouřek a prostě to s ním prožíváme. Pouštíme rádio (sousedé si nestěžují), zavazujeme uši a děláme mu společnost. Ano, nejhnusnější jsou noční bouřky - vylézat ve dvě ráno je dost odrovnávající

Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:12
- Nahlásit

worick
Ty vaše story už by byly na menší sbírku povídek, něco ve stylu Hariottových Psích historek...

Woriček bude v pohodě, uvidíš ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:20
- Nahlásit

Tohle není o psech, tohle je povídání o tom, jak bydlíme téměř v centru Prahy (na Václavák cca 10-15 minut pěšky)

Byli jsme večer na pivu - Svijany točí u Čarodějky, což je asi pátá nejbližší hospoda. No, ve Vršovicích je hustota hospod hodně vysoká - hospoda u Čarodějky není ani v polovině běžné psí procházky
Poseděli jsme, přisedli si k nám můj bývalý žak a později matka bývalého žáka. Cestou domu jsem potkali hordu urostlých kluků - jsou pátým rokem od nás ze školy, tak jsme dali řeč, co dělají, jak se jim daří. U klubu, kde jsme vyzvedávali tašku s nákupem, jsme potkali další známé - brali si od nás mlsky pro Balua (kříženec kavkazáka a něčeho) a přidali se další lidi jen tak na pozdrav. Soused z našeho domu přibrzdil jen na pár vět o studeném bytu a málu místa na kuchyni. Na horním rohu psi zaběhli do naši nejbližší hospody Neklidu pozdravit a my ji tam šoupli kbelíček mlsek (krmí všechny psy, kteří doprovodí své páníčky na jejich ňamky).
Posledních pár kroků (půl bloku) jsme už nikoho nepotkali. Prostě Vršovice jsou .. každý zná každého

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:51
- Nahlásit

Děkuju za podporu. Mamka zůstává, je většinový vlastník, ale má nervy z těch tahanic...a to ostatně všichni. Navíc dvougenerační bydlení dělá málokdy dobrotu, každý má svůj názor na věc trošku odlišný, ani jeden nechce moc dělat kompromisy a chce to podle sebe. Mamka je děsnej paličák a já to mam po ní a to je potom těžká domluva

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 08:58
- Nahlásit

Drakopes
"Je nezbytné začít podávání Serene-UM tablety 3–4 dny před očekávanou událostí, aby se maximalizoval účinek přípravku." tohle je o ničem, bouřky chodí bez ohlášení. Já vím, je právě třeba to podávat pořád. Jenže to balení za 500 kč by na vyšlo na tak velkého psa na cca 5 dní.

Strejda nepíše, odpočívá, včerejší akce ho nejpíš zmohla.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 10:17
- Nahlásit

Evey
Jenže to balení za 500 kč by na vyšlo na tak velkého psa na cca 5 dní - no to je ale blbost 5 dní nic neřeší...teda maximálně ten Silvestr...

Drakopes
Prostě Vršovice jsou .. každý zná každého to je dobré, v tak velkém městě si myslím že potěší, že se tam potkává a zdraví okruh starousedlíků...Člověk má takový pocit ,,svého" Svého domu, své ulice a svých sousedů. Jako, že někam patří...

Evey
Já čekala, že Tebe zmohne pochod a místo toho odpadl Strejda I když, pokud on jen ochutnával, tak je to pochopitelné Snad nemá nějaký žlučníkový záchvat
Na kolik km jste to včera nakonec měli? U nás bylo taky děsné vedro

Noemi
něco ve stylu Hariottových Psích historek... - ono to poslední dobou vypadá spíše na nějaké hororové.... Hlavně panička by měla víc předvídat Ale já se fakt snažím, mám to celkem promyšlené, ale dva psy, každý jinak vedený (a myslící) - to se někdy nedá

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 12:12 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Na kolik km jste to včera nakonec měli? U nás bylo taky děsné vedro Vzhledem k nemocné kamarádce jsme zvolili tu nejkratší, tedy 10 km. Vídáme se bohužel velmi zřídka, takže nám ta cesta strašně rychle utekla. On tak vůbec nějak všeobecně ten víkend rychle uteče.
Dnes je to s vedrem ještě horší než včera, koukám právě na teploměr - 25 st. ve stínu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 13:39
- Nahlásit

Teda člověk na chvíli vytáhne paty a hned je svět vzhůru nohama.

worick
u el. ohradníku je: tam kde se nějakým způsobem prochází, není páska, ale jen drát - ukončený takovým umělohmotným držadlem a vyhákne se z očka - dá bokem. Nepříjemné je jen, že na zemi ,,prská" (probíjí do země)
Nemohla bys ten odpojený konec připojit k druhé pružině nahoru? Udělal by se trojúhelníkový průlez pro psy a pro Tebe. Berry asi nechtěl projít kvůli tomu probíjení. Vědecké pojednání na téma krokové napětí nechť přednese nějaká úča fyziky.

LuckaM
Asi Ti to je jedno, ale jsem rád, že pejsek je s Tebou.

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 13:55 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Strejda nepíše, odpočívá, včerejší akce ho nejpíš zmohla.
I když to bylo domů asi 60 km, tak jsem tam spali. Jeden z nás by nemohl pít a když nemusím, tak nejezdím unavený. Když to po sobě čtu, tak vyznělo, že jsme se totálně "zrubali", ale byli jsme opticky ve střízlivém stavu, ale podle zákona jsme požili.

Zde je nevyžádaná fotoreportáž:
Vladimír Mišík v 11 dopoledne zazpíval "Když se kouřila tráva" a u toho už mnoho lidí zůstalo.

Toto jsou Jumping Drums. Přál bych vám slyšet Bílou orchidej v jejich podání.

A ještě pár obrázků.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 14:16
- Nahlásit

Strejda
Díky, jsem ráda, že jsi rád...i my jsme rádi, že je s námi

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 14:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Dnes je to s vedrem ještě horší než včera, koukám právě na teploměr - 25 st. ve stínu - máš pravdu, vedro jak v peci, u nás 29st Na to, že ani nekaplo... nic moc

Strejda
Nemohla bys ten odpojený konec připojit k druhé pružině nahoru? - ona tam právě pružina není a strašně blbě se to sundává i zahákovává zpátky. Na tom dolním, co se většinou sundává není klasická ohradníková páska, ale právě jen takový pevnější drát cca 1,5mm. No prostě na prd
...zazpíval "Když se kouřila tráva" a u toho už mnoho lidí zůstalo. - radši se ani neptám..
Vlaštovičky jsou pro mně, že jo Akorát nepoznám jestli jsou to vlaštovky nebo jiřičky - nejsem sto si zapamatovat, jak má která to hnízdo Tohle ale vypadá na jiřičky, nevidím nic červené A ten fešák na plastice je kdo? Vypadá jak mladý Karel Otec vlasti
LuckaM
Asi Ti to je jedno, ale jsem rád, že pejsek je s Tebou.
- ona Luci ví, že by jí to u nás neprošlo!

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 15:45
- Nahlásit

worick
A ten fešák na plastice je kdo?
Jan Černčický z Kácova. Socha je v Novém Městě nad Metují.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 15:57
- Nahlásit

Strejda
Jan Černčický z Kácova - o tomhle ,,pánovi" nic nevím, musím kouknout. Vždyť já si říkala, co by tam Karel dělal? Tak ale vím prdlajz, co všechno mu patřilo... Ale ti chlapi vypadali nějak všichni stejně Frčelo to mikádo a kozí bradka...
Hlásím 30,8st! To není normální, na konci května. Pak se budem všichni v polovině léta divit nějakým 15st No bodejť, když je to takhle doblbené......

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 16:08
- Nahlásit

Pak se budem všichni v polovině léta divit nějakým 15st

já a naši psi bychom jásali. Vadilo by to našemu hadovi lvovi Juráškovi, který výrazně ožívá při třiceti a více ve stínu )

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 16:08
- Nahlásit

worick
Frčelo to mikádo a kozí bradka...
Kozí bradka už zase pár let frčí.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 19:42
- Nahlásit

už je tu zase bouřka ...

Alfréd s omotanou hlavou funí na gauči, televize je o pár čárek hlasitější, závěsy zatažené, podle radaru nás to hlavní teprve čeká ....

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2011 22:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
už je tu zase bouřka ... já se dostala ke compu až teď - byli jsme dlouho na prochajdě a pozdě jsme vyšli a pak jsme v zahradě našli tchány, zalévali, jelikož u nás zatím ani kapka. Hned jsem koukala na radar zpětně - jestli už je to za váma....U nás stále nic. Něco se tvoří, ale zatím nevím kam to jde, neb radar nějak nefunguje
Dneska jsme se dopoledne trochu porýpali v zahradě, vařili, po obědě (v 15h ) jsem česala kluky, schovaní za barákem ve stínu, pak trochu pletí v předu na sluníčku, aby měli kluci trochu vzrůšo. Jak je u nás teďka ta nová cesta, tak tam jezdí kromě aut strašně moc (teda hlavně o víkendu, hezkém víkendu ) cyklistů a bruslařů...a kluci schovaní v chládku za zdí číhají a pak ze zákrytu startují Byla jsem i svědkem, kdy dítko spadlo z kola protože nepochopilo, že na něj nemůžou, že je tam plot. Ale on je tak těsně u silnice, že mělo pocit, že ho chytí za pr...
Tak mám taky pár fotek...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 06:27 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 06:35
- Nahlásit

Drakopes
V 50. a na začátku 60. let se u nových činžáků stavěly atomové kryty. Tam by třeba bouřka nebyla tak slyšet. Nemáte tam někde kryt?

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 07:40
- Nahlásit

Drakopes
Na té první fotce sice Alfí vypadá, že z toho má srandu, ale to je asi spíše ,,hysterický škleb" ten umí Berry taky.. Na té druhé je to spíše jako mučení...To se divím, že to na těch uších snese. Ale asi je dost inteligentní na to aby poznal, že mu to pomáhá
Na tohle jsem zapoměla reagovat: Vadilo by to našemu hadovi lvovi Juráškovi, který výrazně ožívá při třiceti a více ve stínu - - to je stejné jak u nás....Psi jsou zalezlí ve stínu, já se ploužím a nadávám,Tom je nadšený
Strejda
Vám už nějaká bouřka přešla, nebo to sbírají všechno Drakopsovi? U nás ani ň a asi máme po - vyjasnilo se

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:22
- Nahlásit

worick
Vám už nějaká bouřka přešla, nebo to sbírají všechno Drakopsovi?
U nás byla bouřka v sobotu dopoledne, když jsme nebyli doma. Dnes v noci taky párkrát zahřmělo a trochu pršelo. Všude je sucho, ale mohlo by se to zlepšit. U nás se řídí počasí podle jedné louky. Pršet začne, když ji posekají a prší tak dlouho, dokud tráva neshnije. Posekali v pátek.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:25
- Nahlásit

Drakopes
worick
Vadilo by to našemu hadovi lvovi Juráškovi, který výrazně ožívá při třiceti a více ve stínu - - to je stejné jak u nás....Psi jsou zalezlí ve stínu, já se ploužím a nadávám,Tom je nadšený
Jak u nás. Moje žena byla určitě v minulém životě grilovací klobása.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2011 13:37
- Nahlásit

.To se divím, že to na těch uších snese.

to je obyčejná bavlněná plena zavázaná tak, aby měl uši připláclé k hlavě. Asi to pomáhá, protože si to sundává až po bouřce. Na silvestra mu ještě cpu pod boltce chomáče vaty.

Strejda
jo, nahoře v kopci nad námi je obrovský, ale kdo by se tam táhnul ...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 09:33
- Nahlásit

Po delší době vás všechny zdravím.V poslední době nemám čas číst diskusi,natož něco psát.Bohužel Bára nám začala zlobit a to od první velký bouřky.
Začala v záhonech s kytkama a kůrou hrabat.Bohužel se do tý díry vejde skoro celá.Nic nepomahá.Nedá si to vymluvit.Párkrát dostala vylágoš,ale nic platný.Stačí abych vycouval ráno autem ven a už je v kůře.Večer přijedu a jenom se podívám směrem k záhonu a Bára zdrhne.Nemá smysl ji mlátit a to i když ji u toho chytnu.Připadá nám teď nějaká lítostivá.Běhá okolo nás a pořád poknikává a má na nás upřený oči.Včera byl Míša se školou na pochoďáku a měl dovoleno si vzít Báru s sebou,večer jsem ji vzal já ven s manželkou na procházku,ještě jsem ji vyčesal,jestli ji není vedro a nechladí se v těch dírách.A ráno stejně díry.
Nainstalovali jsme kamery na záhony a snažíme se ji chytit při činu.Nic platný.Nevím co s ní.
Nevíte někdo?Máte nějaké zkušenosti?
Podotýkám,že hrabe za velkýma kamenama ve stínu pod ronďákama.
Nebo se jedná o nějaké období dospíváni a vyroste z toho?

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 09:52
- Nahlásit

Médin takhle hrabe každé jaro, dělá si kůču na léto.

Už je moc teplo, aby spal v boudě, tak si udělá jámu a spí v ní. Na jaře menších rozměrů, protože je ještě chladno a spí stočený do klubíčka, s přibývající teplotou se průměr jámy zvětšuje a hlavně se jáma prodlužuje, aby se do ní vešel natažení :-D.

Každé jaro si vybírá novou destinaci....

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 10:14
- Nahlásit

Tá ta
Začala v záhonech s kytkama a kůrou hrabat.
Nevím co s ní.
Nevíte někdo?Máte nějaké zkušenosti?

Připadá nám teď nějaká lítostivá.Běhá okolo nás a pořád poknikává a má na nás upřený oči.
Nejspíš bude mít falešnou březost. Jak je to dlouho co hárala?

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 11:06 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Tá ta
Evey

Kessie se taky snaží hrabat... ale ne na jednom místě... Máme vydrabaný díry po celým dvorku... nám to zatím žádnou újmu nezpůsobuje, protože dvorek zatím máme jako staveniště... ne zaskládané, ale ani extra upravené. Jedna z děr je teda dost hluboká i široká, Kess ji hloubila na etapy... vlezla jsem se do ní celou nohou a do půl lýtka... navíc se to děje v noci... Kess zatím ani neztrácí moc chlupů... něco padá, ale kožíšek je pořád moc mohutný... a taky... poslední tři - čtyři dny Kessie moc nechutná... večer teda granulky spapká po dlouhém přemlouvání a velkém mazlení, ale ráno se jich ani nedotkla... - až doposud jsem si vždycky říkala (když tady Worick a myslím Lucka a Marťa psaly, že jim hafíci odmítají jíst), že ta naše Kesska by nám ruce utrhla kvůli pár granulím a najednou úplně jiná situace... docela mě to tíží... ale doufám, že to nějak přejde... myslela jsem si, že by to mohlo být z vedra, ale falešná březost by mě nenapadla... hned o tom jdu něco zjistit...

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 11:26
- Nahlásit

Mé postřehy k falešné březosti:
- fena může nejdříve přibrat (připravuje se na porod a myslí si, že živí štěnátka)
- v době kdy si myslí, že jako rodí, tak naopak moc nežere
- zkuste jestli jí po zmáčknutí neteče mléko (třeba jen kapka) a jestli není mléčná žláza větší
- zkuste test s nějakou nejlépe pískací hračkou, pokud si ji bude brát něžně do tlamy, olizovat ji, podsouvat si ji pod sebe, nosit do pelechy či díry, tak je to jasnačka

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2011 11:55 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Kessie
Evey
Hned to musím zjistit až se vrátím domů.Možná na tom něco bude.S tím žrádlem u nás taky.Nežere.Mimo toho,kdy ji celou misku dám sežrat z ruky.
Vepřovou packu tedy včera sežrala na posezení.Ale granule ne.

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání