Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 13:18
- Nahlásit

Evey
A což teprve kdyby to byl pozemek města...
To asi je, protože to je na chodníku.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 15:45
- Nahlásit

Strejda
Já první jen tak mrkla:,,no bóže, plevel na chodníku, Strejda tím nadělá...to neviděl náš chodník, tam je kromě mochny kde co..." Až pak se zakoukám, co Tě tak zaujalo a hele, dyť to není mochna! A nestojí u toho obecní policajt?

Včera dopoledne jsme vzadu u domku - chci si vzít motyku, ale padá, tak s ní párkrát třísknu o špalek, abych ji narazila a cpu pod mříž na bečce (jak se řekne spisovně plechová bečka? ) ta je tam, aby tam nespadly kočky a dávám ji ,,zamočit". Seberu se a šlapu dole a Tom vyběhne zpoza roha a ječí,,óbrovská užovka!! vyletěla od bečky a honem koukni, plazí se ke kompostéru!" Byla to Žofka - matka rodu každý rok ji zahlédnu tak 2x. Je opravdu velká, tak 120cm a průměr tak 3,5cm. Chudinka, to jsem ji asi pěkně tím rámusem vylekala Doufám, že ještě někdy přijde....

Cvičák je přepsaný na 19h. Sláva, teď jsem se připlazila to bych nedala...

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 15:57
- Nahlásit

worick
jak se řekne spisovně plechová bečka?
Záleží na velikosti. Velká bečka je sud, malá bečka vědro nebo kbelík.Ale bečka je asi jen velká. Si myslím.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 16:08
- Nahlásit

Strejda
worick
jak se řekne spisovně plechová bečka?
Záleží na velikosti. Velká bečka je sud, malá bečka vědro nebo kbelík.Ale bečka je asi jen velká. Si myslím.
A malá bečka piva je u nás "štěně".

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 17:20
- Nahlásit

Evey
A malá bečka piva je u nás "štěně".
U nás taky.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 19:32
- Nahlásit

Evey
i u nás...

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 20:03
- Nahlásit

Strejda
Ale že se věnují pěstování léčivých bylin tahle veřejně, je až překvapivé - to teda koukám, že ji ještě nikdo nepošlapal... marihuanomilové ne, Ti ji nechají vyrůst... akorát pak o ni asi bude bitka, pokud to nebude samec... (školní metodik prevence rizikových forem chování se nezapře )

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 06:11
- Nahlásit

to teda koukám, že ji ještě nikdo nepošlapal...
Fotku jsem udělal cestou na oběd. Když jsem šel z práce, už bylo sklizeno. Policie nehoukala, tak to asi byla pokojná a klidná sklizeň.

pokud to nebude samec...
Mám povšechnou teoretickou povědomost o účinnosti THC, ale nevím, jak s tím souvisí samec. Máš na mysli pěstitele nebo rostlinu?

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 09:37 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Mám už 4 roky Wistárii, je to už cca 5 m liána, ale ještě nikdy nekvetla. Že by taky byla samec? Asi ji budu muset reklamovat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 09:52
- Nahlásit

Evey
Mám už 4 roky Wistárii,
Na zahradě se starám jen o popínavky a živé ploty. Vistarii jsem chtěl, ale kdosi tvrdil, že u nás zahyne chladem. Ale když jde u vás, tak to by u nás taky vydržela. Někam ji vkusně zakomponuju.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 10:33
- Nahlásit

Strejda
Ale když jde u vás, tak to by u nás taky vydržela. Jde až moc, ovíjí okapy, cpe se pod střešní krytinu... ale nekvete (tedy jen ta moje, u ostatních sousedů kvete). Některé jaro bylo třeba pár šlahounů omrzlých, suchých. Zastřihla jsem je a vyrostly další, delší... Nemám ji přes zimu ani nijak krytou, si vždy říkám, že stejně zase nepokvete, tak ať si klidně zmrzne.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 11:07
- Nahlásit

Evey
Mám už 4 roky Wistárii, je to už cca 5 m liána, ale ještě nikdy nekvetla. - může to být špatným střihem, ale i tak by se snad alespoň jeden květ objevil. Pravděpodobnější je, že se jedná o semenáč - ten kvete pozděj, kolem 5-6roku. Takže už příští rok by jsi se mohla dočkat Rada z NETu: U wistárie je důležitý řez, tak jako u vinné révy. Nezapomeňte v létě osečkovat za šestým pupenem a na jaře za druným pupenem.
Nám letos hodně namrzly všechny, co nejsou u domu. Bílá kvete, ale růžová dostala pecku mrazíku při rašení a na kvetení to nevypadá Obrázek růžové z loňska

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 11:13
- Nahlásit

worick
může to být špatným střihem ... velmi pravděpodobné
Pravděpodobnější je, že se jedná o semenáč prodejce tvrdil, že je roubovaná
Nezapomeňte v létě osečkovat za šestým pupenem a na jaře za druným pupenem. asi budu potřebovat překlad

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
létě osečkovat za šestým pupenem - u nás taky nejsou vinohrady ale myslím, že jsem slyšela, že osečkovat znamená: že se jde se srpem a to co ,,přečuhuje do uličky se normálně mácháním ošmidlí" (to je překlad, viď?! ) Pán to napsal takhle, protože má možná Wistarii taky obrovskou, tak to stříhat po jedné větévce je pracné...prostě se s tím nepáře. Pro Tebe to znamená ostříhat za šestým a na jaře druhým pupenem Což jsi určo pochopila

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:55
- Nahlásit

worick
že se jde se srpem a to co ,,přečuhuje do uličky se normálně mácháním ošmidlí" no jo, ale Wistárie má u nás 4 metry, už se vidím na žebříku mavájící srpem
I když proč ne ... kamarádčina babička si přivázala srp k tyči a šla sklízet jeřabiny.
v létě osečkovat za šestým pupenem - u nás taky nejsou vinohrady zeptám se v pondělí známého vinaře
na jaře druhým pupenem to bych mohla ještě stihnout

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:14
- Nahlásit

Evey
na jaře druhým pupenem to bych mohla ještě stihnout myšleno ,,brzy zjara" - já to dělala tak v březnu. Teď už bych to asi nechala až na ten letní...

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:33
- Nahlásit

Asi si koupím Wistarii.

Evey
Nezapomeň zítra fotit. Uděláme tady pivovarskou výstavu fotografií.

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 20:55
- Nahlásit

Strejda
jak s tím souvisí samec. Máš na mysli pěstitele nebo rostlinu?
- samec se nějakým způsobem příliš nehodí...nejsem si jistá a ještě jsem si informaci neověřila... ale myslím, že ze samice se dá dělat hašiš... a asi je i silnější...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 21:14
- Nahlásit

V noci bouřka, teď bouřka ... nechcete si nějaké rozebrat do krajů???

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 06:16
- Nahlásit

Drakopes
bouřka ... nechcete si nějaké rozebrat do krajů???
Cítím s Alfrédem, ale dnes ještě nemohu vyhovět. Do pivovaru se mám bouřky nehodí.

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 07:42
- Nahlásit

Drakopes - u nás zatím naštěstí nic, a doufám, že to přijde až večer nebo zítra...dneska ještě potřebujeme dostavět kus svého příbytku... - závisí nám na tom sleva na nová okna, která platí jen do konce května
Jinak doufám, že to Alfréd zvládl v pohodě!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 07:58
- Nahlásit

Drakopes
V noci bouřka, teď bouřka ... nechcete si nějaké rozebrat do krajů??? - popravdě....o bouřky nikdo moc nestojí, ale jelikož jinak to na déšť nevypadá, vzali by jsme zavděk i nějakou mírnou bouřkou
Včera jsme vyšli na prochajdu, byli jsme asi 300m nad barákem a koukám z toho kopce - ták hoši, tuším zmoknem Šli jsme přes pastvinu, jelikož kolem už to strašně zarostlo a nedá se tam bez poškrabání prolézt. Za minutku kolem proběhnuli koně a Worick lítal na flexině a ječel - že on je prožene Vzápětí volá Tom, co se tam děje, proč Worka ječí...a že se žene bouřka, ať jdem radši zpátky...Možná víte, jak to u el. ohradníku je: tam kde se nějakým způsobem prochází, není páska, ale jen drát - ukončený takovým umělohmotným držadlem a vyhákne se z očka - dá bokem. Nepříjemné je jen, že na zemi ,,prská" (probíjí do země) Dole jsme to udělali - vyháknu spodní drát, držím to bokem, z druhé strany tam pošlu psy, podlezu horní drát a zase to za sebou zaháknu. Nahoře, když jsme chtěli ven - to stejné, akorát do velkého stoupáku, takže k drátům celkem svah. V levé ruce flexinu s Workou na dlouho, aby prošel a šel co nejdál, Berry na volno, v pravé ruce držím prskající drát. Řeknu Workovi běž...a on projde na druhou stranu. Teď Berrymu - ten udělá tři kroky, zavrtí se a vrátí zpátky. ,,Berry sakra běž a nemotej se!" a Worka to vidí, tak se vrací zpátky Znovu pošlu Worička a Berry stojí jak osel a nejde,,běž Berry, honem, běž za Woričkem!" Projde na druhou stranu a po metru se zavrtí a vletí zpátky. ,,Ku... Berry co děláš?! Běž dopr....!" a už vidím po očku Worku, jak se otočí a utíká zpátky. Řvu:,,ne Wori, zůstaň, pozor elektrika! A protože mně chtěl oběhnout ze strany, kde jsem držela drát, tak jsem drát hodila na zem a snažila se rukama zadržet Worku a šťouchnout ho zpátky. Jenže to zase nadskočil Berča a poplašeně vletěl zpátky, já se po něm s nadáváním ohlédnula....a Worick proběhnul přes drát ke mně. Nechtějte to vidět Jak drát ležel na zemi, tak ovšem neležel, ale držel různě zvlněný ve spirálách, tak do té Worka vletěl, teď ho to koplo, udělal kotrmelec a lehnul na drát celý, začal skákat a točit se v tom drátě a flexině a utáhnul si ho na nohu do smyčky ta umělohmotná koncovka z háčkem se mu zaháknula někde do flexiny a on prostě nějak smotaný v tom el. drátu Řval chudák příšerně, zmítal se a snažil utéct, já celkem v šoku, hlavou mi blesklo, že to nejde nikde poblíž vypnout, skočila jsem botama na ten drát a rvala ho za flexinu - až se nám to povedlo stáhnout z té nohy. Trvalo to snad 5 sekund....ale byla to celá věčnost Pes v šoku, já skočila, drapla ho za obojek, aby se nepohnul a znovu nedotknul, protože drát prskal 20cm od něho, pozahákovaný do té jeho šňůry, do toho jsem řvala na Berču, ať se nehne. Jo a tohle všechno ještě pod tím horním drátem pod kterým musí člověk podlézt....Opatrně jsem vymotala ten prskající drát a flexinu a dala ho bokem a odtáhnula Worička do bezpečné vzdálenosti, kde jsem ho utěšovala a řvala na Berryna, že je to kvůli němu. Kdyby nedělal pořád jakési ciráty kolem toho, v klidu jsme prošli, jako už kolikrát....Bylo mi úplně na nic a do toho zvonil mobil - Tom slyšel od baráku! ten strašný řev a volal, co se stalo. Měli jsme strach, aby mu to něco nepoškodilo Chvíli byl v šoku, ale pak začal normálně fungovat, tak jsem zase chytla tu debilní objímku, podržela bokem, řekla Workovi běž - ten prošel, řekla Berrymu, že jestli nepůjde normálně, tak ho zmlátím - ten prošel, zastavil se,,ku...nezastavuj se a šlap! nebo ti fakt už nařežu!" zaháknula jsem to a šli jsme dál. Pak jsem celou dobu pozorovala Worička, jestli mu něco není. Byl trochu přešlý, ale po nějaké době už na to asi zapoměl a choval se normálně. U báby pak honil slepice jako vždy. Akorát až doma, když nám Tom vyšel naproti a volal ho k sobě, tak se pomalu došoural a počůral se - to nikdy nedělá, Tom na ně totiž ani nikdy neřve, tak jeho se ani nebojí, ale asi dostal strach, že za to může sám a že má průser Snad to nebude mít následky - zdravotní. Já z toho byla v šoku celý večer Pořád jsem to jak řval a já byla úplně bezmocná měla před sebou...a co kdyby nešla ta smyčka z nohy dostat, co bych dělala dál?? Mohl mít zástavu......Že se to takhle semele, mně ani nenapadlo, prostě se to stalo úplně nejhůř jak mohlo

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 10:39
- Nahlásit

Téééda, ta Worick má zase zážitky!

Podávám rychlé a stručné hlášení o naší existenci (bohužel je toho teď moc, takže víc nestíhám).

1) Bárnýs pomalu přestává kulhat, ale nechci to zakřiknout, pořád ho držíme zkrátka, páč je to blázen a zas by se někde rozběhnul a natáhnul si to znova.

2) Budeme se stěhovat

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 11:02
- Nahlásit

LuckaM
Worick má zase zážitky! - no nechtěj to zažít, ještě teď mi stojí vlasy hrůzou Ještě, že nemám děcka - to by taky dopadlo
Budeme se stěhovat - počkej, počkej, já se teď neorientuju - kam stěhovat? Mě se plete, kdo všechno buduje a přestavuje, Janii, Kessie, taky u špiců - no, mám v tom guláš. Ty jsi tehdy psala, že by jste chtěli ten malý domek - takovou tu hezkou kostku...někdy...A teď teda kam?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 11:07
- Nahlásit

Koukám na radar - Strejda snad dobrý, ale kolem Jeseníku se vytvořila bouřka, to je tuším někde kolem Evey

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 12:31
- Nahlásit

worick
JJ pamatuješ se dobře, že jsem nic o stěhování a budování nikdy nepsala...ale nějak se to tak vyvrbilo Od loňska tady řešíme problémy se spoluvlastnictvím baráku, kdy mamka celej svůj život platila veškerý údržby a opravy na domě sama a ten spoluvlastník nic s tím, že to na mamku jednou přepíše...ovšem nějak se nepohodli nebo co a on to napsal na nějaký svý vzdálený příbuzný a ti mají teď pocit, že jim spadl do klína zlatej důl a chtějí z toho vytřískat co nejvíc peněz....tak se mamka naštvala a protože se v tom moc nevyzná, tak jsme tu iniciativu vzaly se ségrou na sebe a požadujeme, aby se podíleli alespoň na nákladech...došlo to až tak daleko, že se soudíme a mamka je z toho na nervy...to toho všeho to asi pramení, ale nevědomky si to vybíjí na nás a prostě to soužití - já, mamka a Tom nedělá dobrotu už nějakej ten čas. Stačí malý nedorozumění a hned je z toho hádka a vždycky to skončí tím, že jsme měli plnou pusu řečí, jak jí ty náklady budou muset zaplatit a skutek utek...budou muset, ale to že soudy jsou pomalý, za to já prostě nemůžu a to ona asi nepochopí. No nechci do toho moc zabředávat, ale v neděli proběhla další hádka a já na to nejsem moc stavěná, všechno si moc beru a jsem z toho akorát na nervy, takže jsme začali hledat nějakou rychlou alternativu, kam jít a narazili jsme na jeden moc pěknej podnájem - řekla bych, že pro Barneyho ideální...pro nás už méně, ale někdo se hold musí objetovat Je to vpodstatě zděná zahradní chatka s jednou místností a dřevěným přístavkem (ten bude teda obytný asi jen teď v létě) a se spaním v podkroví. Ale co, sociální zařízení to má, my se tam nějak poskládáme a Barney bude mít oplocenou zahradu o cca 1700 metrech....i s bazénem

Zrovna jsem si tak vzpomněla na ty inzeráty, jak darují psa z důvodů stěhování - tohle já bych v životě nedopustila - je pravda, že v téhle situaci to pes značně komplikuje, ale jednou jsme se pro něj rozhodli a je to pro nás závazek tak se s tím musíme vypořádat...a jak je vidět, tak to jde, když se chce

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 14:06
- Nahlásit

koukám, že naše bouřky snadno přebíjíte ... dávejte na sebe lidi (a psi) pozor!

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 18:30 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Strejda
Nezapomeň zítra fotit. Uděláme tady pivovarskou výstavu fotografií. Já si to přečetla až po akci. Takže jsem si bohužel svůj foťák nevzala. Měla ale kolegyně, tak mi snad něco pošle, anebo vyhrabu něco z minulých ročníků.

worick
Děsivá příhoda. Myslím si, že tam není takové napětí, aby mu to mohlo uškodit fyzicky (to bude určitě přesněji vědět Strejda), spíš doufám, že nebude mít následky psychické. Jako že se bude bát tím nebo podobným místem s dráty projít.
Koukám na radar - Strejda snad dobrý, ale kolem Jeseníku se vytvořila bouřka, to je tuším někde kolem Evey Ne, ne, to bylo asi někde za kopcem. U nás začalo pršet až kolem 15:30 a to už jsme byli na odchodu. Ráno bylo tedy děsné vedro, pak se to s blížícím deštěm naštěstí trochu ochladilo.

LuckaM
No teda, taky nepíšeš nic moc pozitivního.
Zrovna jsem si tak vzpomněla na ty inzeráty, jak darují psa z důvodů stěhování - tohle já bych v životě nedopustila - je pravda, že v téhle situaci to pes značně komplikuje, ale jednou jsme se pro něj rozhodli a je to pro nás závazek tak se s tím musíme vypořádat...a jak je vidět, tak to jde, když se chce Pěkně napsáno.

Zrovna v pátek jsem se dozvědělo o 3-leté fence, Paní se rozvedla, stěhuje se do bytu. Pes se nyní stěhuje po různých zahradách. Taky nechápu, proč si ji nemůže vzít sebou. Neznám ji. Je někde od Kolína. Takže kdyby jste někdo chtěli, ráda zprostředkuji.

Drakopes
koukám, že naše bouřky snadno přebíjíte ... A nezkoušeli jste někdy nějaké přípravky na zklidnění? Nemyslím nic chemického, ale třeba homeopatika nebo třeba tohle URL . Je tedy blbý, že by se to mělo dávat asi průběžně a není to levná záležitost.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 19:17
- Nahlásit

Evey
Když ono to je v těch bytech asi složitý, protože málo kam takový tele do podnájmu povolí

Měli jsme štěstí, že jsme narazili na tuhle možnost

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2011 21:19 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Teda totálně zmožená po celodenním nošení a řezání a skládání pórobetonových cihel, musím ještě reagovat... držím pěsti Woričkovi, aby neměl žádné následky... psychické... fyzické už by se asi určitě projevily... hlavně to napětí snad ani nesmí být tak vysoké, aby to nějakému zvířeti náhodou neublížilo... i když u nás v Kocourkově...
teda Luci, to jsou zprávy nic moc... a kam půjde mamka? zůstane v tom domě? nebo si taky najde nějaké jiné bydlení? naše soudy jsou fakt na prd... a spravedlnosti se člověk často vůbec nedočká...navíc ty soudní výlohy... -jinak s tímto Tvým názorem "Zrovna jsem si tak vzpomněla na ty inzeráty, jak darují psa z důvodů stěhování - tohle já bych v životě nedopustila - je pravda, že v téhle situaci to pes značně komplikuje, ale jednou jsme se pro něj rozhodli a je to pro nás závazek tak se s tím musíme vypořádat...a jak je vidět, tak to jde, když se chce" plně souhlasím... za žádnou cenu bych ten svůj psí poklad nikomu nedala... tak úžasnou potvůrku moji milovanou... je to stejné jako s malým dítětem... copak ho při stěhování odložím, že už se mi nehodí??? - moc držím pěsti, ať všechno dobře dopadne...

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání