| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:36
- Nahlásit
Janiii
Krásný fotečky, s dovolením si pár z nich skopíruju ;)
Na pamlsky reaguje vždy jen do té doby, než se objeví něco zajímavějšího, bohužel
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:29
- Nahlásit
Včera jdeme zahradou a já se ohlížím po Berrym, kde ,,zakufroval" a koukám, stojí 15m za mnou na cestě nad mojí pracovní rukavicí. Volám:,,jé Berůňo, mi tam vypadla rukavička? To neva, půjdem k domku pro nářadí a vemem ji nazpátek" Olízal kocoura, přechcal trávu a přiběhl ke mně. Já popošla 5m a koukám, Tom tam nechal v kolečkách posekanou trávu, ať si ji vysypu mezi růže - než se zapaří a začne smrdět. Tak abych nezapoměla, radši hned. A hle...nemám tu rukavici Už jsem měla našlápnuto zpátky pro ni, když tu mi cvaknulo - zkusím poslat pro ni Berryho. Když můžou Drakopsovi.... Tak říkám:,,jé Berry, já potřebuju tu rukavku, prosím tě skoč mi pro ni. Nic Berunko, přines tu rukavičku, přines - a mávám mu před tlamicí tou druhou...podívej, mám jenom jednu, ta druhá leží támhle na cestě, jak´s koukal" Nic. Tlemí se na mně s výrazem: ,,před minutou jsi tvrdila, že ji vemeš, až půjdem zpátky, tak nevím co otravuješ To určitě, já ti budu lítat pro blbou rukavici, měla sis ji hlídat" ,,Berry, musíme rozhodit trávu a já nemám tu rukavku, přines rukavičku, honem, vždyť víš co myslím?! Rukavičku!" ,,Nééé, netuším" a nahodí výraz ,,totální jojo" Pomyslím si:,,ach jo, něco tam, asi chybět bude....." Pak dostanu spásný nápad, ho zkusit vyloženě vyhecovat:,,Berůňo, kde mám rukavičku honem, honééém přines, utíkéééj pro ni...a nakročím že vybíhám...." Berča vyrazil, doběhnul k rukavici, já ječím:,,ano, honem ji přines!!" a vím, že i u hraček to takhle dělá (aby mi ukázal, že ví, ale že na to prdí a hračky nosí jen ťululum Woriček - otočí se a metelí bez ní zpátky ) Jenže rukavici kupodivu blafnul, dokonce ji po metru nevyflusnul, ale radostně s ní přiběhnul ke mně! To bylo radosti To bylo kokinek (naházela jsem mu všechny, co jsem měla v kapse) Snad si to jásání a chválení zapamatuje pro příště Zkoušela jsem to už hodněkrát s kde čím, ale kašlal na to. A ať mi nikdo neříká, že pes není vyčůraný...je! Na něm je prostě vidět, že ví, co myslím a po něm chci, ale dlabe na to
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:52
- Nahlásit
worick
my tohle samý dnes zkoušeli s vodítkem a jak říkáš, on ví, ale nebude se namáhat přeci Třikrát mi ho vzorně přinesl, dal do ruky a dostal pamlsek a napočtvrtý na mě hleděl s údivem, jestli mi to jako nestačilo a jak dlouho bude tohle muset ještě dělat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 09:09
- Nahlásit
Třikrát mi ho vzorně přinesl, dal do ruky
Jenže rukavici kupodivu blafnul, dokonce ji po metru nevyflusnul, ale radostně s ní přiběhnul ke mně!
Tak teď jsem v těžký depresi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 11:45
- Nahlásit
Strejda
Tak teď jsem v těžký depresi. - nemusíš Jsem přesvědčená, že příště na mně bude zase házet nablblé ksichty a ,,bobek"
LuckaM
my tohle samý dnes zkoušeli s vodítkem... - já Ti tam ještě chtěla připsat, že si nemusíš dělat hlavu s pubertálním Bájošem, neboť kluci když mají v dohledu potencionální galánku, nereagují vůbec na nic a kokča plive i Berry, který jinak pohrdne máločím Když jsem viděla na fotkách tolik pejsů kolem, tak jsem si říkala, že bych stejně neměla šanci upoutat jejich pozornost tak, aby něco dělali
Holky LuckaM a Janii - Fajka je ta mladá paní s tou pískovou akitou? Tak to já nevím, proč si celou dobu myslím, že ona má žíhanou.... (stejně jako Laida - od akit )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 16:16
- Nahlásit
worick
Fajka je ta mladá paní s tou pískovou akitou?
nene, to je její kamarádka. Fajka má opravdu žíhanici
LuckaM
fotky si klidně zkopíruj a kdybys chtěla nějakou v originál velikosti a rozlišení (cca 3,5MB) tak napiš a já ti ji pošlu
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:24 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Kessie
Pánové, co je s vámi? Se zpožděním přejeme Barči všechno nejlepší k narozeninám, pevné zdraví a spoustu krásných procházek s milýma páníčkama...
Čteme čteme ale nepíšeme. U nás se toho zase tak moc neděje.
Tak Barunka děkuje a my se omlouváme protože moc použitelných fotek není Fotím způsobem natáčení a pak focení ale byl to takový fofr že nějaké zajímavější záběry sou při vyfocení rozmazané Barunka měla Nakrájený buřt na tom kuřátko s nádivkou přesypané granulkami (přešli jsme na stravu pro dospělé a Barunka mi dávala pacinku abych ji dal večeři ) a jako svíčka párek Za minutu nic nebylo.
Tak včera jsme vytáhli první klíště. A dnes jsem asi hodinu česal. Chlupů jak hub po dešti. Chci se zeptat i když vím že toto téma tu už bylo jaké se vám osvědčily hřebeny. My máme tento:URL vyčešu hodně ale trvá to dlouho a věřím že by se tím dalo česat celý den.
A ještě se chci zeptat na řetízkové obojky. My máme zatím normální ale je široký tak bych vzal už rovnou řetízek když je povinen na výstavy(doufám že to nepletu ale snad to téma tu bylo že nesmí být látkový kvůli nějakým zakázaným metodám k dosáhnutí nejlepšího výsledku). Ale kolikařadý? A jak velká oka? Za případné rady děkuji.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:49
- Nahlásit
Sousedovic Julče se v noci narodila dvě jehňata. Naše sudičky nepozvali.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 10:22
- Nahlásit
Včera jsme byli s dětmi sázet stromky na Černém Mostě. Je to pořád Praha, paneláková, cesta něco přes půl hodiny MHD (autobus, metro), pak pěšky.
Po dlouhém váhání jsem s sebou vzala Alfréda. Řekla jsem mu to ráno při snídani - strkal mi hlavu pod paži a kňučel, pak stepoval u dveří, abych si to nerozmyslela, zvláště když pochopil, že jen ON sám bez Nielse
URL
pobavil mě nejvíc při zpáteční cestě - ležel vzadu v autobuse u dveří, aby viděl pohodlně ven, lidi ukázněně nastupovali jinými dveřmi, aby nemusel vstávat ... a pak hlásili naši zastávku a Alfréd jako první vstal a stoupl si ke dveřím, že budeme vystupovat
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 15:38
- Nahlásit
Drakopes
Bydlíme do 10minut za čerňákem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 16:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
A nebruslíte s Tá tou k tomu jezeru, co ho Drakopesová osazovala?
Drakopes
A to ona nemůže vypsat do mrti (jako já, vem si laskavě příklad ) co a proč tam sázeli, v rámci jakové akce??? A prý ji kytky nezajímají....tak asi to není tak úplně pravda, když jdeš zvelebovat a sázet stromky Někdy mám pocit, že si lidé ve městech té přírody považují mnohem víc, než tady u nás. Momentálně mě zase pěkně s...u sousedé, kterým byla vrácena část tady toho areálu starého koupaliště vedle nás a co myslíte, že následovalo? Ze vzrostlých stromů si udělali zásoby na zimu do kamen
Tak koukám Strejdo, že Drakopsová nás hooodně šetřila - ono se ukazuje, že nejen, že její psi (na rozdíl od některých nablblých dětiček) umí jezdit na eskalátorech, ale Alfréd by dokonce dokázal i hromadnou dopravou sám procestovat Prahu
Já, ač se mi ani trošku nechtělo, jsem po obědovečeři (to je nový termín, jelikož nějak obědy nestíháme a zprvu jsme na ně jezdili ve 14h, pak 16h a včera už to bylo v 17h - tak už je to 2v1. To aby bylo jasno, až si budu zase stěžovat, že jsem jako prase....tak z čeho to plyne ) - no a jelikož se slibovaný déšť nekonal, vyrazila jsem s klukama přes větrolam vedle k větrnému mlýnu, tj. info pro Kessie (mimochodem, u nás už snad není místo, kde bych se nenakrknula - taky tam probíhá intenzivní těžba dřeva ) Vyšlapali jsme kopec nad zahrádkářskou kolonii a hned u prvních keřů, tam vidím něco ležet pod hlohem. Myslela jsem, že snad malý psík - bylo to takové smetanové až světle béžové a nehýbalo se. Opatrně jdu blíž, asi tak 1,5m od se nakláním, hledám, ke to má hlavu, zdálo se mi, že směrem ke mně je spíš ocásek a........kristepane záda se celá hýbala - ale červama! Fuj, šílené To, co jsem myslela, že jsou chlupy, byly skoro všechno červi Tak už jsem ani nepátrala po tom, co to je (zachraňovat nebylo co a hlavně jsem odtud zdrhala, než mě trefí smrad - asi foukalo na druhou stranu, protže ten mne právě nevaroval ) Berůňa šel až za náma a pak zvědavě natahoval asi ze stejné vzdálenosti jako já - tak jsem jen sledovala, ať ho nenapadne udělat ještě krok a vrazit tam čumák a vysvětlovala jsem mu, že je to už mrtvola. Jak Strejda psal o jehňátkách - bylo to jehně nebo malý psík. Nebyla tomu vidět totiž ani jedna noha - jakoby je to mělo všechny pod sebou... Chuťovka Potom až na konci ohrad jsem cítila jasný puch zdechliny z lesíka, ale už jsem neměla odvahu pátrat, co to zase je - každopádně doufám, že zvíře (taky tam mohl někdo viset... ) Shrnutí: výlet to byl krátký, zážitky děsné a po klukách běhaly desítky klíšťáků
A aby toho nebylo málo, ráno volá mamka, že právě odvezla babku rychlá V jednu v noci dostala nějaký záchvat - vypadalo to na mrtvici. Mamka běžela vedle pro strejdu (svého bratra) a řešili co s ní. Zavolali tetu, která doletěla na kole z vedlejší vsi a všichni dál řešili, že jestli babča umírá (což prý vyloženě vypadalo) tak ji nechají umřít doma s nima a ne v nemocnici. Tak pak nad ní s tetou do rána seděly a babča se sem tam probudila a jen vydávala nějaké zvuky a chroptěla. Až k ránu mamku napadlo, že jí doktorka vysadila ten inzulín a co když má cukrovkový záchvat? Píchla jí teda běžnou dávku a malinko se to zlepšilo - babka se snažila naznačit, že chce na záchod. Konečně se vzpamatovaly a zavolaly tu rychlou. Ti jí změřili glykemii a měla ještě 19! (zdravý člověk má kolem 5,+-1 už je problém) Tak hned do nemocnice. Já jsem mamce ráno vynadala, proč mi alespoň nezavolala (když už tam byla polovina rodiny) že ten inzulín by bylo první, co bych jí řekla Doufám, že jí tím, že ji tak nechali tak dlouho, tu mrtvici nepřivodili Jestli ještě zůstane ležet a vydávat jen zvuky, tak to se mamka už doopravdy sesype... Teta jela do nemocnice tak čekáme, s čím přijede...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 17:28 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
A to ona nemůže vypsat do mrti (jako já, vem si laskavě příklad ) co a proč tam sázeli, v rámci jakové akce??? A prý ji kytky nezajímají....tak asi to není tak úplně pravda, když jdeš zvelebovat a sázet stromky
no dobře, polepším se:
Sázeli jsme vrbové proutky, aby se zpevnily břehy. U toho prvního to bylo hodně pod stromy a agresivní rybář nám nadával, že do lesa se nic takového nemá sázet (dávali jsme to fakt jen pár čísel od vody) a hlavně měl obavy, že mu zasázíme přístup k vodě. Teda nevím, co tam v té louži lovil, ale přístupy rybářů jsme nechávali volné. Stejné to bylo i u toho druhého rybníka, kde ale nebylo stromů.
Bylo to snad přes Brontosaury a Magistrát, nevím přesně, mě nalákal kamarád, vzala jsem dětičky, kdo měl zájem ...
to jsou tedy všechny fotky: URL A když už na to budete koukat, řekněte mi prosím, co je to za javor. Děkuju
A Michalle, měl jsi to blíž než my, mohli jste i s Bárou přijít pomáhat )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 18:02
- Nahlásit
worick
její psi umí jezdit na eskalátorech
někde jsou vedle sebe pevné schodiště a eskalátor. Alfréd doběhne k pevnému schodišti, vrátí se a nastoupí na eskalátory. Nahoře pak stepuje s poznámkami, kde jsme tak dlouho
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 18:19
- Nahlásit
Tak koukám Strejdo, že Drakopsová nás hooodně šetřila
Úplně nás zahambila. Asi tady budu jen číst.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 21:50
- Nahlásit
Drakopes
Bylo to snad přes Brontosaury - a já myslela, že Brontosauři vyhynuli s komunismem alespoň u nás to tak vypadá Jsem ráda, že to ještě existuje a děcka k ochraně přírody někdo vede, vede příkladem a prací, ne jen kecáním o tom...
S tímhle javorem jsem se ještě nesetkala, znala jsem jen formu, kde jsou listy ohraničené bílou linkou. Musela jsem Ti to najít (to je blbě napsané - ráda jsem Ti to zjistila ) Tak je to javor klen Leopoldii (Acer pseudoplatanus Leopoldii)
Teta se vrátila z nemocnice s blbou zprávou - babča je stejná, jenom vydává zvuky, vypadá úplně mimo - stejně jak po mrtvici - i když doktoři tvrdí, že mrtvice to nebyla a jinak je taky v pořádku, vyšetření nic divné neukazují Jako že: nemělo by jí nic být, jenže je...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 07:14 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Strejda
worick
Tak koukám Strejdo, že Drakopsová nás hooodně šetřila
Úplně nás zahambila. Asi tady budu jen číst.
klídek, Níloušek nic z tohodle neumí
worick
Děkuji za ten strom. Ke klenu jsme se taky proklikala, ale tak jistá jsem si nebyla ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 07:22
- Nahlásit
Michall
Chci se zeptat i když vím že toto téma tu už bylo jaké se vám osvědčily hřebeny. My máme tento:URL vyčešu hodně ale trvá to dlouho a věřím že by se tím dalo česat celý den. Nejraději používám dvouřadé hrablo s rotačními zuby. Tady v provedení s jednou řadou.
A ještě se chci zeptat na řetízkové obojky. My máme zatím normální ale je široký tak bych vzal už rovnou řetízek když je povinen na výstavy(doufám že to nepletu ale snad to téma tu bylo že nesmí být látkový kvůli nějakým zakázaným metodám k dosáhnutí nejlepšího výsledku). Ale kolikařadý? A jak velká oka? Za případné rady děkuji. Na vystavování je spíše vhodné výstavní vodítko , je to taková smyčka, která slouží i místo obojku. K berňákům se používá v černé barvě, není to drahé, já ho kupovala za cca 60kč. Pokud by jste ho chtěli na výstavě použít je dobré si to předem nacvičit.
Může být i tenký jednořadý řetízkový obojek, oka co nejmenší, aby nebyl v srsti patrný, ale nesmí být nastavený na stahování. K němu si stejně musíš připnout vodítko, což by pak mohlo trochu ten vzhled narušit, obzvlášť pokud máte nějaké silné, barevné.
Nevím o tom, že by se nemohli používat látkové obojky nebo kožené obojky. Jejich nevýhodou je to, že zdeformují náprsenku.
Drakopes
pak hlásili naši zastávku a Alfréd jako první vstal a stoupl si ke dveřím, že budeme vystupovat Jsem také zahanbena... Z cestování po Praze mám panickou hrůzu. Jedu tam vždy jen s někým autem anebo s tou podmínkou, že si mě vyzvednou u vlaku.
Alfréd doběhne k pevnému schodišti, vrátí se a nastoupí na eskalátory. Vždy jsem přemýšlela, jak to ti lidé dělají když musí jet se psem po schodech, já bych se bála, že se mi pes při vystupování zraní. Jak je vidět inteligentní psi nemají problém.
worick
Teta se vrátila z nemocnice s blbou zprávou - babča je stejná, jenom vydává zvuky, vypadá úplně mimo - stejně jak po mrtvici To je mi líto, snad se spraví, tak jak se to pokazilo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 08:30
- Nahlásit
Michall
no jo, Míšo, nějak jsme zazdili ten Tvůj dotaz na hřebeny My máme tenhle a kluci se s ním češou rádi http://www.prozviratka.cz/chovatelske-potreby/chov atelske-potreby-pro-psy-kartace-kartac-salon-pro-k ombinovany-xl-6011.html
A pak stejné hrablo jak dala odkaz Evey, ale ten rádi nemají a používám ho jen, když potřebuju něco víc pročesat - třeba náprsenku.
Výstavní obojky a vodítka jdou mimo nás
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 08:50
- Nahlásit
worick
A pak stejné hrablo jak dala odkaz Evey, ale ten rádi nemají a používám ho jen, když potřebuju něco víc pročesat - třeba náprsenku. Fakt jo? To u nás mělo naopak úspěch. Dobře se s ním rozčesává. Možná klukům vadil ten zvuk otáčejících se hrotů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 10:14
- Nahlásit
Evey
Možná klukům vadil ten zvuk otáčejících se hrotů - ne-e, my máme ten na fotce, jednořadý, neotáčivý - a ten asi víc tahá Rozhodně víc, než drátkový.
Počkejte, nafotím vám, co jsem ráno našla za hrůzu v zahradě, respektive: co ti dva ,,inteligenti" vyvedli do rána To je vyloženě dáreček pro Strejdu, aby neměl trauma
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 10:19
- Nahlásit
worick
Počkejte, nafotím vám, co jsem ráno našla za hrůzu v zahradě
Jsem napjatá.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 11:00
- Nahlásit
Ke kartáčům:
Máme ten co Evey, ale úspěch teda taky nemá (je to ten s otáčivými hroty), vydrží to, ale nadšenej není. Akortát se nám hned po koupi rozlepil a při česání se odděluje ta hlava od držátka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 11:14
- Nahlásit
Ke kartáčům:
Máme
a) Ten, co Evey a rozlepil se jako LucceM
b) Totéž od Trixie a nerozlepil se
c) Totéž, co worick
d) Furminátor
Podle nálady snášejí všechno dobře. Sally nemá ráda česání kalhot a ocasu. Nejdřív nadává a pak se sebere a jde pryč. Na dlouhé chlupy je pro nás nejlepší hřeben s otočnými trny, co má Evey. Na nohy a hlavu se nám osvědčil Furminátor. Na zplstnatělé chlupy pod ušima nůžky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 14:45
- Nahlásit
Strejda
Koukám, že jsi na ně vyzkoušel všechno, co trh nabízí Sestřenka si koupila Furminátor (a včera si přivezla štěňátko českého strakáče - Darinku Hned večer jsme s klukama běželi na ni kouknout ) a zkoušela s ním kluky česat. Bylo jim to celkem šumák asi proto, že toho z nich moc nevyčesala Na naše psy to asi nebude, i když je tam na fotce zlaťák (retrívr)
Slíbené fotky: jsem vás napínala a ono to na fotkách není prakticky vidět Až teď si uvědomuju, že jsem si k tomu měla asi dřepnout. Takže: hošani sem tam vyhrabou díru u baráku v cestě tam, kde navazuje šotolina na zabetonované kostky. Vždycky dostanou sprdunk, ale už to moc neřeším, je to tam přeryté jak po sviních, protože tam mají v noci ležení. Dneska jdem ráno a obchůzku a Berry se nechtěl hnout od baráku. Říkám:,,hele, co jste kde vymňouk?! Koukám, koukám, tady nic nevidím...dobrý, v pořádku, pojď" Ujde pár metrů a stojí a čumí. Tak to už mi bylo dost divné a čekala jsem na louce nějaký vykopaný stromek...A ono uprostřed cesty u domku vykopaná díra a rozryté to kolem! Ale jak jsem začala řvát, hned byli oba u sebe skrčení a čekali co bude Nic nebylo, krom toho, že jsem šla dál a celou dobu jsem nadávala do debilů a ať mi nelezou na oči. Tak mne obcházeli širokým obloukem a pak čekali u baráku, co se bude dít dál. Hodila jsem jim bez řečí misky se snídaní a ani si nedovolili nad tím ohrnovat nos. Misky pro jistotu vyjedli celé Za to tedy dostali pochvalu. Ale ,,vřela" jsem vzteky stejně....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 15:05
- Nahlásit
worick
Sestřenka si koupila Furminátor
Na místa s krátkou srstí je dobrý. Na záda ne.
Nad rozrytou zahradou se nijak nermoutím, ale to nic neznamená. Smířila se s tím i moje vlastní žena a to je hlavní.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 15:09
- Nahlásit
c) Totéž, co worick
Ten mám asi nejraději, ale musím koupit nový, potěch třech letech se pomalu začíná rozpadat
d) Furminátor
Taktéž spokojenst
Pak mám ještě dvouřadý, ale mám dojem, že nemá otočné hřeby.... Ten používám jen na bodláky v srsti...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 15:10
- Nahlásit
Strejda
Nad rozrytou zahradou se nijak nermoutím - nad tou já taky ne, nějakou tu kytku či stromek oželím, to se dá nahradit. Jenže ta cesta je zaválcovaná těžkým vibračním válcem (trochu menším, než mají cestáři) a teď když se to nějak opraví, už to nikdy nemá tu pevnost a může se tam bořit auto, kolečko....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 15:17
- Nahlásit
worick
Jenže ta cesta je zaválcovaná těžkým vibračním válcem
U zdi máme narovnané dřevo a před ním to holky nejvíc láká k hrabání. Časem tam dám plastové zatravňovací dlaždice. Výhledově.
Ovšem zelené.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 17:47
- Nahlásit
Niels nehrabe vůbec, Alfréd jen značkovavě ... :-P)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 18:04
- Nahlásit
Drakopes
Niels nehrabe vůbec
Neli zase neodmocňuje, nelogaritmuje a dokonce (se) nerada dělí (o žrádlo).
|