| Autor |
Zpráva |
Ada
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:25
- Nahlásit
Dodré ráno
Tak Vám řeknu že todle forum a tadle debata o dětech je velice dobrá antikoncepce.Celou noc se mi zdálo o dětech a štenatech BYlo jich všech hrozně moc.Všude byl nepořádek a jen uklízela,vařila přebalovala a utírala loužičky
NAvrhuju změnit téma.
TAk třeba,co dnes budete dělat?
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:27
- Nahlásit
bubu
Děkuju za vysvětlení toho certifikátu. Ač mě to moc nepotěšilo, protože trochu nestíhám doplnit si ty mezinárodní záchranářské... nejsou termíny
Artroza
Já se taky připojuju s gratulací k tomu milému očekávání
Ale zároveň se proti té nové boxerkářské infekci musím nechat naočkovat.
Jen si nejsem jistá - je to virového nebo bakteriálního původu? Blaženo, nevíš???
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:29 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
Ada
Celou noc se mi zdálo o dětech a štenatech
Jéžiš - teď už chápu, kde je původ mého dnešního snu o těhotné Jolaně Voldánové, která se nám chlubila svým vypouklým bříškem a my (už nevím, kdo všechno) jsme jí na něj museli dávat pusinku
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:29
- Nahlásit
Markét
je to virového nebo bakteriálního původu
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:33
- Nahlásit
Dobré ráno všem! Nestíhám dočítat předešlé stránky,píšete takovým fofrem(už,aby se splnila 1000?!)-jen mi utkvěla myšlenka- "kdokoli -s kýmkoli- promluví-nakazí se a pak kojí 5+5,7+7 ....,je to tu infekční " (nicméně,když je dobrá imunitka.......,je to OK )D bubu kdyby byl zticha, udělal by líp, kromě toho nesmí nic říkat-souhlas(mlčeti zlato )
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:43
- Nahlásit
Markét
myslím, že jako člen mezinárodní organizace IRO (přes SZBK) můžeš dělat mezinárodní zkoušky všude - ať už je pořádá KK - přes FCI (nově) nebo jiná organizace v IRO
koukni na www.kzjcr.wbs.cz, máme v blízké době hned dvoje, ale bojím bojím, že budou plné. Nicméně je budeme pořádat výhradně podle potřeby, hlavně se chystáme ven, jedna skupina teď do Německa, pak Švýcarsko a Vídeň, ta je hezky blízko
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:44
- Nahlásit
Bubu
aha aha, takže na zmírnění nebo "nerozvinutí se" spondylozy není prostě nic???
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 10:59
- Nahlásit
Cituška
Děkuju za odkaz. Doufám však, že pokud bych se chystala na výročku do Bráníka, tak už "áčko" mít budu, jedeme na IRO zkoušky ke Kuchtovi. Je třeba podporovat svazové akce.
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:06
- Nahlásit
Markét
Tak to jo, já myslela, že ji potřebuješ dřív, když je Žatec až v květnu A půjdeš na plochu nebo sutinu? Nebo obojí?
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:08
- Nahlásit
Cituška
Abych to moc nehrotila, asi začnu plochou. Ani mě nenapadlo, že bych mohla jít na obojí, to jde?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:10 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Cituška
Ne, ne, spondy je svinstvo.. Slyšela jsem o jednom "frajerovi", co to operoval (ordinačička místo kočárkárny na sídlišti). Pes zemřel po dvou dnech..
Ale kdysi, kdysi mi zachránil tu boxerku, co se mi pak dožila 13 let (jediný, kdo z vetů mi v noci zvedl telefon) - měla torzi. Byla měsíc po operaci (torze). Holt torzí asi není nikdy dost..
Právě jsem to nevydržela a přes zákaz zvýšeného pohybu jsem vzala Nunyho na nákup dolů do dědiny. -dolů nás vzal Albi autem a pak odfrčel, takže Nuny měl hned dvě radosti: Někam jel (sice asi 1km) a ještě si vyšel s paničkou. U každého obchodu mě znovu a znovu vítal, jak by mě týden neviděl, pak radostně škubal vodítko a u plotů cestou zpět "zabil" dva vzteklé čauy, cholerického křižovatku, vyplašil slepičky, nasál pach oveček,... nicméně už u branky šel totálně ztuhle a nahrbený... Zkrátka musí mít minimální pohyb
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:11
- Nahlásit
Markét
pokud jsou zkoušky dvoudenní, tak můžeš nastoupit na obě, je předepsaný odstup jen mezi neúspěšným pokusem (6dní) a jinak rozhoduje jen věk. Pan Kuchta nám vždycky říkal, že je dobré jít klidně na obě, pokud na to člověk a pes má, je to výdělek pro organizaci i pro Tebe, když je uděláš
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:12
- Nahlásit
corleona
Znám to u Kendíka, nemá asi spondylku, i když kdoví, u erdelů se to nerentgenuje, ale 20 minut a dost, a do auta ho musím už zvedat, je mu sice 11, ale stejně
Ale aspoň si Nunýk trošku užil jen paničky
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:19
- Nahlásit
corleona
a není ani žádný výzkum, zda se to dá ovlivnit výživou, pohybem? Genetika je mi "jasná"
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:25 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
corleona
Právě jsem to nevydržela a přes zákaz zvýšeného pohynu jsem vzala Nunyho na nákup
Jsem se v první chvíli lekla, že je něco s tebou a že máš zákaz vycházek. Ale pak se mi oddychlo, že se jedná o "starého pána"
Cituška
Tak to je dobrá rada, díky za ni! Vlastně nevím, jestli díky, teď abych začala pilovat obojí...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:30
- Nahlásit
Markét
Jo, kdyby to byl starý pán, je mu teprv 6,5
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:30
- Nahlásit
Markét
jen piluj piluj
musím Vás všechny trošku pozlobit - je krásně, takže balím a jedem s takovou menší partou na stopy kousek za Brno, ale nebojte, zas budu muset pracovat večer
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:31
- Nahlásit
corleona
Tak to já měla štěstí, chytlo ho to až v 8,5, takže dostal hned důchod a největší péči, bobánek
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:33
- Nahlásit
Cituška
taky vás asi pozlobím.. Štěňátka mám v ohrádce na sluníčku a já si jdu taky slunit na terasu, uvařím si kafe a přečtu noviny.. siestička mezi krmením a vytíráním.
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:38
- Nahlásit
corleona
no jóó, ale to je hoodně zasloužená siestička v tom maratonu
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:38
- Nahlásit
corleona
je mu teprv 6,5
Já vím, že je to vlastně ještě mlaďoch, ale bohužel některé placatky z jurodivého mládí přechází rovnou do zaslouženého stáří.
Naše Daiska makala, makala, v 7 letech zahaprovala a byla z ní rázem babička... ach jo. Sou to svině!
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:44
- Nahlásit
Cituška
Markét
hewe, když vás tady mám holky záchranářský - už dlouho si s tím hmoždím hlavu: pes by měl poznat zda vyštěkává živého člobrdu nebo mrtvý pach - ne ? pozná se to i na jeho chování ? co používáte jako mrtvý pach? .....
teda ne že bych vám chtěla fušovat do řemesla - jen jsem vod přírody zvědavý děfče
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:49
- Nahlásit
blažena
jéje, to asi nechám na Markét je to složitý a názorů spousta
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:59
- Nahlásit
Cituška
a když už jsme u té metodiky nácviku - živej zachráněnec poskytne balonek nebo kokino - ale co mrtvola - jak přimět hafa aby vyhledával mrtvolu ???
sem zvědavá - co
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:59
- Nahlásit
blažena
No, pes samozřejmě moc dobře pozná, co našel, ale oříšek je v tom, aby i psovod poznal, co pes značí - a to už je vysoká psovodská. U některých psů je to jasné, u mrtvých třeba hrabou, značí polohou (zalehnou), feny mívají sklon k olizování (jakési konejšivé mateřské chování, zrovna moje Anča byla ten druh) - ale spousta mazáků si štěká stejně jako u živých. Ačkoli to je trénink, v praxi to potom bývá trošku jiné, aspoň dle mé zkušenosti.
A vzorky? Jsou to takové speciální tablety, ale taky třeba vlasy, nehty, vytržený zub - s biologickým materiálem to je horší a nelze to takhle tady psát.
Ovšem jedna Američanka k nám na trénink ofiko přivezla kus dlouhé kosti (v USA se s kosterními pozůstatky legálně obchoduje, klidně si po netu můžou objednat třebas lebku), ale ta její kost byla zřejmě z nějakých archeologických vykopávek, vypadala hóódně zašle. Tak jsme byli zvědaví, co na to naši psi - a nebyl pro ně žádný problém to označit, prostě vědí, co hledají a hotovo. Takže tak.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:00
- Nahlásit
Teda já byla na prochajdě a rovnou jsme si dali i stopu.Je tam nádherně.Ale ted' musím pracovat.A mě se taaaaaak nechce.
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:01
- Nahlásit
a abych nas**la všechny (moc jich není) usilovně pracující - jedu dom a na stopičku
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
blažena
jak přimět hafa aby vyhledával mrtvolu ???
Výborný postřeh, klobouk dolů před dobře mířeným dotazem.
To je asi dost často problém lidí, kteří říkají, že záchranářský pes je od toho, aby zachraňoval živé a že to není hrobař "na mrtvoly". Myslím, že jádro problému u těchto lidí spočívá v tom, že nedovedou spolehlivé značení mrtvého pachu nacvičit. Oproti živým je to opravdu oříšek a trvá to dost dlouho a je to neustálé hledání toho nejlepšího způsobu pro každého psa. Teď se s tím potýkám znovu od začátku a znovu žasnu... ovšem o tom snad pejskařina je, ne? Abychom se snažili znovu a znovu vymýšlet způsoby, metody, zkoušet, vztekat se, radovat a zase vztekat... tak vidím, že v poslední větě jsem stručně popsala svou současnou kynologickou situaci
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:04
- Nahlásit
Markét
no je to oříšek - je mi jasný
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:06
- Nahlásit
Markét
děláte záslužnou věc - hluboce se vám klaním ( a teď bez šaškování) - jedu dom, ale trénovat jen cirkusového koníka na IPO
|