| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:27
- Nahlásit
Cituška
no však si jsou podobný magorky, akorát že ta tvoje má už zkušeného psovoda, tak se má líp
se ti s ní chci někdy předvést, to padneš!
mno, bohužel je na mě velké sousto, sice je super, nemusím se potýkat s motivací, ale s tím umravňováním... si přijdu kolikrát jak tyran a ono to pak ve finále stejně nepomůže a ona na mě tlemí jakože super, cha chááá, tak co jako bude dál?!
Ada
no tak u obrany už vůbec ne, ale já ani u stopy, ani u ničeho vlastně... já na ni musím klidně, furt ji zklidňuju a zpomaluju... 90% lidí na cvičáku psa hecuje a zrychluje, já naopak... mno a ani pak nestíhám, ale to už je moje mínus.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:30
- Nahlásit
mistr
...no jo, ale CO na ně platí?! Myslím jako korekce! Rychlost je žádoucí, to je jasný, ale to ostatní...
mno a stejně myslím, že všechny drastické metody mi už byly předvedeny a beztak to nepomohlo...
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:33
- Nahlásit
ola
ideální je to začít dělat s pamlskama, to na ni nemusíš ani šahat, pamlsek dáš prostě tam, kde ji chceš mít.
Na peška to je těžší, ale taky to jde. Třeba si ho dej pod levou paži, aby na tebe čuměla. Pokud to udělá dobře, tak jí ho pust do tlamy. Chybu jí nedovol, hned při obratu ji levou rukou dej tam, kde je to správně.....pak bude odměna, rychle aby si ani neuvědomila, že si na ni šáhla. Nebo si dej vodítko kolem zadku do pravé ruky a tím ji přesně otočíš.....
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:34
- Nahlásit
Denisa
Mám to stejně. Já nesmím VŮBEC pochválit, začne mlátit ocasem a skočí okamžitě do ksichtu. Nemůžu ji ani pohladit. Hned by začla jančit. Jen jí cvrnkám granule a ona je chytá.
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:34
- Nahlásit
corleona
.... jojo, takového něco jsem měl na mysli. Ale klidně - proč ne!
Děkuju!!!!
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:35
- Nahlásit
Denisa
pro psa magora, kterej ti skáče při poslušnosti až nad hlavu ?!?!? Zkus taky ty pamlsky, pes se zklidní, bude se víc soustředit a bude to přesnější.....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:39
- Nahlásit
corleona
...tak ještěže nemá aspoň ten ocas!
no já si všimla třeba jak lidi pochválí psa po skončení cviku tím, že ho poplácají po hrudi a ten pes vydrží sedět, ani se nehne!!!
já s G. cvičím odmala ty klidový polohy a furt tak nějak jakože nijak nebo co...
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:43
- Nahlásit
Slečna Kulekoušová právě opravuje písemky ze zemáku. Radši se klidím do pracovny. "Víš co napsal ten trouba xy, že je nejvyšší hora Afriky - Mount Everest", "Ježíši, prej nejvyspělejším státem Afriky je Kongo, voni znaj snad jen Kongo" ...... no radši se klidím za komín¨, resp. na komín - dnes jeden před a druhej po půlnoci.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:47
- Nahlásit
Denisa
Já Aidu taky nenabuzuju ani na stopě.Ona jak zistí že je stopa tak čichá ještě před nášlapem.Při poslušnosti je naštěstí už usměrněná.Měla taky tendence na mě skákat.Ale to jsem jí odnaučila na pamlsky.A ted je v klidu.Cvičí s radostí a když docvičíme tak ví že se sní ještě vyblbnu.A na to se těší nejvíc.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:52
- Nahlásit
mistr
nad hlavu už neskáče, to jsme už odbourali ... ale spíš mám na mysli takový ty klidový fáze, např. že má držet aport klidně v hubě a čumět na mě... tak takový ty chvíle kdy se má sousředit a NEHÝBAT SE! Ty pamlsky zkoušíme už dlouho, mi možná přijde, že ona pak tím spíš je nadrženec a temno a vidím pamlsek a už se vůbec nesoustředím... hm, já to mám denně v kanclu v dětském vydání
no nic, se asi vrátím ke štěněčímu, což jsem tenkrát nedělala... že budu fixovat její pozornost a prodlužovat dobu kdy musí nehnutě něco sledovat atd. - co myslíš?!
Ada
A ted je v klidu....
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:52
- Nahlásit
Tommy Gun
Brrr v takové zimě by mě už nikam nikdo nedostal,natoy tak na komín.Zme dneska jezdili na konich a měla jsem tak zmrznutej nos že kdyby mi do něho někdo cvrnknul tak se ulomí
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:54
- Nahlásit
Tommy Gun
je docela větrno ne?! abys neodletěl! radši nikam nelez, nebo teda zalez za pec!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:56
- Nahlásit
Ada
měla jsem tak zmrznutej nos že kdyby mi do něho někdo cvrnknul tak se ulomí
Mnóó, jestli Tommy Gun poleze v těch tangáčích, tak mu možná taky něco upadne...
|
mistr
Člen |
- Nahlásit
Denisa
no je pravda, že toto jsem učila už od štěněte......jako že klidový fáze
ale jde to i teď na ty pamlsky.....a pak nakonec dát třeba peška, aby ze sebe dostala tu energii...
ale jinak buď moc ráda, že ji máš takhle nervní po pár závodech a zkouškách zjistíš, že ji to utlumuje
|
Ada
Člen |
- Nahlásit
ola
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:57
- Nahlásit
Tommy Gun
já furt přemýšlím, co jako na těch komínech máš......a ještě mě nenapadlo ani jedno pozitivum
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:00
- Nahlásit
Jdou vám stránky boxerklubu?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:00
- Nahlásit
mistr
Fatty byla taky nervní.A na závodech děs Ale to je je jinej případ. Pak do toho ještě dostala tu ránu obuškem a dál jak na ZM jsme se nedostali.A do dneška nekouše
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:03
- Nahlásit
Ada
tak to se stala asi někde chyba.......
nebo spíš to byl tvůj první pes a ještě si nevěděla co a jak.....s druhým psem už člověk přece jen ví, hlavně víc jezdí a pozoruje jiný
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:04
- Nahlásit
Ada, Denisa, ola
Prdelky, prdelky..... jak už jsem tu psal, lezeme z 99,5 % bez tangáčů ala Denisa. Snad svých necelý 70kg na dymníku udržím - vítr ani tak nevadí - horší je déšt - minule nás bičoval vítr a nepršelo kolmo, ale vodorovně.
mistr
Víš, že sám taky nevím. Ale je to klásný.
ola
No - je to v řešení.
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:05
- Nahlásit
ola
mně nejdou taky, asi se něco upravuje...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:05
- Nahlásit
mistr
toto jsem učila už od štěněte... my máme trochu skluz víš (v roce na cvičák, do dvou let v řadě casnování bez motivace, od dvou let konečně cosi panička možná pochopila )
po pár závodech a zkouškách... i ty vtipálko! tak leda 1-2 zkoušky plánuju To by se nám oběma muselo rozsvítit, abych šla dál...
ola
nestraš!
Ada
to je asi fakt jinej případ. Pro G. např. je rána obuškem velmi rajcovní. A kdo ji přetáhl, nebo proč měla reakci?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:08
- Nahlásit
mistr
co Lucinka, kouká na Káťu a Škubánka?
jé, to byl zas pěkný díl
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:10
- Nahlásit
mistr
První pes to byl.Ale že ju figurant přetáhl přes čumák že se jí spustila krev a hledala jsem jí po lese protože utekla to už moje chyba nebyla.A fakt jsme to zkoušeli napravovat různě.Ani Tomáš Makovskej stím nic nesvedl A to před tím kousala pěkně.
|
mistr
Člen |
- Nahlásit
Tommy Gun
no chápala bych to třeba lézt ve dne.......páč může být i výhled ......ale v noci??!?!?
|
ola
Člen |
- Nahlásit
Denisa
co Lucinka, kouká na Káťu a Škubánka?
jé, to byl zas pěkný díl
Přesně mě napadlo totéž. Ve stejném pořadí...
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:12
- Nahlásit
Ada
no s tím figurantem je taky zkušenost......promiň, ale asi to byl pěknej hňup dobrej figurant by toto nikdy neudělal, i ty musíš odhadnout, jestli je dobrej nebo ne a jestli kousat nebo ne
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:13
- Nahlásit
Denisa
Kdo ju přetáhl to bych tady neprobírala.No prostě se blbě trefil a dal jí ránu.I když já si myslím že to bylo jinak a né omylem.Ale to je už jedno.Toho figuranta asi neznáš.On už nefiguruje.
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:13
- Nahlásit
Denisa
jéje.....dnes jsme to nějak nezvládli hraje si s mou peněženkou, tak doufám, že mi neroztrhá bankovky
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:14
- Nahlásit
mistr
Ty jsi toho figuranta znala.A taky jsi na něho kousala.Ale necháme to bejt.Ono už je to stejně jedno.
|