Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:25
- Nahlásit

mistr
Gratulace veliká!!! Se někdo má....

boxer ti jinak cvičit radostně nebude
AHA! Jak teda projevit svoji nelibost, když něco dělá blbě, nedělá vůbec nebo "ztvrdne rypák"???

corleona
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:26 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Tommy Gun
Mám sice los fotos ze svjetofky na hovňajs, ale možu zehnat do Zpravodaje od Poláků. Měli tam dobrou fotografku, dělala jim fotky už z výročky a byly povedené. By se jí za to třeba poslal jeden výtisk - bude ráda. Co?

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:36
- Nahlásit

corleona
Souhlas - sežeň fotečky z PL. Budu ti i Polákům vděčný. Výtisk je samozřejmostí. Četlas můj mail pro tebe a Tombu la Bombu in the Yellow? Pošlu jeste jeden dotaz - tedy spis zadost.

Ada
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:39
- Nahlásit

mistr
Velká gratulace.A co dostal pesan za odměnu.Aspon kus masa ne?

Cituška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:43
- Nahlásit

ola

snad nevadí, když se připojím
manžel má erdela a je moc šikovný na stopy, ale na poslušnosti to probíhalo podobně, a když zatlačil, tak se pes buď zatvrdil nebo bál...
manžel si dal podélně uřízlý kus párku do dlaně levé ruky a jak pes šel hezky nebo hezky cvičil, mohl si sám z dlaně ukousnout a pokud ztrácel pozornost, měl vlastně salám přímo u nosu, i když zkrytý v té dlani a hned se zmotivoval, ten párek se dá v dlani posunovat a ten náš erdelek nakonec začal cvičit s chutí a dokonce rychle. Jinak nevyplývá, jak často a dlouho jste na place, ale asi pokud pes udělá cvik dobře napoprvé, je dobré ho pochválit a nechat, nám vždycky říká výcvikář, že když je někdo na poslušnosti déle jak 10minut, dělá něco špatně. Snad se nebudete zlobit, že jsem přispěla svou "troškou" do mlýna

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:44
- Nahlásit

ola
no víš ono je těžko takhle na dálku radit, to bych musela vidět
ono je ale rozdíl, jestli to dělá blbě nebo se jí jen nechce. Když to dělá blbě musíš ji opravit, ale ne tvrdě a pak jí dát odměnu - musí to pochopit. Pokud se jí nechce vůbec, tak je špatná motivace.

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:46
- Nahlásit

Cituška
jen doplním......myslím že i 10 minut je na boxera hodně.
Pak je otrávenej a znuděnej. Já např. jdu na plac třeba 5x a udělám vždy jen jeden cvik

corleona
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:47
- Nahlásit

Tommy Gun
Jo, četla. Alberto sepsal to výroční šau.. No, však uvidíš, zítra Ti to asi pošle
A čoveče, co se týká té další věci, tak mě nic nenapadá, pokusím se ale něco vymyslet. Ještě totiž chci udělat relamu Stupídovi. Objednával to na stránku nebo na dvě?

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:49
- Nahlásit

Ada
díky díky.....
dostal odměnu!!! nažral se a vzala jsem ho k sobě k písí

Cituška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:49
- Nahlásit

mistr

naprosto souhlasím, dělám to stejně

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:51
- Nahlásit

corleona
Tak ju, Albertovu zprávu tedy mám očekávat zítra? Zatím mám u vás napsáno co se inzerce týče 1/1 A5 - tzn. jednu stránku - předběžně - ale klidně jich mužete mít i víc. No kdybys v tom silvestrovským mumraji měla chvili casu, udelala bys ten navrh? Ale potrebuju vedet, zda se na to mohu spolehnout, vis. Dik za info.

ola
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:52
- Nahlásit

Cituška
mistr
Díky za rady a za "účast"! Dle mého soudu se jí chce, ale OBČAS to udělá blbě. Já se to pak snažím opravovat. Asi to tím mrvím. Budu se muset víc zaměřit na hru, odměny atd.
Na place jsme třeba hodinu, ale z toho hromadu času Fee tráví lítáním s klukama, taháním se mnou o lumpíka, zkoumáním terénu... Není to jen o cvičení. To ne.

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:53
- Nahlásit

Cituška
jinak s tím párkem (pokud je peš žravej), tak naprosto souhlasím. Je to tzv. pamlsková metoda, párek je ale nakrájenej na malý kousíčky např. v ledvince a pes se celou poslušnost jen krmí když to člověk vydrží tak 2 roky, tak pak to jsou krásný poslušnosti !!!!

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:54
- Nahlásit

ola
hra je moc důležitá, když se s ní taháš, tak to občas prolož nějakým povelem a pak se zase tahejte !!! a tak furt dál.....

ola
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:55
- Nahlásit

mistr
jdu na plac třeba 5x a udělám vždy jen jeden cvik
Uveď mi prosím konkrétní příklad. Jakože jeden cvik.... ???
A co děláte mezi tím?

Cituška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:56
- Nahlásit

mistr

Taky moc blahopřeju ke zkoušce, krásné body!

corleona
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:01
- Nahlásit

Tommy Gun
Počkej.. a do kdy to teda musí být - to Silvestrovské? Do dvou dnů?????????????

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:05
- Nahlásit

ola
pes je v kotci, vezmu např. aport do ruky, pustím ho z kotce a už odtam ho dráždím a hraju si s ním. Přijdu na plac, ještě ho chvilku dráždím, aby byl úplně nadrženej, že mu jde pěna od huby.......pak přidržím za obojek, hodím aport, vypouštím psa.....pak přibíhá, beru mu aport ještě v běhu, znovu dráždím a znovu odhazuji...........toto max. 3x.......pak si to odnese do kotce. Někdy dráždím na úvaze......
V dalším kole dělám třeba odkládačky, pak vysílačku, pak chůzi.....max. 4-5x ho beru na plac. Nikdy nedělám celou poslušnost nebo všechny cviky. To třeba až další den..... Pes i já vždycky odcházíme z placu spocení a zadýchaní

ola
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:11 - Změnil/a: ola
- Nahlásit

mistr
Super popis. Nešlo by takhle popsat ty obraty u nohy? Děláš tímto způsobem jeden obrat nebo všechny najednou při jednom "vytažení z kotce" (tj. vlevo, vpravo, čelem vzad)?
Asi se ptám jako blbec...

Denisa
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:11
- Nahlásit

Děckááá!
5 - 10 minut na place, to je dobrej fór pro ty co jezdí na cvikoš přes zacpaný Brno klidně 45min a dnes jsem byla na cvikoši přes 50 kiláků od Brna!
Ne, já chápu jak to myslíte, ale jen mě to rozesmálo! No nebo spíš bych měla asi plakat, viz. mé cvičákovské možnosti...

takového minipeška z kůže...no, to kdysi kdosi nazval Tampaxem a já tomu teď tak taky říkám!

já teď s Giordi dělám na buzeraci, vzala jsem si příklad ze starých Svazarmovců a odměnu dostane až vždy na konci... doteď jsme dělali IPOvský furt na odměnu - balonek, kokina
samozřejmě to střídám.
no jsem zvědavá, sviňa totiž cvičí akčně, jenže až moc a je to na úkor přesnosti... ona je prostě rychlejší než já, tam bude asi zakopanej pes u nás... furt s ní šijou všichni čerti, ta se nikdy nesklidní a přitom kdyby byla pomalejší, tak by se mi s ní cvičilo líp, teda jakože bych ji stíhala, možná

mistr
gratulace!!!!!!!!!!! super!

Hm, tak já ještě dráždit, tak už ji nezvládnu vůbec...

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:14
- Nahlásit

corleona
buď v kľudu - do 3 dnů.
Ba ne, dám ti 5 a buď ráda .......
Ne tak ted už opravdu važně - zvládneš to do čtvrtka do večera?

Ada
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:15
- Nahlásit

mistr
Tak to zkusím taky s Aidou.Ono ju to sice baví ale tadle metoda se mi líbí.To bude určitě makat ještě víc.Já třeba, když děláme poslušnost a trénujem chuzi u nohy tak mám balonek tak, aby na něho viděla.A když udělá cvik dobře hned dostane balonek nebo peška a potahám se sní.Ale cvičili jsme vždycky všechno na raz.

Cituška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:16
- Nahlásit

Denisa

úplně chápu, Cita mě taky převálcuje a občas nestíhám a taky střídám, občas po jednom dvou cvicích ukážu míček, že ho mám, ale nedostane ho, a občas odměňuju po každým cviku. Zatím to na zkouškách probíhalo tak, že jí po každém cviku ještě motivace "stoupala" a na konci už byla doslova vzteklá, kdeže tedy ten míček je?

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:17
- Nahlásit

A máme tu 500 prokecaných stránek - rovná půlka tisíce. Jsem zvědaf, kdy se prokecáme k tisícovce.

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:17
- Nahlásit

ola
samozřejmě obraty dělám najednou, je to jeden cvik
ale pokud ti to dělat nechce, tak bych dělala zvlášť napřed doprava a jak to bude umět (třeba za 14 dní), tak pak bych teprve začala učit doleva a nakonec čelem vzad. Prostě popořadě, aby v tom neměla chaos

corleona
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:21
- Nahlásit

Tommy Gun
Tak já se teda pokusím, cosik splichtit. Např boxer, jak odpaluje ohňostroj ... nebo jak v letu překusuje petardu

Ada
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:21
- Nahlásit

Denisa
To já Aidu nedráždím u obrany.Ona to ani nepotřebuje.Nechodíme ani na kruhovku.Poradil mi to figurant.On na ní ani neřve ale říká jí tak mile,ty si hodná to je dobře.A Aida si sním jen hraje.Takhle my cvičíme obrany.Samozřejmě že nápřahy a nějaké to zařvání tam je.Ale on si sní prostě jen hraje.

ola
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:22
- Nahlásit

Tommy Gun
Jsem zvědaf, kdy se prokecáme k tisícovce.
Jak zde můžeš vidět moje výcvikové zkušenosti a stupiddotazy, tak to nebude dlouho trvat!!

mistr
A jak ji korigovat? Jakože při povelu už na ni šahat? Aby to udělala dobře? (ona moje ruční opravování moc nemusí, pak rapluje) A jak tam vklínit toho peška? Jakože když dobře tak kousnout? Jenže, když ji tam já upravím... ???
Sorry!

Ada
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:23
- Nahlásit

Tommy Gun
Myslím že tímhle tempem to dlouho trvat nebude
Zítra Ti pošlu novej článek.Je dlouhej.Sem tam psala i o počasí

mistr
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:27
- Nahlásit

Cituška
Denisa
no tak samozřejmě pro psy-magory toto neplatí !!!!!

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání