Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hlídač jak hrom
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Essi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:17
- Nahlásit

Danielo,
v tomhle mají asi navrch ti, kdo bojové umění nestudovali. Tam se sice člověk naučí, co by měl udělat, ale zároveň zjistí, co tím způsobí, tak to většinou nepoužije. Já jsem taky obyčejná ženská.
Fenka má velkou snahu bránit mě i zbytek rodiny, přestože ke všem ostatním lidem je to pes vysloveně vítací. Na tohoto člověka se ježí a vrčí i z druhého chodníku.

Tonda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:32
- Nahlásit

Essi
to ze se nechas radej zabit,nez aby ti pomohl pes a to ze nepouzijes sve znalosti bojoveho umeni,protoze mas strach ze tim muzes utocnikovi ublizit,tak tomu se musim smat...
...az ti pujde o zivot,pochybuju ze budes mit stejne nazory...

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 10:42
- Nahlásit

Essi
Já pochopitelně nevidím do vašich sokromých problémů,myslela jsem to všeobecně.Že přenechám svou ochranu psu, v situaci na kterou sama nemám.Prostě to považuji za samozřejmé,tak nějak čistě z pudu sebezáchovy minimálně...Zatím se tak nestalo.Naštěstí.

Essi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:41
- Nahlásit

Tondo,

věř mi, že tuhle zkušenost mám za sebou a nejenom jednou, bohužel. Názory mám pořád stejné. Klidně se směj, jestli ti to připadá zábavné.
Útočníka se mi většinou podaří jenom znehybnit a udržet do té doby, než přijede policie. A věř mi, že i tak se mi stalo, že jsem já musela prokazovat přiměřenost svojí obrany. Kdyby ho kousl pes, byla bych to já, kdo by měl problémy.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:31
- Nahlásit

Essi
Jediný,kdo je u nás schopen bránit,je Agar.Na procházky chodíme pouze s košem.Myslím,že i s tím náhubkem by dovedl docela účinně zasáhnout.

Essi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:38
- Nahlásit

To ručitě ano, viděla jsem následky, když CSV vzal jednoho chlapa košíkem. Naši psi jsou vítací, reagují jenom na tohoto člověka. Toho naštěstí nepotkáváme denně a zatím jsme to zvládli.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:47
- Nahlásit

Essi
To ručitě ano, viděla jsem následky, když CSV vzal jednoho chlapa košíkem.
Pokud by mě, nebo někoho z mé rodiny skutečně ohrožoval,následky košem bych rozhodně neřešila.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:52
- Nahlásit

..je to extrémní situace,ke které pravděodobně vůbec nedojde.

Essi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:15
- Nahlásit

u nás k ní přestane doufám docházet jednou pro vždy, až se odstěhujeme. Pak bude klídek

Tonda
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 00:25
- Nahlásit

Essi
Zadne obtezovani ani prepadeni me nepripadä zabavne...
Pokud se ti ale dari utocnika znehybnet a udrzet do te doby nez prijede policie,tak urcite vyuzivas znalosti,ktere mas...
Takze si nemyslim,ze maji navrch ti,co bojove umeni nestudovali,jak ty pises.
Nic ti nepreju,ale az potkas utocnika silnejsiho nez jsi ty,urcite budes rada pokud ti tvuj pes pomuze...

Essi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 07:58
- Nahlásit

Tondo,

tohle není přepadení nebo něco takového v klasickém smyslu. Jedná se člověka, který má úlety, napadá a sprostě nadává a někdy mlátí do všeho, co je kolem něj. Už dostal do nemocnice několik lidí včetně mě. Vždycky ho odvezou, nějakou dobu je v Bohnicích a za chvilku je doma a dělá to dál. Má "papíry na hlavu", policie s tím neudělá nic.
Doufám, že mě nic horšího v tomhle už nepotká. Před lety při loupežném přepadení dvěma kluky s noži, pomohla fena NO jednomu mému známému. On platil útočníkům bolestné a byl to on, kdo z toho měl větší problémy než oni. Nevím, ale víc se bojím o svého psa.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:08
- Nahlásit

Teda takovej "pěknej" dárek od paní cvičitelky bych fakt nechtěla.

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:19
- Nahlásit

WhiteWolf
přesně,to se zas někdo silně zcvoknul,ono lidi mrzí že jim to aspoň trochu kouše,tak dělají všechno proto aby to ty psy odnaučili...panebože lidská blbost je bezbřehá.
Aby pes spolehlivě reagoval i v takovýhle překvápkách,musí na to mít dost plánovitou průpravu,občas se podobný kraviny zařazují do srandazávodů,ale lidi ví do čeho jdou a na figuranta v plynový masce,masce čerta nebo vyparáděnýho za ducha ve vlajícím bílým hávu trénujou už doma....
Základem úspěchu jsou psi vytažení do sebevědomí a naučení "ulovit" člověka za ochrannou pomůcku bo vytlouct košem ať vypadá a chová se jak chce...což rozhiodně neodpovídá přípravě na běžným cvičáku pro takový lidi,kteří sem pak píšou své zážitky...

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:25
- Nahlásit

Essi
a máš recht,člověk který má psy co skutečně umí kousnout a kontrolovat člověka kterýho vemou,
udělá všechno proto aby k tomu nedošlo,
protože snad jen v případě obrany proti útočníkovi chystajícímu se použít poctivou kudlu do břicha nebo střílet je ten psí zákrok mírnější než možné následky útoku...
Vím JAK vypadají zákroky služebáků,když to vemou na plnou hubu...a myslím si že to je až ta poslední šance.

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:27
- Nahlásit

Smečka
Kiruně nechce nikdo dělat vytloukačky....a to je to takovej malej drobeček,dobrmanička spíš menšího vzrůstu....

Smečka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:04
- Nahlásit

Sali
To bude asi pěkná mrška
Už jsem tě tu dlouho neviděla..

Essi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 17:47 - Změnil/a: Essi
- Nahlásit

Budu mimo téma, ale ty závody a masky mi připomněly velkou srandu, starou asi 11 let. Je to bez psů. Mojí dceři tehdy bylo necelých 5 let a byla na svém prvním soustředění. Na noční bojovce bylo připraveno mnoho strašidel, mezi nimi i vodník se zelenými vlasy, zeleným obličejem, klouboukem a žabími prsty. Šla jsem s dcerou a několika malými dětmi s tím, že jsem je na "strašidla" vždycky trochu připravila a podepřela. Když na nás vylezl z rákosí u rybníka vodník, Míša se zamyslela, pak zařvala na celé kolo: Jéééééé, hele, Honza. Honza hodil kloboukem o zem a řekl: Do pr....e, jak mě mohla poznat, dal jsem si tolik záležet. Bez dalších událostí jsme došli k cíli, dostali čokoládu a vrátili se zpátky do tábora. Míša jako nejmladší ze všech, dostala otázku - tak co, Míšo, byla tam strašidla. Míša odpověděla - jo, byl tam vodník a říkal do pr....e!.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 17:54
- Nahlásit

Essi

Filip
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 23:26
- Nahlásit

Nechápu co lidi žene do toho, nechat si takhle kazit psiska.
Asi je to nějaká kombinace strhnutí skupinou a bezmezné víry v autoritu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 08:06
- Nahlásit

Filip
Ne, je to lidská blbost.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 12:17
- Nahlásit

Takže musím reagovat. Myslím si, že je to blbost. Ne každý pes má na to, aby uchránil páníčka a pokud vím, tak většina si psy kupuje jako společníky, kdybychom chtěli psa k ochraně osoby, tak tomu přizpůsobíme výběr plemene.
Třeba na jednom táboře jsme zkoušeli za tmy přepad psovoda a pes měl kousnout na manžetu schovanou pod pláštěm. Figurant na rovinu řekl, který pes by to mohl zkusit a který rozhodně ne.
Každopádně ten figurant nám řeklo o co se jedná a ti psi, o kterých si myslel, že na to mají, do toho rozhodně nemuseli jít.

Ale tohle? Možná to někomu připadá jako legrace, mě teda ne...

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 12:34
- Nahlásit

Meta
Tak na toto by som sa nahovorit nedala Ale viem, ze Hugo by odskocil tiez, ale stekat bojazlivo by mozno zacal

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:04
- Nahlásit

Tak už to tak neprožívejte. My jsme si to s Bertem zkusili ještě jednou, to už věděl, že čert je figurant a že bude sranda, tak si krásně zaštěkal i kousnul do peška a myslím, že kdyby se nám něco podobného nedejbože přihodilo v reálu, už by na "útočníka" štěkal rovnou...Rozhodně to psovi nezpůsobilo žádnou psychoújmu. Naší výcvikářce věřím, psy cvičí celý život a nemá zapotřebí je kazit, zkušenost to byla pro všechny zúčastněné pozitivní. Ono určitě záleží na tom, jak se to dělá a jaký je figurant a tady to bylo OK. Možná jsem to jen barvitěji popsala.

Filip
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 20:19
- Nahlásit

Meta
Nechci vám brát iluze o vašem psu, ale ten první přepad byl pro psa "reálnou" situací, která byla zahrána tak, že ho to vystrašilo a on zvolil útěk.
Je pěkné, že po seznámení s figurantem v masce si už kousnul, ale pokud na vás někdo zaútočí - v "reálu", pes zopakuje svoji reakci z vašeho "reálného" přepadu.
Zařadit to seznámení a hravé kousnutí, před ten přepad v lese, by možná nebylo v neprospěch těch psů...
Ale je pravda, že je to váš pes a tedy i vaše věc.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 20:41
- Nahlásit

tak nějak přermýšlím, proč by zážitek se strašidlem měl psa pokazit...pes určitě nemá pojem o "strašidle", jen se dostal do situace, v níž se nenadále někdo před ním objevil... a podle své povahy buď zahlásí nepřítele a případně půjde do aktivní obrany (podle mě málokterý) nebo bude zvědavý o co jde a nebo se bude snažit raději zmizet....spíš mi to přijde jako test povahy psa ...

Meta
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 08:02
- Nahlásit

Filip
Je to hlavně můj první velký pes a tak se pouze učím.
Zrovna v obranách nemůžu vyhodnotit, co je dobré a co ne, protože o nich se toho moc nevyčte. Psa si chráním někdy i přehnaně, třeba když mi přestal chodit kladinu, protože spadl, myslela jsem, že to zvládnu překonat vlídným přístupem a odmítala jsem nechat psa přetáhnout přes kladinu chtě nechtě. Po půl roce marných pokusů jsem přistoupila na návrh cvičitelky a ejhle, po dvou pokusech už psisko nejenomže chodí, ale chodí s nadšením. Pes sám má radost, že ten strach musel překonat. A podobně se chová na obranách. Nejdřív ho vůbec nebavili, až teprve tento podzim tomu přišel na chuť. Takže vzhledem k povaze svého psa myslím, že to pro něj byla dobrá zkušenost. Cvičitelce věřím, teď na podzim všichni od nás měli obrany na zkouškách kolem 98 bodů. Kéž bychom se naučili aspoň něco. Zatím nás stejně nepouštějí dál než na hadr...

Filip
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 13:58
- Nahlásit

Meta
Dobrá, myslíte, že je to pro HW, který kouše jen na hadr dobrá zkušenost, je to váš pes, snad ho znáte nejlépe.

Jen k vašemu příkladu s kladinou... to vyhnání při přepadu je podobné právě tomu pádu z kladiny. Pro některé lidi je právě důležité, nenechat psa nikdy spadnout ani vyhnat apod. prostě nenechat ho "prohrát".

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:15
- Nahlásit

Meta
Vis co je zakladem dobreho realneho obranare? Je to spousta zkusenosti ve vsech moznych pripadech, ale vzdy a bezpodminecne musi pes vyhrat. Psovi se tim postupne vytvori nazor ze kazdou situaci hrave zvladne po te nema problem jit i do pro nej v podstate beznadejne situace.

Pes ktery nekdy byl pri obrane vyhnan (a tohle nebylo nic jineho nez vyhnani a jeste mladeho nezkuseneho psa) uz nikdy nebude spolehlivy obranar.

Proste muj nazor je ze pokud jste nekdy premejsleli o tom ze bude pes delat rochu slusne obranu tak na to ted muzete zapomenout.

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:18
- Nahlásit

A jeste neco ten kdo tohle vymyslel a "odfiguroval" by potreboval dostat par facek a rozhodne by nemel mit na starosti psy zacatecniku.

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 17:41
- Nahlásit

Vis co je zakladem dobreho realneho obranare? Je to spousta zkusenosti ve vsech moznych pripadech, ale vzdy a bezpodminecne musi pes vyhrat.Psovi se tim postupne vytvori nazor ze kazdou situaci hrave zvladne
Přesně pošťačka od Garfieldů , já to věděla

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání