Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hlídač jak hrom
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:20
- Nahlásit

Tak nám včera dali na cvičáku zvláštní dárek k Vánocům. Každý měl jít se psem po lesní cestě, kde čeká překvapení.
Když byl na řadě hovík Bert, usoudila cvičitelka, že snad by bylo lepší, kdyby si vzal košík. Košík jsme neměli (na co taky?) a tak nám byl zapůjčen jeden ovčácký, vážil snad dvě kila, Bertův čumák pod ním smutně poklesl a šli jsme na to překvapení, pes si myslel cosi o mučení zvířat a v tom na nás vyskočil z křoví dvoumetrový čert. No fuj! Ty gumové masky jsou vážně hnus.
Těšila jsem se, jak mě ten můj "hlídač" zachrání a on chudinka vytřeštil oči a odskočil dva metry hrůzou vzad. Nemít dlouhé vodítko, snad by mě tam zanechal, ať mě bubák sežere. Košík se v této situaci ukázal být směšnou rekvizitou.
Ale aby mi to nebylo líto, podobně dopadli i další "trhači". Jejich páníčkové to nesli dost nelibě...
A kdo zvítězil? Zcela nečekaně retrívr, milovník lidí a bezkonkurenční mazel, o kterém panička doposud tvrdila, že je k obranám totálně nezpůsobilý pro svou něžnou povahu.

moll
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:31
- Nahlásit

já si pořád myslím, že pes pozná, kdy je útok doopravdy....a pak teprve ukáže své srdíčko

wami
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:33
- Nahlásit

klasika, a vubec me to neprekvapuje...

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:35
- Nahlásit

Meta
co mas z toho,muj hovi by se z toho taky asi pos...
porad ale verim ze teprve v toho spravneho "ochrance" dospeje...

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:44
- Nahlásit

Tonda
Když tě ale strčí do kapsy retrívr jen o půl roku starší...hm...

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:56
- Nahlásit

Meta
bracha ma taky o pul roku starsi labradorku a minule,kdyz jsem k nim sel zahradou,tak jsem myslel,ze me sezere.Nastesti me pak poznala
Jinak memu je "teprve" 15 mesicu.

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:00
- Nahlásit

Tonda
Nám už 16...to bude tím věkem

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:17
- Nahlásit

Meta
je ale pravda,ze v baraku uz se mnou byt temer nechce.Chce byt venku a hlidat.Hlavne vecer.Jinak je to ale dobrak od kosti a nikomu by neublizil.

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:20
- Nahlásit

Tonda
Když ono je jim doma horko a tak se chodí chladit. Bertovo hlídání spočívá nejspíš v tom, že nepouští na dvůr cizí kočky...

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:25
- Nahlásit

Meta
no ja mam na chobde docela chladno.Chodi spat tam.Kazdou chvili ale vyskoci a zacne stekat.S ocasem navrch vybehne na dvur a hleda zlodeje.

Mas nekde galerii fotek?

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:30
- Nahlásit

Tonda
Zatím jediné naše foto na netu je fotka ze svodu mladých ve Dvoře Králové - Albert z Nedabylské vísky...

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:31
- Nahlásit

Meta
jo dik,mrknu se na to...

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:34
- Nahlásit

No chudinky psi,takhle je strašit

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:37
- Nahlásit

Smečka
Když se můžou strašit děti...

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:43
- Nahlásit

Mám dotaz. Je ta cvičitelka vůbec normální?

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:44 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit

Meta
...pekny chlapik...
to ten muj se moc co do standartu plemene nepovedl...ale nemenil bych

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:45
- Nahlásit

Meta
Mě se strašení nelíbí ...všeobecně.

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:47
- Nahlásit

Essi
Ale jó...nikdo neutrpěl trauma...pes který se lekl, se nechal uklidnit a pak se s bubákem zkontaktoval...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:48
- Nahlásit

Souhlasím s Essi,přijde mi to jako dost zahrávání

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:50
- Nahlásit

Essi
není na tom nic hrozného.taky to děláme. Sedíš normálně a někdo se tě snaží postrašit-jde o to aby pes v takové situaci reagoval na tebe -ať už jakkoliv.Jsou psi co jsou bázlivý a ty řádně uklidnit-né je litovat a jsou psi co chtějí vyrazit a ty trochu zkorigovat-nemyslím,že tě někdo napadne že se tě vyloženě dotkne,ale prostě náhle se někde objeví-což se ti může stát i v běžném životě při prochajdě lesem....

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:56
- Nahlásit

Anu
V běžném životě se tomu nevyhneš,ale pro tu situaci zbytečně vyvolávat.Fakt je to blbost.

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:02
- Nahlásit

Situace v běžném životě - ty je určitě třeba trénovat. V běžném životě na tebe nevyběhne maškara z křoví. Myslím si o tom, že se v mnoha případech objeví problémy - psi budou couvat před výstředně oblečenými lidmi, nebo naopak na ně útočit. Podle toho, co se učím od kamarádů, kteří dělají se psy a cvičí, může mít tohle velmi vážný vliv na sebevědomí psa.

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:16 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Essi
může mít tohle velmi vážný vliv na sebevědomí psa
správně sebevědomého pes -na toho to nemá žádný vliv. Viděla jsem reakci asi 30psů na to když někdo náhodou -teda v normálním obleku za stromem jen tak vyskočil-ty perfektně vyrovnaný nedělali nic a mysleli si cosi o pr....ty bázlivější lehce o půl kroku couvli,ty ostřejší štekli či zavrčeli.Druhý den se to opakovalo a skoro 99% psů si toho už nevšímalo:je dobré když ti za stromem vyskočí dítě že ti ho pes hned nesežere.Nebavím se teda o bubákovi v obleku,co nepřipomíná člověka a dotkne se či snad nedejbože napadne psa. Rozhodně se z toho (ani můj asociál)nesesypal ba bych řekla,že mu to pomohlo se vyrovnat v nečekaných situacích.Pokud si to nezkoušela nejlze tot takhle přes net odsoudit.

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:20
- Nahlásit

Rozhodně to v této formě zkoušet ani nebudu. Máme za sebou pár situací, kdy se objevili lidé, kteří mě chtěli napadnout bohužel v reálu. Myslím si, že ty následky se neprojeví hned při tom, kdy se to stane. Počkej si na to, až se ta situace bude opakovat, jak se pes zachová. Doufám, že máš pravdu.

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:24
- Nahlásit

Essi
já ale nemyslím,když tě chce napadnout člověk,ale když náhle vyskočí např.ze stromu.Já znám svého psa a umí mě chránit a zuby používá více než často,ale todle je něco jiného.Je to reakce na nečekaný moment,samozřejmě hlavička toho psa přemýšlí co a jak ale když ten člověk na něj začne mile mluvit a pes zjistí že se nic neděje,tak je to o.k

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:25
- Nahlásit

Hodně záleží na nervové soustavě psa.Jednou jsme se na cvičáku s kamarádem ze srandy pošťuchovali, přivázaný Agar vyhodnotil situaci po svém (po té,co se utrhl,naštěstí s košem).Od té doby je ten člověk stále v podezření.

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:29
- Nahlásit

Oba psi po svém na útočníka - šlo několikrát o stejnou osobu - stále hlídají a já musím hlídat je, aby mi nezačali v případě dalšího útoku pomáhat. Pak mi docela překážejí v tom, abych se mohla účinně bránit. Vyhnout kontaktu se ale bohužel zatím nemůžem.

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:33
- Nahlásit

Anu,
já po svých psech nechci, aby mě chránili. To se raději nechám zbít, když to nezvládnu sama. Protože nechci, aby měla Nova o čem vysílat a aby chudák útočník nebyl zase chudák napadený psem.

Smečka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 21:52
- Nahlásit

No jo Essi,ale každý se meumí prát,jako Vy.Tuším jste zmiňovala praxi v bojovém umění,svou.Ale co my - obyčejný ženský?

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 22:12 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Meta
Tak nám včera dali na cvičáku zvláštní dárek k Vánocům. Každý měl jít se psem po lesní cestě, kde čeká překvapení.

Me osobne by ten darek darek prisel velmi zvlastni.. Ja bych s diky odmitla...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání