| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:46
- Nahlásit
Anonymní
moje ne, nicméně, nejsem tak naivní co se týká o některých lidech na vrcholu
Moje představa je trochu jiná - pes mi právě chrní v posteli, za chvíli pojedem venčit. Cvičíme taky, sice pomalu a s chybama, ale bez ostnáče
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:48 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
AnonymníNo já tak strašně doufám, že ten ostnáč používat nebudu,ale viděl/a jsi toho psa, čím byla Funky nakrytá? Viděla jsem jeho viděo na obranách, jeho aporty...No to bys koukala, takovej drak!!!
Viděla jsem poslušnosti Z.Goreckiho i Vildy Baleje...No jasně, že to nejde všechno přes radost,ale do taková poslušnost Míši Pavlišákové (Odin Hronovský pramen), Dušana Pospíchala (Falcon de Alphaville Bohemia)? Ti ostnáče a elektriku nikdy neviděli...A Zbygněv Goreckij, toho jsem bez ostnáče a elektriky ještě trénovat neviděla
Birma má opět pravdu. (jak ty to děláš? ).
I sím Víťa Glisník používá elektriku i ostnáče,jojo,ale od roku,roku a půl věku psa...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:49
- Nahlásit
Anonymní
mě jde o to, že když někomu přijde naprosto normální cvičit pomocí ostnáče a zaběhlou metodu už něčím mírnějším nenahradit ani u dalších psů, tak to není normální
Teď už se ti jeho poslušnost nelíbí, je to blbec a tyran psů
blbec a tyran psů je pro mě ten, který nedokáže dosáhnout té poslušnosti jinak, než ostnáčem, a jinými podobnými metodami
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:50
- Nahlásit
Omlouvám se za chyby...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:52
- Nahlásit
Ebony
přesně tak, moje řeč!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:53
- Nahlásit
Viděl jsem pár psů dělaných na ostnáči. Projev nic moc. U nohy šlapali jak hodinky. Ale ze strachu, prootže věděli, že když se dostanou kousek dopředu, přijde bolest. Dávám přednost tomu, že mě zvíře sleduje samo a s radostí, čekající na odměnu
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:55
- Nahlásit
Anonymní
souhlas...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:56
- Nahlásit
LUCKA
Znám psa, který ji kryl. Teda taky z videa. Ale povahový vzorec předává matka. A Funkyště je mírná fenka. Sice tvrdá na obraně, ale mírná.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 14:00
- Nahlásit
Já na ostnáči i stopuju, je to super, pes vůbec netahá. Co se poslušnosti týče, tak ho mám na psu taky, ale pes ho má jen nasazený a pracovat s ním začínám až při zpřesňování některých věcí, začínám u chůze tak mezi 8-mi měsíci a 1 rokem věku. Moc jsem to tu nečet, ale s týráním nesouhlasím. Vzpomeňme jak se dříve v dobách minulých do psa třeba kopalo, aby pouštěl a bylo to tehdy normální, dělali to všichni. Doba se mění a myslím, že ostnáč není zase tak hrozný.
Kanpe
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 14:01
- Nahlásit
Anonymní
Znáš Arna? Mám jeho obranu z MS FCI (video) na svých stránkách... www.sweb.cz/laretbo
Je to super pes, tak jsem zvědavá...Funky znám,je to miláček...však uvidíme, co z ní vyleze.Když ostnáč nebude potřeba, samozřejmě se používat NEBUDE!!!
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 22:49
- Nahlásit
Anonymní
tak a opovaž se mi ještě někdy vytknout, že říkám šikmovocí....videla sem nedávno video kde oni vzali zivyho psa a ponorili ho na par vterin do vrouci vody, pak ho vyndali a strhli z nej kuzi, porad byl zivej... pak s nim flakly o zem a hodili ho do takovy velky varny nadoby k ostatnim psum. ale on se porad hejbal, chtel se vyskrabat ven z ty nadoby. podarilo se mu to, vypadl ven a tam si snazil stoupnot, ale uz nemel sily a nakonec sebou slehl o zem a chvili sebou jeste skubal. pak byl zaber na ty cinany, jak se tomu tlemej a hodili ho tam do toho hrnce zpatky
strasne moc sem brecela a nemohla sem dlouho spat...
ale asi jsem trochu přecitlivělá, co???
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 20:08
- Nahlásit
Anonymní Nevím kdo použil můj nick, ale mohu souhlasit.
Ostnáč je jen výcviková pomůcka stejně jako el. obojek. Záleží jak se použije !! Když to tady pročítám tak mám dojem že o výcviku má větčina lidí jen naivní představy. Pes přeci nefunguje tak že když já na něj budu hodný tak on bude hodný na mě a bude poslouchat jak hodinky...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 21:00
- Nahlásit
Kanpe
Myslím si, že já o výcviku naivní představy nemám. Už jsme dotáhl pár psů na ZVV3 na výbornou za těch 30 let, co to dělám a nikdy jsem nepotřeboval elektriku ani ostnáš. A že jsem neměl vždycky jen andílky. Ale holt když někdo zas tak dobře neumí, tak to kompenzuje jinak. Svoje nedostatky řešíte takto?
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 22:09 - Změnil/a: Kanpe
- Nahlásit
AnonymníAle holt když někdo zas tak dobře neumí, tak to kompenzuje jinak. Svoje nedostatky řešíte takto? Tomu moc nerozumím.... Jestli si na mě chtěl zapůsobit "ZVV3 na výbornou" tak to nafunguje Mě je opravdu celkem fuk jak si cvičíš, jen nechápu jaké nedostatky si kompenzuji.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 22:39
- Nahlásit
Anonymní
ZVV3 na výbornou, gratuluji Vám. Ale dnes je NZŘ od IPO na hony vzdálené a z toho vyplývá i rozdílnost používané metodiky při nácviku těchto ZŘ. Nevím, proč by si někdo měl "něco" kompenzovat ostnáčem. Vzpomeňte na doby kdy jste sám začínal a na to jak se tehdy výcvik vyvíjel a měnil, netvrďte mi, že nebyly problémi, když jste tehdy třeba začal používat jiné metody nácviku než ostatní. Pak-li, že jste tuto situaci vůbec kdy zažil? Neodsuzujte něco, jen proto, že nejste sám schopen to používat tak (a ať jsou vaše důvody jakékoli), aby se Váš výcvik posunul dál. Toto není urážka, ale fakt! Nezbývá mi než souhlasit s Kanpe. My ostnáč používat umíme, není to pro nás výcvik za pomoci strachu z bolesti u psa, ale pomocník, který je používán pouze na zpřesnění cviků, který, ač mi nebudete věřit, je používán velmi citlivě a dominantním faktorem je v poslušnosti je radost z práce, stejně tak na stopách. Obrana s ostnáčem je realita a napomáhá i zlobě. nesrovnávejte to prosím s metodikou NZŘ. Nejde to! Dnes je to již neporovnatelné. NEKOUKEJTE NA TO KDO JAK TO S OSTNÁČEM NEUMÍ CVIČIT, TAKOVÝCH JE HODNĚ, ALE KOUKEJTE NA TOHO, KDO TO UMÍ! TATO POMŮCKA POTŘEBUJE CIT A TROCHU ZKUŠENOSTÍ! MĚJTE TO NA PAMĚTI! PAK JE TO OK!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 22:40
- Nahlásit
Nedostatky toho, že si se psem neumíš poradit jinak
Jestli si na mě chtěl zapůsobyt
Zato ty působíš s češtinou
Zapůsobit nehodlám. Jen říkám, že to tak jde taky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 22:47
- Nahlásit
Anonymní
Většina mých psů měla i IPO3. Ale to neuvádím prioritně, neb NZŘ je oproti IPO MNOHEM těžší. Vždyť jen porovnejte stopy u trojek. I poslušnost... Na 20 kroků. Jen posunkama. IPO je fajn na koukání, to je takový balet. Moc na přesnost.. Na začátky pamatuju. Strašně jsem se s tím pral. Ve svazarmu nebyl ostnáč nic neobvyklého. Ale přesto jsem ho na psovi nikdy neměl a myslím, že jsem to obstojně zvládl i bez toho. I pouštěčky.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 23:02
- Nahlásit
Anonymní Ty jsi IPO opravdu nepochopil.... Není těžké cvik splnit, ale vyčistit detaily. Nestačí stopu jen dojít do konce a najít předměty...., ale vypracovat stopu ve stejném tempu bez ověřování, naprosto čisté lomy , přesné označení předmětů (nestačí že se tam pes nějak svalí)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 23:02
- Nahlásit
Anonymní
OK! S náročností souhlasím, jen je škoda, že před lety (???) ta kvalita byla jinde než teď. Byla výš, také kvalita psovodů. A dnes když si chceš dobře zazávodit dle ZVV3..... Nemožné! Proto to IPO a ty nové metody- ostnáč, eletrika (nepoužívám, ale jsou lidi co s tím dobře umějí a nebo to dobře poslouží, když pes honí zvěř atd.) Jen prosím ne další zbytečné soudy o tom co je dobré a co ne! O počtu složených zkoušek to není, je to taky o tom přizpůsobit se a být schopen jed v novém trendu a zopakovat to i s dalšími psy a ne donekonečna opakovat to tenkrát, když... bla, bla, bla... A nikdy to už nezopakovat. Nic proti tobě! Vždy záleží na tom, jestli to člověk chce.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Led 2006 23:06
- Nahlásit
Kanpe
Ty jsi IPO opravdu nepochopil.... Není těžké cvik splnit, ale vyčistit detaily. Nestačí stopu jen dojít do konce a najít předměty...., ale vypracovat stopu ve stejném tempu bez ověřování, naprosto čisté lomy , přesné označení předmětů (nestačí že se tam pes nějak svalí)
A vovovotom tototo jééééé! !!!
Mluvíš mi z duše Kanpe!
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 08:07
- Nahlásit
NO rozdíl mezi NZŘ a IPO je fakt trochu jinde než jen v obtížnosti cviků, řeknu ti, měla jsem fenu bez PP závodila jsem v dvojkách a myslí, že jsem zrovna nebyly nejhoří (občas jsem porážely pesany s ZVV3) no a teď dělám IPO a když to vidím, tak ti můžu upřímě říct, že by moje předchozí fena horko těžko prolezla IPO1 a to jena proto, že se tam posuzuje něco úplně jiného. Víš tady nestačí že pes je vymaštěnej magor, co kouše na kohokoliv, kydkoliv a kdekoliv, ale taky musí být stoprocentně ovladatelný !! Prostě je to o něčem jiném, ne lepší, ne horší, prostě jiný.
K horším metodám, nemyslím si, že by to tedy byla výhradně věc IPA, u ZVV jsem dělala pouštěčky na ostnáči a feně to bylo šumák, u té druhé u IPa jsme ještě ostnáč nenasadila. Pravda je někde uprostřed. Je fakt, že při puštěčkách, nebo vyštěkání radši použiju jednou dobře ostnáč, než 100x vyvěšovat psa na škrťáku... A je taky pravda, že musíš sakra dobře odhadnout na jakého psa co, kdy a jak použiješ.
Více méně souhlasím s Kanpe, jenže je důležité si uvědomit, že on ví o čem mluví, a ví jak to použít, tak aby to psu neublížilo...
Víte týrání psů je teď velice moderní téma. V novele zákona má být jako pomůcka týrání uveden i klasický jednořadý stahovací obojek, doufám, že mi dáte za pravdu, že tohle už je trochu moc. Zákony bohužel píšou lidi, kteří ne vždy dost dobře vědí o čem je daná problematika a pak to takhle dopadá.
Při výcviku je nejdůležitější používat hlavu a neodsuzovat něco, jenom proto, že to momentálně není In.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 11:13
- Nahlásit
Při výcviku je nejdůležitější používat hlavu
|
viky
|
# Zasláno: 30 Led 2006 12:39
- Nahlásit
Anonymní
Při výcviku je nejdůležitější používat hlavu
Hlavu jo, ostnac nikoli.
|
machoman
|
# Zasláno: 30 Led 2006 12:44
- Nahlásit
viky
S hlavou i ostnáč, tys asi nečet o čem to tu je. My slím, že když si přečteš posledních pár příspěvků, tak to možná pochopíš!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 12:50
- Nahlásit
hele, kdyz od zacatku dobre ukazu psovi co po nem chci, nebu pozdeji zadnej ostnac potrebovat. Psovi je 6 mes. a s postenim nema problem.
|
viky
|
# Zasláno: 30 Led 2006 12:52
- Nahlásit
no ja nevim, ostnac je az krajni zalezitost.
|
machoman
|
# Zasláno: 30 Led 2006 13:01
- Nahlásit
No jestli děláš pouštěčky s 6 měsíčním štěnětem, tak to je fakt nářez. Podle mě ostnáč není přece donucovací prostředek nebo něco, co se má používat potom, co zklame stahovák. Dá se to dělat i na něm, ale jinak neš jste Vy ostnátní zvyklí. Tak proč do toho kéruješ. S ostnáčem máš možnost pracovat od začátku i na zpřesňování atd. - viz. výše, KANPE. Kdežto u stahováku je cukání třeba zákaz, zároveň za něj pak občas potřebuješ vzít na place, aby třeba dohlídával atd. Pes v tom má pak bordel a blbě to vypadá. Je lepší jednou zapracovat ostnáčem, než furt se psem škubat na stahováku nebo ho hovadsky vyvěšovat v zákusu, aby pustil apod. Což je mu určitě méně příjemné a více to narušuje výcvik, než dobré použití ostnáče.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 13:06
- Nahlásit
hovadsky vyvěšovat v zákusu, aby pustil apod
Proboha proč vyvěšovat. Přeci když si dobře připravím psa a pouští míček, aort, peška, tak ho nemusím vyvěšovat. jenže když se spousta psů s pouštěním setká až na rukávu, tak je to těžké
|
machoman
|
# Zasláno: 30 Led 2006 13:08
- Nahlásit
viky
ostnac je az krajni zalezitostviky
ostnac je az krajni zalezitost
Blbost, není to pravda. Pokud bereš ostnáč jako krajní možnost, tak to svědčí o jeho použití, když se něco při výcviku podělalo a pak přijde někdo chytrej a řekne, tak teď už jedině ostnáč...., tak to většinou končí. Ale proč, protože někdo spěchal a domrvil to na stahováku? Ten samý neumětel bere do ruky ostnáč jako krajní záležitost, to snad nemyslíš vážně! Bože! Zamysli se a přestaň tady papouškovat to co jsi kde slyšela! Jsi mimo!
|
machoman
|
# Zasláno: 30 Led 2006 13:12
- Nahlásit
Anonymní
Nezlob se, ale pouštění na rukávu je trochu o něčem jiném, tak se to přece dělá až mnohem později a chce se, aby pes bojoval atd. Myslím, že s předešlím pouštěním míčků a aportu to nemá mnoho společného.
|