| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 12:56
- Nahlásit
Anonymní
zvladnout"stene na ostnaci umi kdejakej debil,ale naucit ho neco klasickou cestou,je uz trochu umeni....
Ale já přece nikdy nepsal, že ho v těch 6měsících používám, psal jsem pouze, že ho mají a že ho používám později. Co se elikriky týče, tak jí také nikomu nevnucuju, sám jí nemám. Jen jsem ji tak mimochodem zmiňoval. Záleží přece na metodice, tady to pravda s ostnáčem nemá "tradici", ale prostě to někdo používá, co je sakra na tom?? Podívej se na Italy, Belgičany, Němce.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 12:59
- Nahlásit
Anonymní
k tomu článku-to jsem nevěděla, že i obyčejný stahovák je týrání...ještě že na něm mám kroužek navíc
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 12:59 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
Já ostnáče nezavrhuji. V některých případech je to opravdu potřeba. Jen jsem chtěla říct, že to prostě v některých případech jde i bez něj a daleko lepší metodou!! A navíc ostnáč na 6ti měsíčního psa? To je taková debilovina...
Renda je SUPER figurant, který výborně odfiguruje závody,mistráky atd. Ale neumí si prostě poradit s mladým psem nebo s dospělým psem, který má nějaký problém...
Na tom tábože jsem se zachránila tím, že jsem prostě řekla NE,elektrika se na psa dávat nebude!Kdo ví,jak by to dopadlo kdyby Borg elektriku dostal...A to je můj první pes, nemám zase tak veliké zkušenosti,ale snad vím, co je na mého psa třeba...O to víc mě to mrzí na psovodech, kteří si nechají cokoli nakecat od figuranta, nepřemýšlí a pak si zkazí psa.Figurant poradí,ale ty si to musíš přebrat ve své hlavě a pak až to "zcenzurované" převést na tvého psa...
Birma
Já letos s nima na tábor jedu. Mě to vyhovovalo...Spíš byl klídek,já si dělala co chtěla a figuranti byli dobří. Víš,ale byla jsem raději,když jsem s tou mladou Kelly kousala na Glisňu...Na Renka bych s ní nešla...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:02
- Nahlásit
Anonymní
takže to, že to používají Italové, Belgičani a skopčáci je to správné? no to mě podrž...to je, jako by si tvrdil, že když šikmovoký stahujou psy z kůže pomalu zaživa a házejí je do vroucí vody, tak je to vlastně správné a normální....panebože, to je argument"dělají to přece taky ti a ti lidé..."
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:04
- Nahlásit
LUCKA
já vim, ale já mám se psem problém. Na Renka jsem s nim kousala jenom jednou + ty rozřazovačky a stačilo mi to. Nebudu riskovat, že bych měla celou dobu kousat na něj....
navíc mám pocit, že tam je dost věcí pro lidi na jiný úrovni, než jsem já - tobě to vyhovuje a mě ne - prostě rdši pojedu jinam
ale to není na řešení tady
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:05
- Nahlásit
v některých případech jde i bez něj a daleko lepší metodou
OMY!!! Ve většině případů to jde bez něj. Ale někteří si neuvědomují, že jsou to živá zvířata a kynologii děláme pro radost. Zkusil jsem si jednou nasadit ostnáč na nohu přes dvoje silné ponožky a zatáhnout. Není to příjemné. A to krk je mnohem citlivější. Mě štěňata pouštějí míček na povel v 6ti měsících. A jde to. A krásně. Psa to baví. Jen to chce umět ho motivovat
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:07
- Nahlásit
jj, nejde o to, dosáhnout špičky a být nejlepší, jde snad nejvíc o psa, ne? dělat sportovku na úkor toho, že pes to bude dělat jenom proto, že musí je debilita...my to máme dělat proto, že to ten pes chce a nemusíme ho nutit nějakými drastickými způsoby!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:11
- Nahlásit
grendel
skopčáci, šikmovoký
Máš opravdu brilantní vyjadřovací schopnosti? Neříkají ti Kubišová?
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:11
- Nahlásit
Birma
Jo,já to chápu. Teďka tam bude ale Víťa Glisník, Renda, Ráďa Kupka a Zbygnew Goreckij takže to snad vyjde, že nebudu kousat na Renka. S Borgem už nejedu, ten si bude užívat důchod a jedu s mladou fenou (Unica de Alphaville Bohemia) a možná ještě s jednou maliňačkou,kterou budu mít na výcvik (zatím to není 100% takže nejmenuju
Jasně, raději to neřeš, protože bysme ještě mohly přijít třeba k úrazu
Anonymní
Kynologie je jen o zábavě!!! O to jde! Nejde o to, kdo bude mít lépe "ubytého" psa...S Borgem jsem dosáhla celkem dost úspěchů a vše šlo přes míčky a pamlsky. Nezavrhuji ale, že teďka když mám jeho nástupce (maliňačku), že nebudu používat ostnáč...Ale to doopravdy až v nejnutnějším případě a ne v 6ti měsících...I když ona má předpoklady pro to, být "mrška"...má takovou sviňuch tátu
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:13
- Nahlásit
A to, že Němci,Belgičani a spol. používají ostnáče a elektriky,tak to jako rychle šup šup Češi musí bejt to samý???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:17
- Nahlásit
NERIKEJ MI,ZE HO NEPOUZIVAS!!to ho teda nosis v tasce??protoze kdyz ho to stene ma na krku a zatahne,tak to musi sakra citit.vsichni vime,ze stenata tahaj,jak prasteny.
mas pravdu-nekdo psa zkope a zmlati klackem,aby byl poslusnej,takze to nekdo dela a vsichni hrrrrrrr taky co?!!
petr
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Anonymní
no to teda promiň, ale ne....skopčáci mám ze zvyku(podle naší učitelky), šikmovoký protože je nenávidim(aspoň tu většinu, co se takhe chovají k jakýmkoliv zvířatům)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:19
- Nahlásit
LUCKA
Nezavrhuji ale, že teďka když mám jeho nástupce (maliňačku), že nebudu používat ostnáč...
Opovaž se na maliňátko dát ostnáč. Takové citlivé zvířátko. Ještě ke všemu po Funky. Když nic nezvoráš v začátcích, tak to půjde všechno samo po pamlscích a míčku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:21
- Nahlásit
LUCKA
Ne, ale je dán nějaký trend a ty když ho chceš držet a být konkurence schopný, tak se musíš přizpůsobit. Jak asi, že začneš cvičit jinak? Poraď jak? Ne, já myslím, že to musíš přijmout. Ostnáč je nic, z hlediska, co všechno dělají oni, ale ten základ si z toho prostě vzít musíš. Nebo jsi opravdu tak naivní, že si myslíš, že poslušnost jakou má Gorecki, Balej atd. je dělaná pouze na veselost. Omyl! Veselost je základ, ale každý takový poslušnost dělá minimálně na ostnáči. NEBO NE?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:22
- Nahlásit
LUCKA
jj, přesně tak, belgičáci jsou dost citlivý psi! na takový psy ostnáč už vůbec nepatří(neříkám ale, že na ostatní ano) to pak skončí jako irská setřice, kterou občas vídám na petříně...člověk se jí chce dotknout u hlavy a už cuká, protože má stále ostnáč a už z toho šílí...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:22
- Nahlásit
A to, že Němci,Belgičani a spol. používají ostnáče a elektriky,tak to jako rychle šup šup Češi musí bejt to samý???
LUCKA
Ne, ale je dán nějaký trend a ty když ho chceš držet a být konkurence schopný, tak se musíš přizpůsobit. Jak asi, že začneš cvičit jinak? Poraď jak? Ne, já myslím, že to musíš přijmout. Ostnáč je nic, z hlediska, co všechno dělají oni, ale ten základ si z toho prostě vzít musíš. Nebo jsi opravdu tak naivní, že si myslíš, že poslušnost jakou má Gorecki, Balej atd. je dělaná pouze na veselost. Omyl! Veselost je základ, ale každý takový poslušnost dělá minimálně na ostnáči. NEBO NE?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:26
- Nahlásit
no to je super, takže honem všichni si děte koupit ostnáče, aby ste měli super ultra mega poslušný psy.....to je ubohý
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:26
- Nahlásit
grendel
šikmovoký protože je nenávidim(aspoň tu většinu, co se takhe chovají k jakýmkoliv zvířatům)
My žereme zase krávy a prasata a hinduisti a muslimové nás snad taky za to neurážejí. Mě se to taky nelíbí, ale má to tam tradici a je to pro ně normální. S tím nic neuděláme, ale nevidím jedinej důvod proč je urážet. Jsi ubožačka!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:29
- Nahlásit
grendel
no to je super, takže honem všichni si děte koupit ostnáče, aby ste měli super ultra mega poslušný psy.....to je ubohý
To z toho přece nevyznělo, jen jsem je uvedl jako příklad. Přijdou Vám jejich psi týraní. Když nemáš argumenty, tak nic nepiš.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:30
- Nahlásit
Anonymní
jujda jsem ubožačka, no....mě nejde zas tak o to, CO jedí, ale jak se k těm, zvířatům chovají, víš??? to tobě je asi jedno, co??? a chtěla bych vidět, jak hinduisti a muslimové určitě nikdy nic takového proti "nám" neřekli
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:32
- Nahlásit
Anonymní
ale vyznělo...vždyť si psal doslova "když ho chceš držet a být konkurence schopný, tak se musíš přizpůsobit" takže neříkej, že to tak nevyznělo...a dost silně pochybuju, že všichni tydle psi jsou na ostnáči
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:35
- Nahlásit
Anonymní
ty seš opravdu svělej.....moc jsi mě pobavil
štěně od půl roku na ostnáči, tos opravdu mistr, ani nemám sílu číst tady ty tvoje hlody
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:35
- Nahlásit
grendel
dost silně pochybuju
Tak se jeď podívat na jejich trenink ty všeználku a uvidíš.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:36
- Nahlásit
Anonymní
super, pak to pro mě nejsou ale špičkový výcvikáři, ale něco úplně jiného
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:37
- Nahlásit
Ebony
ty seš opravdu svělej.....moc jsi mě pobavil
štěně od půl roku na ostnáči, tos opravdu mistr, ani nemám sílu číst tady ty tvoje hlody
Tak to nečti.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:38
- Nahlásit
Anonymní
myslimže si tu každý může číst co chce a psát co chce...víš, tady se tomu říká diskuzní fórum
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:40
- Nahlásit
grendel
super, pak to pro mě nejsou ale špičkový výcvikáři, ale něco úplně jiného
A co teda? Co jsou pro tebe lidi, co se o své psy perfektně starají, super cvičí, ale používají u toho ostnáč? Teď už se ti jeho poslušnost nelíbí, je to blbec a tyran psů.... Bože, bože.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:42
- Nahlásit
Anonymní
perfektně starají, super cvičí,
tím starají u některých myslíš hezký kotec a pěkné auto na přepravu na cvičák a zpět? (nemyslím nikoho konkrétního)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 13:44
- Nahlásit
birma
tím starají u některých myslíš hezký kotec a pěkné auto na přepravu na cvičák a zpět? (nemyslím nikoho konkrétního)
To tím opravdů nemyslím. To je možná tvoje představa a tvoje měřítka pro spokojenost psa.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:46
- Nahlásit
grendel
myslím, že ty i já víme, že to jde i bez těchto pomůcek, to, že tady někdo tvrdí, že ne, je jeho věc, a nemá cenu se k tomu vyjadřovat. Lidi jsou pohodlní a líní, nebo prostě nemají cit, tak to řeší na sílu. A pak je tu sorta "profíků", co nemají čas, za ty prachy, co se jim platí, přeci se nebudou piplat se psem bez ostnáče.
|