| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:52
- Nahlásit
Sali
proboha Sali, jenom ne anglicky, celej den neslysim v praci nic jinyho nez anglictinu, utikam sem a tady taky
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:53
- Nahlásit
BoBo
Veď je to úplne standardné pomenovanie fáz výcviku z istého uhla pohľadu (dlhodobo casového):
lidí co fakt dokážou motivovat,
(learning phase - fáza učenia) To je fáza, kedy psa učíš nejaký cvik v podmienkach s minimálnym rozptylovaním od okolia, nejde ešte o presnosť prevedenia, ide o to, aby pes pochopil, čo od neho chceš a robil to s max. nasadením - s chuťou
při korekční fázi doladit
(correction phase - spresňovanie cviku) Toto hádam vysvetlenie nepotrebuje...
a v distrakční fázi si citlivě vynutit kontrastem ten svižný a přesný radostný výkon....
(distraction phase - upevnenie cviku) Až tu sa začína schválne pridávať rušivý tlak, proste rušivá záťaž prostredia (i keď v skutočnosti, sme psa začali "rozptylovať" už v predošlej fáze).
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:55
- Nahlásit
Ahojte, já myslela, že se zde bude diskutovat o obranách, konkrétně o výcviku, řešit problémy, se kterými se dnes a denně setkáváme, a vy, někteří tady řešíte sebe.
Nechcete se vrátit k věci, nebo začít jiné téma?
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:56
- Nahlásit
Lojzo
A co uděláš když na FH přejde lom a půj dál a dál......a dál....
Já bych psa určitě opravil ....
Je jasný že na FH nemůžu vyžadovat po psu stejnou přesnost jako na IPO3, ale stejně ho musím někdy opravit.
|
Lojzo
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:20
- Nahlásit
Kanpe
Čiastočne si si aj odpovedal,na FH musí byť vyzretý stopár,ale ak by som mal psa na lomoch 3.hod. stopy opravovať často,tak by som sa vrátil k stopám menej náročným,pretože ten pes by na takéto stopy nemal.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:43
- Nahlásit
Lojzo
...aby sa z toho vymotal sám...
Já tvrdím jen to že i na FH musíš psa někdy opravit...
|
kulik
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:59
- Nahlásit
Kanpe
nekecej
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 00:13
- Nahlásit
Kanpe
Je rozdil opravit a navest.
|
Lojzo
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 06:37
- Nahlásit
TchorKanpe
Presne to som myslel,ale u stopára nebývajú problémy na lomoch,ale obvykle na kryžovaniach,ktoré sú čerstvejšie ako pach šlapača.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:03
- Nahlásit
Anonymní
Nemotejte lidem hlavu, že ostnáčem týrají psi. Třeba výše, ne zrovna dobře zmiňovaný Renda by to udělal taky tak a není jediný. Jako figurant je super a rozhodně ví co dělá. Ostnáš forever!!
Nenapsala jsem nic o týrání. Jen já osobně zkoušet ostnáč u mého psa, tak si obrany úplně rozhodím!
Jestli neznáš jinou cestu než ostnáč, tak je mi tě líto...
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:19 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Znám psy co ostnáč v životě neměli a jdou utrápeně na plac a celý trénink se těší do kotce...
A proč se asi těší do kotce? Protože je páníček nedokáže správně motivovat. Je to celé o tom!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:18
- Nahlásit
Lucie a Gar
Teď jsi děvče objevila " Ameriku ".......
Ale co to má společného s ostnáčem ???
Co to tady meleš.......
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 17:51
- Nahlásit
Kanpe
zkus nekdy popremejslet o tom co pises co to co radis udelav rukou toho kdo se pta.
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:35 - Změnil/a: BoBo
- Nahlásit
Tchor
Kanpe
zkus nekdy popremejslet o tom co pises co to co radis udelav rukou toho kdo se pta.[b][/b]
Zkus popřemejšlet o tom samém!
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:00
- Nahlásit
Tchor
Je rozdil opravit a navest.
Áá, tak je to zase tady. Tak ty už děláš i do ipácký stopařiny. No to jsem zvědav, co z tebe vypadne. Kriste pane! Nezklamal jsi. Klasika, nevíš o tom ani ň, ale hurá na to, jde se radit. IPO- FH máš taky složené a závoděné?
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:54
- Nahlásit
Tchor
Tak co se ti nezdá ?!? Nebudu tady přece vykládat že pejska vycvičíš jen na piškoty a dobré slovo jak to tady propagujete vy. Je jasné že el. nebo ost. obojek nepatří do ruky začátečníkovy , ale rozhodně není pravda že to jsou cvičební pomůcky které psa zkazí nebo mu ublíží. Speciálně na IPo si nemůžeš dovolit psa moc mordovat , protože na závodech musí cvičit radostně. A to po zlém opravdu nevím jak......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:17
- Nahlásit
Kanpe,nech toho,akorát kopeš kolem sebe a jedeš v syndromu jeden o voze druhý o koze.
Všichni moc dobře víme že to co zkurví psa nejsou cvičební pomůcky nebo metodiky,ale ruka a hlava které je používají provádějí...a pokud to budu brát striktně do důsledků,tak se dá říct:tady je krám kde to prodávají,tady hafo lidí od kterých se koukáním na jejich tréninky může člověk naučit jak se s tím dělá,a dál je to v rukách majitele psa a v rukách božích,ale nám to může být úplně jedno,pokud se zrovna nekurví hypoptetické zvíře z chovu na jehož výsledkách nám záleží.
Ať si každý dělá co chce,a zkoušky a závody jsou od toho,aby se prověřilo kam se kdo dostal.....psa škoda není,nových perspektivních štěňat je stejně všude plno,a někomu z tohohle ranku bys přece svý odchovy co mají naději neprodal,ne?
...jestli se ti tenhle přístup líbí,tak věz,že je ten nejjednodušší a nejpohodlnější,vykašlat se na všechny a dělat si pěkně svý,všechno si sám okoukat a ozkoušet,odpracovat a pomalu se naučit sám metodou pokus omyl,jezdit a koukat a učit se od dobrých,a nestarat se o ty další,co se tady ptají ...a sem tam sem vlízt a prohodit pár keců jako to děláš ty...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:45
- Nahlásit
Hele Sali nic ve zlym, ale jak můžeš vědět, že Kanpe není zrovna ten na kterého se jezdí lidi koukat, aby něco okokoukali
Myslím, že zrovna on není začátečník, který by se učil stylem pokus -omyl, ale možná jsem jen tvůj příspěvek špatně pochopila
Myslím, že každý jedete svůj styl výcviku, který vám sedí a nese pro vás vámi očekávané výsledky, tak proč se tady tak zbytečně hádat ?
Ať si člověk co začíná sám vybere, co je mu bližší, doufám, že každý má svůj rozum a pochopí, že výcvik je hlavně o kontaktu a zkušenostech a proto dost dobře nejde to či ono poradit na netu, aniž by dotyčný daného psa a jeho pána viděl, někdo na to cit má a jiný zase ne a to se naučit nedá.
Někdo ví jak naučit nuceňák na ostnáči a nakonec má pes radostný aport, já třeba vím, že bychto nesvedla, a tak to dělat nebudu a hotovo, ale přeci to jen kvůli tomu nebudu odsuzovat. Totéž s těma stopama.
Nejde prostě každému vnutit to své uvažování, jak je každý pes jiný a sedí mu něco jiného, myslím, že i každý psovod je jiný a musí si metodiku přispůsobit sobě a svému psu, tak aby vyhovovala, ale to už je "vyšší pejskařská" a k té se každý musí dopracovat sám právě metodou pokus omyl.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:54
- Nahlásit
Eny
Víš problém je ten, že na rozum lidí, hlavně začátečníků se fakt moc spoléhat nedá. Pak ti přijde na cvičák magor se štěnětem na ostnáči a když mu vyndáš, tak ti řekne že to čet na internetu že je to běžná výcviková pomůcka.
BoBo
jsi úžasný/á Snad proboha nemusím mít mistrák a můžu umět poradit
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:06 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Alexa
No to já vím, a proto si myslím, že nejlepší rada, na otázku jak vycvičit... je jít na cvičák. Jenže zrovna tohle tady lidi kritizují stylem, "jsem se zase nic nedozvěděl(a), jenom mi každý říká, že mám jít na cvičák"
Ono to ale není problém jenom ostnáče, to je všeobecně problém. Mnohdy mi přijde že ti lidi a ni vlastně poradit nechtějí, protože to přeci vědí nejlíp....
Včera nám tam přišla paní, jejíž pesan (5 měsíční) se bál vlastního stínu a ona říkala, že už to má od doby co si ho přivezli a mysleli, že z toho vyroste.... No comment, pak chlápek, který učí deset věcí najednou z čehož pes neumí ani jednu, ale on si poradit nedá, protože ho má na závody... ... To je prostě všude tomu se nevyhneš.
Mám dojem, že Kanpe tu nikde nenapsal, že ostnáč patří do ruky začátečníkovi, jen se snažil vysvětlit, že při správném použití to může být i pomůcka. Bohužel ještě nepochopil, že diskuze o ostnáči je něco podobného jako diskuze o rozdělení NO na pracovní a exteriérové ..., prostě řešení nemá a dřív či později se zvrhne v vzájemné napadání diskutujících. Je prostě pár témat, které je lepší na netu radši nerozvádět
Ona totiž jakákoliv rada tady může být špatně pochopena a pokud nemáš toho začátečníka hned k ruce a bys mu ukázala, že to dělá špatně tak může napáchat spoustu špatnýho a zdaleka při tom nemusí používat ostnáč.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:09
- Nahlásit
Eny
to jsi pochopila špatně,Kanpe rozhodně začátečník není a ani to snad z toho příspěvku nezní...klidně může být z těch co se na ně lidi koukat jezdí...
A ani to není o stylech výcviku které kdo jede,ani o výsledkách....je to o tom,co o nich říká a neříká na potkání každému.
Skutečně nejjednodušší je to,co dělá Kanpe-nefiltrovat informace přes úvahu,zda jsou skutečně vhodné pro všechny,kterým se sdělují,a presentovat metodiky jako běžnou brnkačku,na kterou má každý kdo má psa a chce mít výsledky.
To je jediný co mě na tom séře,a to tak že dost.
Alexa má v tomhle pravdu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
Ranařka...
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:30
- Nahlásit
Sali
Jenže když se ti tu objeví frajer, kterej má ostnáš na půlropčním štěněti, což znamená, že ho nepoužívá jen na dolaďování a zpřesňování....
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:44
- Nahlásit
Alexa
jsi úžasný/á
No to už přeci všichni vědí , ale i tak díky.
Snad proboha nemusím mít mistrák a můžu umět poradit
Ano můžeš, o tom žádná, ale musí to mít hlavu a patu. Určitě máš co poradit, tak proč ne. Jen mě zaráží rady některých co si nevědí rady sami se svým výcvikem a nestydí se tady radit ostatním. To mi přijde fakt hloupý! Navíc když ještě fušují do věcí o kterých opravdu zhola nic nevědí!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:00
- Nahlásit
BoBo
ale, ale já IPO nemám ráda,nedělám, doufám že dělat nebudu a myslím, že poradit a vysvětlit zvládnu. Napiš co je rozdílný v nácviku na IPO a Nároďák
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:00
- Nahlásit
BoBo
máš recht,nechám se inspirovat staršími a zkušenějšími.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:20
- Nahlásit
Eny
Někdo ví jak naučit nuceňák na ostnáči a nakonec má pes radostný aport, já třeba vím, že bychto nesvedla, a tak to dělat nebudu a hotovo, ale přeci to jen kvůli tomu nebudu odsuzovat
Jasně, že někdo to ví a někdo ne. Nikdo tady přece nikoho neodsuzuje a nenutí své názory, jen je tady prostě sděluje.
Třeba já mám zrovna plemeno, na které přes nuceňáky nemůžeš a stejně tak bych to neriskovala s použitím ostnáče.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:59
- Nahlásit
BoBo
Ne IPO FH slozeny nemam, mam slozenou ZPS2 na 94 a 90B slozenou ZVV3, Nekolik zavodu podle ZVV3, vyzkouseny 6-8h stary dlouhy volne lozeny stopy a pod. Stoparina neni IPO3.
|
Nox
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:09
- Nahlásit
Napiš co je rozdílný v nácviku na IPO a Nároďák
Nároďák je na přemýšlení a i samostatnou práci psa, IPO je na přesnost. je to takový balet...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:37
- Nahlásit
BoBo
Zkus popřemejšlet o tom samém!
Jiste, snazim se psat jen rady ktere by nemeli byt nebezpece pro psa a kdyz uz napisu potencialne nebezpecnou radu tak to ze muze byt nebezpecna docela zduraznim. U tebe jsem si podobneho pstupu nevsim.
|