| Autor |
Zpráva |
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:57
- Nahlásit
Já ti to neberu, jen říkám, že jsou i jiné způsoby jak psovi vysvětlit co ano a co ne. Dítě taky hned netřískneš když udělá prkotinu, ale napoprví se mu to budeš snažit vysvětlit.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:59
- Nahlásit
Uwinnika
No a je to tady, pes neni clovek! Tohle prirovnani naprosto nesnasim
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:00
- Nahlásit
Uwinnika
Já ti to neberu, jen říkám, že jsou i jiné způsoby jak psovi vysvětlit co ano a co ne. Dítě taky hned netřískneš když udělá prkotinu, ale napoprví se mu to budeš snažit vysvětlit.
ale nepřeháněj, nikde nikdo nepíe že štěně tříská, jestli leze na gauč tak mu asi nebudu promlouvat do duše a sáhodlouze mu vysvětlovat že tam nesmí, ale prostě ho z gauče sundám s důrazným ne a hodím mu třeba balonek nebo se s ním dole potahám za hadr
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:01
- Nahlásit
Já nepřirovnávám psa k člověku...já přirovnávám tvé chování k jiným živoucím bytostem.....
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:02
- Nahlásit
Alexa
Jsi mimo...tohle bylo na Toma..ne na zadavatele....
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:03
- Nahlásit
Alexa
..a kromě toho jsem něco podobného psala zadavateli taky.....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:06
- Nahlásit
Uwinnika
Jak si predstavujes chovani k jinym zivoucim bytostem?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:18
- Nahlásit
no..ja bych s dovolenim ukoncil sve pusobeni v teto diskuzi pac mi to prijde jako se hadat jestli chleba nebo rohliky...kazdopadne zadavateli bych poradil nacist si informace o povaze plemene ktere ma a tomu prizbusobit vychovu, kazdopadne vse delat dusledne a pokud mozno nejednat afektovane..tohle se doctete v kazde knize, tak hodne zdaru preju
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 10:43
- Nahlásit
Tak já se taky přidám...
Mě by ale skutečně zajímalo, jak to měl mmks řešit... každej tu akorát napsal, jak ne a jak je to špatně... ale spíš mi teda chybí skutečné rady... proč ne takhle a jak tedy udělat... a ne jen psát co je špatně... a ne se na pána vrhnout, jakej je to vlastně tyran... (i když jsem žádné týrání ani nepostřehla)
Já jsem to tedy naštěstí řešit nikdy nemusela a taky moc nevim, jak bych to řešila... jinak než fyzickym sundáním psa, popř. si před něj vlézt aby tam nemohl... Mam velkého psa, a když jsem chtěla, aby byl se mnou na lehátku (pes je pořád venku) tak tam ani nechtěl... a když už tam skočil, tak chtěl hned dolu a tak leží buď vedle mě nebo podemnou... takže se nikam na vejšky necpe... akorát tam párkrát se mnou ležel když byl ještě malý štěňátko... ale jak povyrostl, tak si sám vyhledával místa na zemi...
mmks
já jsem neplánovaně naučila psa lehat do boudy nedávno (psovi je cca rok a půl) když jsme "trénovali" odložení - psa jsem na jídlo vyslala do boudy, dala lehni a pak odcházela a vracela se a dávala mu mlsky... boudu má v kotci... a věčně lehával před dveřma u baráku, kam jsme mu dali "pelíšek"... a ted už jsem ho viděla ležet v boudě i když má kotec otevřený... ale zimu jsme teda neřešili... má pořádnej kožíšek... že když je sníh, tak si stejně lehá na něj a leží tam rozvalenej jak "prase v neckách"...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 17:13
- Nahlásit
Sibyla
Mě by ale skutečně zajímalo, jak to měl mmks řešit
No počkej, já myslela, že to právě víš ty Sibyla i s tím, jak to nakonec dopadne
Omlouvám se, to byl fór
ale spíš mi teda chybí skutečné rady... proč ne takhle a jak tedy udělat... a ne jen psát co je špatně... a ne se na pána vrhnout, jakej je to vlastně tyran... (i když jsem žádné týrání ani nepostřehla) - samozřejmě, máš pravdu. Co máš za rasu? Já mám berňáka a samojeda - tak to máme se zimou stejně (mně je, jim ne, oni jsou teďka z toho počasí nadšení
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 17:23
- Nahlásit
worick
bílýho švýcarskýho ovčáka, dlouhosrstýho... a předtim jsem měla malamuta... ten byl ze zimy taky dost nadšenej... čím víc zima, tím víc snad ležel rozvalenej... úplně ti psi ožijou jak je zima, co? a maj ti tvoji psi zateplený boudy?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 17:41
- Nahlásit
Sibyla
dlouhosrstýho... - tak to ani nevím, že existuje. U nás se teď objevil jeden krátkosrstý, musela jsem si najít, co přesně je to za plemeno
Oni mají boudu jako zděný domek z červených cihel a venitř je dřevěný obklad - jakoby vložená normální dubová bouda. Zateplené to už není ničím, je tam jako izolant ta vzduchová mezera. Stejně celou loňskou zimu leželi ve vchodu na pískovcové dlažbě - ledové, vymrzlé
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 17:52
- Nahlásit
worick
no ona je dlouhosrstá a krátkosrstá varianta - a pak něco mezi... a ten muj je teda vyloženě dlouhosrstej s pořádnou podsadou... loni si klidně rozbil led v rybníku a šel se koupat... a pak lítal na sněhu... jsem myslela že mě omejou... no ale na podsadu se mu to nedostalo a pes z toho byl děsně nadšenej a pak měl na kožichu rampouchy...
No a boudu jsem právě nijak nezateplovala, protože malamut se tam nehnal a rád se právě vyvaloval na sněhu nebo ležel na boudě (má tam schůdky a rozhled)... tak právě moc v boudě stejně nebyl a když to tady tak rozebírali a jaká je to věda pořádně zateplit boudu, tak jestli má cenu se do toho pouštět, když tam stejně moc neni... nebo jestli mu tam mam dát aspoň tu slámu nebo seno... sice to mam snadno dostupný (akorát bych to přenesla o pár metrů dál... ), ale mam spíš obavy, že by to akorát tak vytahal a měl děsnou prdel z toho jakej je z toho bordel... ale asi mu to tam zkusim dát, až přituhne, co s tim vyvede... zatim se zimou rozhodně neklepe...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 18:36
- Nahlásit
Asi bude taky rozdíl, jestli je venku krátkosrsté nebo "severské" plemeno
|
mmks
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 20:19
- Nahlásit
Omlouvám se, končím s diskuzí. Jdu studovat, pokud mě něco nebude jasné, budu číst dál.
Nemá to tady asi fakt cenu. To že nenapíšu, že psa x krát s povelem sundám, že jej x krát pochválím jestli na povel zareaguje sám atd. atd. neznamená, že to tak nedělám. Považoval jsem to zbytečné to sem psát a považuji za zbytečné sem psát už cokoliv.
X krát jsem tady napsal, že to nebyl trest za lezení na gauč, ale trest za reakci po tom, ale opět je tady probíráno, lezení na gauč. X krát jem tady napsal, že ihned po tom jsem šel za psem se mu věnovat, ale opět je to vynecháno a napsáno, že jsem byl jen líný zvendout zadek z gauče (btw. vůbec jsem na něm neseděl) Atd. atd. atd.
Fakt to balím, jdu se věnovat samostudiu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 21:31
- Nahlásit
mmks
Já taky studovala kde co, ale nemohla jsem nikde najít co dělat, když mi psi najednou začali napadat kočky se kterýma vyrůstali jako sourozenci. Bylo mi vynadáno pomalu do vrahů koček atd., dále rady které u nás nešly praktikovat apod. Nakonec jsem zjistila, že je nechce sežrat samojed, ale berňák je chtěl nakrývat a přidržoval si je u toho za krk tak, že byly celé oškubané - přesto se to kočkám téměř líbilo - vadilo to jen mě. Z toho plyne, že s většinou věcí si stejně budeš muset poradit sám a občas mrkni na CZpsa, jestli nemá někdo podobný problém a konzultujte spolu. To mi vychází nejlíp
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 22:28
- Nahlásit
To že nenapíšu, že psa x krát s povelem sundám, že jej x krát pochválím jestli na povel zareaguje sám atd. atd. neznamená, že to tak nedělám.
Když chceš přesnou odpověď, musíš přesně popsat problém.
Protože až tady někdo začne ovládat telepatii, otevře si živnost a přestane ztrácet čas na cz-psovi .
Zkus si představit, že lidi tady píšou proto, že chtějí pomoct tomu psovi, a ne proto, že tě chtějí naštvat. Třeba leccos začneš vidět jinak.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 10:11
- Nahlásit
LucieS
Protože až tady někdo začne ovládat telepatii, otevře si živnost a přestane ztrácet čas na cz-psovi
Už se stalo.........: R.D.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 10:12
- Nahlásit
Walda
si byl rychlejší,no..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 10:15
- Nahlásit
davidkova renata
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 15:21
- Nahlásit
nebo spíš
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:42
- Nahlásit
Chtěl jsem založit podobné téma "Jak odnaučit srát v boudě", ale bojím se, že bych nesnesl vaši kritiku.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:48
- Nahlásit
Strejda
Tak to jsem taky řešila, dělalo mi to štěně, ale zabralo, když jem boudu vystlala hodně hadrama, aby tam nebylo ani kousek volného místa a postupně se to odnaučila.
To to druhé štěndo, co teď mám, je čistotnější, hlavně teda musí, páč spej s čubou v jedné boudě a ta by asi nebyla nadšená, že ji sere na hlavu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:58
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
ak to jsem taky řešila,
Řeším to s každým novým psem, ale myslel jsem, že jen já jsem trotl, který s tím má problémy. Situace je u nás podobná. Starší fena nejde do boudy, protože mladice se chová nehygienicky. Ale dnes jsem zaznamenal pokrok a ráno jsem nemusel měnit slámu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 07:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Jak odnaučit srát v boudě - fakt jo? Tak to by mně ani nenapadlo, že by si do boudy mohli. Když tam spává?
Říká se, že tam kde má vodu na pití, tam se nevyvenčí. Možná, že by stačilo jí tam dávat nějaké mňamky. Zkoušel jsi?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 07:35
- Nahlásit
worick
To jsem taky zkoušela, jenže pamlsky odnosila, sežrala či zahrabala a stejně se tam vy...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 08:24
- Nahlásit
worick
Říká se, že tam kde má vodu na pití, tam se nevyvenčí. Možná, že by stačilo jí tam dávat nějaké mňamky. Zkoušel jsi?
Žrádlo a pamlsky nefungují, jak píše Pavlina Moravcova. Vždycky se to nějak vyřešilo, jistě to dopadne dobře i teď. Kdyby se ochladilo a Sally by do boudy nešla, tak budou spát doma. Teď se mi zdá, že pomohla větší vrstva slámy.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:19
- Nahlásit
My slámu ještě nemáme, nemohla jsem ji sehnat, ale v neděli ji konečně přivezu.
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 23:55
- Nahlásit
Já to tady pročítám a nevím...nevím, jestli zval myslivec vlka do myslivny, aby mu nebyla zima...:) nerikam, kdyz máte doma čivavu, ale když má někdo velikýho psa...v přírodě by s nima máma byla od malička venku, byla by třeba v jeskyni, díře v zemi, ale ne vevnitř ve vytápěný místnosti...příde mi to trochu zvrácený...to je to samý s jídlem, psovi kupoje halda lidí nejvybranější nejdražší granulky, ale sami jedi laciný rozvařený těstoviny a kupujou věci made in tesco...asi sem blázen, ale neshledávám v tom logiku
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 00:11
- Nahlásit
Hold dnešní doba už je taková zvracena,lidé taky od přírody nebydleli ve vytapenych domech..
|