Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit spát v boudě
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
TomášW
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:44
- Nahlásit

kejtlin
ja jsem toto tema nezakladal...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:46
- Nahlásit

TomášW
vím, omylem jsem klikla na tvé jméno, omlouvám se

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:47
- Nahlásit

mmks
prosí tě, co jsi psal v zakládání tématu o vrátnici? ona hlídá nějaký objekt?

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:56
- Nahlásit

TomášW
Však ano, ale myslím si, že je lepší naučit psa chovat se uvnitř, než ho šoupnout ven,aby měl člověk klid a pak to zdůvodňovat různým způsobem, třeba jako že je mu tam dobře. Většina psů bude raději se svou smečkou, než sama na dvoře.Kdyby si mohli vybrat.

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:58
- Nahlásit

Mucholabka
Jo to já taky, ale to je zas o pánech a ne o tom kde pes žije či spí.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:58
- Nahlásit

Uwinnika
Já ho neodsuzuji, nic neprovedl,jsem ho chtěla nakoupnout aby si uvědomil že jdou věci i jinak.....a kdyby viděl 1/3 z toho co já tak by se ke svý čoklině choval úplně jinak......a to mě se.., že to většina musí nejdřív vidět aby se zamysleli.....
mám obavu, že ti, kterých se tato výtka týká.....tak těm je to totální šumák! Ty nezměníš, kdyby jsi jim toho ,,blba" vytetovala na čelo!
Viz můj švagr : Před x lety (když byla děcka malá) pořídil se pes. Fenka Český horský. Když nebyla už mimčo - tak klasicky nezájem, nikdo ji necvičil, skákala na všechny jak magor - neboť byla ráda, že tam za ní vůbec někdo přišel...a když pak cca v roce dostala nějakou hnusnou psí chorobu (samozřejmě nebyla proočkovaná) tak ji prostě nechali chcípnout - hádám s úlevou Já žila tehdy bohužel v Praze, dozvěděla jsem se to až po
Netrvalo dva měsíce - byl doma vlčí špic. Děcka strašně chtěla pejska. Zájem byl maximálně do té doby, než štěňátko začalo přezubovat a kousat. ,,On děcka kouše, oni za ním ani nemůžou na dvůr jít"- my bylo řečeno.. Dopadlo to tak, že za pejskem jsem já, alespoň o víkendu jezdila a do konce života poslouchal jenom mně a Toma (byli jsme jediní, kdo ho alespoň někdy vykoupal a vyčesal a s příbuznýma jsem skoro rok nemluvila... Pes byl necvičený, neposlouchal, sem tam někoho rafnul a i očkování proti vzteklině mu píchala švagrová (lékařka!) s tím, že jedině my jsme ho dokázali s Tomem zpacifikovat - je by sežral. Pes pošel stářím (myslela jsem - naštěstí - bylo to pro něj vysvobození ) a co myslíte? - za měsíc se jelo pro retrívra! Holka má 13 a chtěla retrívra (nejspíš aby se mohla promenovat před klukama) Teď má pes cca 15 měsíců. Nikdo už s ním na procházky nechodí (výběh má velký, o to pokoj, ale myslím kvůli kontaktu s páníčkem atd.), nikdo ho necvičí a jen se na něj ječí fuj, to nesmíš, tam nelez a ,,to je debil ten náš pes" Celý týden se jen těšil na to, až my tam o víkendu přijdem s našima psiskama. A pak začal zdrhat k nám, když ho pustili za bránu (je to jen přes potok cca 250m) a končí to tím, že pes se začal podhrabávat, likvidovat plot a dostává výprask a je uvázaný u sloupku Retrívr! Poslední výbrk mého švagra, když pro něj zase přišel k nám byl: ,,je to debil, likviduje ploty, prodáme ho a hotovo!" Proto jsem psala, že se u nás schyluje k bouřce... Já jsem tchánům výslovně kladla na srdce, ať jim toho psa rozmluví...Tom mi na to teď řekl:,,dobře,ať ho teda blbec prodá (je to jeho brácha) a bude klid!" Hovno bude,k....a - dotáhne si zase dalšího a bude si myslet, že debil může mít normálního psa A mimochodem, já i naši psi jsme na něj zvyklí, máme ho rádi, je to kámoš (i když nevychovaný )
Takže to jeden ,,ze života"

TomášW
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:02
- Nahlásit

makrel
To nepopiram, ani se s tim nestotoznuju. Pokud nekdo ma zahradu ale nevi jestli tam bude za x let, tak proc ne, ale pokud ma nekdo bydleni jiste, nevim proc by psa mel tedkom zvykat na bydleni v baraku...zase, kazdy to ma jinak...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kejtlin
Ty máš čivavy?! Neber to osobně, čivavy ne, ale ,,normální" jork se mi taky líbí - to je každého věc co chce mít za psa. No právě, jde o to, že takové psy už třeba musíš na ven oblékat - co taky není moc přirozené, pro psa teda
Ty klouby - asi to tak nebude. Tedy myslím, že to bude v něčem jiném - náš Alf má 14, slepý je, hluchý, ale běhá jako ďábel A žádný s těch našich psů tyto problémy neměl (byli ale všichni středního vzrůstu) až na tady zmiňovaného vlčího špice - ale ten byl obézní...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:14
- Nahlásit

worick
už mám jen čivaváka, ten je dlouhosrstý toho neoblékám ani v mrazech, holky byly hladký to jsem zapomněla napsat a oblékala jsem je jen když bylo -10 a míň.
klou když prochladne, tak se zmenší jeho hybnost bohužel to znám od sebe mám artrózu obou kolen a asi i lokte, s ním jsem zatím nikde nebyla, ven vyběhnu třeba v krat´asech a tričku, v noci když se bolestí budím tak si nadávám, nejhorší jsou přechody z tepla do zimi, nebo po námaze a pak klid.

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:27
- Nahlásit

worick
Nejhorší je ta bezmoc....., povídej mi o tom. Já bych takový lidi třískala od rána do večera než by se jim rozsvítilo....

Soused....takovej floutek vysmaženej to je, si loni pořídil čubu Amstafa(klasika:feťáček + bojovka) samořejmě že na ní kašlal, žádná výchova, žádnej výcvik, psice nonstop zavřená doma po tmě, spolubydlící mu jí několikrát ztloukli násadou než se jim konečně postavila(tak se odstěhovali), terorizovala celou čtvrť, neexistovala aby ji pustil z vodítka páč okamžitě následoval ostrej útok....když z něj vypadlo že ji nechal připustit tak to se mnou málem vzteky seklo. Jistěže měl zatěžko zjistit si cokoliv o březí čudle či o porodu, blbeček jeden, takže věčně prudil u nás, nicméně čudlu musel odrodit veterinář u něj doma páč on byl hysterickej z krve a štěňata byli moc velký, takže čudla potřebovala pomoct....a to nemluvim, že pár hodin před porodem nechal čudlu-prvorodičku samotnou ve vymrzlým bytě a opět po tmě.....mno a je z toho dalších 5 malinkých potenciáních vydlabanců páč jedno si prej nechá, druhý si vezme jeho matka co absolutně nezvládá kokra a zbytek rozdá kámošům....takže další smažky s nezvladatelnýma bojovkama.....
Takže k tomu taky co dodat....

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:34
- Nahlásit

worick
většina z vás tu nejspíš je svobodných - bezdětných - tudíž nemáte vyzkoušené co bude, až přijde vztah a mimčo, na které se upře veškerá vaše pozornost.

Myslím, že se to dá dobře skloubit. Znám několik mladých matek, které vozí na cvičák kočár a když děti povyrostou tak se batolí mezi psy.
Ale to nebylo hlavní téma. Souhlasím s Tvým názorem na umístění psa. Naše kolie si spala kde chtěla, doma nebo venku. Ovčanda byla do jednoho roku doma, potom na zahradě. Chtěl jsem to tak udělat i s berňuchou, ale chovatelka naléhala, ať ji nechám od 1. dne na zahradě. Funguje to v postatě stejně, jak popisuješ Ty. U nás je zvláštní režim, takže se jen vyjímečně stane, že by nikdo nebyl doma déle než 4 hodiny. Když není úplně hnusně, je někdo na zahradě.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:58
- Nahlásit

Strejda
Když není úplně hnusně, je někdo na zahradě. - no, tam bych měla být už taky a ne tady lapět a vypisovat, ale ďo oběda u nás bylo takové pršosněžení - fujavice a navíc jsem tu měla doteď stolaře - montovali mi šatnu a já stejně musela čekat až vypadnou a všechno po nich pouklízet. Nejlepší je domontovávat nábytek postupně...Všude mám rozťapkaný bordel a prachu plný barák
Myslím, že se to dá dobře skloubit. Znám několik mladých matek, které vozí na cvičák kočár a když děti povyrostou tak se batolí mezi psy. - tomu bych ráda věřila, ale toto mám kolem taky. Jenže pak jde matka do práce, děcka škola a na psa už nikdo nevzdechne - tak to většinou pokračuje...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:07
- Nahlásit

kejtlin
mám artrózu obou...tak to je děs Nezávidím. Akorát - pořád se mi plete artróza a artritida. Vím, že jedno je bohužel autoimunní reakce - to není z nachlazení, spíše v tom bude spojitost s ostatníma alergiema. Druhá je spojena s věkem a opotřebováním kloubů - třeba i sportem. Na změnu počasí asi reagujou klouby u obou. Máš kterou? Jinak máme v rodině taky dědičnou art....Babča i tety(dvojčata) mají v 50 už zdeformované klouby na prstech rukou a už jim to chytá i velké klouby. Takže je i pravděpodobné, že mně to potká taky - mimochodem už asi měsíc mně dost bolí klouby na obou ukazovákách

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:09
- Nahlásit

Uwinnika
Taky pěkný příklad alespoň to ale nemáš v rodině....

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:10 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Jenže pak jde matka do práce, děcka škola a na psa už nikdo nevzdechne - tak to většinou pokračuje...

Možná ano, většinou. Ty, o kterých píšu, to tak určitě neudělají. Ale nezajímám se o matky s dětma, tak nevím, co udělá většina.

TomášW
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:16
- Nahlásit

kejtlin
pro tyto pripady na zlepseni nalady "Lepší s Parkinsnem rozlít než s Alzheimrem zapomenout vypít" :-D

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:21
- Nahlásit

TomášW
máš recht
worick
já to mám ze sportu, chybí mazivo v kloubech to je artróza, když klouby prochladnou je to hodně bolestivý, už se s tím potýkám 5 let a to je mi teprve 30 let.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 14:27 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

worick

My měli všechny psy pořád! tzn. v zimě v létě venku a nikdy nebyli nijak nachlazení a všichni umřeli když měli přes 15let.

Já mám zatím psy 8 a 10 let pořád! doma a zatím bez nachlazení a že venčím pravidelně za hezka i plískanice... a doufám, že se ještě dožijí, no, zatím nevykazují žádné známky nemoci )))))

Edit: já jenom si nedovedu moc dobře představit, že a dneska je fakt hnusně, přijdu domů, vezmu psy a jdem na dvě hoďky ven k rybníku u lesa a pak jako přijdem, psy zblácený, mokrý, zahřátý sice během, ale jako přijdem a já je nechám venku, takhle mokrý v boudě? A já mám jít domu ke kamnům? Fakt si tohle nedovedu představit... Kromě rána, kdy je vyhodim na dvorek s nima chodím normálně ven, protože nemáme zahradu, teda máme, ale jenom 7m2... a tam se rozhodně neproběhnou )))

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:09
- Nahlásit

Strejda
Ale nezajímám se o matky s dětma...já měla na tohle i sesmolenou odpověď, ale radši jsem to smázla, bo by ses už asi neozval
Lucie Kratochvílová
Co ty to máš za rasu? Naše psiska přijdou od kámoše Argoška - to je ten chudák retrívr - pokud třeba prší - mokří a zablácení jako prasata. Nejde mi o tu špínu - dala bych je do pracovny, ale oni ani nechtějí někam zalézt, leží dál venku na dešti a oddechují po hře. Pak nanejvýš zalezou pod sklo do vchodu a pomalu se lížou do sucha. Mimochodem - ještě jsem nezažila, že by si promáčeli podsadu...Netuším ale, jak jsou na tom krátkosrstá plemena. Prosím tě, snad si nemyslíš, že psu, který je celoročně venku je zima? Teda pro mně je taky nepochopitelné, když sama klepu kosu - že není, ale vzhledem k tomu, že se jde napít do rybníka a schválně tam leze až po kolena - tak teda těžko, není. A i když je taky vemu domů - že jako usušit - tak dlouho aby uschnuli tam jaktěživ nevydrželi

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:10
- Nahlásit

kejtlin
to říkám pořád - sportem k trvalé invaliditě! Nic se nemá přehánět...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:15
- Nahlásit

Nevím, kdy chodí pan mmksz práce, ale až to tady shlédne a uvidí, čím jsme mu to tady za dobu jeho nepřítomnosti zas......, tak nás pošle někam všechny
mmks
Za sebe (neboť já asi nejvíc) se omlouvám

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:26
- Nahlásit

worick
Nevím, kdy chodí pan mmksz práce, ale až to tady shlédne a uvidí, čím jsme mu to tady za dobu jeho nepřítomnosti zas......, tak nás pošle někam všechny

Když to vydrží a přečte, tak třeba nepošle. Zjistí, že nezáleží na tom, jestli pes bydlí doma nebo venku, ale jestli je součástí smečky. A že co psovod, to názor.

mmks
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 17:15
- Nahlásit

Pominu některé přispěvatele, o kterých vážně pochybuju jestli mají práci, rodinu a respektive vůbec někoho, kdo jim poskytne lásku ještě kromě psa. Úvahy typu, pes cítí vnímá, má bolest (samozřejmě souhlasím) atd. atd. se dá klidně napasovat i na slepice, ale ty myslím nikdo doma nemá. A nepochybuju, že by jim v kuchyni bylo daleko líp než ve vymrzlém kurníku, který rozhodně nemá takové vlastnosti jako většina psích boud.
K vrátnici, chyba v komunikaci. U nás (jižní Morava, takže pokud na Šumavě sněží, tady pomalu ještě zrají rajčata )se vrátnici myslí vlastně garáž. Máme starší rodiný dům, které se dřív stavěly tak, že vlastně jedna místnost v přízemí slouží jako vchod a případně garáž, od ulice je oddělena vratama a v našem případě je průchozí na dvůr a opět oddělena vratama.
K polystyrenu, bohužel to teď řeším provizorně, takže polystyren je dán zevnitř a vzhledem k tomu, že bouda nemá oddělávací střechu, mám malý prostor k manipulaci a nemohl jsem to zatím nijak zadeskovat nebo něco podobného. ZATÍM tam polystyren je a nevypadá ani moc rozkousaný.
Stav takový, že zatím spala v té vrátnici (viz výše) v pelechu. Přes den byla ale venku a nakonec si boudu našla sama, protože venku mrholilo. Po vycházce jsem ji dal na 30 minut do té vrátnice, kde je tak 15 st C. Na chvíli vzal nahoru (obytná část je v 1. patře a protože to prý škodí kloubům, snažíme se ji do schodů nosit) ale protože si zkoušela dupnout, když nesměla na gauč (štěkala a vrčela), tak šla zase za trest z bytu (myšlete si co chcete).
Až se tady dokafrám, tak za ní jdu trošku blbnout ven. Spát bude zatím asi ve vrtánici, venku je mokro a zatím nebyl čas sehnat slámu.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 17:55
- Nahlásit

worick

Já to beru to bylo spíš moje zamyšlení a v práci jsem měla pauzu, no Mám jednoho chlupáče, jednu krátkosrstou (vořeši) a teď půlroční štěně čévéčka/malinois

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 17:59
- Nahlásit

mmks

Ty tvoje keci o lásce jsou dost mimo, je tu dost rodin s více dětmi (i velmi malými), kteří mají psy doma, dost párů a rozhodně tu nejsou pičky s kundolízkama nebo ty sem aspoň nepřispívaj

mmks
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 18:24
- Nahlásit

Popravdě do nedávné doby jsem si myslel, že nejvíc forum s nejmenší vychovaností je na motorkarich.cz.
Tady jsem zjistil, že někteří přispěvatelé ví vše hned jak o psu, tak o majiteli. Napsané 4 stránky ze kterých jsem se pominu-li až témeř osobní urážky, dozvěděl, že pes venku vs doma je 1:1 a že místo hader dát slámu. Za tuto informaci moc děkuju, už je bouda vycpaná.
Mám ještě spousty dotazů a ještě jich určitě spoustu mít budu, protože pes a jeho výchova a celkový život s náma mi rozhodně fuk není, ale musím najít jiný zdroj informací, protože tady to asi bez nevyprovokované osobní záště nejde. Pokud nesouhlasíte s umístěním štěněte ven, stačilo napsat, že se domníváte, že pes ven nepatří, nebo ne v tomto věku a nebylo potřeba urážet mě, respektive celou mou rodinu, která se o něj stará.

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 18:38
- Nahlásit

když nesměla na gauč (štěkala a vrčela), tak šla zase za trest z bytu (myšlete si co chcete).

Zahrada svádí k jednomu - když jsem líná (nebo neumím) vychovávat, vykopnu ho ven.
Omlouvám se za prudší reakci, ale kdo chce kam...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 18:44
- Nahlásit

mmks
to je možná tím, že pejskaři nejsou příliš velcí diplomaté

mmks
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 18:58
- Nahlásit

nepotřebuju diplomacii, potřeboval jsem radu, a těch jsem moc nenašel. Zrovna viz výš

když nesměla na gauč (štěkala a vrčela), tak šla zase za trest z bytu (myšlete si co chcete).

Zahrada svádí k jednomu - když jsem líná (nebo neumím) vychovávat, vykopnu ho ven.
Omlouvám se za prudší reakci, ale kdo chce kam...

místo toho, abych se dozvěděl, jak teda reagovat a co dělám špatně, se dozvím, že jsem líný, když psa, který vyloženě dává najevo, že nechce poslechnout a že si u toho chce dupnout odvedu ven a jdu tam za ním.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:22
- Nahlásit

mmks
to může být problém až buse větší,nenechá se vyhodit ven a možná se proti tobě otočí.
zkus jí vyčlenit nějaké místo dát tam pelíšek a naučit jí, že tam má místo, dovést ji tam,dát zezačátku třeba ucho vepřový na kousání,pořád to trénovat,prostě aby věděla, že tam je její místo,pokud se pokusí vyject po tobě, tak ji důrazně vyslat na místo,kde ale musí zůstat,když se zvedne tak fůj,di na místo a nevšímat si jí,asi po 10min za ní jít,nevolat jít si pro ni do pelíšku,vzít ji ven a trénovat třeba přivoláníto musí dodržovat všichni z rodiny!!!ty a rodina jste její nadřízení a ona se musí podřídit, pochopit, že ona nerozhoduje o tom co se bude dělat.snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání