| Autor |
Zpráva |
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:26
- Nahlásit
Teď to vypadá jako přecitlivělost, ale tohle všechno se mu může v budoucnu pěkně vymstít.
Úplně rostu z lidí co maj psa jen za přitroublý zvíře...mno tak mu holt dám nažrat, chrápat může v boudě a on se ňák protluče..... Prdlajs, je to živý tvor, který stejně jako člověk cítí.....radost, smutek, stesk, bolest, stres,nadšení,vzrušení,vztek,únavu...stejně jako člověka ho trápí nemoci i zranění, a vše z toho dokáže dát najevo...jen ho musí někdo jako citlivého tvora vnímat a ne že na něj čučí shora s myslí si jak by mu měl být pes vděčný......
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:29
- Nahlásit
Uwinnika
no ale to moc nesouvisi s tim, jestli je pes doma, nebo v boude.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:31
- Nahlásit
argosek
souhlas...
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:32
- Nahlásit
TomášW
Režim domácnosti vidim v úplně jiných věcech. Jistěže se přizpůsobí..nic jiného mu nezbývá....nemá na výběr.
Mno a to je další věc...podle toho výčtu povinností co pan majitel má si nejsem jeho pozorností tak moc jistá. A to že je pes v jednom kuse sám jak přes den tak i v noci v tak malém věku....mno...prostě s ním nesouhlasím...
Viděla jsem už šílenou spoustu psů co člověk dokázal pohnojit a proto když vidim že se další nešťatník vydává podobným směrem tak mě to zvedne ze židle.....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:36
- Nahlásit
Uwinnika
Jenze ono to asi tak jednoduse nejde vzit si pulrocni dovolenou na to byt 24 hodin se stenetem, jak si pulrocni maly prcek zvykly na celodenni zabavu zvykne byt najednou sam? bude vymyslet zabavu a je na problemy zadelano. Vsichni chodi do prace(teda vetsina), pes je od mala zvykly byt sam a zvykne ze ma spat a nedelat bordel...ja si myslim ze cim driv tim lip, tot muj nazor
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:38
- Nahlásit
argosek
Jak to že ne ?.....tohle: "Vždy taky věděli, že je to nadstandart a za odměnu." řekl sám majitel....to se ti nezdá jako povrchní a dost sobecký?
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:42
- Nahlásit
TomášW
Já vím že ne, mám 15 měsíční Choďandu, a právě proto že naše chovatelka zachrápala v podobným případě tak jsem si dovezla čudlu se zápalem průdušek.....fakt úžasný, 8týdenní štěndo na injekcích, kašlem se dávila a to jen proto že chovatelka nebyla dostatečně důsledná !
Já vím že nic nenadělám ale pokud budu majiteli domlouvat po dobrým tak mě poslouchat nebude vůbec, takhle jsem ho aspoň našlápla a zamyslí se.......třeba......
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:42
- Nahlásit
Uwinnika
Já nevím, nejsem žádný odborník, ale tohle se mi taky nezdá....Do dejme tomu půl roku bude pejsek uvyklý spávat s náma doma - tudíž v těsném kontaktu s rodinou a pak ho vyšoupnu do boudy? Pak teprve nepochopí, co tak hrozného udělal (a), že už nemůže být s náma doma!??? Myslím, že je lepší (pokud to bude bouďák), naučit ho od samého začátku, že bouda a dvorek je pro něho to nejlepší místo k žití, že tam se za ním chodíme hrát, tam dostává dobré jídlo a tam má své hračky a boudičku a svůj ,,revír". Ani jeden z mých psů není ,,hlídací" plemeno, ale troufám si tvrdit, že v zahradě jsou spokojení. Berňák víc tíhne k nám, někdy bude s náma doma ležet - i kdyby se tam měl uvařit a když ho posílám ven vždycky s tím že přece: musí venku hlídat zahrádku a domeček a nenese to nijak tragicky. Samojed se kolikrát domů cpe první, ale po 10 minutách už kňučí u dveří. Nejspíš je mu vedro, ale taky vypadá, že ho štve že neví, co se děje venku. On pokud venku zrovna nespí, tak lítá po zahradě sem a tam - kde mu sedí ptáci, jestli nejsou za plotem srnky, nejde-li někdo po cestě atd. To má berňák celkem na háku všechno - krom pohybu na cestě.
Já jsem svobodná a bezdětná a asi i většina z nás tady. Ale pokud se zamyslím s pohledu rodiny s děckama - kde ty jsou nejspíš na prvním místě, nebude se asi psu dostávat tolik privilegií jako u nás. Ale budu ráda, když se u nich bude mít pejsa alespoň dobře v rámci možností, neb tenhle stav není žádná vyjímka (přiznám se, že tady ten stav - pejska k malým dětem sama neschvaluju, poněvadž nakonec pes skončí vystrčený sám na dvoře) Mám momentálně sama podobný ,,průser" v blízké rodině a schyluje se k ,,velké bouřce"
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:47
- Nahlásit
Uwinnika
Samozrejme ze ''vyhozeni'' ven se musi zohlednit pocasi. Ja cpal psa ven co nejdrive dokud bylo teplo. Vetsi obavu jsem mel ze zlodeju nez ze tam bude sam, kdyz prijedu domu tak na me kouka z boudy jak zirafa A verim ze panovi ten pes neni nekde, pac neni lepsi pocit nez to, ze vim ze na me ceka a tesi se na me
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:48
- Nahlásit
worick
Pes skončí vystrčený sám na dvoře.......mno, takže než za půl roku tak radši hned ?
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:53
- Nahlásit
TomášW
Mno vidíš....tak koukni z okna.....jaký je u vás počasíčko.....asi super, stejně jako tady na Šumavě.......pro štěndo jako dělaný....nebo snad ne ?
Jo, tak to jsme přinejmenším dva, i pro mě je tenhle pocit k nezaplacení.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:57
- Nahlásit
Uwinnika
Zatim pod mrakem ale nic nepada(ostrava),ale snih uz pry je na ceste no pro tyhle pripady je ta bouda ne? a ten pes neni hlupy, aby mrznul na snehu....
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:08
- Nahlásit
TomášW
Asi věc názoru, to je fuk....jsem patrně šoupnutá v jiný dimenzi, tak mam jiný priority....
Co máš za čoklinu ?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:08 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit
Uwinnika
BŠO
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:09
- Nahlásit
TomášW
argosek
než jsem něco sesmolila, vy už jste sem písli podobně...
Uwinnika
vím, že to myslíš dobře a byla by jsi nejradši, kdyby neexistovaly ty tisíce nešťastných psů, smutně sedících za plotem. Si piš, že to já taky. A právě mám pocit, že tady ta móda pořídíme se dítě a pejska (v jakémkoliv pořadí) tento stav poslední dobou hodně zhoršuje. Kdyby bylo na mně, zakážu to stejně jako chov ,,bojových" plemen debilům. Ale opakuju, že pán se alespoň teď snaží, požádal o rady, tak ho nebudu šmahem odsuzovat.
Bez urážky :
většina z vás tu nejspíš je svobodných - bezdětných - tudíž nemáte vyzkoušené co bude, až přijde vztah a mimčo, na které se upře veškerá vaše pozornost. Váš pes taky bude nejspíš trochu strádat, neboť z těch 100% vaší momentální pozornosti mu možná zbyde sotva 50...Ne? Mám taky příbuznou, která zvířatama žila, má psy, kočky, morčata, koně...Není to žádné pískle, ale právě už 30letá holka, která zjistila že ,,jí ujíždí vlak", našla si kluka a vdala se. A teď si všímám, že on až tak moc zvířata nemusí a začíná jí postupně vyčítat, že se jim věnuje víc než jemu (něco podobného jako taťka-mimčo ) a ona kvůli němu, začíná všechny trochu zanedbávat. Žila pro ně, jenže láska je mocná čarodějka a co by pro milého neudělala...(někteří dělají i horší věci, že jo?!)
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:10
- Nahlásit
Zkus to prosím bez zkratek.......
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:11
- Nahlásit
Uwinnika
bílý švýcarský ovčák
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:14
- Nahlásit
Uwinnika
"Vždy taky věděli, že je to nadstandart a za odměnu." řekl sám majitel
Ano, tohle řekl, ale v souvislosti s braním dovnitř a ne s hraním si. Ty to akorát překrucuješ.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
a ještě jeden můj názor.
Myslím si, že chov psa v bytě (domě) vůbec není pro psa dobrý ze zdravotního hlediska. Pes je schoulostivělý (zákonitě musí být) a potom i každá procházka je riziko co se týče nemocí z nachlazení i v létě z přehřátí (prostě mu díky tomu špatně funguje termoregulace). My měli všechny psy pořád! tzn. v zimě v létě venku a nikdy nebyli nijak nachlazení a všichni umřeli když měli přes 15let. Stačí vidět, co to dělá s náma - lidma.
...to se samozřejmě týká normálních psů, ne jak já říkám ,,zmrzačených" - jako je jork, čivava a jim podobní
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:24
- Nahlásit
worick
Jasný, ale kdyby to bylo jen o tom smutným koukání za plotem tak to vem čert, ale když vidíš co člověk dokáže ať už vědomě či nevědomě na psovi napáchat a vše pohnojit.........co všechno projde útulkem....trhá to srdce i nervy....
Já ho neodsuzuji, nic neprovedl,jsem ho chtěla nakoupnout aby si uvědomil že jdou věci i jinak.....a kdyby viděl 1/3 z toho co já tak by se ke svý čoklině choval úplně jinak......a to mě se.., že to většina musí nejdřív vidět aby se zamysleli.....
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:26
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ne já nepřekrucuju vůbec nic, čti laskavě všechno nebo nic...
O hraní já nenapsala ani slovo. Pořád řeším jen štěndo v takovýmhle počasí venku !!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:27
- Nahlásit
worick
Venku jim dřív odejdou klouby.
mám čivaváka a dokud jsem měla i holky čiviny tak chodili s námi ven denně i v mrazu a sněhu tak na 2 hod, pokud byl velký mráz tak jsem je oblékla a neměli nikdy problém, chodili s námi na dlouhé procházky až do svých cca 13let.
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:28
- Nahlásit
worick
A proto je dobrý několika týdenní štěndo šoupnout do boudy sotva ho dovleču domu ?
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:31
- Nahlásit
TomášW
...pěknýýý......osobně ujíždim na všech typech ovčounů...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:32 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit
Uwinnika
To je porad dokola...kazdy at si ma psy kde chce, pokud jim(psum i lidem) vyhovuje, o nicem jinem to neni. Ja taky a myslim ze to mam prave po tom dedovi
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:35
- Nahlásit
TomášW
Tady bohužel spíš jak to vyhovuje lidem- viz zničené věci doma.
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:42
- Nahlásit
TomášW
makrel má pravdu. Je to o tom jak to vyhovuje lidem......psa s ena to nikdo neptá, prostě si časem zvykne anebo nezvykne a je to na něm vidět, ale to by musel mít někdo péči....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 12:43
- Nahlásit
TomášW
neber to jako navážení, ale aby třeba za 2 roky nebyl dotaz mám křížence toho a toho a špatně vstává, hůře chodí apod.
a prosím tě co jsi psal v zadání o vrátnici? ona hlídá nějaký objekt?
|
TomášW
Člen |
- Nahlásit
makrel
tak snad pokud si porizuju psa, tak s tim snad pocitam. pokud je nekdo schopen zmlatit psa za to ze po prichodu domu je vsude bordel, tak ten psa mit nema. Ale ja si myslim ze pes v rodine/smecce ma vedet ze on je na poslednim miste, ze sef jsem ja a bude vzdycky po mojem, pes to bere chape a vsichni jsou ok. To ale nic nemeni na tom ze si s nim hraju, cvicim ho tak at ho to bavi atd atd....
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
Uwinnika
Jak někdy vidím pity z bytu, místo svalů nějaké sulcovitá hmota...jsem i ráda za ty svoje venkovní.
|