Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit spát v boudě
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:24 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

mmks

Víš, většina lidí sem píše buť proto, že jsou v práci a zrovna není co na práci nebo z prdele nebo sem píšou ti, co jsou OPĚT zděšeni, že se se psem zachází jak s fuseklí už asi po desetitisící... a za tu dobu se člověk naučí věc odhadnout někteří czpsáci sem nepíšou vůbec, protože je to absolutní ztráta času, protože debila nepředěláš Já jsem holt byla v práci

Edit: 3 měsíční štěně si proboha nechce dupnout, ale chce si hráááááát a štěně k hře používá zuby, co taky jiného??? Jo a bacha, 3 měsíční štěně není dominantní

mmks
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:47
- Nahlásit

já snad tolik dotazů nenapsal.
Zuby a kousání neřeším, hračky má, už ví, že nás kousat nesmí, i když se samozřejmě někdy rozparádí.
Ale toto nebylo fakt štěknutí se zavrčením s takovým tím hravým stylem. To následovalo z po tom, co po sice poslechlo (na hodně důrazný hlas) a bylo to takové to "ale já nechci poslechnout". Už jsme to s ní zažil několikrát a vždy v situaci, kdy musela poslechnout ale prostě strašně moc nechtěla. Tak jsem ji vzal do nárače, odnesl dolů, převlíkl se a šel za ní ven cvičit nějaké přivolání, hladit atd.
Na konci to zkusila znovu, když jsem ji posílal ven, nechtěla poslechnout ale věděla, že prostě nemá kam zalést a ven půjde tak jako tak. Tak jsem k ní došel, vzal do náruče, chvilku se mazlil vevnitř, chvilku venku a šel domů.
Ale to už je trochu mimo původní dotaz. Jinak děkuju za radu s jedním místem v místnosti.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:49
- Nahlásit

mmks

A jak se to ono poslechlo vůbec jmenuje?

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:52
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Mám pocit,že sem mimozemšťan.....4 děti v domě(už většinou jen 3) a s nima pokupě 6 psů.Přemejšlím,jestli boudy spíš pro děti,než pro psy.
A do toho stíhám normálně žít,asi sem divná.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:56
- Nahlásit

jablunka
Přemejšlím,jestli boudy spíš pro děti,než pro psy.
no tak u tebe jistě,chudák mauglí jablůnek vyrost na psích granclích a pardálka do dneška nerozdejchala,že mu musela dát prodejní vzorek jinak by se ho nezbavila

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:57
- Nahlásit

jablunka

Měla by sem písnout Biluška nebo brůtovka nebo sarax nebo a to je jedno už Mimochodem, je tvůj vztah k manželovi láskyplný??? Když tak mmks o tej lásce tak polemizoval...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:58
- Nahlásit

davidkova renata

A to ešče chtěl ty lepčí grancle, žádný marketofky!

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 19:59
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Mimochodem, je tvůj vztah k manželovi láskyplný??? Když tak mmks o tej lásce tak polemizoval...
Ten nejláskyplnější.......kdo by mě jinak vozil do Prahy do hospody.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 20:00
- Nahlásit

davidkova renata
chudák mauglí jablůnek vyrost na psích granclích a pardálka do dneška nerozdejchala,že mu musela dát prodejní vzorek jinak by se ho nezbavila

No vypadala překvapeně.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 20:01
- Nahlásit

jablunka

To je fakt, to je u nás to samý

worick
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 20:12
- Nahlásit

mmks
No to se ale nenech odradit! Jsi si měl přečíst co jsem na svou adresu musela vyslechnout já.....Víš ty co? Když tě něčí názory, narážky a urážky nezajímají - tak je prostě vypusť. Já si z toho taky vybrala co jsem potřebovala a ostatní měla na háku....

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 21:36
- Nahlásit

když nesměla na gauč (štěkala a vrčela), tak šla zase za trest z bytu (myšlete si co chcete).

Slovy "myšlete si co chcete" dopředu každou radu odmítáš, tak proč radit?
Tříměsíční štěně to zkusí pouze tehdy, pokud jsou špatně nastavená pravidla. Pokud jsou nastavená správně, většinou ho to ani nenapadne a všechno zůstává v rámci hry.
Odpovědí na všechno jsou dvě slova - laskavost a důslednost.
Jednoduše zůstanu v klidu a trvám na svém. Není to nic tak složitého. Osobně si tu situaci vůbec nedovedu představit - jak štěkala a vrčela že chtěla na gauč? To tam jako přesto lezla a zmítala se? Tak v tu chvíli ji klidně a rázně s povelem sundám. Jednou, dvakrát, třikrát - ono jí to dojde. Nebo myslíte, že odnesením ven se naučí nelézt na gauč???
To je ta výhoda "štěně doma" - lépe a daleko rychleji se naučí systém a pravidla smečky, páníčkova gesta a povely a co se smí a co ne - štěně venku - to je jen přidělávání práce.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 21:43
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Měla by sem písnout Biluška
O čem? O chovu sedmnácti (momentální stav) psů v bytě? (nejsou to žádné pičolizky, jsou to psi v pravém slova smyslu). Nebo o chovu blíže neurčeného počtu dětí v tomtéž domě (dneska jich tu běhalo tuším osm, ale spí tu díky bohu jenom dvě ). O láskyplném vztahu s Mášenkem? Nebo o láskyplném vztahu nás všech? Každý den si říkám "ještě patnáct let a haranti půjdou z baráku. Do té doby, budu-li mít štěstí mi umřou všichni psi a budu mít konečně klid "
mmks
Teď vážně. Mám doma dvanáct stálých psů + blíže neurčený počet hotelových a výcvikových. Nemám ani jeden kotec, jsem na to hrdá a dá-li Nadbůch nikdy žádný stavět nebudu. Ale mám venku několik psích bud, to jo. Taky mám sadu výstavních klecí a v nouzi je umím použít . Krom psů mám dvě dcery, králíka a kozu. Koza teda bydlí v chlívku (ale na návštěvě doma už taky byla, pravda neplánovaně ) . VŠICHNI moji psi žijí se mnou doma, chtějí-li být doma a venku chtějí-li být venku. Spousta lidí, kteří k nám přijedou žasne kolik je u nás doma pohody, lásky a jak to všechno krásně klape. Prostě se máme rádi, v tom je celé to kouzlo.
Máme hodně velký barák, většina místností je prázdných a slouží jako skladiště. S chlapem spíme na rozkládacím gauči v "obýváku". S námi tam spí všichni psi. Taky tady mám v jednom rohu pracovnu. Tchán nám kdysi nabídl, že nám daruje ložnici. S díky jsme odmítli. On se hrozně divil a Tomáš mu to vysvětlil zhruba takhle - "Liba dlouho do noci pracuje na počítači. Kdybych šel spát do ložnice tak bych tam byl sám a ona taky. My chceme být spolu". Chápeš co se ti snažím říct? Já sedím u počítače, on spí. Ale jsme spolu. Těch dvanáct psů je tu teď taky. Víceméně leží tak, aby se mě alespoň chloupkem dotýkali. Mohla bych je "vyhodit" ven. Nebo do některé z těch prázdných místností. Ale proč bych to, proboha, dělala? Ty, které mám ráda chci mít blízko u sebe, tam je jejich místo.

Na konci to zkusila znovu, když jsem ji posílal ven, nechtěla poslechnout ale věděla, že prostě nemá kam zalést a ven půjde tak jako tak
Křičela o pomoc, nechtěla být vyhoštěná ze smečky. De facto ji vyháníš, ona neví proč a nechce jít pryč. Kdyby byla děcko tak by brečela a objímala tvoji nohu.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 21:46
- Nahlásit

Biluška

Kdyby byla děcko tak by brečela a objímala tvoji nohu.

decka jsou v posledni dobe strasne dominantni. mne nejakej fakan obejmout nohu a brecet u toho, mel by kolem krku stahovak, nez by rekl svec.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 21:49
- Nahlásit

argosek
decka jsou v posledni dobe strasne dominantni.
Kdyby jenom to. Oni jsou i čím dál náročnější . Včera po mě chtělo děcko 200,-na kredit a to už jsem jí ho letos jednou kupovala

ne nejakej fakan obejmout nohu a brecet u toho, mel by kolem krku stahovak, nez by rekl svec.
Zase šetříš za elektriku co? Prosím tě pochop už konečně, že se stahovákem jsi OUT

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 22:19
- Nahlásit

Biluška

Včera po mě chtělo děcko 200,-na kredit a to už jsem jí ho letos jednou kupovala

rekni ji, at si najde chlapa, a mas klid.

mmks
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 23:29
- Nahlásit

s gaučem se to má tak, že NIKDY ji nebylo dovoleno na něj vlést, nikdy na něm neseděla, aby jsme jí to následně nemuseli odnaučovat. Přesto se samozřejmě na něj pokouší dostat, viděla nebo vidí tam sedět nás. Samozřejmě že nejdřív dostala několik opakovaných povelů aby na něj nelezla, nakonec poslechla a teprve potom následovalo to vrčení se štěkáním. Odnesení ven nebyla reakce lezení na gauč, to řešíme když je s náma doma x krát, to odnesení byla reakce na její vrčení na nás. Bylo tady uvedeno, že by měla mít přesně stanovené místo, my jí ho tak nějak automaticky dali na koberec před gauč, protože je to takový střed, kolem kterého jsme. Neměl jsem ji dát nijak jinak najevo, že toto není dovolené a že se mi její vrčení na nás nelíbí. Na gauči neseděla, nebylo kam vyhánět ani kam vykazovat, protože prostě byla na svém místě. Jinak ji za toto trestat nechci, ale domnívám se, že přéjít to bez povšimnutí taky nemůžu.
Chápu, že by byla ráda se mnou celou dobu, stejně jako dcera, ale i ta musí chca nechca do školky a první týdny to bylo taky pokaždé z brekem a z těžkým odcházením obou dvou.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 06:41
- Nahlásit

I u 3 měsíčního štěněte může být projev vzteklosti, či nějakého pokusu o dominanci. Mé, tři a půl měsíce staré štěně je vzteklé jak prase a když ji odnáším z pachového koláče, vrčí a vyjíždí po mě. Ale jinak je to miláček.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 08:07
- Nahlásit

s gaučem se to má tak, že NIKDY ji nebylo dovoleno na něj vlést, nikdy na něm neseděla, aby jsme jí to následně nemuseli odnaučovat. Přesto se samozřejmě na něj pokouší dostat, viděla nebo vidí tam sedět nás. Samozřejmě že nejdřív dostala několik opakovaných povelů aby na něj nelezla, nakonec poslechla a teprve potom následovalo to vrčení se štěkáním. Odnesení ven nebyla reakce lezení na gauč, to řešíme když je s náma doma x krát, to odnesení byla reakce na její vrčení na nás. Bylo tady uvedeno, že by měla mít přesně stanovené místo, my jí ho tak nějak automaticky dali na koberec před gauč, protože je to takový střed, kolem kterého jsme. Neměl jsem ji dát nijak jinak najevo, že toto není dovolené a že se mi její vrčení na nás nelíbí. Na gauči neseděla, nebylo kam vyhánět ani kam vykazovat, protože prostě byla na svém místě. Jinak ji za toto trestat nechci, ale domnívám se, že přéjít to bez povšimnutí taky nemůžu.
Chápu, že by byla ráda se mnou celou dobu, stejně jako dcera, ale i ta musí chca nechca do školky a první týdny to bylo taky pokaždé z brekem a z těžkým odcházením obou dvou.

Mně tady tak nějak došla řeč. Jestli to je fakt rotvík s argentinou, tak být vámi, bleskově bych začala docházet na nějaký hodně kvalitní cvičák, kde vám poradí, jaké jsou naprosté základy zacházení se psem. Protože vy ty základy neznáte. A když se je rychle nezačnete učit, dopadne to u vás dost špatně.

Pokud zase budete řešit, co mi vadí, tak třeba to, že povel se nejdřív musí mechanicky naučit a pak vyžadovat, že povelů se nedává zbytečně několik za sebou, že pokud nechci aby pes lezl na gauč, musím mu to vysvětlit i mechanicky (sundám mu z něj tlapky), že pes nemá místo uprostřed místnosti (protože kolem psa se všechno točit nesmí), ale někdě v koutě, v klidu, na pelíšku, že vrčení má velké množství významů - nejen dominanci, že reakce na vrčení musí být jiná, než co jste udělal, v závislosti na přesné konkrétní situaci, že že že....
Končím.

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 08:36
- Nahlásit

kdyz ja psa ucil ze na postel nesmi, tak to byl povel, za kuzi sundani z postele, dole pochvala, pes si hned spojil-na posteli pruser, dole je to ok, trvalo to jedno odpoledne...

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:22
- Nahlásit

mmks
můžete to brát zas jako útok nebo jako rady ale asi byste se měl opravdu v první řadě zamyslet sám nad sebou a naštudovat si alespoň ty nejprimitivnější základy výchovy a výcviku což v zásadě tvoří komunikaci se psem.
Vůbec jste nepochopil co po vás štěně chtělo když se sápalo po gauči a pak se dovolávalo vaší pozornost. Co takhle zvednout zadek z toho gauče a odvést pozornost k něčemu jinému než hned trestat ze to že chce jen vaši pozornost ??
LucieS
Pravda pravdoucí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:24
- Nahlásit

Biluška
Kdyby byla děcko tak by brečela a objímala tvoji nohu.
taky by tu nohu mohlo děcko nakrývat,sou fakt děsně dominantní poslední dobou
LucieS
Tříměsíční štěně to zkusí pouze tehdy, pokud jsou špatně nastavená pravidla. Pokud jsou nastavená správně, většinou ho to ani nenapadne a všechno zůstává v rámci hry
tak s tímhle souhlasím bez výhrad Asi proto se mi nikdy nestalo,že by na mne můj pes zavrčel..myslím opravdu zavrčel..vůbec neví,že je něco takového vůbec možný

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:27
- Nahlásit

TomášW
Nesouhlasím. Proč trestat za to že mě následoval ?
Pokud tě nebude následovat někde venku kde to se samozřejmostí očekáváš tak bude zas sekec a pak z toho psiska nemají být na větvi...doma ne, venku jo - tak co teda ????
Existuje přece spousta nenásilných povelů kterýma psa snadno a rychle odkážeš tam kam patří.

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:37
- Nahlásit

Uwinnika
Tak nevim co je vytahanim za kuzi nasilneho, ja nebudu psovi rikat:to nesmis pejsku, to bys tam cele zaspinil tutunununu, neni to dite a nechape vyznam slov. Jo existuje vice povelu, ale to stene se ten povel nejdrive musi nejak naucit.
To nasledovani s tim nema nic spolecneho, je za mnou porad a timhle se nauci ze kdyz ja jsem na posteli, tak on si ma jit lehnout jinam...

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:38
- Nahlásit

Uwinnika
podotykam ze mam psa venku, tohle bylo na zacatku kdyz byl jeste v baraku

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:46
- Nahlásit

Pes chápe význam těch slov které mu jasně vysvětlíš, mimoto reaguje především na intonaci tvého hlasu, tvá gesta, výraz ....

Ale no táák...naučit psa kde má svý místo je otázka jednoho odpoledne....samozřejmě pokud si na tom dáš záležet a štěndo tě OPRAVDU pochopí...

Uwinnika
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:51
- Nahlásit

TomášW
To je tvoje věc, já mám třeba psa doma a vůbec mi to nevadí.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:52
- Nahlásit

TomášW
mmks
Kdo říká, že se má "dělat tutununu" ? Souhlasím s LuciíS a Uwi, snažit se vyhnout zákazovým povelům, ale vysvětlit psovi, co je správně.Tahání za kůži nepatří zrovna mezi ty pravé výchovné prostředky a respekt si tím majitel nezíská.

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:52
- Nahlásit

Uwinnika
Vzdyt pisu ze to chape a vi kde ma misto...

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2009 09:53
- Nahlásit

Už mi to nedalo a musím se zadavatele zastat. Nevím proč děláte (někteří) takovou tragedii z toho že je štěně venku. Pokud jsem to dobře pochopila má zateplenou boudu, která je ještě umístěná v průjezdě, tudíž chráněná z minimálně 2 stran, jestli chce mít někdo psa doma nebo venku jeho volba. Jestliže se mu po příchodu z práce dostatečně věnuje, štěně samo venku nijak nestrádá jako nestrádá štěně samo doma. Také jsem si všimla, že na dobře míněné rady (zateplení boudy, sláma). zadavatel reaguje a řídí se jimi.
Když jsem bydlela v Praze čokli bydleli se mnou v bytě, jakmile jsem se přestěhovala do baráku se zahradou velký čokli jsou na zahradě, malý doma, když jsem nechtěla aby lezli na gauč prostě tam nelezli-nesměli. Souhlasím bezvýhradně že je to o nastavení pravidel a důslednosti, ale když e pán napíše jak štěně sundal z gauče a někdo mu poradí, tak další napíše že je to blbost ale už neporadí jak má toho psa sundat "nenásilně"
A jestli si někdo myslí, že 3,5 měsíční štěně nemůže být agresivní velmi se mýlí, samozřejmě v rámci jeho možností.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání